× Jin'rokh the Breaker, Horridon, Council of Elders, Tortos, Megaera, Ji-Kun, Durumu the Forgotten, Primordius, Dark Animus, Iron Qon, Twin Consorts, Lei Shen, Ra-den

normal Megaera HC

Több
10 éve 10 hónapja #15922

A harc lényege ugyanaz, mint a normál verzió esetében - a hidrát meg kell szabadítani az összes fejétől, amely ugyanúgy 7 db, mint normal nehézség esetén.

A fejek képességei a következőképpen változnak:

Tűz - normálon akkor jelent meg a Cinder pacája a kijelölt karakter alatt, ha arról a debuffot leszedték. Itt annyival egészül ki, hogy 3 másodpercenként 'pulzál' egyet, amivel egy paca lekerül a földre, azon túl, hogy leszedéskor is megjelenik egy. Így értelemszerűen a debuffot mihamarabb le kell szedni, és lehetőleg úgy, hogy kint legyünk a raidből

Jég - a fagyott rész 2 perc után eltűnik, de közben folyamatosan nő. A fagyott területre érdemes letenni a Tűz által adott Cinder debuffokat, hogy legyen több hely. Ha épp nincs ilyen kint, akkor csak valamerre ledobjuk a tűzköröket, hogy legyen mibe belevezetni a jégsugarat.

Méreg - 3 targetre lövi ki a sebzést, nem csak egyre.

Emellett megjelenik egy negyedik típusú fej is, az Arcane.

Arcane - az alap lehelete ( =amit a tank kap be ) a bekapott healt nem a karakter gyógyítását szolgálja, hanem elosztja a mellett lévőkkel.
Emellett idéz addokat, amelyek a következő képességekkel bírnak:

Nether Spike - 150K körüli sebzés egy random célpontba. Lehet interruptolni, szükséges is
Suppression - random célpont 15 sec stunt kap. Ezt le lehet szedni, kell is. A spellt lehet szakítani, szükséges is.


Az addokat minden CC fogja, szoktak ledobni sámán fagyasztó totemet, DK fagyasztást, AoE fear, AoE stun, stb.
A prion nem módosítanak az addok, az elsődleges célpont végig a fej, ha majd az elhullott, lehet foglalkozni az addokkal.
Ellenben szokványos aggro-kezelés szükséges rájuk, azaz be kell őket tankolni, mielőtt szétütik a raidet.
Emiatt a DPS-nek is várnia kell, hadd legyenek betankolva, cleave / tank sebzés mehet, beléjük, valamint a CC / AoE.

A fejek mechanikájából következik, hogy zöld fejet nem ölünk meg, mivel az iszonyat bónusz sebződést jelent.
Emiatt általánosságban a Jég -> Tűz -> Arcane sorrend szokott menni, ami addig folytatódik, amíg le nem megy a boss.

A BL-t vagy a végére, vagy a második tüzes fejre szokták tolni, hogy ne legyen ott csak 1 lehelet.

A ranged értelemszerűen maxról lövi, hogy legyen hely letenni a rosszaságokat, a CD-ket ki kell osztani a Rampage-kra, kinevezni 1-2 DD-t, aki öli az addokat is, a többiek csak a fejet, és addig gyakorolni, amíg el nem hullik.

Mmo-championos fórum , icy-veins oldal .


Videó - a többi classra itt található.


Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #16050

Hali.
Hát kiváncsi leszek rá majd ti hogy csináljátok meg, mi Iron Qon után Megaerat probáltuk tegnap 7. hcnak.
De nagyon nehéz. kb. a 4. rampageig tudunk eljutni de közben vagy elhullunk vagy utána a tűz és a jég hordozásban el hullunk nagyon gyorsan dobálja már. 3 healer 2 tank 5 dps felállásban abból a healerek holy pap, monk, shaman a 2 tank dk, wari, dps hunter, 2 mage, lock, pala. A lockal próbáltuk a portálos mokát hogy ugy tegyük le a jeget de őszintén az nélkül is bőven meglehet oldani!
Mivel nektek van pala tankotok igy nem árt megpróbálnotok a solozást is szerintem, össze lehet mindig ugy fordítani a 2 fejet hogy nem fuj le mást, és igy ha van bent + 1 dps akkor kb. 2x2 fujásnál többet biztos nem fog bekapni a tank!

Mi lehet hogy nem erölködünk vele, és inkább mi is Twin Consortsra megyünk rá, majd még ki agyalom jövő hétre!

Utolsó szerkesztés: 10 éve 10 hónapja Írta: Popov Dániel. Indoklás: kiegészités

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #16052

Popov Dániel írta: Mivel nektek van pala tankotok igy nem árt megpróbálnotok a solozást is szerintem, össze lehet mindig ugy fordítani a 2 fejet hogy nem fuj le mást, és igy ha van bent + 1 dps akkor kb. 2x2 fujásnál többet biztos nem fog bekapni a tank!

Érdekes ez a solo tankolás, néztem egy videót, ahol így tolják, csak épp nem értek több dolgot sem:

- a melee az 1. részen hová áll, hogy ne érje a lehelet ( amennyire látom, maradnak a helyükön, ahol a Rampage alatt is voltak )
- hogyan tankolja be a messzebb lévő fejeket

Warrior oda elég jó, a kis addokat akár be is tudja ideiglenesen tankolni, miközben jó darabig egyedül el tud lenni velük ( mass interrupt, mass fear, bladestorm ).

Egyébként van hozzá log is, ill. videó is, érdekességképpen linkelem:




Igazából ki lehet azt próbálni, mivel eléggé heal-igényes a fight ( máson nem is múlik kb, csak ezen ), hogy 1 tank - 4 healer a 2 tank - 3 heal helyett. A DPS-t annyira nem érzem szűk keresztmetszetnek, így, videók alapján, sokkal inkább a Rampage alatti rész, ami problémás, és ott +1 healer nagyon sokat jelent(het).
Az addokat pedig amennyire látom összeszedi a DPS és bedarálja, erre vmi plate DPS kell, 1 tank esetén az addokat még a tankra bízni kicsit neccesnek érződik.

Utolsó szerkesztés: 10 éve 10 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #16053

Hát igen mi pl. egy pala dpst állítottunk rá az addokra ő össze szedte, mi rangedek feldotoltuk de a fej volt a prio hogy minnél kevesebbszer fujjon a tankra + kevesebb ideig tartsanak a fázisok. És ha maradt add a rampage alatt akkor azokat szét szedtük majd utánna a boss. Hát nem tudom ez az 1 tank 4 healeres moka nállatok bejöhet, nekünk az a gondunk hogy nincs 4 healerünk és nincs pala tankunk :D.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #16054

Popov Dániel írta: Hát igen mi pl. egy pala dpst állítottunk rá az addokra ő össze szedte, mi rangedek feldotoltuk de a fej volt a prio hogy minnél kevesebbszer fujjon a tankra + kevesebb ideig tartsanak a fázisok. És ha maradt add a rampage alatt akkor azokat szét szedtük majd utánna a boss. Hát nem tudom ez az 1 tank 4 healeres moka nállatok bejöhet, nekünk az a gondunk hogy nincs 4 healerünk és nincs pala tankunk :D.

Nem biztos, hogy kell pala tank, ki kellene kockazni, hogy a lehelet eléri -e a tankot úgy is, hogy az jóval melee rangen kívül van ( a spell grafikája alapján el se éri a lehelet, kérdés, hogy a debuffot megkapja -e ).
Ha nem, akkor lehet, hogy ki lehet találni valamilyen sorrendet, amikor sosincs 2 lehelet-közelben a tank.

A heal érdekes, régebben elég erősen domináltak itt a monkok / palák, de most ránézve a WoL-ra, mind az 5 heal specből találni a TOP10-ben healereket, úgyhogy itt talán nem akkora gond, ha nincs valamilyen spec, a holy priest pl kifejezetten jónak tűnik.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16254

Látom sikerült megölnötök GZ. :)
Mi is rá nézünk Csütörtökön már 2x próbálkoztunk rajta pár hete de akkor nem igazán ment :S.
Ha esetleg egy gyors talpalót irtok ahogy ti csináltátok meg köszönném! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16257

"Roppant izgalmas" tank nézet. Ráadásul még szarul is csináltam.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16258

Egy hete volt egy utolsó fejen történő 700K hp-s wipe, úgyhogy a gyakorlás megvolt, így most kicsit frissebben odamentünk és beütöttük pár try-ból, szerencsére úgy tűnik, hogy egész jól ismételhető a kill.

Ami a lényeg volt:

- a sorrend az volt, amit már leírtunk, azaz a zöldes sosem ölöd, hanem azt, ami mellette van kint. 2 jel van, ebből az egyiken 2x is összeállunk, viszonylag minimális mozgással

- single target DPS vs. AoE DPS. A raidből potenciálisan 1 fő kell, aki kezelgeti a kicsiket, neki kell AoE talentezés, a többiek számára az a prio, hogy le legyenek lőve a fejek. Erre valamilyen melee ( warrior / DK ) a jó, de pl. egy ele sámán is jó lehet, csak épp necces rangedek esetén; ha épp üldözi egy kékség, akkor nyilván nem tud DPS-elni. Mage nagyban megkönnyíti az addok kezelését, mivel ha sikerül bennetartani őket a ring of frostban, akkor az folyamatos interruptként működik

- Rampage heal CD-k kiosztása. Itt az elsőre és a másodikra alig kell CD, sőt, egyszerűbb a lekezelése, mint a közbenső résznek. A végére viszont nem árt mindent beizzítani. Erről majd írok a végén még

- DPS CD-k kiosztása. Ezt a DPS-nek át kell beszélnie, mivel a 4. fejtől kezdve ( a 3. az Arcane fej, ott, mivel nincs kint Arcane fej, nem jönnek addok -> viszont innentől kezdve lesz kint 2 is, úgyhogy egyre több és több add jön ) alapkövetelmény, hogy minden fej lemenjen időre ( = ne jöjjön ki túl sok add ). Az nem megfelelő, ha pl. a 4. fej lemegy Rampage alatt 10%-ra, majd az 5. a 70%-on lesz ugyanezen idő alatt, el kell osztani a CD-ket.
Ebből értelemszerűen a BL-es fejre nem kell túl sok power, viszont volt olyan fej, amire emiatt fixen DPS potit toltunk, azért, hogy az is lemenjen időre.
Már az elején érdemes átbeszélni, hogy melyik fejre ki pukkasztja el a nagyobb CD-ket, és ahogy megy a fight, lehet finomítani, amikor látszik, hogy valamelyik rész kicsit neccesebb

- helyezkedés. A videókon is látható, hogy a ranged / heal hogyan is pozícionál. A tüzes debuffokat érdemes úgy letenni, hogy beszaladunk a jeges részre, és ott szedjük le magunkról / szedik le rólunk. A jég tickelhet 1-2 alkalommal, nem gond

Összeálláskor muszáj időben elindulni a healereknek, a DPS csak akkor mozog, ha a fej már halott; viszont a heal mehet közelebb, hogy hamarabb tudja elkezdeni ezt a részt is. Érdekes, de a Rampage alatt is volt, hogy elég volt 2 healer, a 3 inkább amiatt kell, mivel a fight folyamán gyakran előfordul az, hogy a heal szekció két részre szakad. Ilyenkor csak 1-1 healer van leszedni a tüzes debuffot, így ez gondot okozhat, úgyhogy míg a 2 heal is megoldható lehet Rampage alatt, addig a közbenső részen elkél a 3

- a DPS legnagyobb része a fejekbe akkor megy, mikor Rampage alatt összeálltunk, így nyugodtan lehet kevésbé mobilis DPS specekkel jönni

- ha összeálltunk, akkor először a (maradék) kis addokat kell lemészárolni. Ezt követően jön a fej ( a kis addok elég jól lövik a raidet, és stunolnak is ), itt, az összeállós résznél nyugodtan lehet kicsit AoE-zni is, ha van ott kis add, ill. AoE stun / interrupt ( BE és tauren faji képességek ) használni

- survi CD-ket nyugodtan lehet erőltetni, HS-t enni, stb., főleg az összeállásokat megelőző részeken


Rampage CD-k úgy voltak kiosztva, hogy hátulról mentünk, 6 db Rampage van, a 6.-ra mentek el a legerősebbek és így haladtunk visszafelé.
BL azért nem az utolsón volt, hogy lemenjen időben az utolsó előtti fej is, és, mert a végére elég erős CD-k maradtak.
Valami ilyesmi volt:

6. bubi, tranq
5. BL, 'kisebb CD-k' ( sámán ACG, demo banner ), egyik pala 20% raid wall
4. warrior kiabálás, smoke bomb, másik pala 20% raid wall
3: bubi, tranq
2: 'kisebb CD-k', lásd 5.
1: hasonlóan a 4.-hez, igazából ez raid CD nélkül is mehet

Emellé még Skaven, mint ki-nem-osztott heal CD-kkel bíró healer, érzésre betolt ilyen-olyan heal CD-ket, ahová épp úgy érezte, hogy kellenek ( jellemzően 4. és 5. Rampage-ra ).

Ennyi volt, az addok elég szűk keresztmetszetnek bizonyultak, bár van azért jobb AoE, mint a warrior, egy DK biztosan jobban tudta volna ezeket kezelni, és adott esetben AoE Grip-el berántani az elkószáltakat a ringbe.

Lock elég alapnak tűnik a helyezkedés és a kék kezelése miatt, anélkül eléggé fogszívós.
Mage is jó a ring of frost miatt.

A többi opcionális, mi végülis offheal mellett toltuk, a 3 healerből Skaven ugye egyébként DPS-elni szokott, mégis megoldottuk.

Sok sikert!

Utolsó szerkesztés: 10 éve 9 hónapja Írta: Classrun.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Skaven

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16259

nalunk annyi volt a lenyeg, hogy kellett lock a terkapu miatt. :)
ezen felul minden rampage-re beosztottuk a healer CDket, valamint minden fejre kitalaltuk hogy ki mikor CDzzen a dps-ek kozul. igy nagyjabol egyenletesen mentek le a fejek es a healer CDk is rendesen visszajottek. ehhez kell par pull mire lathato hogy milyen a dps es mit kell valtoztatni. a lenyeg hogy ne legyen tul sok lehellet/tul sok add/stb. persze ezzel annyi a gond, hogy ha valtozik a setup / javul a gear / stb akkor borulhat a megszokott rutin, de ezt kesobb mar dinamikusan lehet majd varialni.
a sorrendet lehet latni a videon.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16261

Epic ez a videó - az idő nagyrészében a hátad mögött lévő fal miatt befordul a kamera és közvetlen közelről csodálhatjuk a technikádat (de semmi mást nem látni :D).
Mondjuk amikor nagyobb képet fogsz be akkor se látom magam, mert ugye max rangeről puffogtatok, valahonnan a szomszéd barlangból ^^
Amúgy hihetetlenül fos még mindig a pet ai - volt olyan fej amibe alig sebeztem, mert a petem éppen vándorútra indult és meg akarta kerülni a tavat -_-


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16263

Mistake írta: Amúgy hihetetlenül fos még mindig a pet ai - volt olyan fej amibe alig sebeztem, mert a petem éppen vándorútra indult és meg akarta kerülni a tavat -_-

A tanulság - 1st killre nem szabad hunter vinni! :P

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16264

ja es a samannak mindig meg kell halnia, kotelezo aldozat! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16270

Classrun írta:

Mistake írta: Amúgy hihetetlenül fos még mindig a pet ai - volt olyan fej amibe alig sebeztem, mert a petem éppen vándorútra indult és meg akarta kerülni a tavat -_-

A tanulság - 1st killre nem szabad hunter vinni! :P

Hát ja, én is amugy csak first killre megyek majd be, amugy egy undoritó fight szerintem, amiket mi le rendeztünk tryok alatt, legyen meg az acsi belölle aztán én nem teszem oda a lábam többé :D.
Loot ugy sem kell belölle hunternak.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16272

Na sikerült behuzni! :)
Mondjuk Hunter téma, hát nem tudom nekem a 63 misiből 8 misit a petem ütött. Survi hunterként!
Amugy a fight durva volt, 2 tank 3 heal 5 dpsel látszik hogy gearelődtünk nem keveset legendary gemek, legendary back stb. látszik hogy gear check fight! de lement az a lényeg 13. tryra, bár előtte azért toltunk már rajta 20-30at.

Mondjuk a fight elég RNG-s. Ha a healert fogja ki össze állás előtt a jég, stb. volt hogy pl. a mageünket követte a jég, vissza jött a portállal és repülés közben rá rakta a tüzet amikor le ért a portálra le rakott egy tüzet... :S és igy a következő ember aki használta a portált az pont bele esett a tüzbe.

Utolsó szerkesztés: 10 éve 9 hónapja Írta: Popov Dániel.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #16297

@Popov Dániel guildjének kill videója:

EU-Ragnaros, The Covenant

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.210 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum