normal Spoils of Pandaria

Több
10 éve 10 hónapja #15897

A raid 10. bossa: Spoils of Pandaria



Még nincs infó…(Ha lesz journal irok tobbet)


A terem 4 reszre van osztva, 2 csapattal kell takaritani 1-1 negyedet, a ladak szettoresevel jonnek elo a mobok.


Doh.
Utolsó szerkesztés: 10 éve 9 hónapja Írta: Mlnrmt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16348

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #16878

Az első opcionális boss, el lehet menni a másik irányba is akár, és más bossokkal megütközni előtte.

Érdekessége, hogy az indításkor hang-azonosítást kell végezni, nekem a goblin neve + a For the Warchief, kombó jött be, arra indult el az encounter.

Lássuk, mivel is nézünk szembe!

4 terem van, ebből 2 elérhető, és ha ezen kettő ki van pucolva, akkor lehet átmenni a másik kettőbe.
A teremben ládák vannak, amelyekből mobok jöhetnek elő, lássuk, hogy hogyan is néz ki:

Alapból 2 csapatot kell kialakítani - ugyan átjárhatóak a termek, és át lehet az egyik helyről menni a másikba fentről, úgy, hogy felhúzzuk magunkat egy láncon, ellenben egyszerre csak egyvalaki teheti ezt meg, így kvázi kivitelezhetetlen az, hogy 10en vagyunk együtt, és úgy járunk körbe, nincs elég idő.

A 2 csapatba kell 1 tank 1 healer 3 DPS. Érdemes úgy elosztani, hogy mindkét csapatban legyen BL-képes karakter, és CR.

A ládákról röviden:


Kicsi ládák: ezekben vannak a leggagyibb ellenfelek. Stunolhatóak, AoE-zhetőek, stb., alig van HP-juk. Ha végzünk eggyel, akkor 1 egységnyit töltődik a gépezet. Kb bármennyi lehet, ha van elérhető, akkor nyugodtan lehet őket nyitogatni.

Közepes ládák: komolyabb ellenfelek, mantidoktól a gólemekig, mindenféle téma. Akár 2-3 is kint lehet egyszerre, annyival még el lehet bírni. Egy legyőzése 4 energiát ad.

Nagy ládák: 20M+ hp-s dögök, nagyot ütnek, durva speceket használnak. Max 1 db lehet kint, és mellé lehetőleg csak 1-2 közepes / 2-3 kicsi legyen. 12 energiát ad, ha leöljük.

50 energiányit kell tölteni, ahhoz, hogy végetérjen a fázis.

Ezeken kívül, minden egyes teremben van 2 db kicsi, zöld feliratú láda ( a többin piros jel van ). Ezekben speckó lények vannak, nevezetesen Pandaren spiritek. Ők annyiban különlegesek, hogy ha egy Pandaren spiritet megölsz, akkor ott hagy egy szobrot maga után, amelyre ha rákattintasz, akkor az összes, abban a negyedben lévő karakter kap egy speciális képességet ( tankok +stunt, DPS-ek +sebzést, healerek +healt ). Háromféle láda van, az első 2 helyen, amelyek hozzáférhetőek, egy tank és egy healer ( azaz Nekik jelent majd bónuszt a leölésük ), a 3. és 4. teremben egy tank és egy DPS.

Mivel így is - úgy is ki kell szabadítani őket, ezért érdemes elsőnek ezt megtenni, mivel így jutunk leghamarabb a buffhoz ( pl. a tank stunja nagyon hasznos, így még a legnagyobb mobokat is lehet stunolni ).

Nálunk így osztottuk ki:

Pull. Leugrunk, kinyitjuk a 2 zöld kicsi ládát, megöljük és használjuk a képességet a két panda után maradtból. Ezt követően kinyitunk 1 nagy ládát, tolunk egy BL-t, és elkezdjük a nagyon nuke-olni. Közben nyitogatunk ládákat, de egyszerre csak 1-2 közepeset, ill. 1-2 kicsit. A BL alatt elkopik a nagy, haladunk körbe, folyamatosan ládázva, egészen a hátsó sarokba, ahol egy nagyot még nyitunk; így lesz meg az 50 ( azaz 2 nagy = 24 energia, valamint egy adag közepes és kicsi ).

A második terembe, ha átmegyünk, szintén a két zölddel kezdünk, majd ismét egy nagyot nyitunk ki. Utána hasonló módon körbe ( itt ugye nem lesz BL, úgyhogy ide tesszük át a potit, valamint a DPS-es panda bónusz DPS-e megoldja számunkra ezt a problémát ), a végén szintén egy naggyal végzünk.

A következő addokra kell figyelni:

Nagy Mantid: bombadobálás. Csak rangedre használja. Felkerül rá egy debuff, amit le tud dobni magáról ( maga alá teszi a bombát ). Egyvalakin akár több bomba is ketyeghet. A bombák akár láncreakcióban is robbanhatnak, úgyhogy be kell állni egy olyan sarokba, amelyet már megtisztítottunk a ládáktól, ledobni a bombát, alrébbmenni, megint ledobni, stb., stb.

Nagy gólem: annyi DPS buffot kap, amennyi közepes gólem van kint. A közepes gólemeket nem kell tankolni, elsétálgatnak magukban, és néha shockwave-ben stunolnak maguk előtt. Ki kell őket kerülni.

Nagy gólem: piros körök jelennek meg, ebbe bele kell állni, különben brutál raidsebződés.

Közepes Urna: folyamatosan sparkokat idéz. Az urnát le kell burstolni, a kicsik előbb-utóbb meghalnak kb maguktól.

Ilyen-olyan-mindenféle addok: AoE.

Érdemes arms warriort, lockot, ele sámánt, shadow priestet vinni.

Annyit mi még alakítottunk a történeten, hogy az első terem megtisztításakor, az, amelyik csapat jobban állt, onnan 1 DPS gyorsan átment a másik részbe, hogy besegítsen. Így is maradt még 30 sec, úgyhogy a legvégén pedig visszajött ( kivártuk, hogy visszaérjen, és csak akkor lett használva a kar ).
Ennyit lehet trükközni, hogy mindenképpen beleférjen a DPS-be a raid. Hasonlóan a 2. terem után is, ha megvolt a clear, akkor gyorsan át kell menni a másik részbe és segíteni.

A mantidokat nem, de a gólemeket lehet interruptolni, ez is sokat segít. Van mindenféle speckó - körbejáró szél, ellökés / behúzás, körök, amelyekbe bele kell állni, bombák, amelyeket el kell kerülni, stunoló gólemek, ami csak kellhet.

Ahogy Skaven mondta, ez ennek a tiernek a Horridonja, sok add, sok mozgás, speckózás 1000el.

Utolsó szerkesztés: 10 éve 7 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #16882

Omni kill:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 7 hónapja #16900

a buffolos arcok sorrendje random, csak az elso par pullon mindig ugyanazt kaptuk. :) de random, szoval arra nem erdemes fixen epiteni, hogy mikor ki fog buffolodni.
a bogaras resz lazabbnak tunik mint a masik. akar lehet ugy is tolni a BLt, hogy arra tartogatja a csapat, vagy megnezni hogy van-e epp dps buff, ha van, akkor nem kell BL, stb.
a bombas debuffnal kap az illeto egy extra gombot, azt kell nyomogatni. ha jol emlekszem, 4 bombat kell ledobni es leesik a debuff. en annyit csinaltam hogy berohantam vmi sarokba es kozben nyomtam a gombot ezerrel.
durvan tulgearelheto boss, de alapvetoen kellemes, nekem az egyik kedvencem idaig. :) relative sok minden van amire kell figyelni, mozgas is van, stb. viszont a random nem zavaro es ha mindent ugy csinal az ember ahogy kell, akkor nagyon elbaszni nem lehet.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.108 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum