normal Baleroc HC

Több
12 éve 8 hónapja #3699

A normálhoz képest lévő eltérések a következőek:

A boss egy igen durva DPS check, normálon se triviális a 20K körüli DPS minden specnek belépő ( 353 - 359 közötti ) gearban, de itt, a megemelkedett DPS követelmények méginkább kiélezetté teszik a harcot.
Az alapmechanika ugyanaz, a boss mindösszesen egy további képességet kap:

Countdown - két véletlenszerűen kijelölt emberkét összeköt, akárha Yog P2-ben, ezeknek össze kell futniuk, hogy leessen a kapcsolat, különben mindenki sebződik, wipe-oltatva a raidet.
Fontos, hogy a Tormented debuff átugrik, amennyiben 'direct contact' lesz két olyan karakter között, amelyeknél az egyiken már van, de a másikon még nincs. Ez itt is megtörténhet, így a helyezkedéssel vigyázni kell, és erre pedig figyelni ( csak annyira kell közel állni, hogy a Countdown leessen, de a Tormented debuff ne pattanjon át pl a healerre, mert akkor wipe lesz ).

Tehát mindamellett, hogy durva DPS-t kell kitolni ( értelemszerűen ez csökkenti a healerek / tankok számát ), ezt nehezíti az, hogy rohangálni is kell egymáshoz.

70 millió hp-ja van / 360 sec = 194.444 raid dps hiányzik.
A tankkal lehet számolni mondjuk egy stabil 15K DPS-t.

Innentől több megoldás is lehet.

1 tank 3 healer - 6 DPSre 179.444, tehát DPSenként 29907 DPS kell. Ez azt jelenti, hogy a mostani WoL alapján kb. mindenkinek world top 10-be kell lennie, legalábbis annak közelében, különben nem megy le. Ebben az esetben fix enrage - stratégiára van szükség, azaz meg kell határozni, hogy ki és mit csinál a tank halála után. Értsd: hunter tauntoló lövéssel átveszi, kite-olja, betolja a sebezhetetlenséget, majd FD-zik, rugó átveszi, evasion, stb., stb.
6 DPS mellett a kívánt DPS mondhatni, hogy elég magas.

1 tank 2 healer - 7 DPSre 179.444, tehát 25.634 DPS kell, amit már több normál killen is elértünk. Itt egyértelműen nem a DPS lesz nehéz helyzetben és nem kell enrage stratégia, hanem helyette a healerek fognak megfőni. Egyébként is igaz a fightra, de itt maximálisan, hogy a tanknak felesleges staminára öltöznie, a dupla stamina trinket itt haszontalan. Helyette ajánlott a Bedrock talizman , illetve a TB-s trinket a 400 resivel a fire bladekre.
Ide egyébként a paladin tankot ajánlják, mivel sok CD-je van, és a fire bladeket trivializálja pl. a div. protectionnal, 40% magic dmg csökkentésével, másodikra mehet a trinket, stb.
Ebben az esetben maga az Inferno Blade is veszélyes ( egyesek szerint sokkal veszélyesebb, mint maga a shadow penge ), a végén már irtózatosan sokat üt, ezért is kell mindegyikre fix CD.

2 tank - 2 healer. A második tank itt kb. fixen feral druid, több okból is, egyrészről a relative jó sebzése miatt, ami produkálni tud úgy, hogy nem ütik, másrészről pedig azért, mert fixen agira gemel és a decimation bladet egy USE-os dodge trinkettel kezeli. Ez a szokásos felállás, ellenben itt a decimation blade 50%-ban elkerülhető ( kb ennyi hozható össze ilyen szitukban ). Jó még esetleg a DK tank + dodge trinket, aki parry + dodge kombóval tud hasonló sebzést elérni. Az OT sebzése itt lényegesen kisebb azért, mint az MT-é, 10-15K körül van ( mondjunk csak 10et ), ami azt jelenti, hogy 6 DPS esetén 28K körüli DPS-t kell kitolni. Ez valahol félúton van a két megoldás között, a healereknek könnyebb, a DPS-nek nehezebb, de nem teljesíthetetlen.

Alapvetően a 3 healeres felállás erősen luxus, mindamellett a fight elejére valamilyen spark-stackelési stratégia szükséges.
Ez azt jelenti, hogy az első kristályt egy, vagy max 2 DPS-nek fixen végig kell állnia, hogy elég stacket tudjanak a healerek összeszedni. Erre több lehetőség is van - feral druid barkskinnel, shadow priest golyóformával, warrior shield wallal, rugó és DK szintén jó lehet.
Itt az egyik healer fixen csak a Tormentes embert healolja, míg a másik a tankkal foglalkozik, majd ezt követően cserélnek ( az első healer itt felvehet 80 stacket is akár ).

Végezetül néhány videó, egy tankspotos HowTo, 25fősen, ill. két 10es hc, az egyik tank nézőpontból.



Ez a 'Hogyan tankoljuk?' rész.



10es, pala tank nézőpontból.



DK DPS, látszik benne némi torment buff stackelés az elején.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3704

Ja igen, olvastam még olyan okosságokat is, hogy kb. fixen BL-el kezdik a fightot, 3 seccel pull után kb, több okból is.
Van prepoti -> BL alatt lesz belőle még 20 sec körül + 2. poti, amikor kell.
Mindenkinek minden CD adott, mert még ugye nem lőtte el egyiket sem.
És ami nem csak DPS szempontjából lényeges - az első Tormentes emberkén, akin ráadásul lesz 20+ stack, BL alatti brutális heal casttime-al sokkal-sokkal több stacket tud feltenni magára az első sparkozó ( közben a tank healert se fenyegeti, hogy meghal, mert BL alatt 1 healer a legelején fixen elég ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3778

Amit most láttam és érdemes is alkalmazni.
Egyrészről -1 tank / heal esetén kimarad legalább 1 DPS, akire nincs szükség a Torment kezeléséhez. Itt ugye lehet azt csinálni, hogy 5 emberke helyett 6 kezeli a debuffot, csak nem érdemes - egy ranged DPS-t, akinek a legtöbb DPS veszteség az, ha mozog, ki kell emelni, Ő nem Tormentezik, hanem csak DPS-el. Ez ugye már magában DPS növekedés, ebben alapban nincs nagy varázslat.
Márrészről le kell tenni egy markot a földre, amelyre ráállnak a healerek + a kimaradt ranged DPS. Elvileg minden kristályt meleebe tesz, úgyhogy ebben az estben egy kupacban lesz 4 emberke, ami azért jó, mert ha összeköti őket a Countdown, akkor nem kell mozogniuk, hanem egyből leesik.

Nyilván ebben az esetben is, ha nem innen választ a random, akkor ki kell mozogni, valamint a Tormentes debuffal rendelkező playereknek vigyázni kell, hogy ne menjenek közel ilyen esetben sem, mert ha átpattan a debuff a teljes kupacra, akkor az wipe. De ezt egyébként is meg kell tanulni kezelni, hogy úgy szedd le a Countdownt, hogy a debuffot ne frissítsd / ragaszd át, szóval ez nem olyan extra kitétel.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3921

Kapcsolódó topic , a heal részről, nagyon úgy néz ki, hogy valamilyen formában ( sp, druid, rugó? - valamint ha van healer priest, akkor tolja rá a ps-t is ) meg kell oldani, hogy az első kristályt egyvalaki állja végig.
Itt ilyen 90-100 sparkokról beszélnek az első kristály után, valamint arról, hogy az első kristályon mindkét healer healol, közben a tank pedig CD-kkel / hotokkal ( nem direkt heal segítségével ) kibírja, és csak akkor váltanak ki rá, ha decimation blade jön, ezen mondjuk egyelőre még kerekedik a szemem.
Az indításkori BL fix, azaz ide a tanknak vmi brutál aggrója kell, hogy legyen, mivel értelemszerűen mindenki prepotizik + betolja az összes CD-t.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3922

Az első decimation 30-50s után jön, azt kizárt dolog hogy akár egy DK tank végig megoldja egyedül minimális heallel. Még normálban se nagyon. Vagy akkor ez ilyen random csata, hogy jaj megütötték a tankot az első fél percben, wipe? :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3923

Khetana írta: Az első decimation 30-50s után jön, azt kizárt dolog hogy akár egy DK tank végig megoldja egyedül minimális heallel. Még normálban se nagyon. Vagy akkor ez ilyen random csata, hogy jaj megütötték a tankot az első fél percben, wipe? :D

Gondolom itt a kulcs a holy palan van, aki ráteszi a beacont a tankra, oszt zúzza az 1 sec cast time-os flash healt a Tormentes emberkébe, így a másik healer is stackelhet.
Másképp nem nagyon tudom, hogy hogyan lehet megcsinálni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4117

kitaláltam hogy lehetne könyiteni a healerek dolgát plusz növelni a tank dpsét. Amikor shadow bladez átmegyek cicába -> kevesebb hp több dps. kár hogy csak raid után jutott eszembe lett volna egy cép rankedom na majd legközelebb.


\"Nem az az igazi hős, aki vakon harcol a jóért, hanem az, aki megízlelte a gonosz gyönyöreit és magától rájött, ellen kell annak állnia minden erejével.\"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4118

Sőt ha majd HCban ezen tryolunk és én leszek a tank megfogom és csinálok egy olyan talentet amiben cica formában 20%al több healt kapok. Rohadt izi lesz kihealelni.


\"Nem az az igazi hős, aki vakon harcol a jóért, hanem az, aki megízlelte a gonosz gyönyöreit és magától rájött, ellen kell annak állnia minden erejével.\"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4119

Király!

Disc szemszögből pár infó, főleg Vezu úrnak.
Penance nem stackel már 3x, illetve igen, de tickenként csak a harmadát annak, amit más heallel stackelne, szóval nincs értelme használni erre. A glyph of PWS viszont stackel, így az ideális stackelő ciklus: flash heal spam, végén PWS. PI is mehet hozzá akár.
Ha a tank maxon van, nincs blade és épp leesik a Vital Flame akkor ki szoktam ugrani egy pár másodpercre stackelni valakin, majd tankra vissza penance, az első ticknél visszavált Flame üzemmódba. Mielőtt a tankról lejövök, megy rá PWS ha lehet. A glyph of pws a flamet nem újítja meg, csak torment felszedésre jó szerencsére.
Inferno bladera szoktam PSt tolni, főleg az elején amikor stackelek még és csak 2 healer van a tankon low stackkel.

HCban kicsit más lesz a dörgés, majd ott a PS meg ilyesmi az elején kell majd hogy tovább álljon a dps a tormentben és tovább lehessen stackelni rajta.

Top ranked discek nagy része flash healt spamel a tankokba is itt HCban, nem igazán értem miért, talán mert könnyebb váltani célpontok között (torment és tank között) illetve ott 200+ spark is felszedhető, azzal kb reaktívan lehet healelni a tankot minimális overheallel + esetleg glyphelni is érdemes FHra az extra critért, nagyrészt proc rangeben lesznek a tankok úgyis.

4T12 heal effektje skáláz-e a Vital Flame buffal: sajnos nem. 2 perccel a pull után healeltem Flame alatt 10700at vele a tankon, szal fail. Ez a szar proc petként megy és a pet nem örökli a buffot.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 8 hónapja Írta: Khetana.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4120

GaiaBlood írta: Sőt ha majd HCban ezen tryolunk és én leszek a tank megfogom és csinálok egy olyan talentet amiben cica formában 20%al több healt kapok. Rohadt izi lesz kihealelni.

és cicában 250K hp felett leszel?


*Minsa=Asmi=Navan*

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4121

a HP buff amit rám rak miért esne le?


\"Nem az az igazi hős, aki vakon harcol a jóért, hanem az, aki megízlelte a gonosz gyönyöreit és magától rájött, ellen kell annak állnia minden erejével.\"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4122

de csinálhatjuk két tankkal is: Little tankol én szedem a shadow bladet. Class azt irta hogy 10k dpsel kell számolni 2.tnaknak ezt nemtom honnan vetted ha csak a shadowt kell átvennem akkor szerintem fixxen fog mennie a 21-25k (nagyon rég ota nem DPSeltem nemtudom a mostani gearemben menyit tudnék tolni) Főleg akkor menne ez nagyon jol ha Little vigyázna az agrora amikor áttauntolom és instant visszamehetnék cicába.

Elején behuzom felmegy rám a 250k hp little leszedi utána beálok dpselni. decimationél 2 gcd alat letauntolom vissza macsekba
20% plusz heal rajtam plusz ugye csak azt a 250kt kell felhealelni. A DPSt meg ugy gondolom fogom tudni hozni.
HCban szerintem ez a legjobb felálás. Persze ehez gyakorolni kell 2 healerrel...
Bár a feral druid itt kitud magábol tolni 31kát igy offtankként...de ehhez még nincs meg a gearem szerintem.


\"Nem az az igazi hős, aki vakon harcol a jóért, hanem az, aki megízlelte a gonosz gyönyöreit és magától rájött, ellen kell annak állnia minden erejével.\"
Utolsó szerkesztés: 12 éve 8 hónapja Írta: GaiaBlood.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4126

GaiaBlood írta: Class azt irta hogy 10k dpsel kell számolni 2.tnaknak ezt nemtom honnan vetted

Az épp akkori saját logunkból kiindulva, ahol Te voltál az MT, LB meg az OT.
Ott LB 10K DPS-t tolt ki, druid tankon kívül nem nagyon van olyan, aki OT-ként értelmes DPS-t tud produkálni szvsz. Talán warrival, ha a vigilance még úgy működik, hogy Te is kapod a vengencet, ha az sebződik, akire pakolod.
Cicában nem esik le a vengence? Az nem maci forma only?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4127

Ha 2 healerrel megyünk, akkor Khetana SP? Az jót tenne a DPS-nek.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4129

Újraszámoltam a DPS ígényt a HC killhez, enrage nélkül. Ha 1 tank 3 healer setuppal megyünk továbbra is és Gaia kihoz 20K DPS-t (tegnap 19K volt, de amint Gaia említette fentebb, ezen még tud javítani talent- és formváltásokkal), akkor 194444-20K = 174444 marad a raidnek, ami fejenként 29074 dps.
Megnéztem azt is, hogy tegnap a raid-DPS a csatára 186171 volt, tehát 8273 DPS-sel kevesebb mint ami HC killhez kell. Ehhez adjuk hozzá azt is, hogy HCban az extra mozgás miatt valszeg mindegyikünknek fog olyan 1K-val esni a DPS-e, tehát jelenleg olyan 14-15K-val vagyunk a szükséges alatt. Gondolom még páran tudunk javítani, és még a gearünk is javul ebben és a következő resetben, tehát nagyon elérhető közelségben van ez a boss a 3 healeres setuppal is. Jövő héten szerintem mindenképp megérné tolni rajta pár HC pullt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4130

GaiaBlood írta: de csinálhatjuk két tankkal is: Little tankol én szedem a shadow bladet. Class azt irta hogy 10k dpsel kell számolni 2.tnaknak ezt nemtom honnan vetted ha csak a shadowt kell átvennem akkor szerintem fixxen fog mennie a 21-25k (nagyon rég ota nem DPSeltem nemtudom a mostani gearemben menyit tudnék tolni) Főleg akkor menne ez nagyon jol ha Little vigyázna az agrora amikor áttauntolom és instant visszamehetnék cicába.

Elején behuzom felmegy rám a 250k hp little leszedi utána beálok dpselni. decimationél 2 gcd alat letauntolom vissza macsekba
20% plusz heal rajtam plusz ugye csak azt a 250kt kell felhealelni. A DPSt meg ugy gondolom fogom tudni hozni.
HCban szerintem ez a legjobb felálás. Persze ehez gyakorolni kell 2 healerrel...
Bár a feral druid itt kitud magábol tolni 31kát igy offtankként...de ehhez még nincs meg a gearem szerintem.

A 2 tank az túl nagy luxus erre a csatára szerintem. Eddig azt gondoltam, hogy az 1 tank 3 heal is az, de a tegnapi kill alapján valszeg könnyebb lesz nekünk ez, mint az 1 tank 2 heal.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4133

Nekem afflin vagy demonon kell itt mennem, tegnap destro voltam, ami -2-3 k. A dps maxoláshoz meg kell találjuk a player specektől függő ideális BL időpontot (nálam ez 25% boss HP), mindenkinek az encounterhez ideális talenten kell lenni, valamint biztosak kell legyünk benne, hogy megvan minden lehetséges DPS növelő raid buff. Az alap, hogy a setup a top DPS-ekből kell álljon. Dub itt elég durva ha jól rémlik.

szerk: megnéztem a logot, nem volt durva.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 8 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4134

Manith írta:

GaiaBlood írta: Bár a feral druid itt kitud magábol tolni 31kát igy offtankként...de ehhez még nincs meg a gearem szerintem.

A 2 tank az túl nagy luxus erre a csatára szerintem. Eddig azt gondoltam, hogy az 1 tank 3 heal is az, de a tegnapi kill alapján valszeg könnyebb lesz nekünk ez, mint az 1 tank 2 heal.

Az én DPS-em javulni fog, egész egyszerűen azért, mert több hp-ja van a bossnak, így a 20% alatti burst rész megnyúlik, ami iszonyat +DPS. Amikor néztem a Paragon live raidjének felvételét, ott volt vmi warri srác, mondja is a kommentátor, hogy de érdekes, 14. jelenleg dmg done-ban a warrior, ez volt úgy a 3. perc magasságában, elértek 20%-hoz, és úgy jött fel, mint a talajvíz - asszem a kill pillanatában 3. volt épp.
De én még mindig Domora mennék inkább előtte ( nomeg lecsapnám a még fennmaradó 2 bosst HC-ban ;) ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4135

Bernatella írta: Az alap, hogy a setup a top DPS-ekből kell álljon. Dub itt elég durva ha jól rémlik.

Igen, ez fontos szerintem is az első killre.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4137

A másik dolog, hogy nekem jobban tetszik a 6 shardozós setup, mint az 5 (jobban is ment sokkal nekem tegnap emiatt, jóval kevesebbet kellett mozognom). Lehet, hogy ha 5-tel mennénk, akkor a 6. ember nyerne DPS-t belőle, de az összes shardozós ranged veszítene. Ez meg nem hiszem hogy megérné.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.200 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum