locked Adorján sub / combat -rogue [elfogadva]

Több
12 éve 3 hónapja #8128

Karakter info:

1. Karaktered armory linkje:
eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Adorj%C3%A1n/advanced
(Most éppen az assát tesztelgetem, ezért nem sub reforgal vagyok fenn. Ezért elnézést kérek.)
2. Mainspec/offspec:
Sub / Combat (jelenleg Assa, teszt jelleggel)

3. Mikor érkeznél ide a guildbe:
Amint csak lehet.
4. Miért választottad ezt a karaktert, a speceit és a szakértelmeit?
Nos, ezt a rugót a Cata alatt húztam fel, mint alt-karakter, csak amint 85 lett, és HCgattam, nos elég jól ment vele, szép DPS-t csinált, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet.Rerolloltam végülis erre a rugóra, és a mai napig szeretek vele foglalkozni. A speccek, egy elég jó kérdés. Assán kezdtem friss 85-ön (Firelands idején). Majd mikor komolyabb figyelmet kezdtem szentelni a karakterre, a combat jobb választásnak bizonyult. Ki is próbáltam, és meg is hozta a várt hatást. Majd jött a DragonSoul. Nos eleinte jó is volt a combat, viszont fura volt, hogy hiába az új lootok a DPS-em egyszerűen "megragadt" egy bizonyos szinten. Míg a többiekkel együtt vittem a lootokat, ők utolértek a DPS-ben, az enyém meg szinte semmit sem fejlődött. Kipróbáltam más reforgokat is, de semmilyen jelentős változást nem tapasztaltam. Így hát elkezdtem a subbal próbálkozni. Elég meggyőző volt, csak nagyon oda kellett figyelni rá, hogy hozza is azt, amit én akarok. Ezért talonba tettem. (Megjegyzem elég jó, már olyan szempontból is, hogy nem annyira "unalmas", mint a combat 2gombos rotája.) Majd egy régi haver biztatására kipróbáltuk mégis a subot (Más reforge, spell prio...). Jó ötlet volt, hogy erőltette, bár picit változtattam rajta, mert a crit > haste > mastery jobbnak bizonyult, mint a crit > mastery > haste -es reforge. Néhány DragonSoul-béli boss miatt ugyanakkor szükség van a combat talentre, szóval ezért az az off. Most perpillanat a combat helyett az assát próbálgatom, de hogy miért, azt majd később, esetleg. (Túl sok lenne, talán már így is az, egy apply-ban. :D) Alapesetben skinning és leatherworking voltak a szakértelmek, elsősorban azért, mert gondoltam kellhet a leathorworking majd 85-ön, a skinning meg hát ehez kell. A raidek alkalmával, meg nem volt enchanter, továbba a +80 agit jobbnak is láttam, mint a skinning crit-bonuszát, így felhúztam azt a skinning helyére.

5. Total time played (85-on és összesen külön):
Összes játékidő: 46nap.
Játékidő ezen a szinten: 32nap.

6. Armory linkek egyéb max.szintű karaktereidre:
eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Zergon/advanced

7. WoL/WWS/WMO link egy raidre amiben szerepelsz:
worldoflogs.com/reports/rt-r6tvcif37fs3b...eDone/?s=4937&e=5702

(Fontos megjegyzés, hogy sub reforgal Combat offtalenten DPS-em, szerintem lehetne jobb is, dolgozom rajta.)
8. Screenshot az UI-dról, lehetőleg PVE raid/group környezetben:
-Csatolva-



Személyes info:

1. Polgári neved, mivel foglalkozol, milyen idős vagy, stb:
Varga Csaba, 22éves, Egyetemista (Mérnökinformatikai kar).

2. Hány raidet tudsz vállalni hetente:
3-4et. Azért nem fixen 4-et mondok, mert heti 1x kérdésses a hazaérkezésem, a távolsági buszjáratok miatt. (Nem biztos, hogy elérem, bár valószínüleg nem lesz gond vele.)

3. Gondot okoz a késői raid end? (rendesen 0:30, de néha 1:00)
Nagy gondot nem jelent. Nincsenek túl korán az óráim, bár fontos az alvás. Szóval az 01:00 még belefér, mondjuk egy olyan hozzállás mellett, hogy "igaz 00:30-van, de simán lemehet még ez a boss, maradjunk még pár try-ig...". Ebben simán benne vagyok.

4. Van működő mikrofonod? Hány fps-ed van raid közben?
Van. Sőt fontosnak tartottam mindig is, hogy tudjon mindenki raid közbe rendesen beszélni.
Alapból : ~60fps.
Raidben: ~45fps.

5. Van bármi, ami befolyásolhatja a raideken való folyamatos részvételed?
Nem akarok hazudni, csak 2 dolog jöhet közbe. Egy, félévente az órarendem változásai. (Ez most, és ezt megelőző esetben is jó volt.) Kettő, a való életben esetlegesen bekövetkező vis major esemény. (Reméljük nem lessz ilyen.)

Játétapasztalat:

1. Miért választottad ezt a guildet:
Nos, a guildeteket, mindig is jónak tartottam. (Olvasgattam pár dolgot már a honlapotokon, class-leírások, taktikák, stb. :D ezúton is köszönöm.) Elolvastam a szabályzatban leírtakat, és tényleg, komolyan gondolom, hogy elég korrektek, ideálisak számomra. Amikor meg olvastam a játékban, hogy dps-t kerestek, elkezdtem gondolkozni azon hogy ide jöjjek, és hiszem hogy beleillenék az egyik csapatotokba.

2. Hogy találtál rá a guildre:
A válasz az előzőben megtalálható.

3. Mióta játszol, milyen raideket pucoltál?
A BC megjelenése előtt kb. 1hónappal kezdtem el játszani. Ugyanakkor nagyon sokáig nem raid-szinten. Nos az életévemből kiderül, hogy még gimis sem lehettem. A gimnázium alatt, elég sok egyéb elfoglaltságom akadt, bár vettem sorba a kiegészítőket, igazán mélyreható raidelésekben nem voltam benne. ICC-ben healeltem sokat paladinnal, talán ez az egyetlen kiemelkedő a Cata előtt.

Catában a rugóval, Firelands alkalmával kezdtem el komolyan raidelni. (Szeretem a játékot, mert eltudja vonni a figyelmemet a sok magolás után. :D ). Hamar megszerettem, és ugyanakkor sok mindent meg is tapasztaltam. A rugóval egy kis haveri alapon alakult guildbe csatlakoztam, és nagyon tetszettek a raidek. Officer lettem, nagyon hamar. Szerettem a raideket irányítani, taktikákon elmélkedni. Szeretek fejlődni mind magánjátékos (DPS terén), mind csapat szinten, a raidek során. Szóval Catában: FL, DS.

4. Melyik volt ezek közül a kedvenced és miért?
Mikor (természetesen még 1-2 ember segítségével) elkezdtem komolyan foglalkozni a raidekkel, és elmentem a már említett guildbe (Apocalypto), az amit officer / raidleader-ként tapasztaltam Firelands-en. Konkretizálva, hogy mennyire fontos a karakterek és a csapat ismerete ahoz, hogy egy raid sikeres lehessen. Többször utánajártunk taktikáknak, és ahogy azokat a mi csapatunkra alkalmaztuk, változtattunk rajta kicsit, nos "nem maradt viszonzás nélkül". Hetente meneteltünk újabb és újabb bossok felé FL-en. Jó volt az az időszak.

5. Milyen guildekben voltál? (távozás okát is írd le)
Nos, a régi guildeket nem nagyon írnám le, már azért sem, mert nem nagyon emlékszem a nevükre, párban már voltam. Ami a közelmúltat illeti...

Apocalypto [EU-arathor]
A guild amiről már meséltem az előzőekben. Nos, a kilépés elég kínos egy történet, de megosztom a teljesség igénye nélkül, a lényeget. A csapat nagyon szimpatikus, ügyes volt, csak éppen a GuildMaster viselkedésével volt nekem gondom. (Sokszor megpróbáltam neki segíteni mint officer ugye, már a fiatal tinédzser kora miatt is...) De mikor a raiden (főleg BossFighton) az officer chaten, csak azt olvastam, hogy az ottani embereket szidja, ráadásul nem azért, mert elszúrtak éppen valamit és azt hozta volna fel, ehelyett, csak azt tudta hangoztatni, mindenki milyen ..., és hogy utál már mindekit itt, nos ekkor már betelt nálam is a pohár és megmondtam, hogy ha így érzi, akkor lépjen ki, csak hadjon minket játszani, ne csak ott spammolja tele a chatet ilyenekkel. Nos ekkor rögtön nekem fordult, hogy belőlem már így is túl sok volt, és nem kiváncsi rám. Javasoltam, hogy tárgyaljuk meg raid után, ha az emberekkel alapból gondja van, de ne itt raiden. De ő csak folytatta a magáét. Szóval meguntam, elnézést kértem a többiektől és kiléptem a raidből. Nos, a vége meg az lett, hogy szinte mindenki eljött abból a csapatból. Sajnáltam azt a csapatot, de ilyen körülmények közt egyáltalán nem tudtam játszani.

Angels Tears [EU-arathor]
Nos, már itt vagyok ebben a guildbe. Alapesetben semmi különös oka nincs a kilépésnek nagyon korrekt, rendes guild, elsősorban csak hogy HC raideken is részt tudjak venni, és teljesíteni az ottani kihívásokat.

6. Sorolj fel röviden pár a WoWban elért eredményt, amire büszke vagy: (olyan dolgok, amik teljesítése kiemelkedően emlékezetes sikerélményt adott, vagy különlegesnek számít)
Morchok HC az Apocalypto-ban. Fantasztikus egy fight. A legjobban nekem az tetszett, hogy ott kiderülhet mennyire fontos az egymáshoz való helyezkedés, az irányítás, és a megfelelő kommunikáció. Nem elég, ha csak valaki közbe folyamatosan irányítja az embereket, de azok pozitív hozzállása, és akarása is kell. A TS-en szinte végig beszéd volt hallható mindkét csapatban, egyszerre, de mégsem volt zavaró, sőt. Figyeltem mások hol merre, állnak. Szóltak ők is rám, ha eszükbe juttot valami fontos dolog. Egyszerűen és tömören szólva, érezni lehetett ahogy mindenki tudja hogy mit csinál, és miért, de mindeközbe még a többiekre is figyel, hogy minden baj nélkül menjen. Nagy sikernek könyveltem el (annak ellenére is, hogy elvileg, "nagyon könnyű" fight), mert így le is ment pár try alkalmával. Nagyon jó kis csapat volt, és egy élmény volt velük játszani.

7. 1-5 skálán értékeld, mennyire érted meg az írott angol szöveget:
3.

8. Hol és mikor nézel utána a bossok taktikáinak?
"Google a barátod!" :D.
Például a DS HC-k esetében Dungeon Journal, majd különböző fórumok, és természetesen akkor, mikor elérhető közelségbe kerülhetőek lesznek a progress számára. Általában hétvégenként szoktam olvasni ilyenekről, vagy megnézni pár videót, amit találok.
9. Hol és mikor nézel utána a kasztoddal kapcsolatos információknak?
A változtatások után szinte azonnal, ha csak nem kerülnek előbb elém a változtatás-tervezetek (Frostshock pl.).

Elovastad és elfogadod a guild szabályzatot? IGEN.


U.i.: A lényegre koncentráltam, de természetesen válaszolok, ha kérdés merülne fel bármivel kapcsolatban.
A kép feltöltése nem sikerült. Amennyiben találkoztatok már ilyen jellegű problémával, szívesen veném az ötleteket, hogy miért lehet ez, és pótolnám.

Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 12 éve 3 hónapja Írta: Adorján.
Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8130

Szia, szimpatikus apply. Próbáld meg a noob.hu oldalra feltenni a screenshotot.

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8131

Szép kis wall of text, a végén mosolyogtam is, hogy csak a lényegre koncentráltál.

A legendary questtel hogy állsz? Látom, hogy már P2-es fegyvereid vannak, de a quest itemekből mennyit szedtél már össze ebben a fázisban?
Kösz előre is.

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8132

Jelenleg 9/60.

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8133

Köszi, de orvosoltam. Mint kiderült a fájlméret volt túl nagy.

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8134

Valószinűleg túl nagy volt a screenshot, hogy ide fel tudd tenni. A szemebemben óriási nagy + hogy ennyire komolyan vetted az applyt (én ugye mindíg a hozzáálláson szoktam fennakadni), meg az is, hogy nem adtad fel, és csak beregisztráltál ide, mégha kicsit küzdeni kellett vele.
A DPS-ed a linkelt logban (meg amit még néztem) nem az igazi, de úgyis fogunk rugdosni (én biztosan), ha felveszünk.
Morchok HC szerintem elég laza fight, de majd rájössz :)
Az én kérdésem az hogy csütörtökön 9-kor ráérsz? Illetve, hogy ha csak 2 raidre jutsz be az okoz-e gondot? (nálunk heti 3 van, és normál esetben előfordul, hogy ki-ki marad valaki)


A szar DPS-t nem megmagyarázni kell, hanem javítani rajta…
Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8135

Helló!

Velem dumáltál délután in-game. Örülök, hogy ilyen hamar beért az apply. Magáról a karakterről sokat nem tudok mondani, mert nem igazán értek a rugóhoz, annyi, hogy jó látni, hogy nem kell öltöztetéssel tölteni az időt.
Beszélgetésünk és az apply alapján teljesen normális, korrekt embertnek tűnsz, úgyhogy támogatom a jelentkezésed :)

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8136

szia,

nagyon szép apply! szimpatikus a hozzállásod.
jelenleg a Slash csapatunkba keresünk rugót, a raid napok CS-H-K-en vannak. Ezeken a napokon tudsz raidelni?

köszi:
Minsa


*Minsa=Asmi=Navan*
Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8137

Dög és Minsa kérdéseihez még:

Mennyire jelent problémát, ha esetleg át kell talentelni/reforge-olni bizonyos fightokra egy esetleges 1st kill érdekében, és amíg ez nincs meg, addig ezt esetleg hetente megcsinálni oda-vissza?
Megnéztem pár régebbi logot is, a dps-en még biztos lehet csiszolni, madness pont nem a leginformatívabb mert túl sok függ attól, hogy milyen sorrendben csináljátok, mi mennyire gyorsan megy le, stb. De ordas nagy hiba nincs feltétlenül, bár a használt képességek arányát én most nem néztem át. Ultraxionon találtam egy 33k+os dps-t, akkor mondjuk tippre nem voltak meg a mostani fegyvereid, de itt azért lehetne többet hozni, szóval kell majd gyakorolni. :)

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8138

Beletaláltál. Pont a csütörtök az ami az óráim miatt egyenlőre csak 70%-ra mondanám, hogy igen. A gyakorlatban ki fog derűlni, hogy miként fog ez változni, de szerintem megoldom valahogy.
A DPS jó téma. Nem szeretném itt kifejteni rendesen, de a lényeg, hogy örömmel fogadom a ötleteket, tanácsokat . Észrevételem szerint a Sub-ban jó lehetőség van, de még mindig kisérletezgetek. És egyébbként tényleg nem az igazi picit zavar is hogy néha jól megy néha nem.
Hogyha arról van szó, hogy bejutok-e egy adott raidre, nos az a válaszom hogy alapesetben semmi gond. Jelen contentben, ahogy gyűjtögetem a legendary itemet, nos rosszabb lenne ha nem jutnék be, de azért kétségbe nem fogok esni.

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8139

Ha arról van szó hogy át kéne talentolni, alapesetben nem gond. Csak mondjuk ahoz ragaszkodnék, hogy miért is kellene. Szóval ha tényleg értelme van, akkor természeten nem gond.

Gyakorolni meg szeretek, sőt szívesen meghallgatok bárkit akinek ötlete van jobb DPS-ért, és ki is próbálom ezeket általában. Az az észrevételem, hogy a különböző talentek más-más hozzáállást igényelnek a fightok alatt, szóval ezek gyakorlásával biztosan meg tudom idővel oldani a javulást.

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8140

A hétfő és kedd teljesen megfelel.

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8141

Írtad, hogy közepes az angolod, de azért szívesen nézel utána fórumokon / keresel a neten leírásokat.

Ismersz vmi jó, magyar oldalt, ahol lehet ilyet találni? Vagy maradnak az idegen nyelvű oldalak és ott hámozod ki, hogy mi a jó?

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8142

Néztem közben skill eloszlást kíváncsiságképp, látom, hogy megvan a setbónusz, így a Tricks felrakásával kapsz damage boostot ( ráadásul a célpont is kap ).

A linkelt fight 12 percig tartott, az 30 seces tricksekkel nézve 24 alkalom, ebből 11et használtál ki.
Ez mondhatni, hogy gyér. Manapság már a tankoknak nincs szüksége aggrora ( legalábbis az esetek nagy többségében ), szóval ezt érdemes makrózni vmi meleere, és CD-re tenni, hogy mindketten jól járjatok ( az aggrójával meg majd csinál valamit ).
Az activity is kicsit kevésnek tűnik, a cipőn meg nincs +movement enchant, bár lehet, hogy roguek alapból gyorsabban mozognak(?).

Amennyire látom, van / lesz itt javítanivaló, de ha a szándék megvan, semmi sem lehetetlen, a triál meg ezért van.
Visszaadom a szót a zsűrinek.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 3 hónapja Írta: Classrun.
Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8143

Igen, erre sajnos, csak a napokban figyeltem rá én is. Eddig egy olyan makrót használtam a Tricksre, hogy a "targetem targetjére" pakolja azt fel. Elsősorban azért hogy a fight elején rögtön tudjak a bossra ugrani. Aztán igen most már átírtam a makrót, hogy egy kiválasztott emberre rakja (ahogy te is említetted.). Valamint elhelyeztem a 2 unitframe közé, egy figyelmeztetést / visszaszámlálót, hogy tudjam cd-re tolni. Ezt láthatód is a ma csatolt UI képen. De köszi az észrevételt, mert ez tényleg gond volt nálam eddig. :)

Sokszor kicsinek tűnik az activity nekem is, de még ma sem tudom, hogy az hogyan/miképpen számolódik ki. Ha esetleg tudja valaki pontosan, azt megköszönném, nos ezt is tudnám legalább.

Nos csak assán van +speed az alap mozgásra. Amikor meg sub / combat vagyok, általában amikor csak nagyobb távolságot kell megtenni, pl. Yor'sahj-nál a kifutás, akkora eddig mindig frissült a sprintem + ált.ban ott van a shadowstep is. Olvastam hogy kérni szoktátok a +speedes enchantot, szóval ha azt mondjátok, hogy igen rakjam fel, akkor spectől függetlenül fel is rakom, nem gond.

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8144

szia,

elfogadtuk a jelenkezésed, whisperelj majd egy officernek guild invért.
Az Assasin Stepet azért dobd majd fel légyszí a cipődre, kötelező enchant nálunk sprint ide vagy oda.

M.


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 12 éve 3 hónapja Írta: Minsa.
Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8147

Szia!

Bár sok közöm nincs a guildhez, a roguehoz annál inkább, és ugyan még nem csináltam ilyet, hogy egy applyhoz hozzászóltam volna, de talán megbocsájtják a többiek is.
Amit mondani szeretnék, hogy szerintem az assat hagyd a fenébe, ha subot tényleg kedveled és megy is vele. A sub/combat pve talentekkel maximálisan lefeded DS igényeit, ráadásul a 2 talentnek nagyon hasonló a reforge igénye is (amit írtál subhoz az szerintem annyiban változik hogy haste crit elé jön), így ugyanazzal a gear-el lehet tolni, nem mint most hogy assa miatt masteryre gyúrsz ami gyak használhatatlan subnak és combatnak is.
Assa ugyan nem igényli az Assasin step enchat, de combat mellé én is feltettem a ~40s cdjű sprint ellenére is, megérezni azaz igazság.
Megnéztem Madness combat logodat is, ami hirtelen feltűnt a tricks mellett (amit Classrun már kiemelt) a killing spree rossz időzítése, rendszeresen lekésted vele a Deep Insight buffot, és nem mindegy hogy 0 vagy 30%os dmg buffolt targetbe tolod a KS-t. Mondjuk igazándiból egy olyan logot néznék meg amin sub voltál, mert az tényleg sokat elárul, tapasztalatból tudom hogy mennyivel nehezebb a 3 cp builder+4 finisher+6cd mint a 2 cp builder+3 finsiher+3cd. :):)
Sok sikert a guildben, és többiektől bocs hogy idekontárkodtam! :)

Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8148

köszi Ricky, én kifejezetten örülök neked :)


*Minsa=Asmi=Navan*
Téma zárolva.
Több
12 éve 3 hónapja #8180

Szia Adorján sajnos csak most látom applydat és mivel már felvettek a guildba, ezért köszöntelek a rugók csapatába, Ricky neked nagyon köszi a hasznos és okos hozzászólást, illetve a combatra való átállási instruckciot, sajnos még mindig nem tudok pár napig online lenni és ugye internet hiánya miatt nem voltam már lassan 1 hete sajna, ha esetleg lenne sub os log én is szivesen átnézném , de mivel én combat orientált vagyok ezért természetesen a combatos logokat fogom majd eröszeretettel nézegetni, a geared nagyon szép és gratu a törökhöz nekem még sajnos mindig a p1 van. Érkezésednek természetesen nagyon örülök, ez majd ad 1 kis inspiráciot is ad számomra nem tudom miért, mostanába kicsit bevagyok fásulva vagy nem is tudom hogy nevezzem, maradjunk annyiba h legyen Race on , természetesen a set up is sokat számit , minden esetre figyelni foglak , illetve ha esetlegesen vannak combat-tal kapcsolatos kérdéseid nagyon szivesen segítek vagy majd esetleg te fogsz segíteni nekem?? haha.... sok szerencsét neked itt nállunk, illetve remélem majd tudod segíteni te is csapatod azzal a bizonyos Rogue powerrel amivel én is mindig próbálom. Péntek estétöl már vagyok remélem az én rugom is ready lesz a P2 -s fegyokra nektek halandók addig is pusyka:D

Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.185 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum