normal RIP Gladiator stance

Több
7 éve 11 hónapja #25595

Gondolom sokan tudjátok, hogy a Legion-ben megszűnik a warrior gladiator stance, amit WoD-ban hoztak be, mintegy kísérletet. 

Aki nem tudja, hogy mi is volt ez, kb annyi volt a lényege, hogy 90%-ban olyan volt, mintha tankolnánk, de elég értelmes dps-t lehetett vele tolni (főleg WoD elején, mostanra már az Arms és a Fury is jobb lett).

Én személy szerint nagyon élveztem, és még most is néha játszok vele, ameddig lehet - Xhul Mythic try-okon is egészen bevált eddig. Nagyon jól kézreáll, és iszonyat gyors 'spec'. Egy táblázatban a specek apm-je (actions per minute):



Mivel kicsit én is unatkozok mostanában, gondoltam megcsinálom az Endless 30-as dps proving grounds-ot. És akkor már miért ne Gladiatorban?

Ez lett belőle:

www.wowprogress.com/char_statistics/fiel...damage/class.warrior




World 28-ik warrior score, 78 wave-et sikerült letolni. Ha lenne hozzá idegrendszerem, szerintem a 100 is ment volna, nem a dps volt kevés, hanem elbambultam már, és bekaptam egy amber-t...

Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 7 éve 11 hónapja Írta: Naderb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
7 éve 11 hónapja #25625

WOW, grat. Én is nagy gladiatorbuzi voltam, de át kellett mennem healbe már megint. 2-3 targetes csatákon nagyon erős volt (revenge+hs cleave+devastate multidot), az első raidben ez sok bossnál hasznos volt.

Kár, hogy kiveszik. Gondolom 2 oka van. A kieg megjelenése után fél évvel is rendszeresen belefutottam abba, hogy az emberek nem fogják fel, hogy nem tank vagyok, hanem DPS. Nekem ebből sok bajom nem volt, de van akinek igen (kickek randomból pl). Másrészt ha meg akarták volna tartani, akkor a többi tanknak is kellett volna adni valami hasonló lehetőséget, ami plusz meló. Melójuk meg van így is bőven, látjátok, sose készülnek el időben az új kieggel.

És most jól szétoffolom a topicot. Régi kiegekben is volt pár mókás prot warrior időszak.

BC: 2 lassú egykezessel dps gearrel devastate, hs, ww spam -> berzerker stanceban majdnem akkora dps, mint a fury. AOE pullokon akár jobb is volt. Defenzívbe átváltva ww helyett a revenge ment hozzá és persze óriási aggrót lehetett építeni így. Puhán ütő bossoknál, mint pl maulgar mage add  ez kurva jól jött. Azt mindig én tankoltam így dps gearben. Sokkal könnyebb volt így leburstölni, nem fogta vissza a raidet a tank aggró.

Volt még egy olyan sztori, hogy passzív crush immunitás. Ez is jó trükk volt. Akkoriban a tankhalál fő oka az volt, hogy a tank nem shield blockolt rendesen, ezért becsúszott több crushing is egymás után vagy csak 1 crush pont rosszkor. A passzív crush immune gear tele volt block ratinggel és avoidanceal, ezzel elérte hogy nem is kellett shield blockolnia, így is minden ütés block volt vagy miss/dodge/parry. Dual wielding ellenfelek ellen már kék gearben el lehetett ezt érni. Biztos emlékeztek Prince Malchezaar phase2-re, ahol dual wieldelt és mindig összecsukta a tankokat, mert a dw támadásszáma ellen a shield block charge gyorsan elfogyott és jöttek a crushingok. Na én ide block ratinggel mentem mindig és p2ben egyetlen shield block nélkül is megúsztam crush nélkül, ezt a fázist mindig végigunatkoztuk. Később összeraktam olyan geart is ami rendes bossok ellen is crush immune volt.
Ezzel lehetett farmolni is. Volt shadowmoon valleyben egy rész ahol vagy 50 dual wieldelő demon huntard mob volt. Oda bementem block rating gearrel, shield spike-al, behúztam mindet, beálltam egy sarokba és elmentem kávézni. Na jó, nem, mert nem kávézok. De a blockot nem tudták átütni és pár perc alatt ledarálták magukat a shield spikeokon. Ez dps charton is jól mutatott, egyértelműen hatékonyabb volt, mint egyesével húzni őket valami dps specen.
Szerintem ez volt a legjobb időszak a játékban, nagyon jól szórakoztam azzal, hogy mindenféle helyzetre lehetett olyan tank geart összerakni, ami nagyon nagyon látványosan hasznos volt. Azóta sincs ilyen, mostanra már csak nagyon kicsi befolyásod van afelett, hogy milyen a tank geared.

LKban: amikor a prot elkezdett rendesen sebezni és a tank gear meg a dps gear totál más volt. DPS gear+pajzs setuppal, prot specen tankoltam a random 5fősöket, mindig mindenkit szarrá vertem. Egyik kedvenc sztorim, amikor egy fasz retri pala bejött righteous furyval (+500% threat) trollkodni de semmit nem tudott lehúzni. Ha tank gearben tolom, megszívatott volna.

Személy szerint én nagyon hiányolom az aggrót. LK volt az utolsó, ahol még nyomokban számított a tank aggró, azóta ezt tényleg lenullázták. Classicban és BCben hatalmas jelentősége volt annak, hogy a tank érti-e a dolgát. Anno a teljes raidet visszafogta, ha nem volt elég a threat. Mostanra max a healereket tudja szopatni azzal, ha rossz az aktív mitigációja. De amennyire láttam, ez mythic alatti szinteken nem jelentős tényező.

Utolsó szerkesztés: 7 éve 11 hónapja Írta: Khetana.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Skaven

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.298 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum