Omnislash

Az Árnyékvilágban is rendet tettünk, HC Jailer is megpihent. Most már jöhetnek a sárkányok! (Vagy jobb híján a felmelegített raidek...)

Egészen jól ment a raid, bár Jailerbe azért bele kellett tenni 100 try-t. Ami aggodalomra ad okot, az a játékosbázis drasztikus fogyása. Arathor Horda oldalon már minden épkézláb magyar guildet bekebeleztünk (Divinum, Critical Chance). És így is csak 15 fős csapattal csapattuk a végén. Nem nagyon van honnan új embereket szerezni. :(

Vagyis nem én, hanem Sylvanas. És nem áll, hanem fekszik. Megpihent.

Újabb HC contentet pucoltunk ki. Ennek talán most pont jó volt a nehézsége. Se túl nehéz, se túl könnyű nem volt. (Kivéve talán HC KT-t, mert ő 3 try után elhullot.) Legendary íj is esett, mi kellhet még?

Következő raiden pedig megcsináltuk a szokásos raid meta achit is.

Szóval már csak néhány 20-as m+ van hátra és jöhet következő season!

... többet ér minden szónál.

És igen. Kicsit szürke, kicsit büdös, de a mienk!

A cikk megtárgyalása a fórumon (2 hozzászólás).

Új kiegészítő, új feature-ök, új content, de (nagyrészt) a régi csapat. Mi kellhet még?

 

Tehát ott folytattuk, ahol lassan egy éve abbahagytuk: nagy lelkesedéssel nekiestünk kitakarítani az új raidet. (Miközben szorgalmasan gear-elődtünk m+-ból, ha már a raidből nem nagyon lehet...)

Egészen jól mentek a dolgok, de Sire Denathrius-nál mintha falba ütköztünk volna. Jóval nehezebbre lett tuningolva az elmúlt években megszokottnál. Nem feltétlenül a dps vagy heal igénye nagy, egyszerűen csak nem hibatűrő a fight. És ha hullanak el az emberek, akkor már nyilván nem elég a dps vagy a heal. Esetleg nincs aki tankolja a boss-t.

50-60 try után egyre türelmetlenebbek lettünk és próbáltunk megoldást találni. Nekimentünk optimalizált raid setuppal, több raid napon kereszül.

És ebből lett is egy kis dráma.

Régen volt olyan, hogy valaki nem fért be egy raidre. Akár a fix létszám, akár a nem optimális gear/spec/class miatt. Nem vagyunk hozzászokva.

 

Aztán egy picit több healerrel próbálkoztunk, de továbbra is optimalizált csapattal, fullra buffolva és egyszer csak mi nyertünk. Majd hirtelen felindulásból még aznap behoztuk a kimaradókat és megint mi nyertünk. Ki érti ezt?!

Tehát a content kipucolva. És talán a dráma is csitulóban.

 

A killben talán az is segített, hogy bővültünk két új taggal, akik nem nagyon fogják vissza magukat, ha dps-elni kell. Üdv srácok, jókor jöttetek!

 

 

A következő raidig két dolgunk van még:

- raid meta achi

- beleszagolni a mythic raid content elejébe

 

 

És íme két pillanatkép az elmúlt egy évből, amit lusta voltam posztolni:

- közös mythic Jaina farm a Critical Chance-szel:

 

- Shadowlands Dungeon meta achi:

A cikk megtárgyalása a fórumon (1 hozzászólás).

Ez a content vagy nagyon könnyű volt, vagy mi voltunk nagyon ügyesek (nyilván inkább ez utóbbi), de ami biztos, hogy nagyon gyorsan végeztünk vele. A legtöbbet talán normál N'Zoth-tal küzdöttünk. Utána a HC már nem volt nagy változás, pár wipe volt csak rajta.

A teljes raidre igaz volt, hogy sokszor a trash több időt vett el, mint a boss-ok. Ami egy kellemetlen időhúzás Blizzard részéről. De ezt leszámítva egészen jó raid volt.

Még hátra van az achis raid, azt jövő héten letoljuk. Utána pedig rámegyünk a Jaina mountra. Hátha ezt is ki tudjuk farmolni, mint a Guldanból esőt.

Aztán jön a jól megérdemelt pihenés.

Legyőztük HC Azsharát, még mielőtt a guild felét elrabolta volna a Classic. Furcsa módon nekem sokkal szimpatikusabb volt a királynő, mint Jaina (aki persze simán elmenekült). Már-már sajnáltam. Nem tudom mit csinálhat vele N'Zoth és látjuk-e még valaha.

Következő resetben aktuális Glory achit is kipörgettük. Bár talán 3 embernek sikerült összehozni a teljes metát. A personal achik kicsit megtérfálták a raidet. Azoknak neki kell futni mégegyszer.

Most kicsit belekóstolunk az RBG-be, illetve nosztalgiázunk a Classicban. Az új content még be sincs jelentve. Szóval van idő akár az altok felgear-elésére is vagy a 4-es szintű essence-ek farmolására. (Mindegyik 15+-os insta időre? Mechagon hard mode halál nélkül? OMG!)