normal Hellfire High Council

Több
8 éve 9 hónapja #22929

(A leírást Kapszlocknak köszönhetjük, én csak bemásoltam ide, illetve korrektúráztam, formáztam.)

3 személyből áll a council: Gurtogg Bloodboil, Blademaster Jubei’thos, Dia Darkwhisper


Alapok:

- nem közös a HP-juk és egyszerre egynek kell halnia (mint Maidens)
- javasolt kill sorrend: Gurtogg > Jubei’thos > Dia
- ha valamelyik boss eléri a 30% HP-t, kap egy új abilityt, ami halála után is megmarad (azért ez elég fura...)
- egyszerre csak 1 boss legyen 30% HP alatt -> multi dottal és cleave-vel csak óvatosan
- ha egy boss 30% HP alá esett, rohadt gyorsan ki kell nyírni

Mindegyik bossnak van pár abilityje, amit folyamatosan használ, van egy „Final Hour” abilityje, amit 30%HP alatt tol és van egy extra tápos, amit 75 secenként tol.


DIA DARKWHISPER

- Void Haze nevű abilityje miatt minimum 25 yardra kell lennie a másik kettőtől, különben immunis lesz a többi boss a sebzésre.
- A boss a tankjára Void boltot fog castolni, ami 150k shadow damage. Szakítani kell.
- 35 secenként Nightmare Visage-t kap, ami során átváltozik, és elég komolyat fog mardosni a tankjába. Itt a tankra erős self és külső CD-k fognak kelleni.
- Ha a tank el akar ilyenkor távolodni tőle, a boss rá fog charge-olni... szóval inkább ne, fölösleges. Kite-olni se lehet ilyenkor.
- A legfontosabb abilityje  a Mark of the Necromancer (a továbbiakban: MotN) és a Reap. A MotN egy folyamatosan erősödő shadow damage dot, ami dispelezhető (random targetre teszi ki), de dispel során másik két emberre kerül át (Sinestrán is láttunk már ilyet). Ezt egyébként kb minden 70. másodpercben rakja ki. A MotN csak akkor jön le, mikor a boss elcastolja a Reap nevű képességét (vagy ha eléri a 30% hp-t). A Reap során mindenki alatt, akin épp aktív MotN van, megjelenik egy kis lila zóna.  Az sebez, ne maradjunk benne. Az egész mechanizmust úgy kell kezelni, hogy igyekezzünk minél kevesebb MotN dispelből kihúzni  a Reap-ig, és mikor a Reap-et castolja, a MotN-os emerek kifutnak a terem szélére, hogy ott rakják le a Reap-et.
- Amikor eléri a 30%-ot a boss, instant Reap-el egyet, majd a raid felére rádobja a MoTN-ot (kösz baszki). 30% alatt már nem fog Reap-elni a boss, valamint a halála után is fennmaradnak a MotN-ok, ezért kell őt hagyni utoljára.
- A MotN-nak egyébként 3 erőssége van, amikor a legnagyobbat sebzi már, akkor kell dispelezni, valamint itt a végén, amikor már mindenkin lesz MotN, szóval ekkor már CD-re kell vágni a dispeleket és az tápos MotN helyére gyenge MotN fog kerülni, így kell próbálni kordában tartani a bejövő raid sebzést (és gyors leölni a bosst).


BLADEMASTER JUBEI’THOS

- Lényegében két abilityvel dolgozik. Az egyik a Felstorm, amit kb 30 secenként castol. Raid-wide sebzés, amit ki kell healelni. Tökmindegy, hol vagyunk épp a teremben, mindenkibe ugyanannyit sebez.
- A másik Abilityje a Fel Blade, amit egy random irányba dob ki, és knockback-eli azt, akit eltalál. Hogy merre fogja ezt kidobni, egy zöld nyíl fogja mutatni.
- Amikor eléri a 30%-ot, Wicked Strike-ot kezd használni, mely során a csapat felének fire sebzést okoz 8 secenként. Miután a boss meghal, az ability megmarad


GURTOGG BLOODBOIL

- Acidic wound-dal fogja bántai a tankját, ami nature damage és stackel 2 secenként. Egészen 60 stackig mehet fel. Mivel Darkwhisper Void Haze abilityje miatt a tankcsere itt nem játszik, ezért Gurtogg Fel Rage abilityje fog segíteni, hogy leessenek a stackek.
- A Fel Rage-t random playerre rakja ki percenként, és arra a playerre fixate-el 30 secre.
- A Fel Rage növeli a target DPS-ét, HPS-ét és Leech rating-jét.
- A boss a Fel Rage-elt karakterre fixál és melee-zi őt, amíg a Fel rage le nem jár. A fixált játékosnak 25-30 yardra kell távolodnia a boss tankjától ahhoz, hogy mire a boss visszaér, a tankról leessen az Acidic wound.
- Darkwhisper felé ne kite-oljuk a bosst a Void Haze miatt.
- Továbbá a boss mindig az 5 legtávolabbi játékosra Bloodboil-t rak, ami sebzést okoz. Külön stratégia nem kell rá. A lényeg, hogy aki esetleg low HP-n van, menjen közelebb a bosshoz, hogy ő ne kapjon Bloodboil-t.
- 30% alatt Tainted Blood képességét kezdi el használni, ami egy stackelő debuff, és a játékosok max HP-ját csökkenti stackenként 10%-kal. ezt 15 secenként castolja. Miután meghalt, a stackek (és a max hp csökkenés) fent maradnak, ezért mielőbb agyon kell csapni a bosst. A cél, hogy max 3 stacket szedjünk össze belőle.


Ultimate képességek

75 secenként valamelyik még élő boss eltolja az ultimate abilityjét, amelyek az alábbiak lehetnek:
- Darkwhisper Wailing Horrorokat idéz, amik repkednek össze-vissza, és akihez hozzáérnek, azokat sebzik, valamint Darkness is lesz, ami folyamatos raid sebzést fog okozni.
- Blademaster Wilndwalkot nyomhat, mely során ő eltűnik, és kicsi, gonosz  mirror image-ek jelennek meg helyette, amiket jól ki kell nyírni. Az ezekbe tolt sebzés csökkenti a boss HP-ját is.
- Gurtogg Demolishing Leap-et tolhat, ugrál össze-vissza. Mechanizmusa ugyanaz, mint Blackhand p1. Örvénylő izétől fuss minél távolabb, annál kisebbet fog sebezni. 
- A sorrend, ahogy ezek az ultimate abilityk kijönnek: Darkwhisper, Blademaster, Gurtogg. Ha egyikőjük meghal, akkor az kiesik a ciklusból.
- Jó hír, hogy amíg ezek az abilityk aktívak, bizonyos egyéb abilityk nem jöhetnek ki, pl Wailing Horror alatt nem lesz még Felstorm is.
- Windwalk során a mirror image-k ugyanúgy tolják a Felstormot és a Fel Blade-et, csak gyengébb verziót. Blademaster 45 sec után visszatér, függetlenül attól, hogy az addok meghaltak-e vagy sem.
- Mivel Gurtogg fog halni először, és az ő ultimate abilityje jön ki harmadiknak (kb 4 percnél), jó DPS esetén nem is fogunk ezzel (Demolishing Leap) találkozni.


Alapvető feladatok

- Darkwhispert min. 25 yardra tankolni a másik kettőtől.
- DPS prio Gurtoggon, cleave és multidot segítségével kb. 50%-ra le szabad vinni a másik kettőt is.
- Fel Rage-nél 30 yardra kite-olni a bosst a tanktól, nyúkolni, mit állat, a healereknek meg életben tartani a delikvenst. Külső sebzés-csökkentő CD-k, stb… 
- Ugyanúgy külső CD-k mehetnek Darkwhisper tankjára a Nightmare Visage alatt.
- Windwalk során kiváltani Blademasterre... vagyis a gonosz kicsi klónjaira.
- Healerek okosan, módjával dispelezzék a MotN-t, mikor a debuff vörös színre vált (azaz a legnagyobbakat marja).
- Mikor Darkwhisper elkezdi castolni a Reap-et, a MotN-osok kifutnak a terem szélére.
- Ultimate abilitykre heal CD. 
- Bele kell férni a 10 perces enrage timerbe (már miért ne férnénk bele?:) )
- BL akkor menjen, amikor Gurtogg 30% alatt van, hogy a Tainted bloodból minél kevesebb stacket szedjünk fel.

Tank feladatok:
- egyik tank megfogja Darkwhispert, végig egész fighton, a másik tank a másik kettőt
- Void Haze miatt Dia leglább 25 yardra legyen a másik kettőtől
- túlélő CD-k a Nightmare Visage-re
- Acidic Wound sok stacknél túlélő CD-k, amíg ki nem jön a Fel Rage
- kiállni Blademaster Fel Blade-je elől, valamint elkerülni a Wailing Horrorokat is
- ha valaki véletlenül Reap Poolt rak a boss közelébe, arrébb húzni a bosst, hogy a melee tudja nyugodtan ütni (aztán majd azt, aki odarakta, fight után ki lehet cikizni)

DPS feladatok:
- nyúk Gurtoggot, ésszel cleave és multidot a másik kettőbe
- Fel Rage esetén elkite-olni a bosst a tankjától és damage-taken csökkentő mentőket felpakolgatni magára (+ kihasználni a nagyobb DPS/HPS-t és ütni Gurtoggot, mint állat)
- Blademaster Windwalk-jánál kiváltani a mirror image-ekre és leverni őket gyorsan
- Fel Blade és Wailing Horror elől kimozogni
- Reap-nél kifutni a pálya szélére

Healer feladatok: 
- Fel Rage-es emberkét szénné healelni és külső CD-ket rápakolni
- Gurtogg tankjába sok heal fog kelleni sok Acidic Wound stacknél, valamint Darkwhisper tankjába a Nightmare Visage-nál
- okosan-ügyesen dipselezni a MotN-t (ha esetleg tankon landol a MotN, még azelőtt dispelezni kell róla, hogy a Reap-et elkezdené a boss castolni)
- Ultimate abilitykre heal CD-k
- fight végén kőkemény dispel-parádé menjen a MotN miatt
- Fel Blade és Wailing Horror elől kimozogni
- Reap-nél kifutni a pálya szélére

Fatboss PTR video:



Heroic kill live-ról:

Utolsó szerkesztés: 8 éve 9 hónapja Írta: kempf.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 6 hónapja #24564

A videókat elnézve, szinte biztosan ez is 5 healeres fight mythicben. Nagyon heal igényes, ezért amennyire csak tudunk a raidnek össze kell állnia. A bossokat amennyire csak lehet a terem szélén kell tankolni, hogy a reapekkel könnyen ki lehessen futni, illetve a horrorokat könnyen el tudjuk kerülni.
Windwalk fázisban óriási a sebződés, amennyire lehet együtt kell maradni, a mirror imageket lehetőleg csak ranged öli (esetleg olyan melee aki jó def cd-kkel rendelkezik), a melee Dia-t (csaj boss) püföli amíg a fázis tart (ha van DK célszerű berántani a raidbe).
A blood boil debuffot 3 stackenként cserélgeti a 2 előre kijelölt group.

Videók
healer pov:



ranged pov:


melee pov:

A következő felhasználók mondtak köszönetet: Dögrovás, Towanda, Prohawk

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 6 hónapja #24570

Talán ez az a fight, ahol ismét jól jöhet pár Hand of Purity .

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.101 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum