× Boss-ok: The Stone Guard, Feng the Accursed, Gara'jal the Spiritbinder, The Spirit Kings, Elegon, Will of the Emperor

normal Feng the Accursed

Több
11 éve 7 hónapja #11385

Képességek:

spirit bolt: 96k shadow dmg 3 random emberre. Az egész fight alatt használhatja. Grounding totemet esetleg lehet rá tesztelni, sok esélyt nem látok rá.

95, 66 és 33 százaléknál speckó képességeket kap a boss. Van valami buffadó spot a területen, odamegy, használja, buffolódik, ezáltal új képességeket szerez.

Spirit of the fist buff:
Lightning lash: az aktuális targetre nyomja (tank), 30k nature dmg 2 secenkent 20 secen át. Összesen tehát 10 tick, vagyis 300k dmg, meglátjuk hogy ez mennyire csökken tickenként.
Lightning fist: maga elé tolja, 250k dmg, el kell előle menni megdöbbentő módon.
Epicenter: maga köré tolja kb. 15 yard sugarú körben, a melee és a tank kifut belőle, a ranged meg lövi tovább messziről és nevet közben a meleen. Egyébként távolság függvényében sebez és chance to hitet csökkent 75%-kal.

Ebben a fázisban a bosst középen tankoljuk, a ranged és a healerek lazán szóródnak, hogy az epicenter miatt egyáltalán ne kelljen megmozdulniuk, a fist miatt pedig a lehető legkevesebb embernek kelljen sétálnia. Epicenter után a tank visszahúzza középre. A legkönnyebb fázis.

Spirit of the spear buff:
Flaming spear: ugyanúgy 30k-s dot, ezúttal fire.
Wildfire spark: debuff random emberre, 5 sec múlva leesik, az adott helyen tűz keletkezik, ami vándorolgat és sebez. Nem állunk benne lehetőség szerint. A melee megszívta (meglepő).
Draw flame: a boss összeszed(?) egy ilyen vándorló tüzecskét és az egész raidbe sebez 50k fire sebzést. Ennek a működése számomra nem világos, meglátjuk live-on mi lesz.

Ebben a fázisban jó eséllyel össze-vissza rángatja a bosst a tank, miközben amennyire lehet, szóródik a raid és próbál heal ranged belül maradni mindenki. Szivatós fázis.

Spirit of the staff buff:
Arcane shock: 30k-s arcane dmg debuff.
Arcane velocity: 40k-s arcane dmg másodpercenként. Ha messze állsz a bosstól, akkor a sebzés növekszik.
Arcane resonance: 10k arcane dmg a célpontba, ha valaki 6 yardon belül áll, akkor ő is sebződik. Minden egyes + sebződő emberke után 10k-val növekszik a sebzés, tehát ha valaki bealszik, akkor hirtelen 50k-kat pulzál, majd kap egy guildkicket. Grounding totemet próbálunk majd, hátha.

Ez a Yorsahj-jellegű fázis, igyekszünk egy kupacban állni és még szóródni is. 6 yardos távolságot kell tartani, BL, a healerek valahogy életben tartanak mindenkit, a dps meg gyorsan atbillenti a bosst a köv fázisba/lootolásba. Kellemetlen fázis, de BL-lel, CD-kkel életben kellene maradni, ha nem alszik be senki/jó a pozicionálás, akkor elvileg nem kellene gondnak lennie.



A három buff-csoport sorrendje véletlenszerű, akármelyikkel kezdheti, ugyanaz a képesség elvileg nem lehet kétszer, mind a háromnak le kell menni a fight alatt.

---

A tank(ok) egy kristály használatával szert tehetnek bónusz képességekre:

Nullification barrier: 6 secig lesz egy nagy DK bubi jellegű buborék a tank körül, ez a benne állóknak spell immunitást ad, valamint megszünteti a bubin belül a tüzeket.
Shroud of reversal: a tank ennek használatával rárakhat egy célpontra egy képességet, mellyel az az őt érő következő ártó képességet visszatükrözi a bossra (de nem semlegesíti azt saját magán).

Hogy ezeket hogyan lehet használni, mennyi rajtuk a CD, stb., azt passzolom, elvileg bétában egy percet emlegettek, live-on majd kiderül.

---

Elképzelhető, hogy egy tank nem elég, egyelőre számomra rejtély, hogy a 30k-s debuffot hogyan pakolgatja a tankra, illetve hogy live-on hogyan fogja, ha ez stackelődik, akkor két tank kell, ha nem, akkor elég egy.

---

Videó:



Ha valaki ilyen mikrokapcsolós cuccal jön raidelni és behallatszik a dolog, akkor annak ugyanaz lesz a vége, mint az Arcane resonance-szel való raidben álldogálásnak.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 7 hónapja Írta: Skaven.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 6 hónapja #11778

A kritikus részek és a fight menete:

PULL:

Leteszünk egy jelet, hogy az 1. fázisban hová is kell összegyűlni, ezt a jelet a terem legszélére tegyük le.

A 2 tank beszalad, és üti.
1% leverése után a boss elszalad felkapni a kezdő fegyverét, ekkor a 2 tank ( MT és OT ) elszalad a két oldalára a teremnek.
Az MT felkapja a SEBZÉSKIVÉDÉS - NAGYBUBI képességet, az OT felveszi a SPELLREFLECT - ATOMBRUTÁLSEBZÉS képességet ( használják a kristályokat ).
Az OT ráteszi a spell reflect képességet az MT-re, aki így vissza tudja majd lőni a boss képességeit, jó kis DPS boostot eredményezve Vele ( minden fázisban 1 képesség van, amelyet tudnak reflectelni ).

Kezdődik a csata, a boss középen, a de kissé lógjon ki távolabb, mintsem amerre a jel van ( az epicentrum képesség ugye kevesebbet sebez, ha messzebb van a boss ).
Lövi a nagysebzést a tankra, ezt jól visszabasszuk rá.
Jön az epicentrum -> mindenki kirohan a jelre, az MT leteszi a SEBZÉSKIVÉDÉS - NAGYBUBI képességet ( úgy néz ki, mint a DK bubi, lilában ), mindenki beáll alá. Ez kb megvéd mindentől.
Ha végetért, akkor vissza középre ( ill. kicsit messzebb ), visszabasszuk a spellt, jóság van.
Jön a köv. epicentrum. Itt lesz gond, mivel a SEBZÉSKIVÉDÉS - NAGYBUBI képesség csak minden 2. alkalomra használható, a többiben CD-n lesz. Úgyhogy ide jöhetnek a raid CD-k, sebzéskivédések, stb., stb.

Majd megint be középre, megint MT CD, ha lesz epicentrum, majd megint healer CD-k, stb., stb.

Ha lement 66%-ra, akkor jön az új képesség. Boss középen, aki megkapja a debuffot, kifut, ott teszi le a tüzet.
A tűzből meg kell próbálni kiállni, a spec képességet visszalőni a bossra, kis kite biztosan lesz, mert a tüzek berohannak majd a raid alá.
Egyszer csak a boss beszippantja az összes tüzet, és elkezd csúnya AoE-t pulzálni, tűz formájában.
Meglepő, de az MT használja a SEBZÉSKIVÉDÉS - NAGYBUBI képességet, beállunk alá, örülünk.

Megint debuff, megint tűz, megint kite. Aztán megint AoE -> nem lesz MT képesség, jöhetnek a healer CD-k.

Egész addig folytatódik ez, amíg meg nem lesz a 33%-os határ.

A boss megáll, a raid beírja, hogy /range 6, és szóródik, üti a bosst.
Ha valaki kap egy pulzáló ( Valiona-ra hasonlító ) debuffot, ami ilyen Arcane Expl. utánzat, ÉS nincs senki 6 yardra tőle, akkor megáll és üti a bosst.
Ha van vki Tőle 6 yardra, akkor irgalmatlan lebaszást kap, mert megöli a raidet, kiáll a raidből és jó.
Egyszer csak a boss pulzál AoE-t. Ekkor mindenki összefut a tankra, az leteszi a SEBZÉSKIVÉDÉS - NAGYBUBI képességet, örülünk. Akin pulzáló AoE van, az nem fut be ( mily meglepő ).
Ha végetért, akkor vissza a helyünkre.

A következő AoE-ra nem lesz MT képesség, szóval ugyanúgy összeáll ( aki AoE-t pulzál az kint marad ), és mennek a healer CD-k.

BL a végére érdemes, ott kb 0 mozgás van, a legtöbb haszna talán ott tapasztalható, bár talán a leggecibb viszont az epicentrumos rész.

Ja igen, a SEBZÉSKIVÉDÉS - NAGYBUBI casttime-os, szóval nem lehet letenni, ha a boss üti a tankot, ez némi segítség, mivel AoE pulzálás közben nem tolja, így nem lehet nagyon elbaszni; amikor nem szakít be a boss, és nincs CD-n, akkor le kell tenni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 6 hónapja #12007

Nagy meglepetésemre lecsaptuk ma ezt a bosst is! :)

Van pár dolog amit itt nem olvastam, és útközben Fly bogarászta ki angol taxokból:
p1ben ha a lightning fistet felkapja az offtank, akkor ezt tartogatva epicenterig, ha akkor dobja bele a bossba akkor megszakad az epicenter, gyak 0 sebződés a raidbe, ha meg úgy jön ki hogy nem tudja felszedni ezt a skillt akkor ott a másik tank bubija. Ezt a killre nagyon faszán begyakorolta a 2 tankunk. Mikor megdermed egy pillanatra a boss és nekiáll castolni a lighning fistet akkor az offtank channelezi az mtre a spelljét és összeszedi a spellt, majd epicenternél rábaxxa a bossra. Ezentúl a tankok minden más fist elől ki tudtak térni faszán.
p2ben meg a mt bubis spelljével el lehet nyeletni a fire stackeket amiket a boss gyűjt. Mi úgy csináltuk hogy első gyűjtést hagytuk hadd sebezzen, második gyűjtést elnyelettük, harmadik megint sebzett, negyediket megint elnyelettük így alig pár stack-el ment csak át villámos fázisra. A stack elnyeletés úgy néz ki, hogy a mt a bubit lerakja a boss lábára mikor castolja a dread flames spellt, így az összes bejövő flame spark szépen elemésztődik a bubiban.
P3ban új dolgot nem találtunk. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.137 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum