normal Immerseus HC

Több
10 éve 6 hónapja #17088

Változások a normalhoz képest:

Default a több hp/nagyobb sebzés. Valamint mindkét fázis 1-1 újabb mechanizmussal egészül ki:

Nézzük először az Immerseus Phase-t:
A boss kap egy Swelling Corruption nevű buffot, ezt mindig egyszer castolja magára. Bár ha nagyon sok időt eltököl a raid a bosson egy fázis alatt, akkor magára rakhatja megint, de ez elég valószínűtlen. Ez a buff nem jár le idővel, és meghatározott számú stack van a bosson, ami mindig annyi, mint a Boss energyjének a fele. Tehát a legelején 50 Stackről indul, majd később, ahogy p2->p1 váltással a bossnak már kevesebb HP-ja (és energyje van), a maximum stack is csökken.
Minden egyes támadás, ami a boss-t éri, leszed 1 stacket a buffból, és ezzel egyidejűleg egy stack 6 seces Shadow damage DoT kerül fel a támadóra (azaz ránk). A stackek elosztása céljából érdemes itt a healereknek is egy-két támadó spellel megtisztelni a kedves boss-t, valamint a sebzések ellen ide érdemes tartogatni a healer CD-ket. Amellett, hogy egy DoT felkerül ránk, spawnolnak addok is, akik Congealed Sha névre hallgatnak. ők annyit csinálnak, hogy a fő aggro targetjüket melee-ben rágják (bár nem vagyok benne biztos, hogy rágó szájszervük van). Ezek összehúzhatók, tankolhatók, ergo elvileg szét lehet AOE-zni őket.
A Swelling Corruption mást nem csinál, szóval ha elfogy a stack, egyszerűen leesik a bossról.

Split Phase:
P2-ben a boss kap egy Sha Pool nevű ability-t, ami az alábbit tudja: a középen lévő poolból, ahol a boss szokott állni (és amibe eredetileg nem lehet beleállni, mert knockback+sebzés történik) egy void zone lesz, ami folyamatosan egy kisebb sebzést tol annak, aki benne áll. Ez a zóna folyamatosan növekszik mind méretében, mind sebzésében, ahogyan az addok (Sha puddle, Contaminated puddle, vagy Purified puddle) elérik. Ellenben a zóna mérete csökkenthető, ha valaki beleáll ebbe a zónába.

A taktika az alábbiak szerint változik:
Szinte semennyire. Annyi különbség van, hogy a Congealed Sha-kat P1-ben fel kell vennie egy tanknak. Nem kell pánikba esni, ha az add elkezd rágcsálni minket, csak továbbra is ütni kell a bosst, ahogy korábban, annyira nagyot sebeznek, hogy pánik törjön ki miattuk. Az Icy veins javasolja ide a Holy palát, hogy Righteous furyval álljon egy tank mellé, így ha a heal aggro miatt rámennek az addok, a tank egyből le tudja róla szedni őket. Hasznos lehet még esetleg a misdir is.
Split Phase-ben a Sha pool növekedése meg nem okoz gondot a raidnek, ha elég messze áll tőle. Természetesen járható úgy lenne az, hogy valami beleszaladgál, hogy folyamatosan zsugorodjon, de elméletileg ez nem szükséges.

Két dologra érdemes figyelni: egyrészt arra, hogy a Sha Boltokban lehetőleg ne sebződjön senki és P2-ben gyorsan menjen az addok lekezelése. Másrészt arra, hogy P2-ben érdemes kihasználni az addok leöléséből vagy felhealeléséből járó DPS vagy healing buffot, ez nagyban megkönnyíti ezt a fázist.

forrás: Icy-veins

A következő felhasználók mondtak köszönetet: Skaven, Norval

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 6 hónapja #17102

Pár hozzáfűznivaló.

Egyrészről P1-et illetően:

Amikor a boss tolja a körbespriccelős képességét, akkor ezen a vízsugáron való átjutásra több lehetőség is van.

1: különböző képességek ( lock teleport, stb. )
2: átszaladás. Ha elfutsz előle, akkor 2-3 tick is mehet rád, ha utólér, és a végén már benne futsz. Ergo törekedni kell rá, hogy vagy ne kapjon el, vagy pedig csak 1x tickeljen
3: kihátrálsz a falig. A sugár, ha a pont a terem legszélén állsz, a fal mellett, akkor nem ér el ( pont addig tart ). Úgyhogy ranged DPS-ek számára erősen ajánlott, hogy hátát a falnak veti, és akkor a sugárral nem is kell foglalkoznia. Persze folyamatosan ne legyen ott, mert akkor kap egy nagy adag poolt oda, telítődik a placc és nem lehet a szükséges pillanatban kimenni oda. Jobb, ha a hátsó negyedben pozícionálsz, és ha feléd lő a boss, akkor csak szépen kifutsz, majd ha a sugár elhaladt, akkor vissza


A raidet P1-ben úgy kell pozícionálni, hogy a terem mintegy 50%-át foglalják el ( azaz mondjuk ha szembe állsz, akkor a boss bal oldalát ). Ha ennek a fázisnak vége, akkor egy - egy nyolcadnyival szét lehet futni, az erre kijelölt embereknek. Teljesen a túloldalra menni nincs értelme, ha esetleg oda megy valami, akkor az bejut, ennyi, 10 fővel nem lehet lefogni a teljes termet.

Az olyan DPS-ek, akik healolni is tudnak ( boomkin, ele sámán, sp ) kifejezetten jók erre a fightra, értelemszerűen.

Itt egy videó is:

Utolsó szerkesztés: 10 éve 6 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 6 hónapja #17103

ele samannak kifejezetten azt ajanljak, hogy kb. az elso 1-2 addozasnal van ertelme addot verni, aztan inkabb healelni kell.
emellett nalunk a mastery azt csinalja, hogy duplazodhat egy sebzo spellunk (es meg talent is van ilyen). az igy kiugro spellek is leszedik a debuffot a bossrol, szoval siman lehet pillanatok alatt felszedni jopar stacket, emiatt a debuff leszedos glyphet kifejezetten ajanljak, ez melee samannal is jol johet ugye.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 6 hónapja #17104

Druidától én is kaphatok healing touch-ot. Már ha Rundi nem teszi másra.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 6 hónapja #17106

körbespriccceléstől megvéd a deterrence.
survi talenten rootolnak a csapdák
szintén survin legtöbb skillem dotol, és pl ha a kigyós csapdát a bossra lövöm akkor várhatóan 15 kigyó fogja leharapdálni róla a buffot
2 hunterrel az 30 kígyó +2x5 pet (mondjuk az 5 perces cd) - így nem sok buffja maradhat a bossnak

...HA működik :)


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 6 hónapja #17107

ja igen, samannal is mondjak a rootolos totemet a totemmozgato spellel egyutt igy egy totem ket reszt rootol le.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 6 hónapja #17281

Amik nekem nem voltak világosak, hátha másoknak sem és lehet hogy ha ezek világosak lettek volna meg is öltük volna hcben:
Mikor felteszi magára a dotos debuffot, csak a direkt spellektől kapsz debuffot tehát aoe-től nem, illetve ha direkt dmgel ütöd a bossot akkor spawnol a kis add, nyilván csak míg ez fenn van. Tehát miután leszedtük az összes debuffot róla lehet hogy érdemes lenne letakarítani az összes kis szart, hátha nem kúrják meg a raidet és csak utána átütni. Meg nyilván érdemes kiállni illetve nem beleállni minden szarba, meg az se túl jó ötlet, ha lefúj a boss.
P2ben meg mikor megnyekkennek az addok adnak szép buffokat ha közel állsz hozzájuk. Uh álljunk közel hozzájuk. Healereknek szintén.
Itt egy remek fatboss videó:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 5 hónapja #17403

WeakAuras 2 string a debuff követéséhez:
(2 stack debuffnál jelez + mikor lejár)

dWZ(caGEvuAxayBKuMPkcZLOMnqESQCtvvDyO(ga9xfANeP9sTBP2pjv)efggkACkW5vqdvffdMuQHJsDqsYPr1XiIZHsSqrQLQIulMuLLd5HaYtrwgPYZbnrvLAQQ0KjmDjxufrxvfvpdqDDrTrsrxwyZkA7OK(Si(QQIMMi57QkzKKcJvfjJwfgpPQ6Ka1TivLRrk5EQk8AvvUnj(TsBj(AIBcCxbAIFHm432qzEZ6iOijAbgnC8DWvceENZaJmbnPdaMMumjmj81eSWVFqG2UW8wj6YeJZVe4VpPP52fXpByP6szcw43p4zwExMsZ4Ez83ewi4fFBmOXcXtsce0xxM0pJ5egL1mfG6KaiWm1b4awKOgtwg4P(sPLjqlw4Rj0ck81KsguX91LlxM(IlQdlDattOiHV9Di7We)TTPHmMtyuwQwQbGoMdsXIAmzbya1YuNvUiEssGGwQet4xX3g6RjyHrLVMGBUfMa3vGM4xiRsiy0q5pd8pvzegk)peCSmT5waLvXrASOgaf2aBsSJWn3cN2LPjV5WdFnb3ClgFh4UdqMinpLj4MBHjWDfOj(fYQecgnu(Za)tvgHHY)dbhltBUfqzvCKglQbqHnWMe7OsaH4KW6zsSJWn3cN2Llthbp5OS0bmnXfMaROeiyKHQR93HE5500BxqI9R2PnviEssG81uJvcOVwQet0bwDTbArOm7IVTltzya0M7YPn92CxM0zse6LNZ7q2HjnuD6)AE(jm92CxmyhiCTitF8HPxgwRY4bxeMkUsiC5Ye2xt0bwDTbArOm7IVTjWDfOj(fYGFBdL5nRJGIKOfy0WX3bxjq4DodmYLjwTujPKW0Lna

Utolsó szerkesztés: 10 éve 5 hónapja Írta: Norval.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 3 hónapja #18066

Jobb később, mint soha:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.085 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum