normal Majordomo HC

Több
12 éve 8 hónapja #3633

Változások:

Normálban 51 millió hp-ja van, HC-ben 124,7 millió.
10 perc enrage, de eddigre a formavaltasok miatt amugyis nagyokat üt.

Egyetlen extra dolog van:
Mindenki kap egy energy bar szeru cuccot. Ez folyamatosan töltődik, amíg el nem éri a 100-at. 100-asnál +100% bónusz healt és dmg-et kap az illető, 25-ösnél +25%ot. A tooltip szerint 25/50/75/100-as fokozatok vannak, valahol viszont azt mondják hogy mondjuk 37-es érték +37%ot jelent. Logok alapján az első verzió tűnik valószínűnek, a különböző szakaszok különböző buffként tárolódnak, az uptime is követhető, de majd élőben meglátjuk. Ha bármilyen sebződés ér, akkor az érték leesik nullára, majd újra elkezd töltődni a következő sebződésig.

A fázisváltások nagyjából hasonlóak mint normálban:
1. skorpió 13-as stackig (váltáskor 80% körül vagy az alatt kellene lennie a bossnak)
2. cica 7-es stackig (váltáskor 66% körül vagy az alatt kellene lennie a bossnak)
3. skorpió 6-os stackig (váltáskor 54% körül vagy az alatt kellene lennie a bossnak)
4. cica 7-es stackig (váltáskor 41% körül vagy az alatt kellene lennie a bossnak)
5. skorpió 8-as stackig (váltáskor 26% körül vagy az alatt kellene lennie a bossnak)
6. cica 7-es stackig (váltáskor 18% körül vagy az alatt kellene lennie a bossnak)
7. skorpió 3-as stackig (váltáskor 9% körül vagy az alatt kellene lennie a bossnak)
8. cica 7-es stackig (itt kb meg kellene halnia a bossnak, egyrészt jön az enrage timer, másrészt az első cleave kinyírja a raidet)

Az első skorpiós fázisban 3 ember kint áll vagy a boss háta mögül meleezget. Jó esetben ez 3 dps, de esetleg az egyik egy healer is lehet.
A második és a harmadik skorpiós fázisban 1 dps marad kint.
A negyedik skorpiós fázisban mindenki a boss előtt áll.

A skorpiós fázisban a 2-3 kijelölt dps gyk. végig +100% dmg buffal megy, a cicás fázisban a melee fixen +100% buffal üt szintén. Emellett a skorpiós szakaszban valamennyi buff szintént fent lehet a boss előtt álló embereken is, amíg legalábbis lassan tolja el a képességét a boss. Az első cicás fázisban a ranged / healerek is nagyrészt buffolva lesznek, kivéve, ha rájuk ugrik ki a boss. Később már orbozni kell, ami sebződést jelent, ez visszaveszi a healt és a dpst is a kint állóknál.

Kb. 226k-s raid dps a minimum amivel meg lehet csinálni, ezzel kb. az enrage előtt egy kicsivel fog meghalni a boss. Nálunk nagyjából 140k-s raid dps van normálban a jelenlegi gearben. Tehát kb. +60%ot kell összeszedni, kérdés hogy a buff mennyit fog számítani. Mindenesetre a fentebbi százalék értékek jó irányadók, mindig lehet tolni 1-2 pull, ha egyszer azt látjuk hogy tudjuk hozni az első formaváltásnál az adott értéket, akkor lehet gyakorolni.

Alap oktatóvideó:



resto shaman pov:


melee pov (nálunk skorpió fázisban miért nem így tolja a melee?):

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3635

Érdekes, én erről azt olvastam, hogy a HC taktika egyik alapelve, hogy minél többet legyen a boss cicában, mivel az jelenti a +DPS-t. Ugyebár ilyenkor a melee fixen többet sebez, a rangedek közül pedig csak 1nek esik le a buffja időnként.

Valszeg ha cicában pullolunk és úgy tolunk BL-t, több +DPS, mintha skorpióban tesszük meg ezt.
Kérdés, hogy macskaformában fel tudunk -e menni 13ig, mint ahogy skorpióban tesszük meg ezt most, meg van -e értelme, mivel ahogy halad előre, egyre kevesebbet van bent középen, így egyre kevesebbet tudja a melee is ütni. Mindenesetre az tény, hogy 6-7es stackig lehetne engedni majd a macskaformát már most, normálban, hogy lássuk ezt a részt is kicsit jobban.
A meleevel való mögéugrálás meg az Ulduaros patrolos csajszira emlékeztet, ott is ki-be kellett ugrálni, itt is felmerült bennem már, meglássuk, hogy a tank elbírja -e majd így az aggrót.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3639

cicaformaban 7 stacknel is lehet mar latni hogy kezd elfogyni kint a hely, igazabol ezzel ez a problema. marpedig utana valahogy be is kell futnia az embereknek, meg a tuzes debuffal is ki kell menni valahova. raadasul a masodik cicas fazistol kezdve a kint allo emberek orboznak, ami miatt nincs nagy buff uptime rajtuk.
megneztem jopar videot es mindegyikben az a sorrend (es az a boss hp szazalek) volt ami az oktatovideoban. valoszinuleg matekoztak egyesek es kiszamoltak hogy ha 3 ember nem all benne az aoeban az elso skorpional, utana meg egy szinten folyamatosan dps-el, akkor jobban jonnek ki valamennyivel. cica formaban azert is szar BL-t tolni, mert mikozben ugrik, a melee nem tudja dps-elni (na meg a masik oldalon allo ranged sem), szoval ezt sem lehet teljesen kihasznalni. emellett kell a healereknek a hosszu skorpiofazishoz a BL.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3692

Érdekes a második videóban a sámán healer, cica-fázisban ( ill. a legelején skorpióban is kb ) lightning boltot spamel.
Fullos concentration mellett ilyen 25K-kat critel, nemtom, hogy a végére mennyi sebzést ad le, eléri -e a millós nagyságrendet, meg azt se, hogy szükség van -e rá, vagy sem, elég tiszta killnek látszott a végéig.
Érdekes lesz, vmi fórumon olvastam, hogy amennyiben Baleroc lemegy HC-ban, akkor még ugyanazon a reseten belül be lehet ütni ezt is, hasonlóak a követelmények, csak a taktika kicsit más ( értsd: ha a DPS ott meg tudja borítani a bosst és a healerek ki tudják healolni a tankot, akkor ennek sem kell lennie problémának ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3693

manat tolt a villammal, azon keves fightok egyike, ahol igazan van ertelme annak a talentezesnek, csak epp mindig at kell majd talentelnem... de ez mar be van kalkulalva. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4222

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4226

25ben ölik így, hogy legyen elég DPS, ezt már felvetettem korábban, nemtom mennyire éri meg, a 'szokásos' taktikával is ölhető szerintem a boss.
Mmint most a videóról beszélek, mivel a taktikához linkelt videó más, mint amit leír az ember.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4519

Megvolt az első try napunk ezen a bosson. Az alábbi tapasztalataink voltak:

- A leírás szerinti 13-7-6-7-8-7-3-7 meg lett kicsit rövidítve nálunk. 11-7-5-7-7-7-tel csináltuk. Valószínúleg ha lesz egy kicsit jobb gear, több heal, akkor jobban fel tudjuk tolni a fázisokat.
- A legnagyobb gondunk az orbokkal volt. Gyorsabban meg kell találni az orbot és a közelébe helyezkedni. Rajtam már 4-5 stack volt, amikor egyáltalán megláttam, hogy valaki úton van, hogy átvegye. aztán elhullottam. Bár mire udáig eljutottunk már 15%-kal voltunk lemaradva a terv szerinti "agyoncsapásból" (26 helyett 41%).
- Locknak jó tanács: Amikor cicában van, lehet szivatni egy kicsit a boss-t az alábbi módon: a Lock lerak egy portált a körön, ahová helyezkedni fognak a rengedek/healerek cica fázisban. Skorpió fázis után ne portállal jöjjön ki a lock (bár kb 2-3 másodperccel gyorsabb lenne), hanem fusson ki, de ne a portálra, hanem a portál közelébe Valamint arra is figyelni kell, hogy más se álljon a portálhoz közel. Amikor a cica ugrik és pont a lockra ugrana, meg kell szakítani a spell-t és elnyomni a portált. Ha elég gyorsak vagyunk, akkor megúszhatjuk a cicaugrást bekapott sebzés nélkül, ami HC-ban különösen hasznos az energy bar miatt => nem kell újra feltölteni, hanem ugyanúgy 100%-on maradhatunk. Apróbág, de jelenthet némi plusz DPS-t.
- Cukorkás tálat érdemes a pull előtt letenni és még az első skorpió fázis alatt benyalni a cukrot. ha a raid mellett ott a tál, akkor gyorsan ki tudnak venni még egy cukrot, és bár 3 perces CD van a 2 cukrozás között, jó esetben még egy darabig nem kell használni a cukrot így egy fight alatt 2 cukor lesz benyalható.
Egyébként ha az orbok kezelésére rájövünk és sikerül kicsit feltolni a skorpió fázisok hosszát, akkor gyorsan meglesz ez is.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4523

mi is tryolgattuk tegnap, ugy 5-6 try volt
2 hilerrel mentunk.
Nagy különbség hogy az elsö skorpi fazis 5 volt
utanna cica 7 ig majd a skorpibol semennyi hanem az aoe sebzes elött szetfutottunk
és ujra cuca fazis orbozással na itt véreztunk el kb ezt kell nekunk is jobban begyakorolni


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4524

Mégöt írta: mi is tryolgattuk tegnap, ugy 5-6 try volt
2 hilerrel mentunk.
Nagy különbség hogy az elsö skorpi fazis 5 volt
utanna cica 7 ig majd a skorpibol semennyi hanem az aoe sebzes elött szetfutottunk
és ujra cuca fazis orbozással na itt véreztunk el kb ezt kell nekunk is jobban begyakorolni

Nos apró különbség, hogy míg ott van 250k raiddps addig nálunk nem volt 190k felett. Mondjuk ez 3 healeres téma, lehet kettővel menne rövidebb stackeléssel.
Amúgy nem volt annyira rossz. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4525

Figyelni kell mikor fog ugrani (energy bar) és 100hoz közeledve minden ranged mozogjon, így ha rá ugrik akkor eleve nem fog sebződni, vagy csak 1 tick. Én így hallottam :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4535

Itt a 2healeres felállásról, amikor nincs cleave a pull utáni állapotot kivéve, olvastam egy olyat, hogy a rangedek Magmaw HC-hoz hasonlóan egybeállnak, és együtt mozognak körbe - körbe ( mindig ugyanarra, mittomén, óramutató járásának megfelelően ).
Mivel egyébként is lenne az összes rangednek 2-3 seccel ugrás előtt mozgás, így nincs DPS / heal loss, ellenben elvileg így minimalizálható a sebződés, ha mindig, mindenki időben elindul, kb. csak a tankheallal kell foglalkozni.
Érdekesen hangzik így elsőre, adott esetben le lehet csekkolni, hogy működőképes -e, élek a gyanúval, hogy a végén, 6-7es stack mellett már olyan gyakran ugrál, hogy folyamatosan mozogni kellene, ami nemtom, kivitelezhető -e ( amiket néztem videókat, ott már az utolsó kettő ugrás jellemzően nagyobb eséllyel szed áldozatokat ), ill. megéri -e. Max annyival lehet fűszerezni, hogy nem 7ig, hanem csak 6ig stackelünk macskában, bár az meg jelentős DPS loss.
Egy szó mint száz - olvastam ilyen alternatívát is, mondjuk Magmaw HC se ment mindig flottul, ezt lássuk be, szóval legalábbis szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban ( és flame orb fázisban ez nem kivitelezhető ugyebár egyébként sem, ott marad a standard felállás ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4544

slash mai alapfelállás: 11s-7c-6s-7c-7s-7c-3s-7c? (unholy dk esetén 12s az elején)

11s fázis: alapból 2 meele kint. 4es után meele-healer csere
6s fázis: (második skorpió): alapból 1 meele hátul, 2es után meele-healer csere
orbos fázis: BL itt. dpsek közül aki megkapja random az orbot, megvárja mig az oda delefált ember (aki nagyon siet) felveszi a pozíciót.

amire ezen felül figyelni kell:
1. meele ha nincs fix hátsó spotban, lehetőleg úgy ütögesse, h alapból hátul üti, és csak klivre jön be.
2. ha lesz dk bubi, mindenképp közvetlen kliv előtt tegye le.
3. berobbanni nem illik
4. orbos emberek dmg-reduction cd-i legyenek meg orbos fázisra.
5. add minél korábban halljon (főleg meele prior)
6. 2hs-es megoldás (első hs menjen el 12s fázisban az elején), orbos emberek második HSe orbos fázisra maradjon meg.
7. orbos híler fokusz a társára!

nagyzserű lenne ha ma megfeküdne.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4545

Mehemed írta: orbos fázis: BL itt. dpsek közül aki megkapja random az orbot, megvárja mig az oda delefált ember (aki nagyon siet) felveszi a pozíciót.

Ebből tippre lesz 2 ( mmint orbos rész, 3 healer esetén ) is, és az orbos fázisban való BL ellövése iszonyat durva DPS loss.
Amíg cicás fázisban gyak mindenki 100%-os concentration buffal tudja nuke-olni egész BL alatt ( akire kiugrik, el tud mozogni időben, ha ügyes ), addig orbok alatt 4 ember fixen kiesik ( ha ebből 2 healer, akkor 'csak' 2 DPS-nek esik majd le 100%-al a DPS-e, és mindez BL alatt ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4548

ötletek: http://www.youtube.com/watch?v=wJuBbSJB-Dg
kb 7 perctől érdekes, tank orbozás van.

http://www.youtube.com/watch?v=Ti6JE00Esrk
szintén 7p, szintén tank orbozás.

ezt megnézzük mi is. van előny ehátránya + random faktor.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4549

Mi lenne ha az orbos cicás fázisban max 1 orb csere lenne lenne az kb 2 kiugrás
utánna összefutás az orbok eltünnek ahogy formot vált és az aoe elött szétfutás
igy megint cica fazis van orbok nélkül
ill sok form váltással növekszik a sebzése erösen igy ezt nem lehet megjatszani?


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4551

Mégöt írta: az orbok eltünnek ahogy formot vált

Ez nem így van.
Az orbok fix ideig vannak kint, ha közben formot is vált, nem tűnnek el.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4552

Classrun írta:

Mégöt írta: az orbok eltünnek ahogy formot vált

Ez nem így van.
Az orbok fix ideig vannak kint, ha közben formot is vált, nem tűnnek el.

Na akkor mar ezt is tudom nem keltem fel hiaba:)


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4560

Kezdésnél a lépcsőnél kéne állnunk , és a boss kitolását középre; még szétfutás/forma váltás elött megkezdve kéne megvalósítani, konkrétane a boss bemozgatását összehangolva a szétfutással.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #4647

tuzes debuffos skorpiofazisrol:
itt ugye az lenne a cel, hogy ne robbanjon ra senki a raidre. emellett meg lehet oldani, hogy paran ne is kapjak meg egyaltalan a debuffot.
ami itt lenyeges, az az, hogy minden ilyen cuccot a "stun" elott kell benyomni, igy nem kerul fel a debuff.
rugo: vanish
mage: iceblock
pala: bubi valakire (lehetoleg a legnagyobb dps-re, aki nem tudja kicselezni a debuffot)
ha ezek azutan kerulnek ra az illetore, hogy mar rajta van a debuff, akkor a debuff ugyan leesik, de sebzi a tobbieket. a stun effekt elvileg 3 sec es ezutan kerul fel a debuff, szoval jol kell idoziteni a cuccokat.
AMS nem mukodik itt sajna, a debuff ugyanugy felkerul, persze a leesesekor hasznos. nagyjabol 60k-t sebez a debuff, esetleg ki lehet probalni, hogy AMS es priest bubi mellett van-e valamekkora sebzodes, hatha ugy ki lehet vedeni a buff leeseset.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.173 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum