Utolso modositas: 2017. aprilis 8. (by Asmi)

A guild jellege

Az Omnislash nem egy átlagos klán, ezt már az is jelzi, hogy nálunk 21 órakor kezdődnek a raidek. Kifejezetten azért alakult meg a guild, hogy azok számára nyújtson raidelési lehetőséget, akiknek valami miatt nem jó korábbi időpont.

Az Omnislash guild 2017 marciusatol mar nem raidel mythicben.
Az itt maradt jatekosokbol 2 hc csapat alakult. Mindket csapat heroic es normal nehezsegen raidel, heti ketszer v. haromszor, 10-15 fovel cross-realm rendszerben, igy a csatlakozashoz mar nem szukseges szerver transzfer.

Raid napok: 
Csapat 1. Hétfő, Szerda, Csutortok: 21:00-24:00-ig
Csapat 2 Hétfő, Szerda: 21:30-24:00-ig

Rangok a guildben

Raider: A 21 orai raid kezdesu hc csapatban raidelő játékos. Egy játékosnak csak 1 Raidere és tetszőleges számú altja lehet.

Veteran: A 21:30-as raid kezdesu hc csapatban raidelő játékos. Egy jatekosnak egy flexraidere es akarhany altja lehet.

Legend: Korabban a guildben aktivan raidelo, mara visszavonult jatekos.

Friend: nem raidelő játékos. Szükséges, hogy valamelyik Raider ismerőse legyen. Az előző pontban leírt elvárt tulajdonságokat a Friendeken nem kérjük számon.

Officer (Officer-Alt), Guild Master: ügyintézést, guild irányítást vállaló Raider. Más rangokkal szemben nem élvez előnyt lootoláskor vagy raidre híváskor. Láthatja az officeri infókat a weboldalon, és az officeri chatet ingame. Joga van felvenni vagy kirúgni guildtagot.

Alt: A fentebbi rankok altjai (kiveve Officer)

Felvételkor minden Raider próbaidősként kezd, a próbaidő kb. 30 napig tart, de szükség esetén előbb is végetérhet, ha a jelölt nagyon jó vagy nagyon rossz, ill. indokolt esetben hosszabb is lehet. Friend státuszúak számára nincs próbaidő.

Egy játékosnak maximum 1 darab Raider, Veteran, Legend vagy Officer rangú karaktere lehet. A többi karakter Alt/Officer-Alt rangot kap.

Egy játékosnak nem lehet egyszerre Raider és Legend v. Friend rangú karaktere :)

Altok esetén a karakter officer note rovatába a felvételt végző officer írja be, kinek az altja a karakter, lehetőleg pontos karakternevet kell beírni, és semmi mást oda. Friend esetén jelöljük, hogy kinek az ismerőse.

Szakértelmek beírása nem szükséges, az új guild interface ezt pótolja.

A guild lootolási szabályzata

Raideken personal vagy group loot van, content-tol fuggoen.  Group loot eseten a jatekosok egymas kozott dontik el, kihez keruljon az adott item az alapjan hogy kinek nagyobb upgrade es mi a legjobb az egesz csapat szamara.

Raidernek minősül a GM és az Officerek is.

A BOE lootokat is ugyanígy osztjuk el, azzal az eltéréssel, hogy ha a raiden belül nem kell senkinek, akkor vagy annal a jatekosnal marad aki kilootolta, vagy leadhatja a guild bankba, hogy az eladassal fedezzuk a javittatasi koltsegeket.

Main karakterek, main specek, offspecek

Mindenkinek 1 main karaktere lehet, a többi karakter Alt. Minden karakternek a lootolás miatt kötelező megválasztani a main specét és az offspecét. Ha egy nem Raider/Veteran rangú karakter raidre lejut, joga van dobni mindenre a lootolási szabályzatnak megfelelően. Raiderek között nincs eltérés, mindenki azonos eséllyel dob.

Az alábbiakat kizárólag a guildérdekkel egyező, kivételes esetben lehet csak megtenni:

 • Main specet váltani
 • Alt karakterből Raidert csinálni
 • Friend karakterből Raidert csinálni
 • Egy játékosnak egynél több Raider karaktert engedélyezni

Offspec használata nem kötelező, de ajanlott. Az offspeccel kapcsolatban tudni kell, hogy kizárólag lootolás szempontjából sorolódik hátra, de elvárjuk, hogy:

 • A játékos az offspecét is ismerje: tudja milyen statok kellenek hozzá és mi az optimális "rotáció"
 • Az offgear enchantolása, gemelése ugyanolyan fontos, mint a mainspecé

Offspec használatakor csak 2 elfogadható indok van rossz teljesítményre

1) rutintalanság az adott bosson az adott szerepkörben

2) rosszabb minőségű gear. A gearnek megfelelő teljesítményt ki kell tudni hozni!

Raidre behívás, részvétel és teljesítmény elvárások

A raidek a honlapon lévő Naptárban kerülnek kiírásra. A raidekre mindenkinek fel kell iratkoznia, akár tud jönni, akár nem. (Részt vesz - Nem vesz részt - Késik státusszal). A feliratkozás legutolsó határideje az adott raid előtti napon éjjel 1 óra. Ezután a Naptár már nem enged feliratkozni az adott raidre. Ha vki elmulasztja a raidre jelentkezést az figyelmeztetést kap es rendszeres mulasztas eseten friend rangra kerül át.

Ami fontos:

 • A raidjelentkezést nagyon komolyan kéretik venni. Azaz ha ráérsz, mindenképp iratkozz fel. Ha nem érsz rá, akkor iratkozz le a raidről, vagy ha jelentkeztél, de közbejött valami, akkor a lehető leghamarabb jelezd, hogy nem tudsz jönni. Nem elfogadható, ha valaki a többi 15 embert váratja azzal, hogy nem lehet tudni, jön-e és mikor.
 • Aki a raid indulásakor nincs belogolva, felkészülve, azonnal pótolható bárki mással, aki viszont be van logolva és felkészült.
 • Raid invite 20:45-től, raid start: 21:00-kor, ill. 21:20-tol es 21:30-tol, tehát egy perccel a raid indulas elott ne Dalaranban legyél, és várd a summont, hanem az insta bejárata előtt.
 • Raid közben távozásról lehetőség szerint előre tudni szeretnénk. Ha mégis megtörténik (RL vagy technikai okokból), a játékos azonnal cserélhető. Ha ismeretlen okból, váratlanul lesz valaki offline, 5 perc türelmi idő után lecserélhető.
 • A raidnek akkor van vége, amikor a raidvezető azt mondja, ha valaki korábban szeretne elmenni, az minden esetben a raid vezetővel ezt egyezteti, és csak a raidvezető engedélyével hagyja el a raidet. 
 • Heti legalább 2 raidet várunk el mindenkitől aki a Raider/Veteran rangját meg akarja tartani. Ez egy igen alacsony elvárás, nem feltétlenül fogjuk papíron számolgatni, de aki láthatóan ritkán van, annak utánaszámolunk és szükség esetén Frienddé fokozzuk le. Ha RL okokból huzamosabb távollét következik be, ezt a guild fórumon, vagy valamelyik officernek jelezni kell. Ha vki több hétig/hónapig nem tud raidekre jönni az friend státuszba kerül át, és visszatérésekor nem kap újra automatikusan Raider/Veteran rangot.
 • A játékosoktól magas teljesítményt várunk el minden szerepkörben: magas DPS, aggró, HPS, jó reakciókészség, gyors tanulási képesség, improvizációs készség. Akik ezekben hiányt szenvednek, a guild segítséget nyújt nekik, hogy pótolni tudják. Ha ennek ellenére se jön létre az elvárt teljesítmény, kénytelenek leszünk a Raider/Veteran rangot megvonni. A guild szeretne progress-t felmutatni, sajnos nem lehet bármilyen teljesítménnyel teljesíteni a heroic bossokat. A teljesítmények felülvizsgálatát az Officerek végzik.

Guildbank használata

A bankba rakott dolgok a Raiderek/Veteranok és Officerek számára elérhetők. A bankból értékes cuccokat kivenni kizárólag autentikátorral rendelkező emberek tudnak. A BOE lootok kivételére Offiktól kell engedélyt kérni. A bankba rakott dolgokat a bankos officerek értékesítik, a pénzt a Raider/Veteran/Officer rangúaknak javíttatásra költjük el.

Kötelező addonok és enchantok

A kötelező követelmények teljesítése elvárt:

 • Használj boss modot (DBM, BW ajánlottak)
 • Legyen boss framed amin több bossos encounter esetén minden boss látszik, %-os HP kijelzéssel együtt
 • Name plate %-os kijelzéssel (healerek számára opcionális)
 • Osszes aktualis plusz statot ado enchant

Tudás megosztása

A guild törekszik rá, hogy a tudásunkat átadjuk egymásnak. Vonatkozik ez a taktikák és a kasztok ismeretére is. Mindenki fejlessze a saját tudását a legjobb képessége szerint, de egyúttal fogadja el a többiek ezirányú tanácsát is, valamint adjon tanácsot olyannak, akinek erre szüksége van.

A WoW EULA-val nem egyező dolgokat a guildben nem toleráljuk.

GM-ek, Officerek listája

Guildmaster: Asmi
Officerek:
Csapat 1: Jenzul, Kempf, Naderb
Csapat 2: Skaven, Littleboy