locked Flekszi - Prot/Arms warrior [ELFOGADVA]

Több
12 éve 6 hónapja #4991

Karakter info:

1. Karaktered armory linkje: eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Flekszi/simple
2. Mainspec/offspec: Protection / Arms (pvp)
3. Mikor érkeznél ide a guildbe: Amikor Nektek megfelel.
4. Miért választottad ezt a karaktert, a speceit és a szakértelmeit? Hosszú sámánkodás (heal, dps) után szerettem volna komolyabban foglalkozni a tankolással, az idők során tankoltam Paladinnal, Death Knighttal és Warrioral is, de leginkább a Warrior tetszett meg. A karakter sokadik altként indult, ráadásul másik szerveren, úgyhogy a professionjei a könnyű megélhetés elősegítése érdekében kerültek kiválasztásra, de most, hogy maingyanús helyzetbe került, tervezek felvenni neki valami használhatóbbat.
5. Total time played (85-on és összesen külön):
Total: 9 nap, 17 óra, 57 perc
85: 3 nap, 13 óra, 42 perc
6. Armory linkek egyéb max.szintű karaktereidre:
Xenophobic, Shaman - eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Xenophobic/simple
Itt van egy kis kavarodás, ugyanis Catában legutóbb elemental/resto-ként raideltem, de most cement/restoként casualkodtam, úgyhogy a gearje kicsit zavaros.
Senescence, Death Knight - eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Senescence/simple
Hypothetical, Paladin - eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Hypothetical/simple
Neki is tank volt a mainspece elég sokáig, most váltottam holyra, és a retri épp kipróbálás szintjén folyik (gear nélkül)
Kelme, Hunter - eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Kelme/simple
Vanillás mainem, csórikám már megjárt mindent, horda-alli, ilyen faj, olyan faj, névváltoztatás... Egy ideje elhanyagolva pihenget. (Nyilatafejbe néven raideltem vele 60on, ha vki játszott Arathoron azokban az időkben)
7. WoL/WWS/WMO link egy raidre amiben szerepelsz: Húha... Jó régen voltam már igazi raiden, a nyári szünet nekem a WoWban is beköszöntött. Az Artum Infernitiben voltam legutóbb, az Ő WoLjukban nem találtam régi raidekről linket.
8. Screenshot az UI-dról, lehetőleg PVE raid/group környezetben:




Személyes info:

1. Polgári neved, mivel foglalkozol, milyen idős vagy, stb: Szabó Ádámnak hívnak, 19 éves vagyok, idén kezdtem el tanulmányaimat a BGF KVIK Turizmus-vendéglátás szakán, emellett edzem (taekwondo, kondi) és péntek-szombaton dolgozom egy étteremben. (Ha jól tudom ez a raidek időpontjaival nem ütközik)
2. Hány raidet tudsz vállalni hetente: Jackbauer (nem tudom pontosan hogy írod :) ), által említett raididőpontok alapján mind a 3at, ha nem csúszik be semmi váratlan.
3. Gondot okoz a késői raid end? (rendesen 0:30, de néha 1:00) Nem, teljesen megfelel.
4. Van működő mikrofonod? Hány fps-ed van raid közben? Igen, rendelkezem működő mikrofonnal, és nem tudom mennyi fpsem van raiden, elég rég néztem, de a gépem épp nem rég esett túl egy ráncfelvarráson, és a WoW hiba nélkül szárnyal, úgyhogy azzal nem lehet gond.
5. Van bármi, ami befolyásolhatja a raideken való folyamatos részvételed? Nem fogok hazudni, barátnőm van, aki miatt a csütörtöki raid esetleg veszélyben lehet, de a hétfő-kedd biztosan zavartalan.

Játétapasztalat:

1. Miért választottad ezt a guildet: Nyári casualkodásomból visszatérve szeretnék valami komolyabb csapat tagja lenni, akikkel nem kell órákat elpocsékolni hülyeségekre, hanem azt a kis időt amit ideszánok a játékra, hasznosan tudom eltölteni. Azért Titeket választottalak, mert a progressetek magáért beszél, hosszú ideje a 10es raideket preferálom és Nálatok játszik Skaven és Minsa, akikkel volt szerencsém egy rövid ideig együtt is 10esezni (Xenophobic sámánnal, még wotlkban, Lomiékkal ;) )
2. Hogy találtál rá a guildre: Lomi közös ismerősünk már Cata launchkor említette, h megalakulóban van (vagy megalakult) az Omnislash, Skavenék vezetése alatt, azóta figyelemmel kísérem a guildet. A legfrissebb élmény egy félpug Omni raidbe való bekerülésem volt, még ebben a resetben.
3. Mióta játszol, milyen raideket pucoltál?
Vanilla óta viszonylag HCn raideltem, akkor Pilwax->Death Wish-ben AQ40 Twinig voltam,
BCben rövid ide-oda után az Acrid-dal pucoltunk Karát, SSC-t, TK-t, Gruult, Magtheridont, majd Hyjal és BT-t. (SP alatt afkoltam)
WotLKben megvolt minden, HC LKval és HC Halionnal együtt, ekkor az Acrid színe-java csatlakozott a Rise Legacyhoz, velük raideltünk egy ideig, majd egy összeszokott 10es csapattal LK végén átmentünk hordára (LK hc már ott lett meg)
Catában a szuper kis 10esünk rövid idő után szétszéledt, komolyabban raidelni már az Artum Infernitivel kezdtem, velük BWD, BOT hckat nézegettük, de már kicsit szétesőben volt a guild tavaszra, nekem jött az érettségi, úgyh a felénél elmentem afkolni, így BWDben HCk Nefán és Omnomnomon kívül vannak meg, míg BoTban csak Halfus és TFWben Conclave. Kb egy hónapja tértem vissza megint, így nagy casualkodásomban normal módon öltem végig Firelandset, Ragna kívételével (de tryoltam annyit, h az a fight rajtam már nem múlik, se tank, se heal, se dps poszton)
4. Melyik volt ezek közül a kedvenced és miért? BC raidjeit szerettem a leginkább, de a wotlkos időben a 10es csapatunkkal elért sikereink időszaka volt a legjobb.
5. Milyen guildekben voltál? (távozás okát is írd le) Fentebb említettem. Többnyire a guildek széthullása volt a gond, amit egybekötöttem a wow abbahagyásával.
6. Sorolj fel röviden pár a WoWban elért eredményt, amire büszke vagy: (olyan dolgok, amik teljesítése kiemelkedően emlékezetes sikerélményt adott, vagy különlegesnek számít) WotLKban az ominózus 10esünkkel villámgyorsan bevert ToC hc 50 try, LK HC, és a Herald of the Titans öcsi megszerzése. Meg talán előtte BCben az Archimonde first killünk volt még egy emlékezetes :p
7. 1-5 skálán értékeld, mennyire érted meg az írott angol szöveget: Egyértelmű 5.
8. Hol és mikor nézel utána a bossok taktikáinak? Tankspot videókat szoktam nézni, de ha épp aktívan játszom, már ptr idején szoktam lesni a bossok képességeit mmo-championon és egyébb dataminer helyeken.
9. Hol és mikor nézel utána a kasztoddal kapcsolatos információknak? Kezdésnek Elitist Jerks-en nézek utána egy classnak/specnek, ha újdonsággal találkozom. Bár az évek során szépen lassan mögöttem van már minden kaszt minden spece.

Elovastad és elfogadod a guild szabályzatot? ([url=../../szabalyzat]link[/url]) Igen, az elejétől a végéig.

Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #4992

szia,

koszi a jeletkezest. lenne nehany kerdesem:
Felveteled eseten,

1. hajlando lennel-e az arms (pvp) OSed lecserelni pve OSre? (illetve itt onerobol kellene szinten oltozkodni kicsit, gondolom)
2. a prot gearedben van nehany cucc, amit onerobol is le tudnal cserelni (pl fegyo, naci, gyuru). ezek potlasa megoldhato? (fuggetlenul attol, hogy a gear inkabb csak ido kerdese, de amennyiben raidelnel, a HC killek/tryok miatt szerencses lenne picit felzarkozni)
3. a csutortoki "esetleg" kimaradasok valoszionusege mennyi? ha a slash uj tankot venne fel, szerencses lenne, ha legalabb nehany hetig 100% reszvetellel tudnank megoldani a jelenletet. ez nem kovetelmeny, de szerencses lenne, nem csak gear miatt.

Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #4994

Szervusz!

Két kérdésem lenne gyorsban:

- milyen billentyűzet - leosztással irányítod a karaktert? Elsőre a hotkeyek alapján EDSF-re gondoltam, de utána láttam, hogy ez mégse lehet jó,'szabvány' WSAD? Csak, mert látok pl. G-re hotkeyelt dolgokat, ami kicsit messze esik ettől, ellenben Q / E-re nem fedeztem fel hotkeyt. Leírnád, hogy milyen felállást preferálsz?
- írtad az Elitjerkset, ott azonban 5 / 2 / 34 -et ajánlanak, szemben a Te általad használt 8 / 31 helyett talentügyileg. Nem is nagy értem, hogy a deep woundsra miért van szükség, mióta a tankok aggrója kapott egy igen brutális erősítést, annyit tudok még elképzelni, hogy ez direkt Alysra kitalált build, de akkor elugrasz az insta felénél talentelni, mivel másik speced nem tank? Írnál erről pár szót, hogy miért is ezt választottad?

Köszönöm előre is a válaszokat és, hogy írtál!

Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #4996

szia Xenooo!

köszi a jelentkezést, látom a többiek már fel is tettek pár kérdést.

Többször is keresztezték egymást útjaink a wow-ban, skilles, jó playernek és szimpatikus scrácnak tartottalak mindig.
Nagyon jól toltad anno a shamannal, gondolom a warriorral sincs ez másképp :)

Én támogatom a jelentkezésed, ha a csütörtöki raid kérdést meg tudnátok oldani, akkor a csapat jól járna veled szerintem.


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 12 éve 6 hónapja Írta: Minsa.
Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #4997

A talent valóban javításokra szorul, nem feltétlenül EJ alapján, merthogy nem mindenkinek az a legjobb (nekem is saját van) - ebben tudok segíteni. Emellett ami geart össze lehet szedni azt össze kell minél hamarabb. A többit Mehemed leírta.


Up the Irons!
Utolsó szerkesztés: 12 éve 6 hónapja Írta: Ragingfist.
Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #4999

Ezt a Blitz-et nem értem de nagyon.
Elmész Deep Wounds -ig és Blitz-en van 2 pont War Academy helyett?
Ezt hogy? Meg minek? Blitz?


"Nagy hiba elõre számítgatni egy küzdelem kimenetelét, nem arra kell gondolnunk, hogy vajon gyõzünk-e, vagy sem. Hagyjuk a dolgokat természetesen folyni. A mi feladatunk, hogy ütünk a megfelelõ pillanatban."

Bruce Lee
Utolsó szerkesztés: 12 éve 6 hónapja Írta: Hirki.
Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #5004

Raider ranggal együtt jár az ingyen flask, kaja és repair, az sokkal több g mint a heti 3 talentváltás, ha pvp-zni akarsz. A tank talent javítás szintén nem akadály, Mehemed 3. pontja ami kritikus. Nekem szimpatikus az apply.

Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #5008

Nna sziasztok! Köszönöm a gyors reakciókat és az érdeklődést!
Minden észrevételetek teljesen jogos. Először is leszögezném, hogy a legtöbb probléma okozója a kis nyári szünetem és hogy első körben casualkodni jöttem vissza. Fő célom volt a (ráérős) bátyámmal való pvpzés, altozás, a 85öseim ráncbaszedése tierváltás után, meg lehetőleg köszönőviszonyban lenni Firelands-dzel. Egy hónappal a sulikezdés után látom, hogy lenne időm rendesen raidelni, így csak mostanában kezdtem ezzel komolyabban foglalkozni.
Tehát.
1, talent - egyértelműen "hibás" spec raidre, ugyanis nem is arra volt kitalálva. A blitz + deep wounds a za/zg-k gördülékeny letankolását voltak hivatottak elősegíteni, és bizony sokszor vettem hasznukat. A raidre szánt talentem inkább így néz ki.
2, gear, OS - Mivel mindeddig nem siettem a geareléssel sehova (és ugye nem sokkal több, mint 1 hónapja játszom megint ), minden héten kiütöttem a valor capet, járkáltam BHba (leg és kesztyű kivételét legutoljára hagytam), ahogy tudtam lenézegettem Firelandsbe és úgy gondoltam előbb-utóbb úgy is kiesik trashből/könnyű bossokból idővel minden ami kell, tehát ezért nincs lecraftolva minden elérhető upgrade. (Egyébként perpill 2190 valorom van, úgyhogy szerdán érkezik a 378 chest)
Az armsomat meg szerettem volna tartani -tekintve, hogy bátyám csak ezért tartja feltöltve az accját, hogy néha tudjunk együtt feszülni- legalább is addig, amíg az OS gearem nem jut egy kis upgrade-hez. Addig nem sok értelmét látom pve spec kialakításának, főleg úgy, hogy arms pvp-pve között leginkább csak aoedmg különbség van (blood and thunder), és nem tudom h ez csak ZA/ZG szintjén van-e így, de igazán hasonló dpst hoztam ki arms pve-ből, mint fury pve-ből. (Természetesen jobb a fury, de nem szignifikáns az eltérés)
DE természetesen ha ez nem fog működni, találok vmilyen másik karit akivel pvpzhetek. (vagy megoldom respeccelgetéssel)
3, billentyűzet - WASD-vel közlekedem, de a Q és E keyeket megtartom strafe-elésre. Lehet, hogy nem hangzik a legpraktikusabban, de így szoktam meg, így szeretem, kijövök az F1-F4, 0-5, alt+1 - alt+4-gyel meg azzal a pár plusz betűvel ami be van bindolva. Plusz e módon tudom forgatni a kamerát strafe közben, anélkül, hogy irányt változtatnék, ami tankoláshoz kiemelten hasznos.
4, csütörtöki raidek - Felesleges részletek nélkül: Hibátlanul megoldható a csütörtöki részvételem is, így tudom hozni a 100%-os attendance-t.

Bocsánat a késői válaszért, a butatelefonom nem akarta engedni, hogy reagáljak a postokra, géphez meg csak nem rég kerültem.
Remélem minden kérdésre/problémára tudtam válasszal szolgálni, de ha még bármi gond van, kérlek osszátok meg nyugodt szívvel :))

Utolsó szerkesztés: 12 éve 6 hónapja Írta: Zino.
Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #5010

csak gyors reakciok:

koszi a kimerito (legalabbis hosszu :) postot. teny, hogy ha nem volt cel eddig a karik rendbtetele, akkor realis a kep, amit most latunk. viszont elsodlegesen a hajlandosag a kerdes. a tobbi majd jon magatol.
szoval>>

1. majd az okosak irnak ra vmit gondolom.

2. egyelore ne vegyel ki semmit. ha pozitiv dontes szuletik, es hozzank kerulnel, akkor sem fogsz tudni (gear, taktika) beleallni minden hc bossfightba tankkent + ki tudja mi esik es mikor, majd akkor koltsel valort, ha mar tenyleg mussz. viszont ami 365+, es beszerezheto, azt erdemes. (kraft, repu, t11 stb), ms es os is.
igazabol h raideken kivul mivel toltod az idod, nekem/nekunk tokmind1. a cel az, hogy heti 3 alkalommal mindenki odategye magat, a leheto legjobb tudasa es lehetosegeihez merten. ami viszont csak ugy mukodik, ha eppen aktualis bossokra aktualisan megfelelo felallasban (setup, gear, spec stb) megyunk neki. ezt pedig egyenlieg lehet megcsinalni. ha velunk is jonnel FLbe mainekkel, es pl HC bossokat nem tankolnal meg elso korben, akkor dps-elned kellene. es az, hogy 11k-t tolsz vagy 17et, lehet nem sordonto, viszont egyelore a slash csapat 5/7 hc-nal jar, 2 boss nemreg fekudt csak meg, tehat eppenhogy farm. en tobb tank lootot nem szivesen tornek ossze, foleg ha vkit girelunk.
szumma: ha komolyan gondolod, gondold komolyan :) pve ms, pve os. (foleg tankkkent).

3. na ezt nem igazan ertem. en tankolok, de sose strefeltem billentyuvel. bar warriorral nem tankoltam sokat, de druidnal azert elfer a 20+ bind. sot.

4. csucs

tobbiek, hajra, ha van meg kerdes.

Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #5015

Én is strafe-elek a QE billekkel. Sima megszokás kérdése így tanultam meg játszani a karival lehet nem a legoptimálisabb de átszokni túl sok idő lenne.

A kérdésem meg az lenne, hogy most Slashbe vagy Omniba megy e a jelentkezés?


\"Nem az az igazi hős, aki vakon harcol a jóért, hanem az, aki megízlelte a gonosz gyönyöreit és magától rájött, ellen kell annak állnia minden erejével.\"
Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #5016

Magamra vettem.
1. talent: a deep wounds igenis kell: jelen helyzetben egy tank nem tolhat 5-6k dpst, illik legalább egy 12-13at, és ahhoz kellenek a megengedhető dps boost talentek. Blood craze: felesleges talent, 10% eséllyel tölt vissza 5% hpt, egy 215k hp-s tank esetében ez 10750 hp 5 sec alatt...a LB egy tickje tölt ennyit kb...túró, 3 pontot nem ér. Glyph of sunder szituációfüggő, de többnyire felesleges.


Up the Irons!
Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #5017

GaiaBlood írta: A kérdésem meg az lenne, hogy most Slashbe vagy Omniba megy e a jelentkezés?


az apply a klanba tortent. a csapatok tankigenyenek megvitatasa nem ennek a forumnak a temaja.

Téma zárolva.
Több
12 éve 6 hónapja #5038

tisztaztunk mindent amit kellett pü + ingame.

üdv nálunk. a temat zarom.

Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.168 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum