unanswered Protadin

Több
3 éve 1 hónapja #31018

Első és legfontosabb: Mindent lehet solozni.
Második: Kivéve amikor nem.

Most hogy túl vagyunk a nehezén, nézzük inkább a standard Mythic + talentet, ami lentebb látható
www.wowhead.com/talent-calc/paladin/protection/m3Bc/1

T1: 

 Redoubt  raid talent, el lehet felejteni.
Az okos emberek azt mondják hogy nagyobb kulcsokra(20+) 
 Holy Shield
: jobb, viszont 
 Blessed Hammer
 bármikor használható, nincs targethez kötve, ergo bármikor lehet vele Holy Powert generálni. Igen, még out of combat is. Ami azért is fontos,  mert a pala tank híres arról hogy 2 mp alatt elfekszik, hacsak nincs Shield of the Righteous( a továbbiakban SotR). Ugye hogy milyen jó egyből def képességgel kezdeni, nem pedig gyűjteni azt a csúnya HP-t.

T2: 
 Moment of Glory
, felesleges. Minél többen ütnek, annál nagyobb eséllyel proccol a Grand Crusader nevű passzív képesség, ami reseteli az Avenger Shieldet.
 Crusader's Judgment
 dupla judgement szintén haszontalan. 
Kizárásos alapon marad a 
 First Avenger
, amivel az AS kettővel több targetet talál el, bónuszban +100% absorb pajzsot is kapsz mellé. Több mob, több sebzés, több pajzs. WIN

T3: Szituációfűggő. Ha több stunt szeretnél akkor 
 Fist of Justice
, ez a képesség ugyanis minden elköltött HP után  2 mp-vel csökkenti a 
 Hammer of Justice
 cd-t.
 Repentance
 egy második cc a 
 Turn Evil
 után, nagyon sok helyen nem lehet használni, ahol igen, ott megoldja más.
Személy szerint a 
 Blinding Light
 nevű képességet használom, nagyobb pakkoknál kifejezetten hasznos az aoe disorient, nehogy már végigmenjen a cast aztán meghaljon valaki.

T4: Hasznos a futás, főleg kétszer, de felesleges. Helyette szépen lecsökkentjük a különböző utility képességek cd-jét, az a biztos.
 Unbreakable Spirit


T5: 
 Seraphim
 szépen buffolja a statokat,dmg-et, 
 Holy Avenger
rel is lehet bohóckodni, de a 
 Divine Purpose
 messze a legjobb. Sok sok ingyen WoG, esetleg SotR a helyzettől függően. 

T6: Itt nem kell ragozni semmit, 
 Consecrated Ground
. nagyobb Consec ami még lassít is? Ez kell nekünk, főleg azért mert néha kell kiteolni, ott pedig kifejezetten hasznos az 50%-os lassítás.

T7: 
 Sanctified Wrath
 több ideig tart az AW, illetve +1 Hp-t generál a Judgement. Nem rossz. 
 Righteous Protector
 1 HP 1 mp cd csökkentés? Nem rossz. 
 Final Stand
 META talent. Sok mob, 0 def cd? Semmi vész, itt van az Aoe taunt, nincs sebződés, mindenki boldog. Nem mellesleg szépen együttműködik a T4-es talenttel. Kevesebb cd, többször lehet használni.

Ami a statokat illeti: Ilvl, mert ugye str és stamina mindig jól jön, utána 18-20% haste, majd csak Versa, minden mást lehet hanyagolni. Igaz hogy a masterynk a consecrationt erősíti, azáltal kevesebb dmg-et kapunk be, de összességében a versával jobban járunk. Többet is sebzünk, és kevesebb dmg-et kapunk be általa.

Most hogy a talentekkel megvagyunk, nézzük a covenantokat. Már amiről érdemes beszélni.

Necrolord? kuka.  Single targetre nem olyan vészes, Fleshcraft egy közepes def cd, de ettől függetlenül használhatatlan.
Night Fae? Holynak megfelelő, de mi nem akarunk bohóckodni a Blessing-el, főleg hogy erős tervezést igényel, és mi nem profitálunk belőle.

Kyrian:
Előnyei: Nagyon erős aoe dmg, nem utolsó sorban aoe silence a Divine tollnak köszönhetően, illetve +1 heal poti, ami megszabadít minden rosszaságtól.
Hátránya: Nincs.
Speckó képességek 
 Divine Toll
   
 Summon Steward
, és a  kis madár által kapott 
 Phial of Serenity
 

Achtung achtung!!!
Divine toll-t semmiképp se told el távolról csak azért hogy aggrod HP-d legyen. Ahogy észrevetem bugos, és ha out of combat tolod el, lófaszt nem csinál. se aggro, se HP, se AS-ből adódó pajzs. Ezzel kapcsolatban meg kell még kérdeznem pár palát hogy ők is tapasztalták-e. (jókor jut eszembe tudom). Szóval ha jót akarsz magadnak 1 judgement/auto attack, és csak utána.


Kettő használható soulbind van, abból az egyik csak necrotic héten ajánlatos.
Az első Pelagos,  www.wowhead.com/soulbind-calc/kyrian/pel...-gUjBTA3BRUsqgUlK2MF a fentebb látható conduitokkal. 
Resolute Defender must have, egyrészt megnöveli a def cd időtartamát ha spammeled a SotR-t, másrészt csökkenti az Ardent Defender cd-jét, ezzel, illetve a T4-es talenttel az 1,4 perc helyett szépen le lehet vinni 1 percre a cd-t. 
Golden Pathnál az a 300, ha critel 600 healing nem tűnik soknak, viszont mivel mindig lent van a Consec, és benne is állsz, overallban egy insta alatt szépen visszatölt 4-500 ezer életet. Sok kicsi sokra megy, használjuk bátran.
Shielding Words szintén, 250-300k heal/absorb/insta
Ringing Clarity single target/bossfightnál segít nagyon sokat. First Avengernek hála újfent sok absorb, illetve sok sok HP amivel azt csinálsz amit szeretnél.
Lent egy kép, mists 18, szépen látszódik minden absorb és heal.

A másik soulbind Kleia. Áldozunk a conduitok oltárán egy kevés aoe dmg-et, cserébe immunitást kapunk a necrotic/bleed ellen 8mp-ig az  Ascendant Phialnak köszönhetően.  www.wowhead.com/soulbind-calc/kyrian/kle...6BSMFMDcFFSyqBSUrYwU
Természetesen az utóbbi csak egy opció, mi palák rengeteg módon meg tudunk szabadulni a necrotictól/bleed effektetől, úgymint Blessing of Protection, Divine shield, Phial of Serenity. Ha még törpe is lennél, az maga az álom.


A másik említésre méltó covenant pedig Venthyr.

Előnyei Nagyon erős single target dmg, és aoe heal, + egy teleport.
Hátrányai:  Aoe-ban a Divine toll hiánya miatt az aggroépítés kicsit nehezebb, illetve a dmg sem lesz kiemelkedő, nincs +1 heal poti. Nagyobb odafigyelést és tervezést igényel mint a Kyrian.
Speckó képességek 
 Ashen Hallow
 illetve 
 Door of Shadows

Szintén 2 használható Soulbind van, a conduitokat fentebb leírtam, nem fejteném ki őket újra. Az első Draven  www.wowhead.com/soulbind-calc/venthyr/ge...JgUjBTA3BRUsqgUlK2MF az utolsó tiernél a Hold your Ground illetve a Superior Tactis is erős trait. Értelemszerűen offenzív és defensive conduitokkal lehet játszani, alapvetően azt a traitet választod ami szimpatikus.
A másik pedig Theotar  www.wowhead.com/soulbind-calc/venthyr/th...JgUjBTA3ABUsqgUlK2MF . az utolsó trait a + versának köszönhetően nagyon hasznos, természetesen 4 percenként.

Ami a legendary/bis itemeket illeti, sok opciónk nincsen.
Venthyrként Tyrannical héten, illetve raid környezetben a 
 The Mad Paragon
 a legjobb választás. Ashen Hallow és legendary által brutálisan megnövelt Hammer of Wrath? nyami. 
Ha az offenzív játékot preferálod, akkor 
 Bulwark of Righteous Fury
. Nagyon erős aoe dmg AS-SotR által.
Ha biztonságban szeretnéd tudni magad és csapattársaid, sok sok silencet látnál, akkor a 
 Holy Avenger's Engraved Sigil
 a tökéletes választás.
Trinketek közül a 2 legjobb választás a De Other Side Hakkar/m+ból eső Blood-Spattered Scale nevű item. Sebez is, de ami a legfontosabb, hogy 210-226-os ilvl-nél 5 targetnél 45-70k pajzsot rak rád. Persze bosson sem rossz az a 25-30k pajzs.
A másik pedig Sun kingből a 
 Splintered Heart of Al'ar
. Ha meghalnál, nem halsz meg. Csak a körülötted lévők. Ugye milyen jó?


Ennyit a protról. Ahhoz hogy sikeresen leküzdjétek a mítikus fokozat adta nehézségeket, nem elég ismerni a saját classod, sokkal fontosabb megismerni és megtanulni hogy mit csinál az ellenség. Hiába van meg minden Def cd, ha azt elhasználod egy pakkon, mi lesz a következőn? Tervezni kell :)
Folyt köv


„A háború béke, a szabadság szolgaság, a tudatlanság erő.”
Mellékletek:
Utolsó szerkesztés: 3 éve 1 hónapja Írta: Caseryss.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Littleboy, Kapszlock, Naderb, Colwyn, Klauss

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.187 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum