normal Blood DK alapok

Több
12 éve 10 hónapja #994

Blood DK alapok (in progress)

Változások listája:

  • 2011-05-17 létrehozva
  • 2011-07-01 makrók
Érvényesség köre: WoW 4.1.0, PVE kontextus
Egyszerűen sehol nem találtam komplett és a 4.1.0-re naprakészen vonatkozó leírást a DK singletarget rotációjáról, ezért tucatnyi helyről összevadászva illetve saját tesztjeim, gyakorlatom alapján tudtam csak információt szerezni. Ezt most megosztom veletek. Egyelőre teljes DK leírást nem akarok és nem tudok csinálni, főként mivel tapasztalatom az 5fősökre korlátozódik, másrészt pedig egy igazán terjedelmes guide összeállítására nincs most időm. Így a rotáción kívül még a CDket és a gearelést is átnyálazzuk, aztán mindenki mehet a dolgára. Akik olvassák a blogomat, azoknak egyes részek rejtélyes módon ismerősök lehetnek :)


Rövidítések
  • AMS: anti-magic shell
  • BB: blood boild/blade barrier
  • BS: bone shield/blood shield
  • BT: blood tap
  • DnD: death and decay
  • DC: death coil
  • DG: death grip
  • DRW: dancing runeweapon
  • DP: death pact
  • DS: death strike
  • ERW: empower rune weapon
  • HoW: horn of winter
  • HS: heart strike
  • IBF: icebound fortitude
  • IT: icy touch
  • LB: lichborne
  • MF: mind freeze
  • Pest: pestilence
  • PS: plague strike
  • RE: runic empowerment
  • RP: runic power
  • RS: rune strike
  • RT: rune tap
  • VB: vampiric blood

Gearelődés & spec

Az eddigi kiegészítőkhöz képest nagy változás, hogy nincs már raidboss ami 2-3 el nem került ütésből megölne, ezért az effective health irányú gearelés (armor+stamina mindenekfelett) már nem optimális. Jelenleg az avoidance és a mastery a megfelelő irány gyakorlatilag minden tank számára. Az ütések elkerülése, a mitigáció sokkal fontosabb lett, mint az előző 2 kiegészítőben.

Vita tárgya még, hogy az avoidance vagy a mastery stackelése jobb-e, az már kb eldöntöttnek látszik, hogy a stamina stackelés nem jó. Az is világos, hogy annak ellenére, hogy a DK elsődleges selfhealje a DS, egyáltalán nem érdemes hitet és expertiset halmozni a gearen. Lássuk kicsit részletesebben:
  • avoidance stacking: ha sok dodget és parryt halmozol fel, ritkábban érnek ütések, de ha érnek akkor kisebb blood shield lesz rajtad, hiszen a masteryd nem lesz túl magas. Hosszabban marad rajtad a bone shield is. Olyan helyeken, ahol stackelődő debuffot kapsz (pl Halfus) vagy pl Chimaeron HC double attack tankolásakor ez a legjobb gearelési mód. Egyéb esetekben valószínűleg a mastery stackeléssel ekvivalens.
  • mastery stacking: ha sok mastery van a geareden, nagyméretű blood shieldeket tudsz létrehozni, viszont kicsit gyakrabban kapsz pofont.
  • hit & expertise stacking: elvileg ennek az lenne a célja, hogy a DSek megbízhatóbban landoljanak. Sajnos az a helyzet, hogy raidboss ellen 8% hit és 14% expertise kell a fix találathoz (ne felejtsük el, hogy a tankok szemből támadnak és 14% parry van). Ez rettentő sok rating, amit masteryre vagy avoidancera költve jobb eredményeket érhetünk el. Miért is? Mert az, hogy a DS landol-e vagy mellé megy az gyakorlatilag csak akkor lényeges, ha ezen a tank élete múlik, mert annyira alacsony HPra került. Az ilyen esetek elég ritkák, ráadásul szinte biztosan érkezik épp egy heal is és van jó válaszunk DSen felül is erre: rune tap, death pact. A teljes gearelést arra építeni, hogy a DS megbízhatóan életet mentsen egy ilyen esetben: botorság.
  • stamina stacking: nincs különösebb értelme, mivel az extrém mennyiségű maxhpnak csak kevés heroic encounterben van kiemelt szerepe, ráadásul ott is megoldható szokott lenni CD használattal, hogy a nagy burstöket elkerüljük. Minden más encounterben sokkal többet ér, ha eleve kevesebbet sebződsz. Persze a selfhealjeink majdnem mindegyike a maxhpra alapul, ezért természtesen a stamina is igen hasznos stat, de már nem annyira, mint régen.
Javasolt gemelés:
sárga: mastery, mastery/sta
piros: parry/sta, parry/mastery
kék: mastery/sta

Avoidance összehangolás
A parry és dodge ratingek nem egyenes arányosan adják az avoidancet, hanem egy enyhén degresszív görbe mentén, azaz minél több parry/dodge ratinged van, egy újabb rating pont annál kevesebb parry/dodge %-ot ér. Emiatt érdemes arra törekedni, hogy a parry ratinged és dodge ratinged raidbuffolva egyenlő legyen. Legalább a horn of wintert dobd fel, amikor ezeket a ratingeket összehangolod: ugyanis a HoW a parry ratinget növeli (érdekes mód az agility növekmény nem ratingként jelentkezik).

Runeforge?
Hard mode progression esetén a stoneskin gargoyle (stami/armor enchant) jobb lehet, minden más esetben a swordshattering (4% parry) nyer.

Spec
10 fős raidelésre, ahol fontos az interrupt szerepkör, ez a spec javasolt. Ha az interruptolás nem lényeges, az endless winterről a pontokat le lehet venni, pl a 3/3 epidemic kirakása igazán jó ötlet.
A scent of bloodra 3 pontot nem igazán érdemes rakni, kimatekozták okos emberek, hogy az utolsó pont igen keveset ér, ezért nyugodtan lehagyható és rakható valami másra. Abomination's mightot csak akkor érdemes kirakni, ha a raidben más nem adja. Blood caked blade és butchery sem tartoznak a leghasznosabb talentek közé, ezeket nem érdemes kirakni.
Olvastam pár helyen olyan tapasztalatot is, ahol a butchery speceket istenítik, mivel úgy "nagyon sok RP generálódik és ebből sok RS lesz, abból meg sok DS". A matek ezt nem támasztja alá, max 5fősben lehet a butchery jó, ahol van esélyed is bevinni killing blowt. Ha ez nincs meg, percenként 24 RP-t generál a talent, ami alig egy RS-t ér ami pedig egynegyed DS-nek felel meg. Egy 5 perces bossfight alatt ezzel be tudsz tenni 1 vagy 2 extra DSt, finoman szólva nem érzem megalapozottnak a butchery specért történő rajongást.


Defenzív CDk
Minden más tanknál több defenzív képességünk van. Ezek használata részben triviális, részben pedig előrelátást, tervezést igényel. Tekintsük át ezeket a CDket és a használatukhoz csatlakozó kihívást.
  1. Rune Tap : egy blood runet 10% selfheallé alakít. Kihívás: nem feltétlen van minden pillanatban kéznél egy szabad blood rúna. Ha van és felhasználod, az -1 heart strike, ami aggróveszteség, különösen aoe tankoláskor - mivel a HS egy 3 célpontot ütő képesség. Ráadásul a blade barrier talent miatt célszerű a blood rúnákat a lehető legnagyobb lefedettséggel felhasználva tartani. Szerencsére általában van kéznél néhány death rúna, ezért az viszonylag ritka, hogy nincs miből RTt nyomni.
  2. Death Strike : a fő selfheal képesség. Frost és Unholy rúnából használható, legalább 7% selfhealt ad és masteryvel ennek akár többszörösét is érő fizikai absorb pajzsot tesz fel a DKra. Kihívás: a Blood Rites mastery képesség miatt célszerű gyakorta DSelni, hogy a blood rúnáid death rúnák legyenek - ez által rugalmasabban tudd használni a képességeidet. De ugyanakkor nem érdemes DSelni akkor, ha maxhpn vagy, vagy alig sérültél a közelmúltban, mivel egyrészt a heal overhealbe menne, másrészt minél nagyobb sebződés után használod a DSt annál nagyobb selfhealt ad.
  3. Bone Shield : -20% damage taken max 4 ütés erejéig. Egy gyengébb shieldwall. Ritkán ütő bossoknál, mint pl Chimaeron nagyon magas uptime érhető el vele. Kihívás: GCDt használ és Unholy rúnát. Mivel az U rúna kell a DShez is, így nem mindig triviális előteremteni csata közben a szükséges rúnát hozzá. Továbbá meg kell találni a használatára az ideális utat: érdemes vajon CDre nyomni, vagy vannak a csatának olyan részei, ahol kiemelkedően hasznos (ld Chimaeron double attack) és oda tartogatni. Nem közismert, de a bone shield tölteteinek elvesztésén van egy belső CD, hogy sok ellenfél tankolásakor ne essen le egy pillanat alatt. Pontos számot nem tudok, de töltetenként 2-3 másodperc ez a szám. Mágikus ütések nem csökkentik a töltetszámot, ezért főként mágikusan támadó ellenfelek ellen kiemelten sokáig fent lehet.
  4. Vampiric Blood : +15% maxhp és +25% healing taken 10 másodpercre, 1 perc CD. Glyphelve nem ad maxhpt, de +40% healing taken. Szerintem raid környezetben mindenképp érdemes glyphelni. Szerencsére nem eszik rúnát és semmi mást sem. Kihívás: a bone shieldhez hasonlóan nehéz lehet eldönteni, hogy kb cdre nyomod, vagy valamilyen burst képesség utánra tartogatod. Mindemellett célszerű a selfhealjeidet is a VB időtartama alá időzíteni.
  5. Dancing Rune Weapon : +25% parry és glyphelve jelentős aggró bónusz 90 secenként 12 secre. Ez is olyan képesség, amit lehet többféle módon használni: pullkor vagy addok érkezésekor extra aggróért, de defenzív hatása is lényeges. Kihívás: 60 runic power költsége elég borsos, reaktív használatát nehézzé teszi, ezért némi előrelátást igényel.
  6. Licborne : 2 percenként 10 secre élőholttá válhatunk! Hurrá! De mire is jó ez? Hát arra, hogy a death coil unk ezalatt selfhealként használható! Ha vampiric blooddal kombinálod és a DC glyphelve van, ez igen tetemes selfhealt jelent. Kihívás: nincs az a runic power mennyiség ami erre nem baszható el, szóval mindenképp 2+ DCre legyen RP amikor a LB-t elsüti az ember, ráadásul lehetőleg VB is legyen fent. Mindenképp nagy előrelátást igényel a szükséges runic gyűjtés miatt és a VBvel összehangolás miatt is.
  7. Anti-magic shell : 45secenként 5 secre 75%-kal csökkenti a mágikus sebzést és megakadályozza magic debuffok felszedését. Ha utóbbi miatt használjuk, trükkös lehet, de egyébként ez a legegyszerűbben használható defenzív képesség. Nincs rúnaigény, nincs rp igény, gcdt se eszik, rövid a cdje, tehát triviális.
  8. Icebound fortitude : talentelve 50% damage csökkentés 12 secre, 3 perc cd. Hosszú cdje miatt elég egyértelműen csak burst képességek elhárítására használatos. A stun immunitásnak jelentőségét raidbossokon jelenleg nem látom. Stun alatt is elnyomható.
  9. Army of dead : 4s channelezési ideje alatt parry+dodge azaz 30-40%-nyi damage reductiont ad, 10 perc cd. A CDje miatt nem egyszerű jól használni, illetve nyilván olyan képességre kell használni ami eleve nem dodgeolható/parryzhető mert a channel alatt nincs dodge és parry. Második felhasználási lehetősége a Death Pact, ld lentebb.
  10. Death Pact : 25% selfheal 2 perc CDvel. Mivel egy miniont áldoz fel, ezért a raise dead del vagy az armyval együtt használható csak. Kihívás: 40 runic power költség és az idézéssel együtt 2 GCD. A raise dead CDje 3 perc, így ennél gyakrabban DP-t használni csak army igénybevételével lehet. Célszerű VB alatt használni. Mindezek miatt előrelátást és előkészületet is igényel a használata.
Hasznos lehet, ha a CDid és a csata ismeretében elkészítesz egy tervet arra vonatkozólag, hogy mikor mit fogsz használni. (cooldown plan) Pl Nefarianon minden electrocute-ra legyen aktív az AMS vagy IBF vagy Bone Shield.


Single target rotation
Rotáció ugyebár nincs, mivel a runic empowerment random rúnákat procol, valamint a képességek használatát nagyban befolyásolja az, hogy kell-e selfhealre erőforrásokat használni és mennyit. Tehát prioritásokkal dolgozunk. A DS-en kívüli selfhealeket, defenzív CDket figyelembe nem véve a következő prioritásunk van egy célpontos tankoláskor:

Diseasek fenntartása > blade barrier fenntartása > death strike > rune strike.

Kicsit részletesen:
  1. Disease fenntartás: ha van 3/3 epidemic , akkor fél percnél tovább vannak fent a diseasek. Ez lehetőséget ad arra, hogy a diseaseket outbreakkel tedd fel minden második alkalommal, a köztes időben pedig csak egyszer kelljen frissíteni. A diseasek 1 F és 1 U rúnába kerülnek, azaz egy teljes DS esik ki a felrakásukkal, ami nagy érvágás. Ezért fontos az epidemic talent, hogy percenként csak 1 DS essen ki. Ha gyakrabban kéne újrarakni a diseaseket (pl 0/3 epidemic esetén) akkor 2 DS esne ki. A disease kézi újraapplikálásához javasolják a blood tap elhasználását.
  2. Blade barrier: ez 6% sebződés csökkentést ad, tehát nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbet fent legyen. Ezt kaptuk tulajdonképp pajzs helyett. Akkor kerül fel 10 másodpercre, ha mind a két blood rune lemerült állapotba kerül. Magyarán emiatt 10 másodpercenként legalább 2 HS-t (vagy egyéb B rúnás dolgot) el kell nyomni. (Lentebb kiderül, hogy valójában elég kb 7-8 másodpercenként 1 HSt elnyomni!)
  3. Death strike: selfheal és absorb. A célunk az, hogy ezt a képességet a lehető leggyakrabban tudjuk alkalmazni. Mivel 1 F és 1 U rúnába kerül, viszonylag körülményes a gyakori használat. A legnagyobb hiba amit elkövethetsz DS használat tekintetében, ha death rúnákat használsz heart strike-ra. Ezzel egyrészt csökken a lehetséges DS-eid száma, másrészt a blade barrier megújítása felé se teszel ezzel lépést.
  4. Rune strike a lista végén van, pedig kicsit se lényegtelen, hogy időben RSelje el az ember a felesleges runic powert. A cél az, hogy a runic empowerment az RS használatakor F vagy U rúnát procoljon (növelve a gyakoribb DS használat lehetőségét). Ideális esetben RSt akkor használjunk, ha a blood rúnák nincsenek lemerülve*, az FU pedig igen, mert így tutira nem bloodot procol (a B rúna blood tank számára single target tankoláskor igencsak értéktelen). Sajnos a blade barrier fenntartása miatt ez nem egyszerű feladat. Az EJn van egy elég jó post arról, hogy hogyan lehet a blade barrier fenntartása mellett a lehető legtöbb F/U procot kihozni, érdemes megnézni. Nagyon egyszerűen fogalmazva: lehetőleg legyen mindig egy B rúnád feltöltve, csak akkor használd el mindkettőt együtt, ha nagy gáz van. Alapesetben 8.33mp alatt töltődik vissza 1 rúna blood specen blood presence alatt, így ha a második B-t akkor használod el, amikor az első majdnem visszatöltődött, akkor a blade barrier fenntartása is megoldódik és az időd nagyrészben lesz 1 aktív B rúnád, ami azt jelenti, hogy az RS nem fog B-t procolni és ez nekünk örömöt okoz.
Target dummyn nagyon szépen lehet gyakorolni a rúna/rp kezelést. Ha jól csinálod, a HS:DS:RS arány minimum 1:1:1 lesz, de simán kihozható kb 1:1.25:1 is.

A nyitó rotáció ezek alapján kb így optimális: outbreak, HS, DS, DS, RS (mert FU lemerülve, B viszont nem), HS. Innentől az RE proc illetve scent of blood miatt az RP/rúna szituáció véletlenszerű, a fent leírt szabályok szerint folytatandó a tankolás. Igazából nyugodtan el lehet ettől térni, ha valaki szeretne azonnal barriert feltenni, de az optimális RE procok eléréséhez a HSeknek egymástól 6-8 másodperc távolságra kell lenniük.

*: mikor van egy rúna lemerülve? Nos akkor, ha a rúnapár mindkét tagja töltődik épp felfelé.


UI javaslat
Ha valóban jól akarod kezelni a rúnáidat és nem csak reaktívan nyomkodni ami épp elérhető, akkor tüntesd el az összes olyan rúna/RP alapú képességed, aminek nincs CDje. (Konkrétan HS, RS, DS, IT, PS ne legyen megjelenítve) Tegyél fel valami rúna kijelzőt, mert a gyári elég szar. A rúnák állapota alapján döntsd el, melyik képességed tudod használni most és mi lesz a következő. Érdemes megszokni, az én DS használatom gyakorisága majdnem megduplázódott ettől.


Makrók
Lichborne+deathcoil selfheal, spamelgetni kell (LB gcd free, dc 1 gcd darabja):
#showtooltip Lichborne
/cast Lichborne
/cast [@player] Death Coil

Death pact makró (2 klikk, 2 gcd):
#showtooltip Death Pact
/castsequence reset=60 Raise Dead, Death Pact

Utolsó szerkesztés: 12 éve 8 hónapja Írta: Khetana.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7369

http://eu.battle.net/wow/en/character/soulflayer/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BA/advanced

Ha már a nem stamra gemelést leirtad .Ez igy hirtelen meglepett :) Érdekes megnézni hogy a Parryje és dodge viszonylag alacsony.A mastery sem a legtöbb azért megnézném mennyit sebződik egy egy fight alatt. Nem értek WOLHOZ ha esetleg valaki találna logot róla azt megköszönném.


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7370

Itt az utolsó raidje:

www.worldoflogs.com/reports/ob1wvsobyevm6svn/

A staminára gemmelésnek akkor lehet értelme, ha a healerek elbírják, kevésbé múlik a szerencsén.


A szar DPS-t nem megmagyarázni kell, hanem javítani rajta…

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7372

A guideot 8 hónapja írtam, azóta változtak dolgok. A legnagyobb az lehet, hogy 4.3-ban durván buffolták a blood DK armort, az szerintem visszatolhatta a staminát az élvonalba. Így sincs túl alacsony masteryje, az avoidja viszont szánalmas :)

World top guildekben progress alatt egyébként T11-12ben is voltak stami gemelt emberek, pedig akkor a mastery volt a legjobb elvileg. Csak voltak esetek, ahol egyszerűen kellett health pool és csak a stami gemeléssel tudták az elérhető rossz gearben megugrani azt a lécet, ami kellett. A healereknek ez nehezítés volt, de azon a skill szinten ez belefért.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 2 hónapja Írta: Khetana.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7373

belegondolva a mostani contentbe, siman lehet hogy igaza van.
a mastery kell, az avo viszont kb lenyegtelen.
morchoknal a stomp jelenthet problemat -> hp kell, nem avo
zonozz: ezt passzolom
yorsahj: a boss melee-je kb lenyegtelen, de par fos spellkomboval leszedhet masfel sec alatt 160k-t a tankrol, mikozben nem lehet healelni a debuff miatt -> sok hp jol jon
hagara: a specko uteset nem lehet dodge-olni, egyebkent meg szart sem ut. azt viszont tul kell elni -> hp
ultraxion: sok dodge-olni valo itt sincs, bar a hp sem szamit kulonosebben. kenyelmesebb vegigallnia a speckot mindenesetre
warmaster: p2ben itt is eltunhet egy sec alatt 150k hp a speckok miatt, ezzel sem lehet semmit kezdeni dodge/parry-vel
spine: passzolom
madness: a nagy csap speckojara pl. nincs dodge/parry.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7374

Ezeket tágondolom még és utánna olvasok kis EJn. Hátha javithatunk kicsit azon hogy pl ne kapjon le Zono sok hp A driannel. meg egyeb ilyen nyalánkságok. Majd jelentkezek :)


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7375

Zedicus írta: http://eu.battle.net/wow/en/character/soulflayer/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BA/advanced

Ha már a nem stamra gemelést leirtad .Ez igy hirtelen meglepett :) Érdekes megnézni hogy a Parryje és dodge viszonylag alacsony.A mastery sem a legtöbb azért megnézném mennyit sebződik egy egy fight alatt. Nem értek WOLHOZ ha esetleg valaki találna logot róla azt megköszönném.

Mondjuk kicsit kétségbevonom a csávó kompetenciáját a 28-as expertise, az 5%-os dodge/parry különbség, és az össz-vissz 10%-nyi dodge miatt.
Ettől függetlenül lehet érdemes megnézni egy staminás buildet is (ésszerű keretek között :)

Tankoknál amúgy ez örök vita, vki totál stamina őrült, vki meg próbálja eltalálni az egyensúlyt. Emlékszem még egyszer dk tankkal elmentem egy top guildbe, ahol az MT átrakatott velem mindent staminára (gem, enchant, stb.), aztán csodálkoztak hogy nem termelek elég aggrót (akkor még az RS dodge/parry után jött csak).


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 12 éve 2 hónapja Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7377

Hát nem tudom most megvan nagyjábol ( nem tökéletesen az egyensúly) De lehet legalább meg kéne nézzük majd ha nem is most majd ha még egy kicsit javul a gear. Addig meg biztosabb ha nem kapok mindig akkorát.


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7383

Énis stamina felé kezdtem eltolni a dolgokat, a gemelésben eddig a kékbe masterystamina került, a sárgába mastery, mostmár kékbe stami, sárgába masterystamina.
Ahogy Skaven fentebb leírta, olyan sebzések vannak most hc-ban, amihez inkább kell HP mint avo.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7384

Mivel jellemzően a sebzések legnagyobb része spell lett ebben a contentben, legalábbis ami igazán veszélyes, és az ellen csak a stamina véd, ráadásul ez még több threatot / sebzést is jelent ( vigilance ), ezért az látszik, hogy stamina > all.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7385

Nah a következő kicst olvasgatva tényleg elkezdtek a tankok kicsit visszaállni stam gemelésre. Bár több helyen azt olvastam hogy a masteryt sem szabad elhanyagolni . Tehát a prio most ugy néz ki hogy Stam --mastery és utánna minden más. Ez csak DKra értendő. Tehát kicsit majd a hétvégén átgemelgetek ugy hogy megtartsam azért a Parry dodge egyensúlyt valamint stamot növeljek és masterym is maradjon elég rendesen. Ez annyit tesz hogy a kék slotba stamos gem. Sárgába Mastery esetleg átgondolva ha a slotbonusz több stamot vagy kevesebbet ad. Zöldbe mastery és stam. pirosnál vagy meghagyom a lila stam parryt vagy ha a socket bonusz nem annyira mérvadó akkor simán stamos epic gem.

Huh lesz mit nézegetnem


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7386

Én is úgy csinálom, mint Little. Áttértem a:
-piros - Defender's Shadow Spinel
-kék - Solid Deepholm Iolite
-sárga - Puissant Elven Peridot

A régieket nem tettem még át, de az utóbbi pár lootomat már ezek szerint gemelem. Illetve várok a 2. staminás trinketre. Közben reforge egyértelműen mastery, majd Dodge=(Parry-600)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7859

Jaj ezek nagyon ideillő videók :)




NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...
Utolsó szerkesztés: 12 éve 2 hónapja Írta: Zedicus.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 7 hónapja #10785

Lassan de biztosan belekezdek a MOP Dk guidba

Gyakorlatban túlzottan nem fog változni sok minden benne. Rúnahasználat megint picit változik ( Effektív Blood tap nincsen , van de másképp használandó, később részletezem új képességek amelyekre elkölthető a Runa és a Runic power stb.)

De mielőtt belemennék nézzük át gyorsan a talentet ( kicsit általános lesz de igyekszem a tank talentet előtérbe helyezni)

Talent:


Itt egy Bétás link hozzá:
http://mop.wowhead.com/mists-of-pandaria-talent-calculator#k!
Mivel a DK HERO Class és 55. szintről kezd az első 3 sort helyből eloszthatjuk majd.

15 Lvl.:
Rolling Blood :( passzív) Ha targeteden fent vannak a Diseasek akkor lehetséges hogy a Blood Boil képesség egy Pastilanset is generál mellé. ( valószínű ez inkább DPS talentnél lesz használatos , bár használható tanként is)
Plague Leech: A targeteden lévő diseaseket úgy használja fel hogy egy teljesen lemerült Runából csinál egy Death Runet.
Megítélés kérdése szerintem ki milyen specen hazsnálja. (instant, 25sec CD)
Unholy Blight: Használatánál kapsz egy unholy effektet, bogarak repkednek körülötted 10secig van fent rajtad és secenként a körülötted 10 yardon belül álló ellenségek megkapják a diseaseket. (instant 1,5 perces CD ) Pastilancal közösen összehangolva használva még könnyebb fenntartani trash packon a diseaseket. ( amondó vagyok instákhoz és addozós bossokon ez tökéletes.
30Lvl:
Lichborn: Nem részletezem semmiben nem különbözik a már megszokott régi talentben kirakottól ( inkább PVPben hazsnálom)
Anti-Magic Zone: kimondottan raid segítő talent, nagy raid sebződés csökkentésére 2 perc CD van rajta. Ahogy régen is , most is 75 %nyi Magic sebződés csökkentés vagy bizonyos mennyiségű sebződés elnyelése. 10secig van fent.
Purgatory: (passzív) na ez megint egy jóság. amennyiben olyan sebzést kapsz ami megölne megjelenik rajtad egy effekt debuff 3 secre. Az ezen közben bekopott healt nem kapod meg viszont csökkenti a bejövő sebzést, ha bármilyen heal effekt marad még akkor meghalsz. viszont ha csak csökkentetted a bejövő sebzést vele akkor túléled.( Még nem teljesen tiszta valaki segíthetne a fordítás értelmezésében ) 3 perces belső cd van rajta
45 Lvl:
Death’s Advance: passzívan ad 10% movment speedet valamint a bejövő ilyen jellegű hatás nem csökkent le a movment speededet 70% alá.
Ezenkívül aktiváláskor még + 30%movement speedet kapsz és arra a 6 secre amíg rajtad van a movement speed nem csökken 100 % alá. ( PVP )
Chilblains: ( passzív) Lassítja a Frost Fever rel fertőzött áldozatok mozgását 50%. Valamint a Chain of Ice targetét 3 secre teljesen megállítja. ( PVP vagy esetleg kitolos addok)
Asphyxiate: Ez gyakorlatilag leváltja a Strangulete spellünket. Változás benne hogy nem csak szakít hanem stunol is. Megszakítja a képességet megemeli a targetet 5 Secre. ( próbálgatom rendszeresen és úgy tűnik egy két mobon lehet úgy is használni ha épp olyan képességet használ amit nem lehetne szakítani azt is megszakítja.) Amennyiben immunis rá a target de szakítani kell ( bosson) egyszerű silencként működik. 1 perc CD van rajta.
60Lvl:
Death Impect: Semmi különös változás a megidézett ghoulodat / armyt beáldozva healeled magad. A jóság benne hogy most már nem hal meg a ghoul ha használod.
Erőteljesen need, szépeket healel. ( eddig is használtam most is fogom ha olyan boss lesz aminél erős sebződés várható) 2 perc CD
Death Siphon: Shadow sebzést oszt ki a targetre. A bevitt sebzést healként megkapja a DK. (Instant) újabb self heal
Conversion: a megtermelt runic powerünket alakítja át folyamatosan heallé. Tehát ha folyamatosan fent akarjuk tartani csak RPt generáló képességet használjunk. Amennyiben elfogy az RP abban az esetben az effect leesik rólunk. Secenként a max hp 3 % -át adja vissza. 10 Runic power egy tikk.
75 Lvl:
Blood Tap: Gyökeresen változtattak rajta. Minden Death coil, Frost Strike vagy Rune Strike general kettő Blood Charges – ot, ez stackel 12- ig max. Ahoz hogy a Rune Tapet használhassuk 5 kell belőle elhasználnunk ami visszatölt egy full lemerült runánkat Death Runává. ( kis dummy gyakorlással elérhető hogy folyamatosan fentartva a 9-12 stacket mindig használható legyen) (Vaskalaposként ezt jobban szeretem használni)
Runic empowerment: (passzív) 45 % az esélye hogy a bevitt Death Coil a Rune Strike vagy a Frost Strike egy lemerült rúnából Death runát csináljon. (még nem próbáltam)
Runic Corruption: (Passzív) 45 % az esélye hogy a bevitt Death Coil a Rune Strike vagy a Frost Strike egy runic corruption buffot tesz fel ami 3 secen keresztül megemeli a rúna vissza töltődésd 100% ( ezt sem próbáltam még)
90Lvl:
Gorefiend’s Grasp: Ez gyakorlatilag a Death Grip egyik aoe változata, 20yardos környezetben minden ellenséget beránt az aktuális targetre. Hátulütője hogy a sárga enemyket is berántja ha questelés közben használjuk. Sok trashes hckban vagy addos bossokon nagyon jó. De PVP ben is alkalmazható. 1 perc CD van rajta, instant.
Valamin ha átváltasz egy távolabbi targetre akkor odda ránt mindent és a amig odres hozzájuk damage veszteség lesz. Tehát odafigyelve használható.
Remorseless Winter: Körülveszi a dkt egy fagy felhő 8 secre, ami a közvetlen targetekre elkeszt stackelni egy Chilled efektet. 1 stack 15%nyi movement speedet csökkent. A Stack 5-ig kúszik fel és abban a pillanatban stunnolja a targeted 6 secre. Valószínű kitolásra lesz egész jó valamint pvpre.
Desercated Ground: legfőképp PVP képesség. 8 yardos körben megrontja a talajt . Ha ebben benne áll a DK immunissá válik 10 secre az control elvesztésre. Amino actíválja ezek az efekteket le is dobja a dk. ( még nem használtam)

Ennyit a leírásról.

Itt van az általam most használt instára és Questelésre alkalmas talentem.
http://us.battle.net/wow/en/game/mists-of-pandaria/feature/talent-specification#da!212100!YVgQmN

A tankolás alapja megmarad úgy, ahogy Khetana leírta.

Outbreak és DnD kezdésnek ezután jöhet a Heart Strike ami ugye buffolja folyamatosan a Death Strikot az új ui jelzi is ezt. Attól függően hogy melyik talent lesz , Blood tapet használ akkor ésszerű a Rune Strike és Death coil kombinációt használni. Valamint természetesen törekedni kell a minnél több Deats Strike ütéséhez ( Fő selfheal) Ha packot kell fogni jól fog jönni a talentben említett Gorefiend’s Grasp. Ha lejárna disease akkor az unholy Blightot használva tudjuk frissíteni azt.
Észrevettem hogy jellegzetes Dk kukacoknak mintha megemelték volna a megjelenésük 100% át. ( rákeresek majd) .Megjegyzem elég tetemes healt tolnak beléd. 60-70k-t.
Minden régebben talentben megkapott képességünket most megkapjuk instant. Kivéve az újakat amiket most is ugy kapunk.
Nem változot semi a AMSen. Ugyan úgy használható. A Mind Freez CDje megnövekedett 15 secre ( de gyakorlatilag minden cast instant interrupt képessége ennyi lesz)

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Természetesen ezekben lehet majd még változás hisz csak béta verzóiban lett megnézve.

Személyes véleményem az az új talent rendszerről, hogy a Death Knightoknak nagyon jót tett. Tetszik a kombinálhatóság. És mivel megcsinálták hogy bármikor bárhol helyszínen lehet módosítani valószínűleg ezt meg is kell majd tenni.



Folyt köv.


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 7 hónapja #10788

Zedicus írta: Purgatory: (passzív) na ez megint egy jóság. amennyiben olyan sebzést kapsz ami megölne megjelenik rajtad egy effekt debuff 3 secre. Az ezen közben bekopott healt nem kapod meg viszont csökkenti a bejövő sebzést, ha bármilyen heal effekt marad még akkor meghalsz. viszont ha csak csökkentetted a bejövő sebzést vele akkor túléled.( Még nem teljesen tiszta valaki segíthetne a fordítás értelmezésében ) 3 perces belső cd van rajta

Valahogy így lehetne fordítani: 3 percenként, ha meghalnál sebződéstől, akkor proccol a talent, ami egy 3 seces debuffot tesz fel.
A debuff elnyel annyi healt, amennyivel a hp-d 0 alá csökkent (volna), amennyiben a 3 sec letelik, de még mindig rajtad van a debuff, akkor ténylegesen meghalsz, ha viszont elég healt kapsz, akkor életben maradsz.

Ergo, ha van 50K hp-d, kapsz egy 100K-s ütést, akkor a healereknek van 3 sec-e, hogy 50001 hp-t gyógyítsanak rajtad, különben elhullasz. Tippre vizualizálva ez úgy lesz, hogy majd a debuff mellett megjelenik, hogy mennyi sebzést is kell még healolni rajtad. Arról nem ír, hogy az időközben bekapott sebzésekkel mi lesz, növelik -e a debuffot, avagy ilyenkor 3 secig sérthetetlen vagy.
Az is kérdéses, hogy mennyi hp-n leszel, amikor proccol a talent, erről se ír, hogy ilyenkor 1 hp-ra esel -e, mert ha igen, akkor sajnos előfordulhat, hogy lemész -50K-ra, kapsz két 30K-s healt, ezért a debuff leesik, Te 10K hp-ra kerülsz, jön a mob köv ütése ami már ténylegesen megöl.

Ezt nyilván ki kell tapasztalni, meg vmi addont szerezni, ami visong a healereknek, ha proccolt a cucc, hogy segítsenek ( ill. Neked, hogy áldozd be a peted némi healért ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 7 hónapja #10789

Köszi Class. láttam egy videot róla már. Egy Dream szerü efektet kapok a képernyőre és megjelenik a debuffok között a purgatory. Nem láttam hogy mennyi sebzést kellene túlhealni és nem figyeltem akkor még a bekapott sebzést. holnap tüzetesebben megvizsgálom ezt.


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 6 hónapja #11235

2012.08.30. raid tapasztalatai. 5.0.4 patch

Kellett egy két pull mire rájöttem pontosan hogyan használjam és mikor az új képességeket. Vagy éppen hogyan manageljem a runákat és a runic powert és mikor mire használjam el a Death runokat.
Én még mindig a megszokás embere vagyok ezért inkább használom a Blood tapet mint mást. Még talán többször is mint elötte mert ha az ember jól csinálja elég sokáig lehet folyamatosan hazsnálni. Az elő pár trynál rájöttem hogy milyen rendszerrel használjam a képességeimet hogy ne az legyen hogy állok ott több secig és csak az autó attack megy. A diseasek fenntartásában sokat segít az ,hogy a blood boil folyamatosan frissíti és gyakorlatilag ha beprocol akkor az semmilyen rúnába nem kerül ugyebár.
Érzésem a tankolással kapcsolatban még mindig az hogy iszonyat jót tett neki ez a patch. Ha épp a lockok béna petjei nem húzták le a bosst akkor semmi gond nem volt.De ritka idegesítő volt azt el kell mondjam.

Láttam Dög szenvedett a DPSl. Majd most leszs egy is időm megnézem a frost dummyn hogy mit bír. Még bétában sem próbáltam ki sajnos. Bár kevésbé van hangulatom DPSlni.

UPDATE: Egy kis okosság nem csak Blood DKknak


Avoidance Capping (CTC) is gone!
CTC (Combat Table Coverage) used to work nicely with a 1-roll system. You had a chance to dodge, parry, block or be hit by a boss. With a 1-roll system, you could max your dodge, parry, and block so that you always mitigated the boss's attack.

However, now it's a 2-roll system. The first roll determines if you avoid the attack entirely or get hit. If you get hit, there is a second roll to determine if you block the attack or take full damage. This means that to guarantee you will never take a full-damage hit, you would need 100% chance to block (actually 104.5% against bosses).

Thus it is not possible to passively avoid all full-damage boss hits.

Get more Parry than Dodge

  • Parry diminishes more slowly than Dodge now. Thus you want significantly more Parry.
  • We have used the best available data for level 85 to help you find the proper balance for now. Having more than twice as much Parry than Dodge is NOT a bug!
Strength gives more Parry
  • At level 85, you get 1% Parry for every 243.6 Strength (before the patch, it took ~654 Strength for 1% Parry).
  • Note that this means Strength gems are better than Parry gems at level 85! (This will change at level 90.)
Block has Diminishing Returns
  • Block chance also diminishes -- not as quickly as dodge, but not as slowly as Parry.


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...
Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja Írta: Zedicus. Indoklás: UPDATE

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #11928

Aoe tankolást türelmetlen csapatnál hogy érdemes kezdeni? DND+BB?
Én erőltetem, hogy 1-2 GCD a disease rakásra, majd BB, majd szépen jön a singletarget rota, proc esetén BB ledobásával. Előfordult, hogy lerántották a nem skull mobot így. Érdemes erőltetni HS helyett a BBt ha van 3-4 mob legalább? Vagy tabolgassak, mint classicban? :D

Amúgy durva a normal content, 85ös DKval Shado Pan vagy miafasz végén a Sha boss le se verte a bone shieldet az egész csata alatt, utolsó lettem damage taken listán.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Írta: Khetana.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #11929

Khetana írta: Aoe tankolást türelmetlen csapatnál hogy érdemes kezdeni? DND+BB?


Türelmetlen csapatnál meg kell várni a türelmetlen emberek halálát és mehet a DD+BB spam.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #11931

A Blood Tap (talent) gcd mentes képesség? Rámakrózható tehát más képességekre, hogy generálja nekem faszán a D rúnákat, vagy mindenképp külön kell vele görcsölni?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.166 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum