normal The Blast Furnace

Több
9 éve 1 hónapja #21266

3 fázisú harc, egy vagon addot kell lekezelni. A fight akkor ért véget, ha a Heart of the Mountain nevű bosst leöltük, de vele csak a harmadik fázisban találkozunk. Az első 2 fázisban le kell vernünk különböző addokat, hogy hozzáférjünk a bosshoz.

Phase 1:
Ebben a fázisban ki kell iktatni 2 darab Heat Regulator nevű berendezést. Különféle addok, és egy Foreman Feldspar nevű miniboss próbál meggátolni ebben minket.
Az addok a következők:
Furnace Engineers  Viszonylag ritkán jönnek, a következő képességekkel bírnak:
Electrocution  random targetre dobja, és két 5 yardon belűli célpontra ugrik át egy kis sebzés kiséretében.
Repair  szakítható, 3%-ot javít a Regulator-ba.
Bomb  random target kapja, egy bomba, ami 10 másodperc után felrobban. Az extra action bar segítségével manuálisan robbantható. Kis körzetben sebez, és sebzi a Regulatorokat is (azokat csak ezzel lehet sebezni)
Drop Lit Bombs  az Engineer-ek halálukkor egy csomó bombát dobnak ki, ezek felvehtőek és ugyanúgy működnek mint a korábban leírt bombák. Fontos tudni, hogy akkor is felrobbannak, ha senki nem veszi fel őket.
Bellows Operators  csak egy képességük van, nem kell tankolni őket, nem ütenek meleeben sem. A Loading  nevű képességük használata növeli a boss energyjét (HEAT)  Heart of the Mountain 2vel.
Security Guards  egy képessége van a Defense  ami egy bubit tesz a földre és védi a benne álló addokat. (Állítólag ha Priest Dominate Mind-olja, akkor egy Slay Elemental  nevű képessége is elérhető, amivel a Phase 2-eben levő  Slag Elemental -okra lehet egy +50%-os dmg taken debuffot tenni)

A miniboss Foreman Feldspar a következőket tudja:
Pyroclasm  szakítható, nagyot sebez az egész raidbe.
Rupture  egy voidzone-t tesz random karakter alá, ki kell belőle állni, ellenkező esetben sebez.
Hot Blooded  a miniboss aurája, ami kb. 20 yardon belűl sebez mindenkit.

Phase 2:
4 darab Primal Elementalists  jön a fázis kezdetén. Mindet meg kell ölni, hogy a fázisnak vége legyen. Ezek mindaddig sebezhetetlenek (a Damage Shield képességük miatt) amíg egy Slag Elemental -t 8 yardon belül meg nem ölünk, ekkor aktiválodik az elemental Slag Bomb  nevű képessége, ami 15secig inaktiválja a pajzsot), ezen felül egy Reactive Earth Shield nevű buffot is pakolnak magukra (ez dispellel leszedhető), ami 8 sec után healeli őket.
A már korábban említett Slag Elemental -ok a már említett Slag Bomb-on kívül idönként ráfixálnak ( Fixate ) egy-egy random karakterre, és lassan elindul felé. Amikor odaér, akkor a Burn  nevű (szakítható) képességgel sebez bele a célpontjába.
Firecallers a következőket csinálja:
Cauterize Wounds  szakítható képesség, amivel a többi addot gyógyítja (20%-ot healel).
Lava Burst  szintén szakítható, random karakterbe sebez.
Volatile Fire  egy debuff, amit szintén random karakterekre tesz, 10 másodperc alatt leketyeg, és 8 yardon belűl sebez.
Erupt  ezzel a „lemerült” Slag Elemental-okat éleszti újra.
Security Guards  ugyanazt csinálják mint P1-ben.

Phase 3:
Ebben a fázisban végre a bosst üthetjük. Nem jön több ad, de akik P2-ből túléltek, azok fentmaradnak. A bossnak az alábbi képességei vannak:
Blast  ezt a képességét a boss folyamatosan használja P1-P2-ben is, csak ebben a fázisban  Superheated lesz, ami miatt 5 secenként nyomja.
Tempered  és Heat  ezekre a debuffokra a tankoknak kell figyelni, a lényeg, hogy arra kell figyelni hogy sokkal több Heat ne legyen, mint amennyi Tempered van.
Melt  random karakterre teszi, ami kihelyezés után egy rövid ideig növekedik. Aki benne áll az sebződik.

Amit csinálni fogunk:
P1: Az engineer-ek által dobált bombákat kell elvinni a regulatorokhoz, hogy azok tönkremenjenek. Mivel a regulátorok a terem két szemben levő oldalán van, így 2 csapatra oszlik a raid, mindkét csapat a saját oldalát kezeli. A miniboss oldalán levő csapat figyel, hogy a Pyroclasm-ját szakítsák, a voidzone-ból kiáll mindenki.
Ha van kint engineer mindenki fokuszban azt öli. Aki bombát kap, az odafut az Ő oldalán levő regulátorhoz, és felrobbantja. Ahogy meghalt midenki felvesz egy bombát, és viszi a regulátorhoz robbantani. Az engineer repair képességét mindenképpen segíteni kell.
Az engineer-ek után az operator-okat kell leölni, hogy minél kevésbé növeljék a boss energy-jét. A guard-ok élvezik a legkisebb prioritást az addok közül. Ami fontos, hogy úgy menjünk át P2-be, hogy a lehető legkevesebb add (és ide értendő Foreman Feldspar is) éljen.

P2: A cél a 4 darab Primal Elementalist minél gyorsabb likvidálása, ehhez a Slag Elemental-okat mellettük kell lecsapni. Akire a Slag Elemental ráfixál, az odaáll a következő Primal Elementalist-hoz, a DPSek pedig bedarálják a kijelölt Slag Elemental-t. Ahogy lemegy az Elementalist pajzsa a DPS ráfordul és megöli. A Reactive Earth Shield-et pedig figyeljük és dispelleljük. Firecaller-eket az egyik tank felveszi, és a soron következő Elementatlist-hot húzzák, hogy a kapjanak a cleave-ből. A másik tank a Security Guardokat tartja és figyel, hogy ne kerüljenek közel más addokhoz. Aki a Volatile Fire-t kapja az 8 yardnál távolabb áll midenki mástól. Az Erupt pedig nem szakítható, de stunnolható, és stunnolni is kell nehogy túl sok Slag Elemental legyen életben. Ha nagyon felszaporodnak az addok akkor leverjük a Security Guard-okat és a Firecallereket (priest pedig Dominate Mind-olja, hogy a damage taken buffot pakolja a Slag Elementalokra).

P3: A fentmaradt addokat leverjük, előszőr Firecaller-eket, aztán a Guardokat. A Slag Elementalokat békén kell hagyni, mert a boss Blast képessége fel fogja őket kelteni. Mindenki figyel a Melt-re, és kiáll belőle. A bosst kihúzzúk a terem szélére, és a fal mellett haladva húzzuk a bosst. Amikor minden add lement, akkor BL poti. Tankok csereberélnek amikor a Heat/Tempered már nehezen viselhető (3 stack heat-nél).

BL-t Phase 3 ban nyomunk.


A szar DPS-t nem megmagyarázni kell, hanem javítani rajta…
Utolsó szerkesztés: 9 éve 1 hónapja Írta: Dögrovás.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
9 éve 1 hónapja #21280

Heroic live kill: (Úgy tűnik picit keményre sikerült ez a boss,sok guild kihagyta)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.111 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum