normal Feral cica DPS guide

Több
12 éve 6 hónapja #4371

Ez a topik a cica dpseléssel foglalkozik. Alapul az elitistjerksön található leírást vettem, amit kiegészítek néhány saját tapasztalattal és tippel. Hát lássuk a medvét..izé cicát:

Bevezetés:

DPSként a te dolgod, hogy dpselj, de mint egy csapat tagja a legfőbb dolgod, hogy meghaljon a boss ami gyakran együtt jár azzal hogy, a raidnek túl kell élnie. Egy okos druida rengeteg wipe helyzetet eltud tolni a kill irányába: Használd a Tranquilityt a Rebirthöt és az Innervatet amikor a Raidleader kéri vagy amikor te úgy látod hogy, használni kell őket.

Ezen felül személyes véleményem szerint a Feral druida a legtökéletesebb Off Tank. Könnyen össze lehet hozni olyan talentezést amiben a dpsed hiányt nem, vagy csak alig szenved, miközben egy gombnyomással átmenve maciba nem fogsz 1 ütéstől meghalni. Erre a Talentezésnél majd még kitérek.

Talentezés:

Egy átlagos feral cica talentfájának így kell kinéznie: www.wowhead.com/talent#0ZfbGfRzrbbfzMcz

Néhány megjegyzés:
Ez a talent csakis a DPSre megy rá Offtankolásra nem alkalmas viszont tökéletes raid support a Nurturing Instinct miatt, ami megnöveli a Tranq healjét nem is kevéssel…nem lesz egy resto druid Tranqja de majdnem!

Nagyon sok olyan helyre van talentpont kiosztva, ami bár DPSt növel, de nagyon elhanyagolhatóan. Ha esetleg szeretnénk egy Vészhelyzeti tankként viselkedni (meghal a tank, amikor a boss 5% hpén van és mi mentjük meg a napot a közönség ujjong és mi vagyunk a hősök) vagy szeretnénk a túlélésünket növelni (Perseverance :6% mínusz spell damage, Survival instincts: mínusz 50% all damage 12secre) azt nyugodtan megtehetjük.

A Talentek listája amiket belehet áldozni a jobb túlélés vagy Offtankolás érdekében:

Predatory Strikes: 50%-al megnöveli a crit esélyét a Ravagenak azokon az ellenfeleken, akik 80% HP fölött vannak. A Ravage csak Prowlban használható vagy cica charge után, ha kivan talentolva a stampede. 1nél többször nem nagyon fogod használni bossonként. Nyugodtan be lehet áldozni. Ezenfelül még combo pontonként 20% eséllyel insant lesz 10 secre a következő varázslatunk finishing move után. Hát ez nem ad semmi dpst…menő, hogy instantban Rebirthölöd az embereket.

Stampede: Cica charge után ingyen használhatóvá válik a Ravange. Általában így indítod a fightot De 1nél többször ritkán fogod használni. Okosok kiszámolták, hogy elvileg valami nagyon minimális dpst nyer vele a cica ha jókor kifut és vissza chargol. De ez a DPS növekedés annyira lehetetlen körülményeket igényel (0 energy, ép lejárt a savage roar nem jár le az elkövetkező 10secbe se a rake se a rip), hogy körülbelül használhatatlan, a legtöbbször pedig csökkenti a DPSed. Természetesen fightokra ahol gyors target váltás van, vagy többször elkell futni a boss közeléből elég hasznos talent tud lenni. Lényeg a lényeg : Beáldozható

Brutal impact: 10 secre csökkenti a szakításod CDjét. Ha nem kell szakítanod teljesen felesleges. Beáldozható

Primal Madness: A legvitatottabb Talent a druid cica történetében. Megnöveli a MAXIMUM energydet 20-al Tiger’s Fury és Berserk alatt. Ez jól hangzik, de ezek lejárta után el is tűnik az a 20 energy. A legjobban úgy lehet kihasználni ezt a Talentet ha egy macróval leszeded magadról a Buffot amit ad 0 Energynél így nem veszted el a 20 energyt. Ez plusz figyelmet igényel és még így is csak nagyon kevés DPSt nyersz vele. Én csakis full dps speccben PRÓBÁLOK játszadozni vele.

A macro:
#showtooltip
/cancelaura primal madness
/cast tiger's fury

Ezt a macrot ha elnyomod belépsz Tiger’s Furyba… ha ezalat bármikor 0 energyre kerülsz újra nyomd el és megnyerted a 20 energyt. Természetesen működik Berserk alatt is. Beáldozható.

Végül személyes véleményem szerint a leghasználhatóbb túlélő cica talent és vészhelyzeti tank talent:

Vészhelyzeti tank: www.wowhead.com/talent#0Zf0GfourzrfzMcz
Túlélésre talentolt cica: www.wowhead.com/talent#0Zf0GfRzrzbfzMcu

Glyphek:

Prime Glyphek:

[Glyph of Rip] , [Glyph of bloodletting] , [Glyph of Berserk]
Más Prime Glyphek nem nagyon jöhetnek szóba, hacsak a bosst nem lehet hátulról ütni. Ilyenkor a bloodletting Glyphet érdemes kicserélni [Glyph of Mangle]-re.

Major Glyph:

[Glyph of Feral Charge] , [Glyph of Ferocious Bite] , [Glyph of Rebirth]
Egyikse növel DPSt de olyan major glyph nincs is. Viszont növelik a túlélést a mobilitásod és nem mindegy hogy, a Rebirthöd 20%on hozza vissza az embert az életbe vagy 100%on

Minor Glyphek:

Glyph of Mark of the Wild , [Glyph of Unburdened Rebirth] , [Glyph of Dash].
Nincs más használható minor Glyph.

A Gear:

Statok:

Weapon dps: Egyértelműen a legfontosabb statunk. Szerencsére nem kell foglalkoznunk a fegyverek swing timerjével mert cicában bármilyen fegyverrel 1 secenként ütünk.

Agility: Attack powert és Critet add. Minden pont 2 APét add és 324.85 agility add 1% critet. Ahol lehet Agilityt kell stackelni. reforgolni sajnos nem lehet rá de enchantonkban és gemekben csak az Agility az elfogadható

Strength: 1 APét add minden pont, de amin Str van azon nincs Agi szóval nem elfogadható.

Mastery: 179.28 mastery rating add 1 pont masteryt. Minden pont 3.1%al növeli a Bleed damaget. Tehát a Raket és a Ripet.

Crit: 179.28 crit rating add 1% Critet. Minden sebzést növel a Bleedeket is

Haste: 128.05701 haste rating add 1% hastet. Növeli az energy regenerációt és az auto attack gyorsaságát így közvetve pozitívan hat a Clearcast proccok számára is.

Hit/Expertise: 120.109 Hit/Exp rating add 1%ot. 8%hitet és 26% Expertisot kell elérni ahhoz hogy, minden ütésünk hátulról betaláljon.

Mi a Legjobb secondary Stat? A hit és Exp Capnek meg kell lennie. A Többi Stat viszont elégé egyformán növeli a dpst, nincs elfogadott „legjobb secondary stat”. Azt viszont tartsuk észben hogy, a T11es 2es setbonus növeli a mastrey értékét a T12es 2 set bonusz viszont a Crit értékét növeli.

Set bónusz:
Mind a két T12es setbónusz jó és törekedni kell rájuk.

Enchantok:

Head: [Arcanum of the Ramkahen]
Shoulders: [Greater Inscription of Shattered Crystal]
Back: Major Agility (22 agility)
Chest: Peerless Stats (20 to all stats)
Wrists: Agility (50 agility)
Hands: Greater Mastery (65 mastery)
Legs: [Dragonscale Leg Armor]
Feet: Major Agility (35 agility)
Weapon: Mighty Agility (130 agility)

Proffesionök:

Jewelcrafting: 81 agility a Chimera's Eye-ból (ez egy agilityval többet add, mint az összes többi profession)
Engineering: a Synapse Spring 480 agilityt biztosít 10 secre 60 secenként. ez átlagban 80, de a CDje ha jól használjuk minden második Tiger’s Furyra visszajön és trinketekkel is ellehet nyomni. Ez a legjobb prof cicáknak.

Alchemy , Blacksmithing , Enchanting , Leatherworking , Inscription: Mind 80 plusz agilityt add.

Mining: 120 stamina. Nem kapsz belőle dpst
Herbalism: 480 haste 20 secre 2 percenként. Nem olyan jó mint az agility
Skinning: 80 crit. Nem olyan jó mint az agility
Tailoring: procc chance 1000 APra 15 secre. Nem olyan jó mint az agility

A Rotáció: Szent meggyőződésem, hogy a feral cicának van a legnehezebb rotációja. Az alap WoW Uin nagyon nehéz követni a dolgokat. Ezért ajánlom mindenkinek a BadKitty nevezetű addont ami nagy segítség ebben. Én nem használom, mert sajnos alap wow UIval szoktam meg a dpselést, de kipróbáltam és biztos vagyok benne: ha ezzel kezdtem volna el jó pár agysejtet meg tudtam volna magamnak spórolni.

1:Mindig legyen fent a faerie fire és a mangle. Az FFet 5 percenként a manglét 1 percenként kell frisíteni.
2:Mindig tartsd fent a SAVAGE ROART magadon és a RAKEet meg egy 5 combo pontos RIPet a Bosson.
3:Tiger’s Fury és Berserk mindig mennyen CDre
4:Combo pontokat mindig Shreddel szerezz.

Tippek:

Ferocious Bite: Ha elértél 5 combo pontot és még a Savage Roar és a Rip is tovább, mint 10 secing van fent, nyugodtan használd el Ferocious Bite-ra és kezd újra építeni a combo pontokat. Berserk alatt ilyen sokszor lesz. Berserken kívűl pedig ahogy egyre jobb a geared egyre többször. 25% boss HP alatt csak Ferocious Bite mennyen mert refresheli a Ripet

Gyakran kerülsz majd patthelyzetbe, amikor egyszerre jár le a Rip is és a Savage Roar is. Ilyenkor az 5 combópontos Rip az elsődleges, amit frissíteni kell és utána már majdnem azonnal magadra rakhatsz egy 1-2 pontos Savage Roart. Ez a leggyorsabb és legjobb útja, hogy visszakerülj a rotába.

Primal madness macro: Már előzőleg leírtam a kihagyható talenteknél ha esetleg átugrottad olvasd el.

Minden Fight más és más: Mindig keresni kell a lehetőségeket a Feral chargera és ki kell kalkulálni, hogy 25%alatt el tudj tolni egy újabb berserket (ilyenkor már FB-vel tudod frissíteni a Ripet).

A Tiger’s Fury MINDEN DPSt megnövel. Tehát egy TFben elnyomott Rake vagy 5 combo pontos Rip többet fog sebezni. Ezért a rotát nem érdemes felrugni de ha ép így sikerül kijönnie örülhetünk a néhány pont plusz dpsnek.

Berserk:

1:Tanácsos készíteni egy macrot amivel egyszerre tudjuk elnyomni a useos trinketjeinket és a potionünket.
2: Törekedjünk arra, hogy a Berserket minél Több energynél nyomjuk el.
3: Berserk alatt nem lehet Tiger’s Furyt nyomni DE pont előtte igen és megmarad a buff berserk alatt. Ha ezt kihasználjuk akkor a TF/berserk combot 30-40 energynél a legideálisabb elnyomni.
4: Ha megvan a 4 Setbónuszunk akkor még berserkben leszünk, amikor lejár a TFről a cd. NEM érdemes kikapcsolni a Berserket a TF miatt.

Végezetül: a Fire catek sokkal szexibbek mint az átlagosak!

Létrehozva: 2011. 08. 31, 4.2es Patch

4.3:

Nerfelték az aoénkat. Ráfért még így is nagyon durva.

Új glyph: Glyp of Bloodletting -> ugyanaz mint a glyph of shred csak mostmár manglere is hat

A t13:

2es set bónusz: Nagyon baba 60% alatt csak FBét kell tolni és refreshelődik a ripe. Ezzel felértékelődött a Feral Aggression talent és must have lett az opcionálisból. (szükséges hozzá a blood in water talent)

4es set bónusz: TF használata után ingyen Ravage. Nagyon jó (szükséges hozzá a stampede talent). Ezzel a Glyph of Tiger's fury hasznosabbá válik mint a Glyph of Bloodletting. Kivétel ezalól ha engineering a proffod vagy olyan trinketed van aminek a CDje szinkronban van a TF CDjével. Ilyenkor nem egyszerre járnának le a CDéik és damaget buknál tehát maradj a Bloodletting glyphnél. Ez a setbónusz erősíti a Predatory Strikes talent fontosságát.


\"Nem az az igazi hős, aki vakon harcol a jóért, hanem az, aki megízlelte a gonosz gyönyöreit és magától rájött, ellen kell annak állnia minden erejével.\"
Utolsó szerkesztés: 12 éve 2 hónapja Írta: GaiaBlood.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #4392

maci tank dps leírás is készül?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #4393

Bernatella írta: maci tank dps leírás is készül?

Az már van :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #4398

írtam egy maci rotát a tank topikba


\"Nem az az igazi hős, aki vakon harcol a jóért, hanem az, aki megízlelte a gonosz gyönyöreit és magától rájött, ellen kell annak állnia minden erejével.\"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7061

4.3as patch hozzáadva.


\"Nem az az igazi hős, aki vakon harcol a jóért, hanem az, aki megízlelte a gonosz gyönyöreit és magától rájött, ellen kell annak állnia minden erejével.\"

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.137 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum