× Boss-ok: Imperial Vizier Zor'lok, Blade Lord Ta'yak, Wind Lord Mel'jarak, Garalon, Amber-Shaper Un'sok, Grand Empress Shek'zeer

normal Imperial Vizier Zor'lok HC

Több
11 éve 2 hónapja #14008

Ami változik normalhoz képest:

  • Az Attenuation alatt jönnek Sonic Pulse -ok is, amik 2db Sonic Ring találatnak megfelelő sebzést (fizikait) osztanak ki.
  • Az egyes platformokon, fix Echo-kat hagy maga után a Boss. Az első platformról távozva egy Echo of Force And Verve -t, a másodikról távozva, egy Echo of Attenuation -t, a harmadikról távozva kívételesen nem hagynak hátra Echo-t, és a középső részen (a terem arénájában) egy Echo of Attenuation -t, különösen nem a fázis végén, hanem azon fázis eleje felé. Tehát 3 Echoval kell összesen szembenézni a fight alatt. Ezek az Echok nem mozdíthatók, ha nincs senki sem a közelükben akkor a Song of the Empress -szel aprítják a raidet a Bosshoz hasonlóan, ellenben a speciális képességeiken ( Force and Verve , vagy Attenuation ) kívül melee ütésekkel operálnak "csak".
  • Minden nemű sebzés nőtt.
  • A Force And Verve előtt megjelenő Noise Cancelling zónákat (továbbiakban: "bubi") idéz, akárcsak normálban, bár megváltozik egy-két tulajdonságuk. Az egyik, hogy 4 játékos helyett, csak 3 tud beleállni, vagyis maximum 3 játékos élvezheti a jótékony hatásait. Ezek a hatások: 60% DMG reduction a Force And Verve ellen, illetve 75% DMG reduction a Sonic Ring ellen. Fontos: A Sonic Pulse ellen semennyi mértékben sem véd! Valamint fontos még, hogy amennyiben több Boss van jelen (Boss + egy Echo), akkor attól függetlenül, hogy éppen maga a Boss, vagy az Echo -ja kasztolja a Force And Verve -t, a védelmező bubikat, a két Boss köré elosztva dobja le, vagyis 2 bubi a Boss mellé, és két bubi az Echo mellé.
Felállás (T-H-DD):
  • 2-3-5: Az inkább javasolt, hiszen rengeteg sebzést kell kiállni, nem beszélve a 3. platformon a Convert képesség okozta kellemetlen helyzetről: ha 2 healert kap el, akkor eléggé húzós lesz a dolog. [Ezt a felállást tekintjük alapnak.]
  • 2-2-6: Már említett kellemetlen helyzetekre számítani kell, és eléggé jó gearrel, képességgel kell a healereknek rendelkezni hozzá.
Az encounter:
Alapesetben 2 fázisra osztható. P1-ben a platformokon folyik a harc, P2-ben pedig a belső arénában. Ezek tovább is bonthatók. A P1 "első -", "második -" és "harmadik - platformos" részre, a P2 pedig "kezdeti", és "végső" részre. A P1-ben is vannak különböző stratégiák, ezekből csak 1-et, az általam legbiztonságosabbnak ítéltet írom le. A P2-ben két alapstratégia terjedt el, egyikben megölik a 3. Echo-t, a másikban nem. Ez az alapvető különbség köztük. Ezeken belül is eltérhetnek a stratégiák, a raid-mozgások tekintetében, viszont ez a két fő választási lehetőség van. Ezen két stratégiát bemutatom. Nézzük meg a teljes fightot a fázisok bontásában...


A fight:
P1:
1., Első platform:
A fight elkezdődik, pull erről az első platformról történik. A Boss Force And Verve -ket kasztol. Addig tart a fázis, amíg a HP-ja le nem csökken 80%-ra. Ekkor létrehozza az Echo of Force And Verve -t, és átreppen a második platformra, elkezdődik a "Második platform" -os rész.
2., Második platform:
A Boss éppen csak elrepült, még mindenki az első platformon van. Az egyik tank a Boss után ered, egy healerrel szorosan a nyomában. (Ajánlott Warlock-kaput használni ehhez.) A healer lehetőleg vagy a nagyobb gearrel rendelkező legyen, vagy legyenek sajátos mentő CD-i. Például Paladin Healer HandOfProtection, és Divine Shield -el, vagy Druid healer Mage-re nyomott simbiózis által elért Icy Block-al, stb.
Amint átértek elkezdődik az igazi rész. Az első platformon a tank 2 healer, és az összes DPS (lehetőleg a CD-it ide időzítve), minél hamarabb megölik az Echot. Aki közben Force And Verve-el próbálkozik. Akkor nagyszerű a raidDPS, ha a második F&V-t már nem kezdi el kasztolni. Bár ennek ellenére, nem ajánlott, hogy elmenjen a második F&V, mert az már egy esetleges wipe lehetőségét hordozza magában.
Itt még fontos megjegyezni, hogy a platformon csak 2 bubi fog megjelenni, de 8 játékos van ott. Ezért a tankot, és egy külön embert célszerű előre kiválasztani. Ők nem fognak bubik alá vonulni. (Ide kinn maradó játékosnak célszerű pl. Rogue-t hagyni, aki Feint + ClOfShadows[glyphelt] kombinációval képes életben maradni.)

Amint meghalt az Echo, a raid "hátul" maradt emberei is átfutnak (vagy teleportálnak warlock-kapuval) a második platformra. Itt le kell vinni a Boss HP-ját 60%-ra ahhoz, hogy elkezdődjön a "Harmadik platform" -os rész. A Boss általi Attenuation-re kell már csak odafigyelnie a raidnek.
Annak a healernek aki ezen rész elején, átmegy a Bosshoz rögtön a tankkal, a következőkre kell figyelnie. Amikor átérnek, akkor a tankot kell healelni a melee ütéseket kompenzálva. Majd az Echo rákezd a F&V-re, és ezen a platformon is megjelenik 2 bubi. Az egyik támogatását (lehetőleg az egyik a platform közepétől minél távolabb lévőt) célszerű igénybe venni. De sajnos ez idő alatt (F&V kaszt alatt), a Boss el fogja kezdeni a saját kis Attenuation-jét. Ezt aképpen célszerű lereagálni, hogy amennyiben a healer felé megérkezik az első "hullám" a F&V-ből, magára nyom egy bubit (pala, druid-simbiózis) és "átverekedi" magát a Sonic Ringek és Sonic Pulse-ok sűrűjén egy biztonságosnak mondható helyre. A tanknak célszerű egy a F&V ellen védő nagy CD-t elsütnie, az Attenuation alatt pedig a megszokott kerülgetéssel minimálisra csökkenteni a bejövő DMG-et.
3., Harmadik platform:
A Boss éppen átrepül a harmadik és egyben utolsó platformra. A raid megint 2 részre fog bomlani, és 3 hullámban át is fog vonulni a Boss után:
  • Elsőnek rögtön az egyik tank, és két healer megy át a Boss után, miután az elreppent.
  • Második hullámban az 5 DPS közül 4 fő. Ők akkor mennek át, ha a második Echo (egy Echo of Attenuation ) elkezdi az első Attenuation-jét, mintegy válaszlépés arra. (Addig is segítenek ezzel annak a játékosnak aki DPSként egyedül fog maradni.)
  • A harmadik átvonulás pedig a hátul maradtak összessége (1tank, 1healer, 1dd), amennyiben megölték az Echot.
Erre azért van szükség, mert a harmadik platformon a Boss, a Convert képességet is használja majd. Ez fixen 2 embert fog átállítani a sötét oldalra. Egyedül a tank nem lehet ott, ha csak 2 healer van, akkor meg mindkettőt elfogja ez kapni, ha 1 vagy 2 DPS megy át, akkor lehet olyan eset mikor a 2 DPS-t kapja el, ekkor ez menthetetlen szituációt eredményez. A 3 DPS-el legrosszabb (2 DD-t kap el) esetben nagyon lassan lehetne kiszedni az embereket a "fogságból", vagyis ezért a 4 DPS.
2 lehetőség közül választhatunk ezen MC-zettek lekezelésére. Az egyik, hogy rögtön automatikusan AoE, meg egyéb spellek segítségével rögtön megpróbáljuk kiütni a MC-ket. A másik, hogy egy feljelölt embert (DBM lejöl.) CC alatt tarunk míg a másikat kiütjük, majd jöhet Ő is. Az első esetben gyorsabbak lehetünk, a második esetben megakadályozhatjuk, hogy az CC-ben lévő ember süssön el, valami tömeg-kezelő képességet -> Fear, blind, silence, kick stb. Az egyik CC-ve, a másik pedig olyan stun alatt, tarva ami közbe lehet ütni (KidneyShot stb.), vagy éppen "fegyverkirúgó" spellekket kontrolálva (majd a másik következik), egész szépen meg lehet úszni a dolgot, de mindenképpen lassabb módszer lesz.
Amint a Boss HP-ja lecsökken 40%-ra, elrepül és megkezdődik a második felvonás.
P2: (Itt két taktikát mutatunk be.)

I. fejezet "Nem foglalkozunk az Echo megölésével" taktika.

1., Kezdeti rész:
Lefutva a harmadik platformról, beállunk a Bossal szembe. A tank felfogja az Exhale képesség DMG-et. Fázis elején megy a BL. Amint elkasztolja az Attenuation-t, a raid magvalósít egy megszokott "körbe-futásos manővert". Ez alatt / után, az egyik tank (legyen offtank), akin rajta van a Boss és annak legtöbb aggrója, kifut az egyik közelebb lévő sarok bejáratához, és legyen ez a lejárati lépcsőnek balra lévő sarok. Ekkor (köszönhetően a BL-nek) a Boss, amint végzett az Attenuation kaszttal, már kasztolná is a F&V-t, csak nincs a targete a közelben, ezért nyomásnak ered, miközben a raid eredeti helyére (ahová visszaérkezik a körbe-futás után szinte mindenki, kiv. az offtank természetesen.) rakja le a bubikat, mert azokat idézi a F&V előtt. Megérkezve az offtankhoz a Boss már futás közben "hátrahagyta" a raidnek a bubikat, és elkezdi a F&V-t kasztolni.
Amikor ezzel a F&V-el végez, 2 dolog fog szinte egyszerre történni. Egyrészt előjön egy Echo , másrészt a Boss elsüt egy utolsó MC-t. De már közelít a Boss általi következő Attenuation is.
Ezért, amint vége az ominózus F&V-nek, és előugrik az Echo -> A MainTank rátauontól a Bossra, az offTank az előjövő Echora, a raid pedig ráugrik a 2 MC-zet játékosra, majdhogynem egy időben. (Itt már nem célszerű az MC-zettekre CC alkalmazni, sőt inkább amit csak lehet használjunk rájuk, hogy minél hamarabb jöjjenek ki belőle.)
  • Az offtank marad a helyén és semmi különleges dolga sincs innentől kezdve.
  • A MainTank a taunt után (tisztességes távolból követi ezt el), futásnak ered, és beviszi a másik (jobb) sarokba a Bosst, lehetőleg úgy hogy a Taunt miatti Aggrót ne veszítse el, vagyis amikor lejár a Bosról annak a spellnek a hatása, akkor megtudja ütni a Bosst, 1-2x, és a Boss is Őt. Ekkor a Boss rögtön kasztolja is az Attenuationt. A MainTank a "végső fázis"ban lévő helyre fut (nem áll neki kerülgetni), ezzel odacsalva a Bosst, és beállítja majd a megfelelő pozícióba ott. (Ez a hely ezen felállást követve a szoba bejárata lesz -> Ez a legtávolabbi hely.)
  • A raid miután kiszedte a két MC-t, elfut a "végső fázis"-ban levő helyre, ahová, majd a Boss, illetve a MainTank is meg fog érkezni.
2., Végső rész:
A Boss bejáratnál, vele átellenesen, az egyik saroknál az Echo, a Raid a Bossnál, kivéve az offTankot.
Amit a Bossnál csinál a raid (2 dolog):
  • Amikor a Boss F&V-t kasztol (felváltva fogja végig csinálni a speciális képességeit kb. 30mp-ként elsütve 1-1t.), akkor a raid beleáll a bubikba (2 db lesz), kivétel a tankot, és a kinevezett játékost (ideális rogue pl.), valamint az offTank "dedikált healerét" erre az időszakra. Ezt a részt úgy érdemes túlélni időről időre, hogy az offtank mellé más-más healert állítunk, hogy menjen hozzá, healelje Őt ki, és magát is, ha tud vagy ha kell (pl. ha van pala healer akkor lehet ilyen: healer01(HoP-nel), majd healer02(pala DS-el), majd healer03(HoP-nel)), használja az Echo melletti bubikat.
  • Amikor a Boss Attenuation-t kasztol, akkor az egész raid átcsoportosul a terem másik végébe (amerre az offTank is áll), hogy minél messzebb lehessen, és így könnyebben ki tudja kerülni a Ringeket, és Pulsokat, majd visszatér. (Valamint érdemes megjegyezni, hogy azért kell távolra vinni a Bosst, és nem középen hagyva körbe körbe futva túlélni a dolgot, mert az offTankhoz sokkalta kevesebb ring jut majd el, könyebben tudja majd kikerülni a Boss általi ringeket. Ha pl. a Boss középen állna, akkor nemegy ringet, és pulse-ot nem tudna elkerülni.)
Amit az Echonál csinál az offTank (1dolog):
  • Amint az Echo elsüti a saját kis Attenuation-jét, elfut a terem közepe (a raid irányában) felé, majd időben visszaér, hogy mikor végez az Attenuation kaszttal, már (!) legyen mellette valaki. Máskülönben az Song of the Empress képességet kasztol. (Persze mikor a Boss Attenuation "körei" közelítenek hozzá, azokat célszerű amennyire csak lehet az Echo körüli forgással elkerülni.)
A mozgást ez .gif segít megérteni.

Videó:
!
II. fejezet "Lenyomjuk az Echot pikk-pakk" taktika.
1., Kezdeti rész:
(Ide erősen ajánlott a 2-2-6 os felállás, hiszen sok DMG kell rövid időn belül az Echoba bevinni.)
Lefutva a harmadik platformról, beállunk a Bossal szembe. A tank felfogja az Exhale képesség DMG-et. Amint elkasztolja az Attenuation-t, a raid magvalósít egy megszokott "körbe-futásos manővert". Ezután jön a F&V kasztja, mindenki a kezdeti helyére érkezett, vissza, és marad is ott.
A F&V után jön az Echo + MC:
  • MC-ket kiütjük -> megy a BL rögtön (akár MC előtt is, nem viszgáltuk, meg miként viselkedik a buff-> Leesik-e? Ha leesik visszajön az MC után? Ha rajtamarad végig, elég gyorsan kitudjuk szedni az embereket?).
  • A Maintank elviszi az egyik sarokba a bosst (az a tank, akin eddig is rajta volt a Boss aggrója), legbelülre, tehát a sarokban lévő oszlop mögé, ott a Boss rákezd egy Attenuation-ra. Majd visszaáll a terem közepe felé várva és ott tankolva a sarokból kijövő Bosst.
  • Az offTank felveszi az Echo-t.
  • A MC után a raid ráfordul az Echora, és a Boss következő képessége előtt (F&V lesz) megöli az Echot, aki csak 1 darab Attenuation kasztot engedhet meg magának halála előtt. (Ugye ez azt is jelenti, hogy majdhogynem végig (az Echo haláláig...) mindenkinek kerülgetni kell a teremben lévő ringeket, miközben ezek pont hogy az Echo-tól jönnek kifelé.)
2., Végső rész:
Az Echo meghalt, és már jön is szinte azonnal a Boss F&V-je. Innentől kezdve pedig semmi mást nem kell csinálni, mint amit a normál változatban már megszokott az ember.
Videó:

Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hónapja Írta: Adorján.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Classrun, Norval

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14009

Pár dolog még ide:
- Nagyon fontos, hogy mindíg ugyanúgy legyen tankolva a boss a 2. platformon, mert az Attenuation mintája változik attól függően, hogy merre néz.
- Mi ugyan nem csináltuk, de a 2-es platformban segíthet, hogy Attenuation alatt el lehet onnan jönni, és lock kapuval vissza lehet menni, fontos az időzítés, viszont könyebben életben tartható a heal + tank.
- Amennyiben az MC-zettek nincsenek CC-zve, a CC-ket el lehet előtte lőni, így az MC-zettek sem fognak CC-zni.
A boss ugyan HP-hoz kötötten ugrál egyik platformról a másikra, de speciális képességet nem szakít meg. (Pár százalék pl. nyerhető a végére, ha pont egy Exhale alatt kerül 40 alá, mert az Exhale-t mindenképpen befejezi, addig üthető)


A szar DPS-t nem megmagyarázni kell, hanem javítani rajta…
Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hónapja Írta: Dögrovás.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14099

Két gyors kérdés:

- P2 kezdődhet -e Force & Verve-vel, vagy csak futkosással?

- hogy van ez a boss átmozgatás pontosan? Elkezdődik P2, jön egy speckó, jön egy másik speckó, jön az MC, és jön az Echo?
Hogyan kell ilyenkor mozgatni?

Köszi!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14102

Classrun írta: Két gyors kérdés:

- P2 kezdődhet -e Force & Verve-vel, vagy csak futkosással?

- hogy van ez a boss átmozgatás pontosan? Elkezdődik P2, jön egy speckó, jön egy másik speckó, jön az MC, és jön az Echo?
Hogyan kell ilyenkor mozgatni?

Köszi!

1., Az első képesség biztosan Attenuation lesz.

2.,
P2 kezdődik, megy a BL. Lesz egy "kezdőhely" amin összeáll a raid a Boss előtt, a raid előtt meg a tank áll ugye.

Ezután Attenuation (mindenki tesz egy kört), de a tank (aki Echot fog tankolni, és aki pont emiatt kezdi a tankolás a P2-ben) ahelyett hogy a "kezdőhelyre" érne vissza (pontosabban hogy megállna ott), továbbfut ennél a pontnál, a visszaérkezésekor egészen a helyig ahová kifogja húzni. Mivel Attenuation után rögtön jön a F&V (ebben a pillanatban a raid a "kezdőhelyen" áll, a tank meg már azon a helyen ahová a bosst kell húzni), ezért futás közben úgymond hátrahagyja a bubikat a terem közepén, a tank meg csak megvárja míg odaér hozzá a Boss, el elkezdi a F&V kasztolását.

A F&V előtt a raid be tud állni a bubik alá, a tank meg miután (!) elkezdődött a kaszt. De vissza kell érnie mielőtt befejezi (!), hogy ne mozduljon el a Boss ugye.

A F&V után meg rögtön jön az Echo, akire rátauntol az ott lévő tank, így már ketten ütik elvileg.

No, de itt kapcsolódik be a másik tank, aki az Echo megjelenése után rátauntol a Boss-ra, ezzel már csak az Echo üti a tankot.

Amelyik tank meg "elvitte" a Bosst, Ő fogja tankolni a Bosst, aki meg elkezdte a P2-t, Ő meg marad az Echonál.

_______________________________
Külön a raid (DPS + Heal) mozgás:

BL -> Attenuation (körbefutással vissza a "kezdőhelyre") -> F&V jön, vagyis be a bubi alá -> F&V után rögtön (Erre nagyon oda kell figyelni, hogy rögtön, érdemes hogy valaki beszámoljon a kasztbárt figyelve) összefutni egy helyre, és kiütni az ellent. -> innentől meg bárki is Attenuation-t nyom (akár Boss akár Echo) futás a terem ellenkező vége.

Illetve egy dolgot elmondanék még ide:
Mi múltkor azt csináltuk, hogy a Bosst (amikor a másik tank rátauntol a Bossra, vagyis amikor az Echo megjelenik) nem a szomszédos sarokba vittük, hanem rögtön a helyére.

Ugye itt az történik, hogy az Echo megjelenése után a Boss üt 1-2-3t a targetébe, és már jön is tőle a következő Attenuation. Ezért mikor a másik tank rátauntól, Neki tisztes távolságból (!!!) kell ezt megtennie, és szabályosan "menekülnie" a kezdőhelyre, úgy hogy lehetőleg csak ott azon a helyen üsse meg a Boss Őt. Így mikor a Boss rendes helyére kerül üt 1-2t majd kezdi az Attut. Ekkor ez a tank aki ugye elvitte a Bosst, visszafut a raidhez, aki valszeg még MC-ket szedi ki éppen, vagy pont akkor végzett vele. És mindenki elkezd kerülgetni ott a biztonságosnak mondható részen (ahol a F&V bubik is voltak).

És amint megvalósítható futás fel a Bosshoz. A tanknak kell időben visszaérnie a Bosshoz, a DPS és Heal valamennyire "ráér" ezzel, csak ne haljon meg, az a lényeg. És ezt a "kifutást, befutást" kell ismételgetni a Boss általi Attenuation-onként. Nem fog elvileg összecsúszni az Echoéval, vagy ha a Bosstól elfuttok, akkor miután visszaértetek kezdi az Echo, vagy kicsit hamarabb, de nem kell amiatt semmiképp sem aggódni, hogy hátulról belétek jönnétek. Amikor a Boss nyomja a F&V-t, akkorra fognak valahogy odaérni, az Echo általi Attu-ringek.

Így egyszerűbb a heal, mivel a tank, aki kezdi a fázist, és Echot is tankol nem "szakad le" a raidtől, a healerek biztosan elérik Őt, meghagyhatja a CD-it egy későbbi kritikus részre, pl. amikor valamiért F&V-re nem kaphatna healt vagy stb, mert valami balul sült el. Szóval csak ajánlani tudom, hogy a Bosst az Echo megjelenésekor egészen a helyéig legyen elhúzzva, bár ez nem mindig fog teljesen sikerülni, mert sajna benne van, hogy megáll hamarabb a Boss. De még így is könnyebb a dolog.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14103

!

Nézzük a kritikus mozzanatok:
  • 6:52-kor a Boss már nagyon gyorsan fut Naderb felé, mert jó távol "várja" a Bosst.
  • 7:01-kor Naderb megérkezik a bubik alá, és készül a chargera.
  • 7:10-kor jelenik meg az Echo, Naderb a bubi alól már rajta is a 7:11-7:12 mp-ben.
  • Illetve már ment a Taunt 7:10-kor Zeditől, aki ezután már fut hátrafelé a bejárathoz.
  • 7:28-kor érkeznek csak meg hozzánk az Attu ringek.
  • 7:40-kor jön a Bosstól a F&V, és ekkor érkezik meg hozzánk még csak az Echo Attu ringjei.
Innentől meg ide-oda futás (Boss-Attu) jön majd F&V-el felváltva. Tehát minden második F&V lesz.
Megjegyzés: A Boss sajnos Zedicus után beszaladt a sarokba, ez nagyon veszélyes. Az az ideális eset, mikor a Boss amint végez az Attuval a tankja már visszaér hozzá, de legalábbis minnél közelebb van hozzá, és csak kicsit kell "visszakorrigálni". Ezen kívül minden rendre ment rajta, nézzétek végig.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hónapja Írta: Adorján.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14322

Colwyn írta: Írtátok valahol a fórumon, hogy most hogyan mozogtok?

Nem tudom, hogy vki leírta -e, és lesz majd róla videó, de így:

P2: az első futkosást meg kell csinálni. Itt mi úgy toltuk, hogy a ranged már korábban a sárga jelre ( bejárati lépcső ) áll, és gyak csak befelé mozog a ringek felé, úgy elég könnyű volt. A tankok / melee pedig megoldja körbefutkosással / kiszaladással + visszafutással.

Ezt követően az egyik videóban látott beugróból beugróba való átfutkosás módszerrel toltuk; így csak az Echo tankjának + healerének kell WSAD, amit ki is tudnak küszöbölni ( bubi, symbi ice block, stb. ), a többiek ütik a bosst, majd, ha tolná a ringeket, akkor átszalad egy másik beugróba, ott bevárja a bosst, üti, AoE, megint visszafut.
DPS-től függően lehet 3-4 futkosás, ami ugyanennyi AoE.
Itt a 2 healerből egy, aki bubit kapott a másik tanktól ( 2 palánál ennyi előny van ), ki tudott úgy állni, hogy az AoE alatt lássa a full raidet, és be tudjon segíteni az echo tank / healer-be is.

Ezzel a módszerrel küszöböltük ki azt, hogy ne kelljen túl sok WSAD a raidnek, bár így is bejut 1-1 ring / zöld golyó, de ha nem állsz az oszlop mögé, akkor ez nehezebben talál el, sőt, ha ranged vagy és a túlsó falra állsz, akkor addigra már el is tűnik.

A videón majd biztos láthatóbb lesz, nekünk ez jóval csinálhatóbb volt, bár tény, hogy kellett hozzá az, hogy legyen több bubi is a healerekre, AoE-ra.

A következő felhasználók mondtak köszönetet: Colwyn

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14324

A BL az MC platformon 42% környékén volt MC-zettek kiütése után és exhale elött igy mire exhale+felszáll,P2 leszáll, ringezés
+ F&V véget ér kb lemegy 20%-22% körülre.


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14330

Classrun írta:

Colwyn írta: Írtátok valahol a fórumon, hogy most hogyan mozogtok?

Nem tudom, hogy vki leírta -e, és lesz majd róla videó, de így:

P2: az első futkosást meg kell csinálni. Itt mi úgy toltuk, hogy a ranged már korábban a sárga jelre ( bejárati lépcső ) áll, és gyak csak befelé mozog a ringek felé, úgy elég könnyű volt. A tankok / melee pedig megoldja körbefutkosással / kiszaladással + visszafutással.

Ezt követően az egyik videóban látott beugróból beugróba való átfutkosás módszerrel toltuk; így csak az Echo tankjának + healerének kell WSAD, amit ki is tudnak küszöbölni ( bubi, symbi ice block, stb. ), a többiek ütik a bosst, majd, ha tolná a ringeket, akkor átszalad egy másik beugróba, ott bevárja a bosst, üti, AoE, megint visszafut.
DPS-től függően lehet 3-4 futkosás, ami ugyanennyi AoE.
Itt a 2 healerből egy, aki bubit kapott a másik tanktól ( 2 palánál ennyi előny van ), ki tudott úgy állni, hogy az AoE alatt lássa a full raidet, és be tudjon segíteni az echo tank / healer-be is.

Ezzel a módszerrel küszöböltük ki azt, hogy ne kelljen túl sok WSAD a raidnek, bár így is bejut 1-1 ring / zöld golyó, de ha nem állsz az oszlop mögé, akkor ez nehezebben talál el, sőt, ha ranged vagy és a túlsó falra állsz, akkor addigra már el is tűnik.

A videón majd biztos láthatóbb lesz, nekünk ez jóval csinálhatóbb volt, bár tény, hogy kellett hozzá az, hogy legyen több bubi is a healerekre, AoE-ra.

Én voltam, aki belinkelte azt a videót a beugróba "bújós" taktikával. Örülök hogy segített a guildnak a kill elérésében. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14335

Tököm bököm csütörtökön

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14337

3. platformon zöld gömb ölt meg. Nem tudtam megmozdulni, mert egy MC-zett karakter rámdobott valami CC-t. Pech.

Spell haste-et sajnos nem kaptam a res után (a többit igen), ami annyiból kellemetlen, hogy a haste soft cap-eim a buffal együtt vannak belőve, azaz buktam 1-1 dot ticket minden uptime-on. Nem para, de figyeljünk oda a CR utáni buffolásokra.

Sajnálom a kiesett DPS-t :) - azért az ezüst is szépen csillog - de a kill végül meglett, enrage pedig messze volt. Ezzel a taktikával a ranked nem jön szóba, abból a szempontból mindegy volt.




tactics

Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14339

Bernatella írta: 3. platformon zöld gömb ölt meg. Nem tudtam megmozdulni, mert egy MC-zett karakter rámdobott valami CC-t. Pech.

Spell haste-et sajnos nem kaptam a res után (a többit igen), ami annyiból kellemetlen, hogy a haste soft cap-eim a buffal együtt vannak belőve, azaz buktam 1-1 dot ticket minden uptime-on. Nem para, de figyeljünk oda a CR utáni buffolásokra.

Spell hastet nem lehet buffolni, azt vmilyen karakter / hatás / aura adja mindig - ami azt jelenti, hogy ha az illető életben van, akkor megkapod, ha meg nem, akkor nem.
Itt hunter pet adta, és mivel a gazdája elbúcsúzott, ezért a hatás is leesett; sokkal másabb nem lett volna, hogy ha mondjuk SP adja, és Ő fekszik meg.
Amit lehet, buffot megkaptál, ez van, kötözni kell az értékes buffokat adókat, ha gázban vannak. ;)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14340

Erre nem gondoltam. Akkor ezek szerint Mégöt adta a spell haste-et...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.320 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum