normal Lord Rhyolith HC

Több
12 éve 8 hónapja #3629

Extrák a normál verzióhoz képest:

7,75 millió hp helyett 11,5 millió hp-ja van egy lábnak. Ha redesen le van verve a boss páncélja, akkor ez nem egy iszonyatosan nagy különbség.
5 perc alatt el kell jutni p2be. 5 perc után benyomja a superheated módot a boss ami 10%kal növeli a sebzését és 10 secenként stackeli magára. Ez p1 végén szép kis toppantásokat eredményezhet pillanatok alatt és mire elkezdődik p2, az a fázis kb healelhetetlen lesz, főleg ha csak két healer van.
Ha a boss egy inaktív vulkánra lép rá, akkor bónusz sebzést kap, ezt érdemes elkerülni és csak az aktív vulkánokat eltaposni, de emiatt kerülgetni már nem kell feltétlenül, a legfontosabb az, hogy a lehető leghamarabb eltűnjenek az aktív vulkánok. Többször előállhat viszont olyan helyzet, hogy nincs kint aktív vulkán, ilyenkor figyelni kell hogy beálljon a boss nem aktiv vulkán felé, de ne lépjen rá (érdemes egy kicsit messzebb lévő célpontot keresni). Ilyenkor a nem aktív vulkánokat kerülgetni kell.
A boss idéz 10 pacát, ha rálép egy vulkánra. Ezeknek kb. 295k hp-juk van. Lassúak, de lassíthatóak, rootolhatóak, ellökhetőek, death gripelhetőek, stb. Ha beérnek a bosshoz, akkor +1-et adnak a sebzésfelfogásához. Nem tűnik soknak, de mivel a vulkán összesen 10-zel csökkenti és gyorsan át akarunk jutni p2-be, ezért könnyen belátható, hogy nem mindegy hogy beérnek-e vagy sem.
P2-ben szóródni kell, a boss lézerezget embereket, a lézerek elől el kell futni. (ZA kígyós boss zöld sugár pl.)

1 tank, 2 healer az általában javasolt, emellé tipikusan 2 melee és 5 ranged szokott kerülni. Demo lock és boomkin durván jó ide, ha nincs elég ranged, akkor frost dk is nagyon hasznos. Nagyjából tehát össze tudunk rakni egy setupot, bár a boomkin ellökése és aoe-ja hiányozni fog.
HCben ha valaki beleáll a lávába ami kijön a vulkánokból, akkor mehet is a combat res vagy a wipe, szóval lassan meg kell tanulni mozogni. :)

Gyorstalpaló videó:



És hogy mindezeket megcáfoljam, itt van egy béna resto shaman POV, 1 tank, 3 healer, 2 ranged, 4 melee, abból minimum az egyik egy unholy DK. Ráadásul többen is szeretnek lávában szaladgálni a raidben.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 7 hónapja Írta: Skaven.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3634

Itt ugye az a különbség, hogy P1-ben, amikor vulkánra lép, akkor ugyan csökken az armorja tízzel, de ezek pacák formájában szépen visszamásznak, és visszanövelik az armort, szóval a pacákat le kell kezelni a szokásos mechanizmusok mellett.

Ezen túl P2-ben lézerezget, ez nem volt világos számomra, hogy mi alapján, a videókon úgy tűnt, hogy kijelöl egy pozíciót és azt lövi körbe. Szóval akár középen meg is lehet állni és kivárni, hogy körbemenjen körülötted.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3638

A lézert láthatóan leszarják. Ha brutálisan a raid közepén van akkor egy kicsit szétmozognak. Videón mindig minden olyan kurva egyszerűnek látszik.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3912

Teljesen véletlenül találtam erre a topicra , ami a P1 -> P2 átmenetről szól, de vannak benne egyéb tanácsok is.
Amit fontosnak éreztem, és mások is kiemeltek:

Make sure you are not hitting inactive volcanoes when you start burning Ryoliths legs with Bloodlust/Heroism or he will own you in P2, Superheated or not.

Ezt nem értem, hogy miért ennyire fontos, miszerint átmenet előtt ne taposson el inaktív vulkánokat. Lehet, hogy arra vezethető vissza, hogy ebben az esetben abból is folyni fog láva, és akkor a lézert nem tudod elkerülni? Mindenesetre erre majd figyelni kell.

Go with the Priest and Druid. Use Barrier on the first stomp and ask your Druid to start channeling Tranq just a few seconds before the 1st stomp hits so that you get a few ticks before and the rest after. Use Healtstones and such after the 1st stomp and just try to get people as high as possible before the 2nd stomp. He should die before/just after the 2nd stomp anyways.

Azaz max 2 stomp lehet, az elsőre el kell lőni kb minden CD-t, a másodikat pedig valamilyen módon túl kell élni. Tippre erre kell majd tolni dps warriorként is shield wallt, ill. a többi DPS-nek is valami saját mentő CD-t ( ice block, AMS, deterrence, stb. ).

Írnak még olyanokat is, hogy abszolult nem ölik a pacákat, és akkor beérnek, oszt leszarják, hogy mi lesz. Kérdés ugye, hogy mi ér többet - 1% sebzésfelfogás, vagy 300K sebzés. Itt nyilván van egy határvonal, 70% sebzésfelfogásnál az addot kell ölni, mert a 300K a lábakba ilyenkor csak 90K lenne, ellenben a fight többi részében ez a 90K a 7 DPS-nek visszajön abból a +1%-ból ( általános 20K-s DPS-t számolva 1% az 200 DPS, az 7 DPS esetén 1400 DPS, szóval 1 percnek ( 64 sec ) kell letelnie, hogy már megérje, de nyilván minél magasabb a DPS, annál többet jelent, a 20K elég alacsony azért; itt debuff nélküli DPS-ről van szó, hogy tiszta legyen, mittomén, egy Shannox normál mondjuk jó mérni a DPS-t, ott is van futkosás, stb., szóval ahhoz lehet mérni mondjuk ). Ellenben amikor már csak 30% sebzésfelfogás van a bosson, akkor az a 300K sebzés a lábon már 210K lenne. Itt az a kieső 90K sebzés nagyon lassan jönne csak vissza, főleg azért, mert ilyenkor már hamarosan át is megyünk P2-be.
Szóval ezt a részt kb úgy kell kezelni, hogy olyan 50-60%-os felfogásig ölni kell a pacákat, majd onnantól már csak lassítani / rootolni, hogy lehetőleg ne érjenek be, de ölni már nem kell őket. Nyilván 60%-nál nem nagyon fogod tudni elkerülni, hogy végig kite-old őket, amíg nem jön P2, de 30% magasságától már ez akár sikerülhet is. Így mondjuk 50%-tól nem érdemes velük foglalkozni, esetleg ha épp úgy mennek, hogy belesétálnak az AoE-be, mikor a kis addokat öljük, és lemegy 50%-ra, akkor érdemes kivégezni. Itt esetleg a szuperskilles tank megteheti azt, hogy a kicsiket próbálja ráhúzni a pacákra, hogy érje őket is az AoE.
Ellenben, amikor már csak 10-20% felfogás van a bosson, akkor igenis figyelni kell rájuk, nem kell ölni őket, de lassítani igen. Ez valszeg nem akkora DPS loss, mondjuk ki is kell tapasztalni, hogy dobsz egy chain of ice-t, vagy egy trapet, ennyi kb elég is.

A P1 -> P2 átmenetre meg akkor tényleg figyelni kell ezek alapján, amikor ellövik a BL-t, már nem csinálnak semmi mást, csak ráállnak egy lábra, és forgatják, ott helyben.

Élőben nyilván nem lesz ez annyira egyszerű.

You need two healers. Use the ingame stopwatch, start that when you pull. At four minutes you need to switch all of your efforts onto Rhyolith to push him into p2, before he gets superheated at the 5 minute mark.

Azaz 4 perc magasságában le kell szarni mindent, addokat meg pacákat, mert ha nincs P2-ben az 5. percben, akkor az wipe, a superheated felzabál.
Ez azért is durva, mert normál kill, 7 DPS-el volt a BL ellőve a 4. percben, szóval ez vicces lesz 1.5x annyi hp-val.
Persze itt is igaz, hogy már csak 10% sebzésfelfogás volt a bosson, azaz az utolsó 10% exponenciálisan gyorsabban tűnik el a bossról, mint az első 10%, de azért kell itt majd izomkodni rendesen, kb az 1 perc előnyünk van, ami alatt le kellene verni 1.5x annyi hp-t, mint egyébként az egész fighton ( kis túlzással ).

Utolsó szerkesztés: 12 éve 8 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4132

Tegnapi tesztek alapján az látszik, hogy az eldobálás megszűnése elég jót tett a fight kontrollálásának.
A legnagyobb probléma még mindig a lávafolyam elkerülésében rejlik, nem tudom, hogy most is együtt mozgott -e a raid, mint egyébként, az egyik healerrel, relative messzebb a bosstól, és akkor tud erre jobban figyelni.
Ami látszik, hogy druid ide elég jó lenne, mivel a sundereket nem tudom fenntartani úgy, hogy folyamatosan célpont-változás van, ellenben egy FF kitart a fight egész időtartamára, és a 12% dmg buff azért elég konkrét ugye.
Amire nem szoktunk normálban sem figyelni, pedig kellene, ott is szóltam már érte szerintem, az nevezetesen a boss gyógyulása. Minden esetben, amikor leesik róla páncél, spawnol fragment, amely, ha a boss közelében van, akkor jól visszgyógyítja a bosst. Ezek a kicsi addok, ugye.
Ezzel ( főleg a végén ) nem szoktunk foglalkozni, gyógyul is a boss rendesen.
Nem ártana ezt kontrollálni, és ahogy a nagy addot, a kicsiket is a bosstól messzebb tankolni, lehetőleg úgy, hogy a pacákat is érje a rájuk zúduló AoE.

Két try volt ugye össz - vissz, ebből az elsőnél elég jól mentek a dolgok, mmint a kontrollálás, a másodiknál viszont nagyon-nagyon szarul fordult, már azt hittem, hogy belemegyünk a lávába a szélén. Visszanézve a logokat, az látszik, hogy Mirmur DPS-e jóval jobban le van maradva, mint a többieké ( nyilván Ő nem AoE-zgatja a cuccokat ), ellenben 2 DPS-nél többet nem tudunk rátenni a lábra. Ezt még gyakorolni kellene, hogy ez javuljon, mert a második alkalommal ebből problémák voltak ( igaz, én is benéztem, hogy merrefelé kellene menni, de volt egy jó 10-15 sec, amikor csak az egyik lába volt focusba, végig mondogattam is, és nem nagyon moccant ). Nemtom, ilyen esetekre 1 kijelölt ranged segíthetne, mert egyébként nem lesz túl egyszerű ez a rész, Máténak nemtom, milyen a DPS gearja, ill. annak a specnek mennyire fekszik ez a csata ( itt lehet kérni Bernát, hogy 5perces spell átkot tegyen fel mindkét lábra pullnál ), nyilván a rutin is sokat javít majd rajta, de ezt még problémásnak érzem a tegnapiak alapján ( éjfél utáni pullokból mondjuk nem feltétlen kell kiindulni, a koncentráció azért nem volt ott a topon már senkinél így tippre ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4140

Volt CoE a lábakon. Azt felteszem az elején.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4269

pár try után úgy tűnt, hogy a pacákat fölösleges direktben aoe-zni, amikor amúgyis van aoe a többi add miatt, akkor oké, de egyébként mindenki a bosst lövi, többet érünk vele.

7 dps van.
a sima aoe-s addokat üti a tank és 3 ranged kinyírja őket. a többi ember a lábakat üti.
ha nagy add van kint, akkor minden raged a nagy addot lövi.
ami ma működni látszott az irányításnál:
az egyik melee fixen az egyik lábat üti, csak nagyon indokolt esetben vált célpontot.
az egyik ranged fixen a másik lábat üti, csak nagy add esetén vált célpontot.
két melee irányít, ha kell, akkor váltanak másik lábra (kanyarodáskor, illetve az egyik megy másik lábra, ha egyenesben kell tartani)
ha nincs kint semmi normál add, akkor a maradék három rangedből az egyik a bal lábat tolja, a másik a jobb lábat, a harmadik pedig a kanyarodásban segít a két irányítós melee emberkének.

p1-ben tehát a lábak leverése a top prio a normálban is jelen lévő addok eltakarítása mellett. 40% körül megy a BL, mindenki vált a bossra, ha átmegyünk p2-be, akkor az addok eltűnnek elvileg, úgyhogy velük nem kell foglalkozni.
p2-ben az elso stompra bemegy minden CD ami van, aura mastery, totem, tankok CDi, HS, stb stb. trankit erdemes elkezdeni 1-2 seccel a toppantas előtt, most már úgysem szakítja meg a boss. a második stomp előtt meg kell halnia a bossnak kb. :) a lézerek sem sebeznek nagyon sokat, inkább a p1ben begyűjtött + sebzes a bosson ami probléma, illetve a stomp, valamint az alap p2-es aoe, ami kb. 6-7k sebzés mindenkibe kb. 1 másodpercenként. ettől még amikor lehet ki kell állni persze a lézerekből, de mondjuk egy trankit vagy egy brutál nagy healt nem érdemes emiatt megszakítani valószínűleg.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4271

P2 átmenetre nem lenne érdemes 1 helybe állni? Tegnap kissé szétszóródtunk. A hétfői try után az lett bemondva, hogy a lézerek miatt jobb lenne szóródni P2-ben, de talán a stomp alatt az egybenállás célszerűbb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4272

mindenkepp. ott eleg 3-4 sec, es kozel fullra lehetne huzni a raidet. utana mar lehet bohozkodni a lezerrel. a hiler cd-k jobb idozitesevel is tudunk majd javitani ezen kicsit. a lezer egyebkent random random, vagy random target alapu?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4273

p2ben a problemas dolgok:
a bossnak van egy aoe-ja, ami kb. 6-7k dmg/sec mindenkibe. emellett vannak a lezerek, ezek is sebeznek kb ennyit, vagy egy picit tobbet. ha total egy kupacban allunk, akkor mindenkin lesz kb. 15-18k dmg masodpercenkent. ez nem jo. :)
celszerubb inkabb lazan szorodni, hogy a lezerek sebzeset csokkentsuk, ne 6-8 embert sebezzenek egyszerre. ettol fuggetlenul nem kell nagyon durvan szorodni.
tegnap az 5%os tryon tobb problema volt:
par dps keson valtott a bossra BL alatt.
osszesen 4 ember tolt HSt a fight alatt.
nem raktam totemet.
nem hasznaltak a healerek potit.
ezek mellett biztos lehetett volna meg tobb mindent is jol csinalni, de ha csak ezen a negy dolgon javitunk, mar nem lesz gond.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4275

A mai setup-pal gond lehet a Spark kezelés. Tegnap én egyből átfordultam, amint kijött, azaz 4 ranged lőtte. Ma amíg nincs Manith csak 3 fogja. Nagyon figyelni kell majd rá.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4278

konkrétan belegondolva mikor be lett mondva BL alatt h a nagy addot ussuk le
ott ment el a kill, igazabol en is meg meg szerintem Manith is letoltuk az addot ahelyett
hogy a bosst öltük volna.
Csinaltunk hulyeseget de ez latszik h javithato könnyeden legközelebb


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4358

kicsit böngésztem a logot /volt egy kis idöm/
A Magma flow az egyik olyan gond amit kis figyelésel elkerülve a + bejövö dmg-t
egyszerüsítené a fightot. nem azt mondom h ezen megy el a kill de de megkönnyítené a healt
és azt hiszem minden ilyen kis könnyítés a killhez közelebb juttat.
senkiröl nem akarom leszedni a keresztvizet és mondhatjátok h könnyü dolgom van rangedként
ne is letoláskent vegye senki, de ha mindenki megprobál mondjuk 2 vel kevesebbszer beleállni
legközelebb /ne adj isten mindenki egyazon tryon:)/ az mar sokat számíthat


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.212 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum