× Boss-ok: Protectors of the Endless, Tsulong, Lei Shi, Sha of Fear

normal Protectors of the Endless

Több
11 éve 5 hónapja #12660

A tier záró raidje, ahová csak akkor tehetjük be a lábunkat, ha már végeztünk Heart of Fear-ben.

Elsőnek három halfejű állja utunkat, akiknél eldől, ki - kit filéz ki!

A mechanika ismerős lehet a veterán(abb) játékosok számára - három boss, amelyek közül ha valamelyik elbukik, akkor a többi felgyógyul, és kap bónusz képességeket.
Így sorrendben gyilkolászva őket, egyre erősebb és erősebbek lesznek, míg a végén már csak egy marad, akire egy BL-t szabadítva jól a földbe lehet döngölni.

A kill - sorrend tehát tetszőleges, ami egész széles skálán variálhatóvá is teszi a fightot.
Érdekessége a csatának, hogy a tier item levelben legerősebb tárgyai itt találhatóak - amennyiben ugyanis a végső bossnak Kaolan-t hagyjuk, akkor 'Elite' jelzőjű tárgy lesz a jutalmunk, ami pár item szinttel erősebb, mint a többi, máshol elérhető cucc. Természetesen van 'Heroic Elite' jelző is, azaz kijelenthető, hogy a content legerősebb bossa ( legalábbis jutalom szempontjából ) ez az encounter, amennyiben Heroic szinten, Kaolant a legvégső csatára hagyva sikerül győzedelmeskedni.

Lássuk a boss(okat), és képességeiket.

Sha Corruption - mint már említettem volt, ez egy közös képesség. Ha valamelyik Protector ( kivéve a Wilkinson ) elhullik, akkor a többi begorombul, többet sebez és felgyógyul.

A bossok:

Kaolan.

Touch of Sha - egy folyamatosan pulzáló, diszkrét AoE. Értelemszerűen ez erősödik, ahogy a többi Protector elhullik.

Defiled Ground - ezt a képességet akkor kapja a boss, ha már egy Protector elhullik. Egy D&D-t pakol le, ami jól sebzi a raidet. Ki kell belőle a tanknak mozgatni.

Expel Corruption - ezt a képességet akkor használja a boss, ha Ő marad az utolsó Protector. Megidéz a saját pozíciójában egy Corruptiont, amely AoE-t tol a raidre, minél közelebb vagy hozzá, annál többet. Értelemszerűen el kell ettől mozgatni.

Azaz ha Kaolant hagyjuk utolsónak, akkor egyre durvább AoE-t kell majd lekezelni, rohangálni egy sort, és ha mégis sikerül győzedelmeskedni, akkor örülni az 'Elite' lootnak.


Regail.

Ő már nem is Protector, hanem egyenesen Elder!
Ugyanúgy gyógyul és erősödik, ha a többiek eltávoznak egy szebb helyre.

Lightning bolt - egy véletlenszerű játékosra kilő egy villámot. Meg lehet szakítani, érdemes is.
Lightning Prison - bebörtönöz 2 játékost, akiket stunol + sebez. Jól ki kell healolni, és mivel területre hat, ezért ki kell vele futni, majd ha leesett, akkor visszamenni a bossra ( ill. rangedként terülni ). A stunt és egyebeket lehet dispelezni, úgyhogy a healereknek ez prio, miszerint ki kell szabadítani a népeket.

Lightning Storm - akkor kezdi ezt használni a boss, ha már legalább egy Protector elhullott. Onnantól néhanapján belekezd, és tol egy jóképű AoE-t a raidbe, amely úgy néz ki, mint Ragnánál a tűztánc P2-P3ban. Értelemszerűen, ha nem ez a boss a célpont, akkor jól figyelni kell, hogy hogyan is tudjuk ezt elkerülni. A bosstól kezdődik és egyre távolodik a cucc.

Overwhelming Corruption - akkor használja ezt a boss, ha Ő marad utolsónak. Jó kis AoE, amely stackelődik, így gyak. soft enrage keretében szépen kiírtja a raidet előbb v utóbb.

A bosst tehát szakítgatnia kell a tanknak, és ha nem Ő a célpont, akkor messzebb kell tankolni a raidtől.


Asani.

Ő a vizek nagy ismerője, így mindenki, aki inkább a pálinkát részesíti előnyben, igyekezzen leszokatni erről a rossz tulajdonságáról.

Water bolt - kilő valakire a raidből, lehet és kell is szakítani.
Cleansing Water - hasonlít az Ulduaros Council egy képességére, nevezetesen fogja, és egy barátságos célpontra ezt ráteszi. Lassan a földre hullik eme áldás, és ha bárki ( azaz boss / raid tag is ) benne áll, akkor szépen folyamatosan gyógyul. Értelemszerűen a bossokat ki kell ebből mozgatni, a raidet pedig bele ebbe.

Corrupted Waters - az első boss halála után tolja. Megjelenik egy add ( egy szép gömb ), amely, amíg nem ölik le, minden Protectornak ad bónusz sebzést. Nem meglepő módon ki kell rá fordulni és jól leölni. Amennyire ez látható a LIVE killek alapján, ez a gömb mindig középen jelenik meg, úgyhogy nem kell túl messzire tankolni a bossokat, hogy le lehessen ütni hamarjában.

Overwhelming Corruption - akkor kapja, ha Ő az utolsó. Ugyanaz, mint társánál, Regail esetében, egy jó kis AoE, amely stackelődik.


A fight menete a következő:

Elsőként érdemes Kaolannal végezni, hogy ne legyen gond a D&D-vel és társaival.
Szimplán csak megfogja egy tank, mellé egy másikat ( talán Regailt érdemes, hogy utána a meleenek ne kelljen váltania, de az is jó, ha a másik tank megfogja a másik kettőt ), és a raid leüti.
Közben a másik két bosst szakítgatjuk, ahogy érjük, ha valaki bebörtönöződik, akkor azt kihealoljuk, ha megjelenik a gyógyító kör, akkor abból a bossokat kiszedjük, mi pedig beleállunk.

Amennyiben meghalt, akkor marad 2 boss, ebből Regailt vesszük előre. Immár figyelünk arra, hogy ha megjelenik egy nagy gömb, akkor jól leüssük, és ha jön a sávokban jövő AoE, akkor abból kiálljunk ( ez hasonló, mint a Ragna tánc volt ). Egyébként mehet az interrupt, a gyógyító bigyókból kiszedjük a bosst, mi beleállunk, a stunolt embereket kihealoljuk.

A legvégére marad Asani.
Itt már elég könnyű dolgunk van - ha megjelenik a gömb, akkor azt megöljük a szokott módon, ha leteszi a gyógyító cuccot, akkor kimozgatjuk a bosst, és mi beleállunk. A szakítást beosztjuk, megoldjuk.
A stackelődő AoE-t segít a boss heal képessége kigyógyítani, viszont mi is rásegítünk egy BL-el.
A végén loot.

2 jó tank, 2 jó healer, 6 DPS ami a szükséges ide.
A gyakorlás extrém módon csökkenti a szükséges heal mennyiséget ( mindig csak annyit rángatni a bosson, hogy kiálljon a heal-ből, de mindenki más beleférjen, az AoE-ban ne sebződjön senki, megfelelő mennyiségű interrupt, ill. P3-ban szimpla nuke ).
Mivel a 2. tank DPS-e lényegtelen ( a boss felgyógyul ), ezért érdemes együtt tankolni az első boss halála után a másik kettőt, úgy, hogy mindkét tank ugyanazt a bosst üti.
Ha Kaolant öljük le elsőnek, akkor az általa pulzált AoE szépen P2-re meg is szűnik, úgyhogy a healereknek is kicsit könnyebb dolga lesz.


Oktató videó:


!

LIVE kill videó:
Itt szépen látható a gömb, ami gyógyít ( Kaolant kell figyelni, ott potyog le az égbűl a kék golyó az elején ), ebből a bosst kirántják, a raid pedig beleáll.
3:40től látszódik az AoE, amiből ki / be kell állni, ezt tolja ugye Regail.
4:20nál látszik, ahogy sikeresen elcseszik, Regail akkor tolja az AoE-t ( és emiatt nem mozog ), amikor a gyógyító gömb is ráesik, úgyhogy itt gyógyul is egy keveset.

Igazából P2 még talán kicsit nehezebbnek is tűnik, mint P3 ebben a felállásban, meg lehet fontolni azt is, hogy BL-t ide ellőni, és a ki - be futkosós részt rövidíteni.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Írta: Classrun.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Littleboy

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12665

igy latatlanban nem vagyok rola meggyozodve hogy van ertelme a konnyu verzioknal a vegere hagyni a BLt. nem kell mar csak egy bossal foglalkozni, bele lehet allni a healelos bigyoba, stb.
szoval en vagy az elejen vagy a masodikra tolnam, aztan persze majd ha ott leszunk akkor lehet mast mondok majd. :)

az elite verzional persze mindenkepp a vegen kell majd.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12668

Skaven írta: igy latatlanban nem vagyok rola meggyozodve hogy van ertelme a konnyu verzioknal a vegere hagyni a BLt. nem kell mar csak egy bossal foglalkozni, bele lehet allni a healelos bigyoba, stb.
szoval en vagy az elejen vagy a masodikra tolnam, aztan persze majd ha ott leszunk akkor lehet mast mondok majd. :)

az elite verzional persze mindenkepp a vegen kell majd.

Igen, én is így vagyok vele.

Azt írják, hogy 8 perc, ill. 8.30 az enrage ( itt ezt írják, ott azt ), szóval azért kell a DPS.

Érdekesség, hogy a killek jó része az 'Elite' mód a logokban ( videót is alig találtam olyat, ahol nem azt veszik fel), ami valszeg visszavezethető arra is, hogy aki most még ide be tudott menni, az tökösebb legény, és inkább eltölt rajta +1 órát azért a pár +item lvl-ért.

Ha Kaolant hagyjuk uccsónak, akkor érdemes természetesen Regail -> Asani -> Kaolan sorrendben haladni, így nem lesz AoE, amiből ki-be kell ugrálgatni, és nem lesz stun sem P2-ben, 'csak' Kaolan AoE-ja nő folyamatosan, és mozgatni kell majd a bosst.

Egyelőre nem látom, hogy ez mennyivel nehezebb, mint a legkönnyebb ( fentebb is leírt ) kill sorrend, tippre a vége elég csücskös a folyamatos AoE + mozgás miatt. Igény szerint majd keresek erre is videót, hogy hogyan is csinálják.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12674

sztem elsore csinaljuk a konnyu verziot. amugyis van ra acsi, hogy hagyjuk meg mind a harmat utolsonak (kulon-kulon ugye), szoval vegig kell majd zongorazni mindegyik verziot.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12810

First kill avagy a könnyű verzió:



Harmadik kill Elite verzió:

Utolsó szerkesztés: 11 éve 4 hónapja Írta: Littleboy.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12816

Ez a módszer elég egyszerű, gyakorlatilag pár dologra kell figyelni.

1: enrage timer. Ez 8:30, ergo csak 2 healer fér bele.
2: interrupt és a bossok pozícionálása. Értelemszerűen nincs annyi interrupt, amennyi kellene, úgyhogy itt gondot okozhat az, hogy a bosst nem sikerül ide-oda cibálni. Adott esetben lehet azt csinálni, hogy ha az a boss van fókuszban, akkor ott csak akkor szakít a tank, ha odébb kell vinni, egyébként nem, majd megoldja a DPS, ill. ha nem azt üti a raid, akkor álldogálhat benne nyugodtan, lényegtelen.
3: Regali képességei, nevezetesen a stun + ki/be futkosás. Előbbi akkor okozhat gondot, ha mindkét healert berakja, ott raid CD-ket, és egyebeket esetlegesen el lehet lőni, hogy túléljék, mire lejár róluk a stun. Egyébként a debuffot le lehet dobni mindenféle szokásos módon, azaz rogue, mage, stb. megoldja magának, és pl. a sámán is ki tud jönni

Egyébként elég laza a fight, 6 DPS-el bőven enrage előtt ölhető közepes DPS mellett is.

'Elite' verzióban a szükséges DPS követelmény nem nő, csak a heal lesz combosabb, ill. némileg több mozgás várható. Ha a healerek felkészültebbek, akkor megoldható, ez esetben a Regail -> Asani -> Kaolan sorrend miatt pl. csak P1-ben van stun, és ki/be futkosás nincs is, ellenben kezelni kell a D&D-t. Itt Asani mozgatása lehet problémásabb a castolás miatt.

Mire ide eljut egy raid, addigra ez könnyebb lesz, mint pl. a Mogushan -> Heart of Fear váltás, ahol Vizier okozhatott meglepetéseket, mint belépő boss ( amihez az is hozzájárulhat adott esetben, hogy míg MV -> HoF váltáskor volt egy gear szint váltás is, itt ilyen nincs, elméletileg ugyanolyan ilvl lootok vannak mindkét helyen ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12845

a corrupted water leverese 15 yardon belul ad egy buffot 20 secre, ami 25% haste-et jelent.

A killen nalunk igy nezett ki a buff:
Mlnrmt 6
Norval 6
Dubfire 6
Classrun 6
Littleboy 6
Sarthan 6
Rundingo 5
Duesten 3
lathato tehat hogy berna es en egyszer sem kaptuk meg, ami viszont jelentos dps veszteseg, jopar embernek 120 masodpercen keresztul volt ilyen buffja, ami a fight kb. 30%-a. ezt nem szabad veszni hagyni, ugy kell helyezkedni hogy mindekepp megkapjuk.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Írta: Skaven.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #12868

normal elite verzio:



Szerintem minden benne van kb. Ha nalunk is ennyire bena lesz a tank es ennyire hulyen mozog mindenki, akkor osszekarmolom magam. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #12869

Azért láthatóan elég durvákat kap a tank a végén már - alapból se üt kicsiket Kaolan, ehhez még hozzájön a +50% sebzés, plusz megnövelt AoE. Ez utóbbi nem tűnik durvának, ellenben a boss alapsebzése elég jó, valamint ami leginkább számít talán, az az, hogy ennek a bossnak van a legtöbb hp-ja ( dupla annyi, mint a többinek ), ezért értelemszerűen az a fázis a leghosszabb, amiben Őt kell legyepálni.

Annyira vészesnek nem érzem videó alapján, de azért látszik, hogy a tank szépen kap a vége felé már, főleg, ha bennemarad a void zone-ban.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #12872

Classrun írta: Annyira vészesnek nem érzem videó alapján, de azért látszik, hogy a tank szépen kap a vége felé már, főleg, ha bennemarad a void zone-ban.

Trutyiban nem álldogálunk, a többit megoldják a healerek :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13385

Normal Elite videó, kedvcsináló slashnek:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13390

az elite mod amugy konyebb mint a sima, szerintem csak igy van ertelme nyomni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13391

Zsír ez a videó, a padlóból Vasarely hamisítványt csináltatok. Elég világossá tesz mindent, azt nem értem csak, hogy két tankkal mentetek de ennek a videó alapján nem sok használt veszitek (Asani gyerek nem nagyon van tankolva ahogy nézem), ez setup kényszer/méltányosság/loot stb miatt, vagy van valami funkcionális oka (csak mert nálunk Naderb jöhetne akkor dd talenten)?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13392

Nashmabb írta: Zsír ez a videó, a padlóból Vasarely hamisítványt csináltatok. Elég világossá tesz mindent, azt nem értem csak, hogy két tankkal mentetek de ennek a videó alapján nem sok használt veszitek (Asani gyerek nem nagyon van tankolva ahogy nézem), ez setup kényszer/méltányosság/loot stb miatt, vagy van valami funkcionális oka (csak mert nálunk Naderb jöhetne akkor dd talenten)?

Már megnéztem, egy tankkal mentek, Towanda, és Norval is DPS speccen voltak.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13393

Adorján írta:

Nashmabb írta: Zsír ez a videó, a padlóból Vasarely hamisítványt csináltatok. Elég világossá tesz mindent, azt nem értem csak, hogy két tankkal mentetek de ennek a videó alapján nem sok használt veszitek (Asani gyerek nem nagyon van tankolva ahogy nézem), ez setup kényszer/méltányosság/loot stb miatt, vagy van valami funkcionális oka (csak mert nálunk Naderb jöhetne akkor dd talenten)?

Már megnéztem, egy tankkal mentek, Towanda, és Norval is DPS speccen voltak.

Akkor ez így tök zsír gyakorlatilag ugyanezt a kompozíciót tudjuk hozni mi is (mondjuk két tank esetén is tudtuk volna).

Utolsó szerkesztés: 11 éve 4 hónapja Írta: Nashmabb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13394

towandanak kb. semmi dps gearje nincs, vagy legalabbis a gyenge kozepesnel valamivel rosszabb. ezert tolt annyit. ezt tudtuk, de sokat nem szamitott, lehet latni ebbol is hogy mennyire kell komolyan venni az enrage-et. igazabol a harom healer sem lenne annyira lenyeges, de mivel folosleges kapkodni, ezert kenyelmesebb igy, szep nyugisan le kell verni a bosst es kesz.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13395

Skaven írta: towandanak kb. semmi dps gearje nincs, vagy legalabbis a gyenge kozepesnel valamivel rosszabb. ezert tolt annyit. ezt tudtuk, de sokat nem szamitott, lehet latni ebbol is hogy mennyire kell komolyan venni az enrage-et. igazabol a harom healer sem lenne annyira lenyeges, de mivel folosleges kapkodni, ezert kenyelmesebb igy, szep nyugisan le kell verni a bosst es kesz.

Gyááá nem azért írtam. Töröljétek inkább ki. :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.802 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum