× Boss-ok: Imperial Vizier Zor'lok, Blade Lord Ta'yak, Wind Lord Mel'jarak, Garalon, Amber-Shaper Un'sok, Grand Empress Shek'zeer

normal Imperial Vizier Zor'lok

Több
11 éve 5 hónapja #12273

A raid kezdő bossa.

Dióhéjban a következőkre lehet számítani: pull után feltölti gázzal a termet, és leszáll egy platformon. Itt véletlenszerűen választ egy képességet, amelyet ezen a platformon használni fog.
Ezt követően 20% -onként platformot vált, választ egy új képességet, s ez folytatódik, amíg 40%-ot el nem ér az életereje.
Ekkor középre repül és jöhet a BL, az összes képességét használni fogja, ellenben már nem repked ide - oda.

Íme a képességei, amelyekből választhat:


Attenuation - Atramedeshez hasonlóan kis körök jelennek meg a földön, amelyeket kerülgetni kell. Akit elkap, azt ki lehet nevetni

Force and Verve - egy szép AoE sebzés, amely próbálja ledarálni a raidet. Előtte letesz a földre 3 buborékot, amely alá beállva ez ellen védelmet kapunk. A buborék egyszerre max 4 főt véd meg, úgyhogy túl szorosan nem lehet helyezkedni.

Exhale - kinéz valakit a raidből, és próbálja annihilálni egy sugárral. Az illető nem tud mozdulni, de cserébe igencsak jól sebződik. Ha valaki eléáll, akkor onnantól kezdve már Ő sebződik ( vagy nem, ha használ valamilyen képességet ). A videon jól látszik, ahogy a hunter deterrance-val blokkolja, és menti meg a társát. Ezen képessége abban különleges, hogy ezt minden platformon használja, és ahogy megy egyikről a másikra, ez egyre erősebb lesz. Úgyhogy erre fix ember ( illetve kettő, hogy ha az elsőt nézi ki ) kell, aki megmenti az aktuális célpontot.

Convert - standard MC, Sha of Fear-hez hasonlóan ha az illető 50% hp alá esik, akkor kiszabadul. Le kell DPS-elni, óvatosba, majd felhealolni


Ezen túl még bír egy képességgel, miszerint ha platformot vált, akkor, ha késünk a betámadásával, akkor AoE-t indít a raid ellen és jól wipe lesz.
Ergo váltásnál sietni kell át, hogy mihamarabb folytathassuk a csatát.


A fight tehát valahogyan így néz ki:

Pull, a boss kiszáll oldalra. Amelyik oldalra kimegy, oda rohan a raid is, kezdődik a fight.
Ha MC lesz, akkor azt ki kell szabadítani, ha valakit lelehelne, akkor a meghatározott ember blokkolja ( hunter, druid, stb. ).
Ha leteszi a buborékokat, akkor az előre meghatározott emberek egybefutnak ( megvan, hogy mennyi ember fut a csillaggal feljelölt emberre, mennyi a holdra, stb. ).

Ha a köröket teszi le, akkor azt kerülgetjük.

80%-nál átfutás a túloldalra, az adott képességet kezeljük, 60%-on vissza, 40%-on pedig középre.
Átfutáskor mehet a druid gyors futás és némely tank CD ( amely védi a raidet a gáztól ).

A végén ölés, BL, loot.


1 tank, 3 healer, 6 DPS.

Video:

Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Írta: Classrun.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Bernatella, Mégöt, Skaven, Kapszlock

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12312

itt van live-rol egy video:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12322

Néhány tapasztalat a kill alapján.

1 tank, 3 healer - ez utóbbi is csak azért kell, mert az AoE fázisban brutális sebződés van a raiden, amikor bujkálni kell a bubik alá.

Az Exhale képességet simán veheti fel a tank - tol valami kisebb CD-t, de sokszor az sem kell, beleáll mindig a sugárba és jóvan, nem egy nagy történet.

Az AoE részt mi úgy osztottuk fel, hogy a tankra állt a melee ( a boss alá ), a healerek egyben ( kicsit messzebb ) és a ranged megint együtt. Így kb meg is volt a 3-3-4 fő, teljesen standard módon.
Ide iszonyat heal kell, és healer CD-k, érdemes úgy időzíteni, hogy ha platformon van, akkor 2 ilyen spec képesség legyen max, és utána, amikor középen áll, maradjon 1 HS, hogy legyen backup megoldás.

Folyamatosan el kell használni a mass fear, mass stun, stb. képességeket, amíg a karakter irányítása a kezünkben van, mert ha MC-t tesznek rá, akkor elég kellemetlen, hogy 8 sec fear-rel bezavarja a raid felét a szmötyibe odalent.
Szóval ezeket minden platform elején ki kell sütni, és középen pedig CD-re tolni.

A kis körök, amelyek megjelennek, spirál alakban mennek, így több megoldás is van a kikerülésükre - vagy oldalirányban futunk a boss körül, vagy kicsit távolabb ide-oda lépkedünk. Egyik sem kifejezetten bonyolult, 2-3 try után fixen rá lehet erre érezni.

Az enrage nem veszélyes, úgyhogy biztosra érdemes menni.

A kill sajnos nagyban függ attól, hogy 40% alatt milyen képességeket ismétel a boss - ha sok az AoE, akkor durván le tud amortizálódni a raid, ha sok az MC, akkor alig van DPS a bossba; ha folyamatosan csak táncolni kell körbe-körbe, akkor nincs para, az a legkönnyebb verzió.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12444

Második kill videó:


1:12-nél mentem feloltani a lámpát a gyereknek

Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Írta: Littleboy.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.143 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum