locked Funeris Holy/Prot paladin [elfogadva]

Több
10 éve 6 hónapja #17159

Karakter info:

1. Karaktered armory linkje:
http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Funeris/simple
2. Mainspec/offspec:
Holy/Prot
3. Mikor érkeznél ide a guildbe:
Nekem igazából mindegy
4. Miért választottad ezt a karaktert, a speceit és a szakértelmeit?
Mert imádok healelni (korábbi main resto shaman), de 5 fős hc-kban és 10-esben tankolni is.
5. Total time played (90-en és összesen külön):
Total: 93 nap, 0:20
Lv90: 15 nap, 7:30
6. Armory linkek egyéb max.szintű karaktereidre:
Érdemi nincs, csak a frissen dingelt shammy. Mostanaban csak craftolok az altokkal.
7. WoL/WWS/WMO link egy raidre amiben szerepelsz:
Egy ideje nem volt ilyen :(
8. Screenshot az UI-dról, lehetőleg PVE raid/group környezetben:
http://kep.ivpicture.hu/764010.N.jpg

Megj: nem hiszek a csicsás GUIkban, illetve rühellek minden nagyobb patch után mindent újrakonfigolni. Ezért van, hogy csak ECB, Healbot, DBM és RangeCheck van effektíve, meg pár non-raid addon, pl. NPCScan meg ilyenek, amúgy az alap UI-t használom. A healinghez kevés keybindem van, nagy része modifier key + clickek a healboton. (A recount egy rohadt resource hog, nem használom, csak mikor rotákkal kisérletezem. Ha rosszul áll a szénám HPS ügyileg, valaki úgyis megmondja, bár ilyen lekopogom nem sokszor volt :) )

Személyes info:

1. Polgári neved, mivel foglalkozol, milyen idős vagy, stb:
Merczel László, senior szoftverfejlesztő, 31 éves
2. Hány raidet tudsz vállalni hetente:
2-t max (család, meló)
3. Gondot okoz a késői raid end? (rendesen 0:30, de néha 1:00)
Nem
4. Van működő mikrofonod? Hány fps-ed van raid közben?
Igen. Átlag 30-40 fps (kivéve olyan elvetemült részek, mint pl. mikor Durumu ToT-ban telehányja a termet...)
5. Van bármi, ami befolyásolhatja a raideken való folyamatos részvételed?
Kislányom születik kb. egy hónap múlva, az eleje döcögősebb lesz biztos. Ha az elején töltelék ember leszek emiatt, nem zavar. Nem vagyok lootwhore, majd sorra kerülök én is :)

Játétapasztalat:

1. Miért választottad ezt a guildet:
Mert évekig voltam officer és raid leader a Carpban, de sajnos elindultunk egy rossz irányba és mostanra az igazi raiderek elhagyták a guildet vagy abbahagyták a játékot. Szeretnék újra olyan helyen játszani, ahol szabályok és elvárások vannak, mert hiszem, hogy ezek alapvetőek ahhoz, hogy az emberek motiváltak legyenek és csapatként gondolkodjanak. Egy erőskezű vezetés nélkül megette a fene az egészet... A guildoldalatok alapján nálatok azért fogva van a gyeplő, nem pedig gyüjtőguild vagytok, aki minden marhát felvesz.
2. Hogy találtál rá a guildre:
Zedicustól hallottam róla
3. Mióta játszol, milyen raideket pucoltál?
2006 óta, gyakorlatilag old Naxxot kivéve mindent (többnyire normalban, 1-2 hm itt-ott)
4. Melyik volt ezek közül a kedvenced és miért?
Ulduar, Zul'Aman, Karazhan, Naxx, ICC - hangulat, bossfightok menete (pár az LK az idegesítően hosszú fight...)
5. Milyen guildekben voltál? (távozás okát is írd le)
Carpathians (TVC, majd Arathor), Bloodline (TVC). Bloodline: külföldi guild volt, akkoriban még a párom is játszott, de ő nem állt túl jól az angollal. Carp: amióta az eszemet tudom, a Carp felnőtt, érett guild volt, de elszaporodtak az olyan emberek, akik nagyon negatív hatással lettek a guildre minden szempontból. Nekem ez már sok sajna :(
6. Sorolj fel röviden pár a WoWban elért eredményt, amire büszke vagy: (olyan dolgok, amik teljesítése kiemelkedően emlékezetes sikerélményt adott, vagy különlegesnek számít)
Totál noobokból faragott raid teamemmel az első egyestés ZA clear :)
7. 1-5 skálán értékeld, mennyire érted meg az írott angol szöveget:
6 :) De tényleg. Napi szinten használom a munkám miatt...
8. Hol és mikor nézel utána a bossok taktikáinak?
Youtube, Tankspot, IcyVeins, az idő az bármikor lehet, de a lényeg, hogy nem 5 perccel a raid előtt :)
9. Hol és mikor nézel utána a kasztoddal kapcsolatos információknak?
Kb. minden patch környékén (mmo champion fórum, IcyVeins)

Elovastad és elfogadod a guild szabályzatot? ( link )
Yep, gondolom alap.

Pár extra gondolat:
- Ez az apply gondolom most elég casualnak tűnik és felmerül a kérdés, hogy miért jönnék egy raider guildbe. Nos, mert szeretek raidelni, de az elmúlt egy évben eléggé kiégtem attól, hogy olyan emberek vesznek körül, akik letojják, hogy a guildnek van fóruma, képesek fél óra késéssel flask nélkül raidre jönni, teamspeak nélkül, etc. Hogy drámáznak a looton, mert a progress helyett a saját rohadt ileveljüket nézik. Hogy 10 éves gyerekek, akiket csak azért vettünk fel, mert XY officer gyerekének az osztálytársai, etc. de szintén a fenti okból őket is vinni kell raidre. Meg még sorolhatnám... Azt előre boritékolom, hogy ha felvesztek, kelleni fog egy kis idő, mire visszarázódok régi önmagamba, ami a játékot illeti, de talán Zedi még emlékszik rá, milyen volt, mikor együtt raideltünk. :)
- Hoznék magammal pár crafter altot, amiket effektíve azért tartok, hogy mindig legyen gemem, flaskom, etc.

Utolsó szerkesztés: 10 éve 6 hónapja Írta: Dögrovás.
Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17160

Szia!

köszi a jelentkezést, kérlek légy egy kicsit türelemmel itt általában átrágják az applykat valamint tesznek fel kérdéseket is de szerintem majd csak hétfőtől számíts rá.


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo
Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17161

Ingame is beszéltünk pár szót és az applyja is szimpatikus, a paladinhoz meg nem értek, de azért támogatom ;)


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Funeris
Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17162

Részemről is támogatom, még a Carpathians-ből ismerem, jó healerként emlékszem rá.

A következő felhasználók mondtak köszönetet: Funeris
Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17163

No problem. Speciel már annak is örülök, hogy normális apply van, nem valami officert kell whisperben hajtani, aki vagy afk vagy nem, vagy ráér vagy nem, etc... :)

Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17164

Szia, Funeris!

Miért ezt az utat választottad Holy-n a reforge-ra és a glyphelésre?

Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17165

Reforge: az LFR miatt, mert ahogy írtam is, más nagyon nincs mostanság... Szóval simán heal outputra mentem, mert az LFR-es tapasztalatom az, hogy az emberek ész nélkül tolják az aoe healt, aztán meg CR-ért sikongatnak, ha a 20-30Ks tickek mellett a boss összecsukja a tankot. Szóval miután a sokadik LFR pullom végződött úgy, hogy miközben mindenki aoe healelt, csak én spamhealeltem a tankokat, úgy döntöttem, hogy hagyjuk az aoe healt, azt mindenki tolja, helyette irány a rohadt nagy single target critek. 5.3-ban egyébként még az icy veins-en is a tiszta crites buildet istenítették, most a simek szerint spirit+crit az isten, de mivel LFR-ben nem volt még mana problémám, hát a spiritet annyira nem erőltettem.

Ami a talentet és a glyphet illeti, általában egy stack dust-al mászkálok és ha kell, fightonként váltogatom őket. Ez most ilyen solo/LFR felállás a karin...

Glyphek: holy shock és denounce: timeless isle, mert farmolni kell a MoP-ban ész nélkül, de dps specem nincs. Az illumination az marad mindig, mert crites reforge-om van. Egy 10es raidbe tipikusan ezeket vinném a két damage glyph helyett: www.wowdb.com/items/41109 és www.wowdb.com/items/43367 - ez utóbbit tipikusan a burst-ösebb részekhez. Szimpatikus még ez www.wowdb.com/items/104051 is és bizonyos szitukban (kalkulálható burst, tipikusan mikor pl. dbm-től tudod, hogy 3-2-1-nagydamage!) jobb is, mint a FoL glyph.

Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17166

Lehet, hogy magas crittel és alacsony spirittel el lehet lenni LFR-ben, de felette már nem működik szerintem. Lehet, hogy eltérőek a forrásaink, de én sosem láttam olyan guide-ot, amiben a crit ne legalul lett volna a prioritásban. Az a gond vele, hogy megbízhatatlan (gyakran overhealt eredményez), nem generál elég HPS-t (outputra a haste lényegesen jobb) és rendkívül drága stat. A klasszikus, konzervatív build Spirit/Mastery felé megy (ahol a spirit nagysága ugyan igazítható a saját stílushoz, de 11-13k alatt kínszenvedés), a kicsit szofisztikáltabb megközelítés a haste capeket is figyelembe veszi.

Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17167

Hát egy forrás pl. az IV-n is sokat emlegetett AskMrRobot --> http://www.askmrrobot.com/wow/gear/eu/arathor/funeris

Ha itt kiválasztod a "Highest Output" optimizációt középen, akkor az ezt írja 5.4 esetében: Spirit > Crit > Mastery > Haste

Mint mondtam, jelenleg solo/LFR felállásban van a kari, de hála az égnek már nem TBC-t írunk, amikor fél óra volt egy fullos respec, etc. raid előtt :)

Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17169

Szia,
Szimpatikus apply.
A heti max 2 vállalható raid ez azt jelenti, hogy a heti 3 raidből maximum 2 alkalommal raidelsz?
Ha igen, akkor ezt a 2 napot a munka/család választja, vagy a raid leader megkérhet, hogy melyik 2 napon gyere?

Fight közben raiden hogy aktiválsz egy AWt vagy egy Devo Aurát vagy egy GoAK-ot? Jól látom, hogy ezek nincsenek elérhető keyre bindelve?

Hogy áll a prot geared?

Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17171

Részemről a következő problémákat látom:


1: a keybindek mennyisége. Látok egy q - e - r hármast, és ennyi. A többi le van rejtve? Minimálisan egy középső gomb, wheel up / wheel down még tuti elférne, nehezen hiszem, hogy a 8as - 9es gombot olyan könnyű lenne elérni

2: a raidmennyiség + a közelgő, potenciális hosszabb - rövidebb szünet. Gratula a gyerkőcköz, és nem feltétlen tartozik ránk, de első gyerkőc? Másképp managelni az ember az idejét, ha első alkalom, és ha már van xp ezen téren.

3: Proving Grounds. Ide azért jó lenne egy minimálisan ezüst, de inkább arany fokozat, hogy lássunk valamit a 'skill' részből is.

A többi szimpatikus, az 1. ponton lehet is dolgozni, de a második részt problémásnak látom. Azért csak 3 raidet tolunk egy héten, hogy ne jelentsen a játék oly mértékű többlet - terhet, amely potenciálisan éreztetheti a hatását IRL. Viszont ezen alkalmakkor 100%-ot kérünk, mind performance, mind attendance szintjén.

Alszunk még rá egyet, addig is köszönet a jelentkezésedért!

Utolsó szerkesztés: 10 éve 6 hónapja Írta: Classrun.
Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17190

1) http://www.curse.com/addons/wow/bind-pad a válasz - még shamanos korszakomban szoktam rá (mikor még sehol sem volt totem bar, de totem volt száz!), hogy telebindelem a numpadot. A skillbarom a CD-k csak azért vannak kint, hogy lássam, ha újra használhatók.

2) A gyerek miatt nem terveztem szünetet tartani, ha erre gondolsz. Ellenkezőleg - majd egy hónap szabin leszek, pont azért, hogy belerázódjunk a dolgokba. Persze rávághatnám, hogy három nap OK, de nem akarok senkit sem hitegetni. Persze a döntés a tiétek.

3) Megnézem, mit tudok összehozni...


SZERK: Silvert megcsináltam, a goldon még picit igazítani kell, de most, hogy már láttam mind a 10 kört (utolsó kör utolsó dögjénél haltam szánalmas halált :) ) meglesz az is.

Utolsó szerkesztés: 10 éve 6 hónapja Írta: Funeris.
Téma zárolva.
Több
10 éve 6 hónapja #17191

Funeris írta: SZERK: Silvert megcsináltam, a goldon még picit igazítani kell, de most, hogy már láttam mind a 10 kört (utolsó kör utolsó dögjénél haltam szánalmas halált :) ) meglesz az is.

Ok, ha megvagy, akkor jelentkezz egy invért Nálunk ( raider rangú is tud invelni ), az elkövetkező pár hétre fel tudunk ajánlani egy Trial rangot.

Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.289 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum