locked Johnsnoww Enhancement Shaman [elfogadva]

Több
11 éve 5 hónapja #12628

Karakter info:

1. Karaktered armory linkje: eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Johnsnoww/simple

2. Mainspec/offspec: Enhancement. Offspeccen még nem gondolkoztam, amit random hc-ból meg lehet szerezni, azt megszereztem a resto gearemhez is, talán a healelés közelebb áll hozzám mint a caster dps, de persze igény esetén ez könnyen változhat.

3. Mikor érkeznél ide a guildbe: Jelenleg Arathor Alliance oldalon van a karakter egy nemzetközi casual guildben. Ha úgy alakul, rögvest elindítom a faction changet.

4. Miért választottad ezt a karaktert, a speceit és a szakértelmeit? Cataclysmben próbálkoztam először melee dps kaszttal, először retriztem, azután pedig rugóval játszottam. Azért választottam mégis a sámánt, mert ezzel jött be legjobban a melee szerepkör. Sokat olvastam utána, és az okosok jelenleg az EotE_UF speccet tartják a legjobbnak, de szerintem eléggé fightfüggő.
A szakértelmek pedig, LW tűnt a legkézenfekvőbbnek, amint meglesz a repu egyből le is gyártom a craftolható itemeket. Másik proffnak az Alchemyre esett a választásom, talán nem ez a legjobb, Tailoringon gondolkoztam még, de a trinket jól fog most jönni. Tudom, hogy még nem maxos, de hamarosan az lesz.

5. Total time played (90-en és összesen külön): Ezzel a karakterrel 1 nap 22 óra, összesen pedig 4 nap.

6. Armory linkek egyéb max.szintű karaktereidre: eu.battle.net/wow/en/character/arathor/ôrion/simple

7. WoL/WWS/WMO link egy raidre amiben szerepelsz: MoP-ban még nem raideltem.

8. Screenshot az UI-dról, lehetőleg PVE raid/group környezetben: Még nem tettem fel semmilyen addont a DBM-en és a Recount-on kívül, a screenshotot pótolni fogom.


Személyes info:

1. Polgári neved, mivel foglalkozol, milyen idős vagy, stb: Bozsik Elemérnek hívnak, Budapesten lakom a XXI. kerületben. 25 éves vagyok, jelenleg még egyetemre járok. Barátnőm Pozsonyban tanul, csak hétvégente van nálam, így össze tudom egyeztetni a raideléssel. Szabadidőmben általában sorozatokat nézek, vagy olvasok.

2. Hány raidet tudsz vállalni hetente: A heti hármat gond nélkül, esetleg hétvégén egy altost.

3. Gondot okoz a késői raid end? (rendesen 0:30, de néha 1:00) Nem, egyébként sem szoktam korábban lefeküdni.

4. Van működő mikrofonod? Hány fps-ed van raid közben? Igen, van. Nem szoktam nézni, maxon van a grafika.

5. Van bármi, ami befolyásolhatja a raideken való folyamatos részvételed? Jelenleg nincsen, és nem is látom, hogy mi lehetne, szerencsés a 21:00-ás raidkezdés.


Játétapasztalat:

1. Miért választottad ezt a guildet: Nem volt ismeretlen számomra a guild, Cataban nem egyszer látogattam meg az oldalatokat a taktikák miatt, ezúton is köszönet érte. MoP-ot nem vettem meg egyből releasekor, eddig csak lézengtem a játékban. Wowprogressen nézegettem a magyar klánokat, és láttam, hogy cementnek lenne spot. Kapszlockkal beszélgettem valamelyik este, és nagyon szimpatikusnak tűnt Ő is, és az is amit mondott.

2. Hogy találtál rá a guildre: Még régebben mikor taktikákat kerestem dobta ki a google.

3. Mióta játszol, milyen raideket pucoltál? 2005-ben szippantott be először a WoW, akkor még BS hordán, mint majdnem mindenki aki akkortájt wowozott. Vanillában végigraideltem mindent, naxx-ot nem tudtuk befejezni, elég kemény volt.
BC teljesen kimaradt.
WotLK második felétől, vagy talán harmadától kezdtem el újra játszani (Ulduar vége). Ott egész jól ment, LK-n kívül mindent kipucoltunk HC-ben.
Cata eleje megvolt, akkor 25-ös guildben voltam először még BS alliban, de ott nem volt megfelelő recruit, így átjött az egész klán Arathorra, és néhány hétre rá fel is oszlott. Akkor volt egy kis szünet, majd 4.3-ra megint visszajöttem, ott öltem mindent HC-ben, persze csak a nerfek után.

4. Melyik volt ezek közül a kedvenced és miért? A kedvencem talán BWL volt, amikor Nefa leszállt. Nálam azt még nem tudta Blizz felülmúlni.

5. Milyen guildekben voltál? (távozás okát is írd le) Catában a Subliminal-ban voltam az elején, mikor átjött Arathorra, akkor Forensic-re lett átnevezve. A klán felbomlott, az emberek szétszéledtek.
Artum Infernitiben, miután átjöttek alliba. Itt nézeteltérésem adódott néhány emberrel, azért hagytam ott a guildet.

6. Sorolj fel röviden pár a WoWban elért eredményt, amire büszke vagy: (olyan dolgok, amik teljesítése kiemelkedően emlékezetes sikerélményt adott, vagy különlegesnek számít) Nem nagyon voltam olyan guildben, akik magyar firstöket tudtak volna hozni, de ami megmaradt bennem, az Atramedes 25 HC. Magunkhoz képest alig tryoltunk rajta, és elég hamar lement. Sosem fogom elfelejteni, mikor már csak egy maréknyian éltünk, és egy 5 pontos Envenom crittel végül is sikerült megfektetni :)

7. 1-5 skálán értékeld, mennyire érted meg az írott angol szöveget: 4

8. Hol és mikor nézel utána a bossok taktikáinak? Először is megnézem Nálatok :)
Szerencsére elég sok helyen vannak már fent taktikák. Régebben Tankspoton nézegettem, de talán Icy Veins már jobb, meg Fat Boy videókat szoktam nézni.

9. Hol és mikor nézel utána a kasztoddal kapcsolatos információknak? ElitistJerks alap, de találtam egy külön sámánoknak való oldalt, egész jó (Totemspot). Patcheknél mindig, mert akkor általában van is változás, de ahogy javul a gaer is, azzal együtt is cserélődhetnek a stat priok. Azokat meg Simcrafttal szimulálnám.
Ezek mellett armoryn szoktam nézegetni a többi karaktert, hogy ők mit hogyan csinálnak.


Elovastad és elfogadod a guild szabályzatot? ( link ) Igen.

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12629

írnál arról, hogy a kihagyásoknak mi volt az oka? Esetleg az Artum Infernitis távozásodról is írnál egy kicsit bővebben?


A szar DPS-t nem megmagyarázni kell, hanem javítani rajta…
Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12630

Persze.
BC-t azért nem vettem meg, mert a barátom, akivel Vanillában együtt játszottunk abbahagyta, és nélküle akkor nem akartam játszani.
Cataban azért hagytam abba, mert besokalltam. Nem egy embernek segítettem a költözésnél, hogy az egész klán át tudjon jönni Arathorra, és majd az új recruitokkal sikeresebben tudunk haladni. Erre fel néhány hét után kivált 2x10 ember...

Az Artumban néhány ember stílusa nem tetszett, nem tudtam vele azonosulni, azért jöttem el. Utána már csak casualkodtam.

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12631

Hello,

Írtad, hogy FL hc-t pucoltad. Ez milyen karakterrel történt? Egyiken sem látom az armoryn.


Up the Irons!
Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12635

Szia!

Lehet akkor rosszul írtam, én 4.3 alatt DS-re gondoltam. Firelands idején költözött a klán, akkor szüneteltettem egy időre a játékot.
Ezzel a karakterrel progresseltem DS-t:http://eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Oreion/simple

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12637

Nem tudom, mennyit beszéltetek Kapszlockal, de csak, hogy ne érjen meglepetés.
A csapat, amibe jelenleg DPS-t keresünk, hétfő - kedd - csütörtöki napokon raidel.

A csapat jelenleg úgy áll, hogy MV full clear, 1shot kb minden, mentek HC try-ok.
HoF elején jár, a 2. bosson vannak épp try-ok.

A jelentkező felé a következő elvárások vannak:

- WSAD, és minden, ami vele jár -> mozgás közbeni DPS képessége, nem bebambulás
- megfelelő attendance, azaz kb. legyen elérhető az emberke a kijelölt raid napokon
- kommunikációs készség ( mikrofon, ha valamit nem ért, kérdez, szól fight közben, ha vmi problémája van - nem ér el vkit healel, lement / feljött spirit realmből, debuffot kapott, befagyott, stb. )
- megfelelő DPS


Természetesen a raid tagokat segítjük craftolt cuccokkal, ( 476 és 496 egyaránt, az előbbivel kapcsolatban találsz emberkét a guilden belül nagy valséggel, aki le tudja gyártani, ha adsz neki matokat, utóbbira a trial időszak után lehet pályázni, ott a teljes itemet állja a gbank ), van szerdánként LFR csapat ( ilyen 20+ fővel ), ami az épp aktuális, legfrissebb raidekbe irányul ( jelenleg ez Terrace of the Endless Spring + HoF legvége ), ide természetesen kell a megfelelő ilvl.

Én részemről annyit kérdeznék, hogy mennyi elder charmod van jelenleg; napiztál -e, felgyűjtötted -e a charmokat, vagy elhasználtad Sha-ra, a repukkal hogyan állsz, a valor cap-et ki szoktad -e szedni?

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12640

Szeva,

Mint emlitetted, hogy:"Azért választottam mégis a sámánt, mert ezzel jött be legjobban a melee szerepkör." Nos 4 nap played time alatt ezt eltudtad donteni? Tobbi melee classal mennyit jatszottal?
Reforge/enchant-ba bele lehetne kotni, amit meg is teszek:) gatyaban miert ignoralod a socket bonust? azzal a 160 masteryvel meglepned a kovetkezo szazalekot(38,89%-rol). Golddal, hogy állsz? Fegyver enchantokat lehetne cserelni, DMF trinketet mar viszonylag olcson be lehet szerezni. Ahogy latom 2 nap mulva meg lesz a honored GL-ed, ezzel elerhetoek lesznek az LW-s 476os receptek ezt akar le is craftolhatod majd.
MoP-ban egyes raidbossokon sokat segithetsz pl. egy CD-re rakott healing stream totemmel(50% uptime) igy emellé mehetne a 10% resistes glyph. chain heal glyph a nagyobb terulet lefedese erdekeben(pl. garalon), flame shock glyphet nem igazan ertem miert hagyjuk karba menni azt a 25% init dmg-et, mivel ugyis csak UE-vel frissited az FS-t.
LFR-rel hogy állsz? Ahogy latom 2.reszben meg nem voltal, viszont mar elerheto.
Elore kossz a valaszokat.


Doh.
Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12642

Igen, arról beszéltünk, hogy a Slash-be lenne a recruit. A raidnapok tökéletesen megfelelnek, nem lesz gond az összes teljesítésével.
A wasd-dal korábban nem volt komolyabb gondom, de messziről jött ember azt mond amit akar...
Vissza kell szoknom a raidelésbe, de szerintem a 30 nap trial időszak erre több mint elegendő lesz.
A klánon belüli craftolás jól hangzik, amit meg lehet csinálni raidelés nélkül azokat két napon belül meg tudom csinálni magamnak, még a repura várok.
A napikat megcsinálom mindig, a valort is kicappelem minden héten, viszont az elder charmokat elköltöttem LFR-n, de csak zseton volt a zsákban, lehet ezt nem jól csináltam.

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12644

Hali!

Először is köszi az észrevételeket. Haladjunk akkor sorban.
Cataban az összes melee-re képes karakterből volt 85-ösöm. Persze ez nem olyan, mintha éveket játszottam volna ugyan azzal a karakterrel, de még ha úgy is lett volna, akkor is néha patchről-patchre is elég jelentős változás történhet. Mint azt a korábbiakban említettem, Retriként töltöttem el hosszabb időt, abban személy szerint azt nem szerettem, hogy nagyon proccfüggő. Ezért váltottam át rogue-ra, amiben akkor a klánom éppen hiányt szenvedett. Ez már sokkal kiegyensúlyozottabbnak tűnt, viszont nem volt meg benne a lehetőség, hogy ha kedvem tartja áttekerek, és mondjuk healeljek, amit például szeretek. Dk-val csak tankolni szerettem, druiddal szintúgy, warriorral meg egyiket sem :)

Reforgeban szerintem igazad van, erre nem is gondoltam. Csak a socket bonust néztem, ami +60 Crit, aminek a legkisebb a statweight-jé. Tudom, hogy ez ahogy javul a gear változik, de az én gearemben biztos a crit a leggyengébb secondary stat. Most már figyelek a masteryre is, de mivel sikerült felhúzni az alchemyt, meg is csináltam a trinketet, ami adott egy nagy mastery boostot, jelenleg 41,39%, de lehet így is meglenne a következő szint. Azért sem véglegesítettem még a reforgeot, mert már félig Orc-nak képzelem magam :), megvan ugyanis a fist másik párja is, és ugye arra ha jól tudom van racialban +1% exp, szóval minden megint változni fog.

Golddal nem állok olyan rosszul, kb 30k-m van. Nem tudom faction change-re is ugyan az a limit vonatkozik-e mint server transferre, ott ha jól emlékszem 25k gold a max amit vinni lehet. Ha faction change-kor is, akkor a fennmaradó pénzemet Sha Crystalra fogom költeni, bár 500g+ allis AH-ban, kicsit sokallom érte. DMF trinket 30k körül mozog, jelenleg nem tudom megengedni magamnak.

A craftolható itemeket természetesen amint tudom, gyártom is.

Glypheléssel még semmit sem foglalkoztam, a Flame Shock még az elemental talentből maradt bent. Ezt pótolni fogom az alapján amit írtál.

LFR második részét nemrég toltam le, sajnos nem lootoltam semmit.


Köszönöm az észrevételeket, remélem kielégítő válaszokat tudtam adni. Előre is köszi a további észrevételeket.

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12645

Packers írta: Golddal nem állok olyan rosszul, kb 30k-m van. Nem tudom faction change-re is ugyan az a limit vonatkozik-e mint server transferre, ott ha jól emlékszem 25k gold a max amit vinni lehet. Ha faction change-kor is, akkor a fennmaradó pénzemet Sha Crystalra fogom költeni, bár 500g+ allis AH-ban, kicsit sokallom érte. DMF trinket 30k körül mozog, jelenleg nem tudom megengedni magamnak.

Köszönöm az észrevételeket, remélem kielégítő válaszokat tudtam adni. Előre is köszi a további észrevételeket.

Pozitív elbírálás esetén, amennyiben transfer előtt szétnéznél az allis AH-ban, és áthoznál 1-2 cuccot, lehet, hogy megköszönnénk.
Pl. horda oldalon a Blood Spirit 5K pénz, ha allin csak 3-4K, akkor lehet, hogy akár a gbank is venne párat, a pénzt pedig természetesen megkapod.

A jelentkezés elbírálása után, ha kedvező választ kapsz, és segítenél ezzel, azt megköszönnénk ( természetesen, ha saját magadnak termelnél pénzt, az se gond, értelemszerűen ha jobb geart szeretnél magadnak craftoltatni, és ehhez beszerzed ott a matokat, akkor akár kezdésnek le is lehet gyártani ezeket ).

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12646

50k gold a limit.

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12647

Persze, ha úgy alakul szóljatok, hogy mi kell. Blood Spirit itt sem sokkal olcsóbb, 4800-ért van bent a legtöbb.

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12648

Szia!

Örömmel látom, hogy sikerült lecserélni a 2 legjobb pre-raid trinketre azt a 2 zöld szörnyet. :)
Az első valor nyaklánc is jó választás volt, hiszen naaagyon messze van csak Upgrade-je. Szintén jó döntés.
A nadrág gemjét illetően, elsőnek az agis+mastery -re akartam rákérdezni, de olvasgattam és hát annyira összezavartak... ,hogy ráhagyom a shamanokra a dolgot, én inkább nem folyok bele. :D
Az apply alapvetően rendben.

kérdések:
A heal geared hogy áll? iLvL / enchant / gemek megvannak rendben?
Illetve remélem nem okoz neked gondot, ha egy raiden esetlegesen csereként számítanánk rád...

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12649

Hello!

Az a két zöld trinket tényleg szégyenletes volt, csak eddig nem estek a kékek.
Sokat gondolkoztam, hogy mit vegyek ki, de nem volt sok választásom, mivel nincsenek még meg a repuk. Mire meglesznek, összegyűlik annyi valor, hogy ki is vegyem őket.
A nadrágot majd ha már véglegesen látom, hogy mi a helyzet, akkor fogom megint elővenni, hogy megéri-e mastery szempontjából a csere, ha nem lesz pont szintlépés, szerintem nem cserélem le, de majd leszimulálom.

A heal gearem is 463 ilvl körül van, még nincsen megcsinálva rendesen, de pótolni fogom.
Az elején úgy sem fogom tudni hozni azt a teljesítményt, amit a többiek, úgyhogy nekem OK, ha csak csere vagyok.

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12650

Helló!

Örülök, hogy ilyen hamar beadtad végül az applyt:)
Az eddig elhangzottak alapján pozitív véleményem van, arra kérlek, majd mielőbb pótold a screenshotot. Az is jó, ha egy LFR-es raid környezetben elkattintasz 1-2 partyfotót.

Téma zárolva.
Több
11 éve 5 hónapja #12654

Amíg jön a partyfotó:

- vizsgaidőszak hogyan lesz? :) van valami terv rá?
- barátnő várható hétközben? vagy amikor Neki nincs egyetem? Amolyan randomfaktor kérdés.
- keybinding?

Kis negatívum a BS, de ez elenyésző dolog... :)


pirospont ha troll leszel :D

Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Írta: Íz.
Téma zárolva.
Több
11 éve 4 hónapja #12686

Hello!

Kattintottam kettőt LFR-ben. A barok elhelyezése még kezdetleges, de szerintem a lényeg látszik.
Vizsgaidőszakot szerintem majd sikerül abszolválni, lehet nem leszek annyit online, de a raideket nem fogom kihagyni.
Igen, vizsgaidőszakban valószínűleg nálam lesz majd barátnőm. Nem túl nagy a lakás, de korábban is elviselte ha raideltem, szerintem most sem lesz vele gondja.
Keybindinget igyekezetem úgy csinálni, hogy a legkevésbé se akadályozzon a mozgásban. Próbáltam az egérre bindelni mindent; alt, shift, ctrl és alt-shift kombinációkban elfér az összes skillem amit használok.
Szerintem anno mindenki a BS-en kezdte, ez legyen a legnagyobb hibám :)
Gondolkoztam a trollon is, de szerintem az orc racial több bónuszt ad.

Mellékletek:
Téma zárolva.
Több
11 éve 4 hónapja #12689

Hi,

nem latok a screenshotodon: potit(bar gondolom ez azert lehet mert nem raideltel), spirit walkot, healing raint, ill chainhealt, chainlightningot, spiritwalker gracet, grounding totemet, healing stream totemet, szakitasod makrozva van v. targetot valtassz ha eppen mast kell szakitan? torpe racialt sem latom
ezeket a skillek/abilityk-et egyaltalan nem hasznalod v. vmi trukkos modon el vannak rejtve az action barodon?


Doh.
Utolsó szerkesztés: 11 éve 4 hónapja Írta: Mlnrmt. Indoklás: typo
Téma zárolva.
Több
11 éve 4 hónapja #12690

Hali!

Potikra eddig még nem nagyon volt szükségem, de vannak nálam.
Az abilityk közül csak a chainlightningot sikerült valahová elvarázsolni, a többit még nem igazán kellett használnom. Ha majd látom a fightokat, ez változni fog. Eddig csak magamat healeltem 5 MW-vel, de ha a helyzet úgy kívánja majd meg, nem fog gondot okozni chainhealt nyomni helyette.
Szakításos macron mouseover-re gondolsz?

Téma zárolva.
Több
11 éve 4 hónapja #12691

Megcsináltam a végleges reforgeot, átcseréltem a legsben a gemet az agy-masterysre, pont úgy volt, hogy egy szinttel feljebb ment. Köszi:)

Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.228 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum