unanswered High Botanist Tel'arn

Több
7 éve 2 hónapja #27277

A boss Nighthold kozepso teraszan talalhato, negy parhuzamosan olheto boss kozul az egyik. Az elso negy boss leverese utan nyilik meg hozza az ut. A Nighthold kertesze, botanikusa es mint ilyen, sajat titani eredetu (Arcane) magiaja mellett Azeroth napjat (Fire) es termeszeti eroit (Nature) is iranyitani tudja.

A fight harom fazisbol all.
Az elso fazisban csak a bosst utjuk, aki rendelkezik 1-1-1 Arcane, Nature es Fire alapu spellel.
75%-on levalaszt magarol egy uj bosst, es felruhazza a Fire erejevel. Innentol a boss csak Arcane es Nature spelleket hasznal. Az uj boss (Solarist Tel'arn) megkapja a boss Fire spelljet, es ket ujabbat.
50%-on a boss levalaszt magarol egy ujabb bosst, akit felruhaz a Nature erejevel. Naturalist Tel'arn megkapja a boss eredeti nature spelljet, valamint kap melle ket masikat. Solarist Tel'arn megorzi mindharom kepesseget. Arcanist Tel'arn (az eredeti boss) kap egy uj Arcane spellt.
A boss aspektusai kozos eleterovel rendelkeznek, tehat ezen a fighton a cleave es multidot specek nagyon erosek lesznek.

Phase 1: The High Botanist

High Botanist Tel'arn az egyetlen ellenseg, van neki egy Arcane ( Controlled Chaos ), egy Nature ( Parasitic Fetter ) es egy Fire ( Solar Collapse ) spellje.
Ez a fazis 75%-ig tart.

High Botanist Tel'arn
Controlled Chaos - ebben a fazisban kb 35 masodpercenkent castolja. Egy random jatekos ala teszi, ahol sorozatban robban harmat. Az elso robbanas 10yd, a masodik 20yd, a harmadik 30yd-os korzetben robban teljes erovel, content elejen nagy valoszinuseggel halalos. Emellett minden robbanas sebzi a teljes raidet is, helyezkedestol fuggetlenul.
A robbanasok teruletet lila kor jeloli, ebbol ki kell futni. Mindharom robbanas sebezni fogja a raidet is, osszesen kb 2 milliot/fo, ide erdemes healer CDt tartani.

Parasitic Fetter  - ebben a fazisban kb 45-50 masodpercenkent castolja. Egy random jatekosra dot kerul, ami rootol, es egyre tobbet sebez. A rootolt jatekostol el kell tavolodni, es amint biztonsagos, dispelezni kell. A dispel kihuzza a jatekosbol a parazitat, ami egy nagy virag add. Ez fixate-tel kovetni fog egy uj jatekost. Az add egyre gyorsul, es 15sec utan immunis lesz CCre, lassitasra. Ha odaer a kiszemelt jatekoshoz, megfertozi Parasitic Fetter -rel. Eltavolodas, dispel. Az add nem regeneralodik, mikozben a jatekosban van.
Tehat dispel utan Parasitic Fixate -tel kiteolni kell az addot, a tobbiek stunnoljak/leverik. Ha nem hal meg egy kor alatt, akkor ismetles.

- Solar Collapse  - fazis elejen, es utana kb 35 masodpercenkent castolja. Egy jatekos korul megjelenik egy korben 12 napkitores, amik 2 masodperc utan robbannak. Robbanas utan a kor szukul, azaz a kitoresek sugariranyban befele mozdulnak. Ahogy haladnak befele, egyre gyorsabban robbannak fel. Az elso 1-2 kort meg tul lehet elni, de utana mar tul kozel lesznek egymashoz a robbanasok, es tobbet is be fog kapni az ember.
Mindenkinek aki a koron belul van, ki kell futnia belole. Movement speed, illetve def CDk hasznosak.



- Recursive Strikes  - szokasos tankcsere mechanika, a fight soran vegig tolja a boss. Minden melee tamadas feltesz egy stacket a boss celpontjara. Akin van stack, az a boss utesei utan stackenkent +15% extra damaget kap. 7 stacknel kell cserelni. 15 masodperc a debuff ideje, ezert tank swap utan is muszaj mindket tankot gyogyitani. 4+ stacknel mar fontos aktiv mitigaciot hasznalni.
A fight elejen igy fog kinezni:
"A" kap 100% melee damaget. 0 stack. "B" nem sebzodik.
"A" kap 100%+15% melee damaget, 1stack, "B" nem sebzodik.
...
"A" kap 100%+105% melee damaget, 7stack. "B" nem sebzodik, tauntol.
"B" kap 100% melee damaget, 0stack. "A" kap 105% melee damaget, 7stack.
...
"B" kap 100%+105% melee damaget, 7stack, "A" kap 105% melee damaget, 7stack. "A" stackjei leesnek, tauntol.
"A" kap 100% melee damaget, 0stack. "B" kap 105% melee damaget, 7stack.
satobbi

Phase 2: Nightosis

High Botanist Tel'arn melle jon egy uj boss, Solarist Tel'arn. Kozos hpjuk van, ezert erdemes egy helyen tankolni oket es cleavelni, multidotolni ezerrel.
High Botanist Tel'arn megorzi P1-bol a Controlled Chaost, a Recursive Strike-ot es a Parasitic Fettert es ugyanugy hasznalja oket, mint eddig.
Solarist Tel'arn megkapja P1-bol a Solar Collapse-t, valamint kap ket uj spellt, Summon Plasma Spheres, illetve Flare.
Ez a fazis 50%-ig tart.

High Botanist Tel'arn
- Controlled Chaos - Ugyanaz, mint P1-ben.
- Recursive Strikes  - Ugyanaz, mint P1-ben.
- Parasitic Fetter - Ugyanaz, mint P1-ben.

Solarist Tel'arn
- Summon Plasma Spheres - A teremben 3 fix helyen idez egy-egy addot, akik halalukkor felrobbannak, es feltesznek a raidre egy 5 masodperces debuff ot, ami noveli a tovabbi robbanasok sebzeset 100%-kal.
Ezert az a cel, hogy ne egyszerre haljanak a golyok. Nehezites, hogy maguktol is folyamatosan csokken a hpjuk, ezert nagyon gyorsan le kell reagalni a kepesseget. Celszeru a ket bosst az egyik spawn ponton tankolni, ahol egybol Summon Plasma Spheres utan az osszes DPS raugrik a golyora es agyonveri. Erre max 2.5 masodperc van. Utana a rangedek rafordulnak egy elore megbeszelt masodik golyora, es agyonverik azt mikor lejart az elso gomb debuffja,  7.5 masodpercnel A harmadik golyoval nem szabad foglalkozni, magatol meg fog halni,  12.5 masodperc utan. Ha egyszerre robban tobb golyo, az wipehoz vezet.


- Flare - A tankjara uti az add, kicsi 4yardos korzetben robban.
A tank egyedul all, a meleektol es a masik tanktol olyan tavolsagra, hogy a cleave elerje Solarist Tel'arnt.

- Solar Collapse - Ugyanaz, mint P1-ben.

Kozben a Recursive Strikes miatt a tankoknak cserelgetni kell 15secenkent tovabbra is, es a Flare miatt vigyazni a helyezkedessel.

Phase 3: Pure Forms

High Botanist Tel'arn atalakul Arcanist Tel'arn-na, Solarist Tel'arn valtozatlan, jon egy uj boss, Naturalist Tel'arn. Kozos hpjuk van, ezert erdemes mindharmat egy helyen tankolni, es lecleavelni a fenebe. Ebben a fazisban kell BLt tolni. (valoszinuleg 30% alatt, esetleges execute mechanikak miatt, ha van ilyen a raidben)
Arcanist Tel'arn megorzi P2-bol a Controlled Chaost, a Recursive Strike-ot es kap egy uj spellt, Call of Night-ot. Solarist Tel'arn megorzi mindharom kepesseget, de ritkabban hasznalja oket. Naturalist Tel'arn megkapja P2-bol a Parasitic Fettert, es kap melle ket uj spellt, ezek Grace of Nature, valamint Toxic Spores.
Ez az utolso fazis.

Arcanist Tel'arn
- Call of Night - A raid meretetol fuggoen feljelol par embert debuffal, ezek az egesz raidet sebzik, amig valaki, akin nincs debuff, rajuk nem stackel. Ha ket debuffos ember kozel kerul egymashoz, nem lehet oket kikapcsolni, tehat mindegyik debuffot kulon-kulon "tiszta" embernek kell kezelnie.

- Controlled Chaos - Ugyanaz, mint P1, P2-ben.
- Recursive Strikes - Ugyanaz, mint P1, P2-ben.

Solarist Tel'arn
- Solar Collapse - Ugyanaz, mint P1, P2-ben.
- Summon Plasma Spheres - Ugyanaz, mint P1, P2-ben.
- Flare - Ugyanaz, mint P1, P2-ben.

Naturalist Tel'arn
- Grace of Nature - Random bossra nyomja 70 masodpercenkent. Zold tocsa a foldon, amiben a bossok 3%-ot gyogyulnak 3 masodpercenkent.
Mivel a harom boss egy kupacon van tankolva, nagyon gyorsan nagyon sokat gyogyulhatnak, ha nincsenek azonnal kihuzva belole. Elso tick az idezestol szamitott 3masodperc mulva jon, tehat megoldhato, hogy semmit ne gyogyuljanak. Ha valamelyik boss eppen castol, o nem fog mozogni egybol.

- Toxic Spores - "Gyakran" castolja, random jatekosra. A jatekos mellett megjelenik 2 spora, amik 2percig maradnak meg. Ha valaki hozzaer egy sporahoz, akkor az eltunik, es aki felvette 12 masodperces DoTot kap.
Celszeru elmozogni a sporaktol. Sebzescsokkento CDvel fel lehet oket szedni, ha fogy a hely. Immunitasokkal (pala bubi, CloS, AMS) le kell takaritani minel tobbet.


- Parasitic Fetter - Ugyanaz, mint P1, P2-ben.

Mindharom bossnak van melee tamadasa is, mindet fel kell venni. Kozben a Recursive Strikes miatt a tankoknak cserelgetni kell 15secenkent tovabbra is, es a Flare miatt vigyazni a helyezkedessel.

Live video, Arcane Mage PoV, nem guide!

Utolsó szerkesztés: 7 éve 2 hónapja Írta: Flyinghawk.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Minsa, Littleboy, Rickysultan, Caseryss, Ybla

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.120 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum