normal Destruction

Több
12 éve 9 hónapja #2521

Az alábbi leírás a WARLOCK class DESTRUCTION ágának alapjait írja le, egyfajta rotációt és alkalmazását, tanácsokat, használandó glypheket, priorizált statokat. Az útmutató nem csak lockoknak, hanem RL-nek, healereknek is segítséget nyújt a lock túlélési képességeinek, erősségeinek és gyengéinek bemutatásával. A leírás alapja az elitistjerks , icy-veins postok és hozzászólások,valamint a simulationcraft.org elemzései.

Az összefoglalót nem volt könnyű összeállítani, mert jelenleg több ellentmondást érzek az általam tapasztaltak, valamint az olvasottak közt. Nehezíti a helyzetet, hogy Jmickey egyenlőre nem túl aktív az EJ lock fórumon, így nem létezik a megszokott magas színvonalú összefoglaló a kasztról, ezért kénytelen voltam az Icy-veins-re alapozni, ami bár szebb, de kevésbé mély, mint annak idején az EJ volt. Ebből következően ami most jön, sokkal inkább a saját agyszüleményem, mint eddig bármi.

Aki a holdon töltötte volna az elmúlt pár hónapot, annak annyit, hogy gyakorlatilag 3 teljesen új lock specet kaptunk. A DESTRUCTION ág komoly játékmechanikai visszalépés áldozata lett. A Cata kellemes összetettsége a múlté, visszakaptuk a BC-s démonbeáldozós egy gombos SB spammerünket. Legalábbis látszólag. A DESTRUCTION lock alapszinten nagyon egyszerűen játszható. A skill faktor a proccokra, a DPS CD-kre hangolt destro burst elégetésre került. Erről bővebben a spell prio részben.

Létrehozva: 2011. 06. 26.

Legutóbbi módosítás: 2012. 11. 05.

Érvényesség köre: WoW 5.0.5, PVE kontextus


Talent

Jelen állás szerint PVE szmepontból 2 DPS növelő talent tier-ünk van:

A Blizzard elérte célját, Tier 5-ön nincs szignifikáns különbség, gyakorlatilag a számunkra szimpatikusat talentet használhatjuk. Csak apró eltérések vannak. Ennek is köszönhető, hogy a top talentről a hírek ellentmondásosak, destro specen mindhármat olvastam már. Jelenleg a szimulációk szerint a legjobb választás a Grimoire of Service abban az esetben, ha a 2. demon idézést CD-n használjuk, illetve ha a harc hossza N x 2 perc + 20 sec ill. nincs sok target váltás. Ha a fight N x 2 perc vagy targeteket kell váltani, akkor jobban jövünk ki a demon áldozással. Grimoire of Supremacy esetén az Observer a javasolt demon, mellette szólhat a Clone Magic (lock spellsteal) képesség is.

Tier 6 talenten alapesetben az Archimonde's Vengeance az optimális választás. Passzívan használva kb. 1% DPS növekedés érhető el vele. Bejövő DMG spike-on aktiválva ez az érték növelhető. Fontos tudni, hogy a képesség a DMG mitigáció előtti érték egy részét (5% ill. 25%) vetíti vissza a targetre.


Glyph-ek

Major Glyph-ek:
Az új Glyph koncepció eredményeképpen eltűntek a "must have" glyphek. A Glyph of Burning Embers-t kivéve nincs közvetlen DPS növelő lehetőségünk, a glyphelés szituációra szól majd hasonlóképpen, mint az 1-4 talent tier. Általában az alábbi 4 jöhet szóba:
Glyph of Burning Embers - a burst DPS időzítést segíti, felstackelhető vele 4 CB/ShB, minimális +DPS az procc, use CD v. execute fázisra a stackelhető 4 Burning Embers miatt.
Glyph of Dark Soul - olyan harcoknál lehet értelme, ahol a burst időzítés miatt CD-n kell tartani a DS-t.
Glyph of Siphon Life - Selfheal
Glyph of Soulstone - BR 100%-on
Glyph of Healthstone - erősebb HS

Minor Glyph-ek:
bármi
bármi
bármi


Selfheal, túlélő képességek

Dark Bargain : 8 sec-re immune, a köv 8 secben a bekapott sebzés 50%-a leketyeg. 3 perc CD.
Unending Resolve : 40% dmg reduction 8 secre, 3 perc CD
Sacrificial Pact : A demonunk aktuális HP-jának feléért megkapjuk a feláldozott HP 200%-át mint absorb pajzsot. Ha nincs demonunk, akkor a saját HP-nkkal történik mindez. 1 perc CD.
Twilight Ward : Shadow és Holy dmg absorb, 30 sec CD.

Öngyógyítás:
Dark Regeneration : 30% HP vissza, valamint 12-secre növelt healing. 2 perc CD.
Cauterize Master: 12% HP vissza 12 sec alatt, 30 sec CD (Imp only)
Ember Tap: mastery függően kb 20% HP vissza, instant, költség: 1 Burning Embers


Raid buffok/Enemy debuffok

- Health Stone
- Curse of the Elements , 5% spell dmg taken debuff a targetre
- ha CoE-t más felteszi, akkor Curse of Enfeeblement enemy +50% CT, valamint -20% fizikai dmg done 30 sec-ree
- Dark Intent +10% SP


Statok

Intellect:


Az Intellect a warlock elsődleges statja, lényegesen erősebb a másodlagos statoknál. Közvetlenül hat a spell sebzésre. A hatás a talentek, az SP koefficiensek révén spellenként változó.

1 Intellect => 1 Spellpower (SP) + 0.00154% Crit + 17.53 Mana

Hit Rating:

340 Hit Rating vagy 340 Expertise ad +1% találati esélyt spellekre. Raid bossok 100%-os találatához 15% Hit szükséges (Hit Cap) ez 5100 Hit/Expertise Rating-nek felel meg. A Hit Cap feletti Hit/Expertise felesleges, annak semmilyen előnye nincs.

Haste Rating:

425 Haste Rating ad +1% Spell Haste-et. A Haste Rating multiplikáltan skálázódik a többi Haste effektel. A Haste csökkenti a global cooldown (GCD) idejét, azonban az nem csökkenhet 1 sec alá. A fejezetben írt értékek nem goblinokra vonatkoznak.

A spell-ek cast time-ja (CT) az alábbi formulával számolható:

New.Cast.Time = Normal.Cast.Time / ((1 + (Haste.Rating / 42500)) * Aura)

Ahol Aura (+5% spell haste raid buff) = 1.05

Destruction talenten 1 DoT-ot tartunk fent, ahol a spell haste raid buff figyelembevételével az alábbi Haste Soft Cap-ek számíthatók (nongoblin):

Immolate:

Tick Haste Wrath +Hero/BL
6 - 10% - 2021- n.a
7 - 30% - 10121- 4
8 - 50% - 18200- 6527

Részletesebb lvl90 kalkulációs táblázatok és theorycraft az összes dot/hot-ra itt érhetők el (Keldion munkája) .
A dotok és a hotok haste-től függetlenül fix ideig vannak fent. A haste függés csak az adott dot/hot-ra jellemző soft haste cap-ek elérése esetén van, minden új soft cap eléréssel 1-1 extra tick nyerhető esetén. Ha lejárat előtt újrakasztolsz egy dotot (v. hotot) akkor az uptime a normal uptime és a lejáratból visszamaradó idő, de max. a normal uptime 150%-a lehet ( Pandemic ).


Critical Strike Rating:


600 Crit Rating ad +1% Crit esélyt. A Burning Primordial Diamond használatával - ami a legjobb Meta gem a lockoknak – a Crit az alap sebzés 2.06 –szorosa lesz. Crit-elni nem csak a direkt spell-ek, hanem a DoT-ok és a HS is tud.

Mastery Rating:

200 Mastery Rating 1%-kal növeli a direct és a dot spell sebzést.


Stat prioritás

Sokan keresnek általános szabályokat a stat prio-ra. Azonban ilyen nics. A statok súlya a gear-től függően változik, érdemes simulációt használni. A haste soft cap pl. erősen befolyásolja a haste prio-t. Lvl90-en a haste 3145 érték felett veszít a súlyából. Ezen a határon kapjuk meg a Hero/BL+Wrath alatt az utolsó reális Immolation ticket (+4, összesen 9). Hozzávetőleges ori T14 raid gearre:

Intellect > SP >> Hit (Hit Cap-ig) > Mastery > Crit > Haste

Támpontul néhány közelítő súly:

Int: 5.2, SP: 4.0, Hit:3.3, Mastery:3.1, Crit:2,8, Haste 2,3
A tárgyak reforge-olása a fentiek figyelembe vételével célszerű. A pontos prioritás értékek gear függőek, a meghatározáshoz a Simulationcraft program ajánlott.


Best in Slot

A BiS itemeket az Icy-veins szépen összeszedte slotok szerint. Link.


Warlock Item Set bónusz

T14 Sha-Skin Regalia:
(2) Set: - Increases the damage done by your Corruption spell by 10%, increases the damage done by your Incinerate spell by 5%, and increases the damage done by your Shadow Bolt spell and Demonic Slash abilities by 2%.
(4) Set: - Reduces the cooldown of your Dark Soul abilities by 40 sec.

Gemelés

Meta: Burning Primordial Diamond +216 Int, +3% Crit effect
Red: +160 Int
Yellow: +80 Int, +160 Haste/Mastery
Blue: +80 Int, +160 Hit


Enchantok

Shoulder Greater Crane Wing Inscription
Secret Crane Wing Inscription (Inscription)
Back Enchant Cloak - Superior Intellect
Lightweave Embroidery (Tailoring)
Chest Enchant Chest - Glorious Stats
Wrists Enchant Bracer - Super Intellect
Hands Enchant Gloves - Superior Mastery
Enchant Gloves - Superior Expertise
Synapse Springs (Engineering)
Waist Living Steel Belt Buckle
Legs Greater Cerulean Spellthread
Master's Spellthread (Tailoring)
Feet Enchant Boots - Pandaren's Step
Rings Enchant Ring - Greater Intellect (Enchanting)
Weapon Enchant Weapon - Jade Spirit
Enchant Weapon - Windsong (olcsóbb)
Off-hand Enchant Off-Hand - Major Intellect


Profession

Jelenleg a szakmák közül a Tailoring emelkedik ki spell DPS bónuszok tekintetében. A Leatherworking +330 Int-et, a Jewelcrafting, Inscription, Enchanting, Blacksmithing és Alchemy passzív +320 Int-et ad. Az engineering Synapse Springs gloves tinker bonusza USE-olható, átlagosan +320 intet ad. Hátránya, hogy nem lőhető el más USE trinkettel együtt. A Herbalism haste bónusza a lock számára kevésbé hasznos, a Mining és a Skinning pedig nem ad semmilyen DPS növelést.


Consumable

Kaja:
300 Intellect: Mogu Fish Stew;
275 Intellect: Braised Turtle, Banquet of the Pot vagy Great Banquet of the Pot;

Flask:
1000 Intellect: Flask of the Warm Sun.

Poti:
4000 Intellect: Potion of the Jade Serpent.


Spell prio

Immolate (100% uptime fenntartandó)
Fel Flame* (Immolate fenntartására, ha az Immolate extra erős (pl. trinket, ideiglenes buff miatt) és abban az esetben ha mozogni kell)
Conflagrate
Demon Soul
Chaos Bolt, ha a target 20% HP alatt, akkor Shadowburn
Incinerate

Fontos destro változás, hogy egyetlen egy DOT maradt a repertoáárban. Az IM sebzés részaránya is mindössze 10% körüli, ezzel a destro egyértelműen direkt sebző caster lett. Prepotizás esetén Demon Soul "Use" trinket(ekk)el, faji képességgel kezjük a fight-ot. Ezt célszerű lemakrózni (ld. Hasznos macro-k). Ezután egyszerűen fenn kell tartani az Immolate-et, miközben Conflagrate, CB megy CD-re. Ha a target HP eléri a 20%-ot, akkor mehet a Shadowburn CD-re. Bloodlust/Heroism-kor Doomguard és DPS Poti. Ideális BL/Heroism idő: boss 20%. A Doomguardot/Infernot BL/Hero előtt kell kitenni, különben a buff nem vonatkozik rá!

DPS növekedés nyerhető, ha a Demon Soul és egyéb CD ellövésére felstackeljük a burning embert, mert a 20 sec uptime alatt a 4 CB kilőhető. Szintén fel kell stackelni az execution fázis 20% elérésére, így a fázist lehet 3-4 Shadowburn-nel indítani (crit függő, hogy mi éri meg, lehet CB is), jó esetben BL/Hero alatt. Figyelni kell arra is, hogy 3 stack Backdraft esetén ne CB menjen elsőre, hanem Incinerate, mert 1 CB CT kedvezménye rosszabb mint a 3 Incinerate-é.

Bár az icy-veins szerint az Immolate -et recast-tal érdemes frissíteni, én úgy találtam, hogy Fel Flame -mel hasonlóan megéri (+6 sec uptime). Sebzése kb. 2x nagyobb mint az IM direkt hatás (SP és mastery függő: FF 75%-al skálázódik, míg az IM direkt 37,5-tel), valamint Burning Embers-t is termel. Mivel instant, így mozgás közben is kasztolható.

A több targetes nem AoE harc alapvetően affliction specialitás. Ha ilyen helyzetet kell megoldanunk, akkor azt CoE, Havoc és Immolate multidot használattal tegyük. A Havoc-ot 1 targetes harc esetén értelmetlen feltenni. 2 vagy több targetes harcon pedig az off-targetre kell tegyük.


Démon választás

Legerősebb Demon jelenleg az Observer. Azonban a Felhunter nem sokban marad le tőle, így a Grimoire of Service talent miatt, Felhunter az ideális választás. A demon DPS részleteket lásd itt .


AoE

AoE-re a legideálisabb warlock talent a demonology. A destro jelenleg a 2. a sorban. CC-t nem igénylő AoE szituációk esetében Rain of Fire, Fire and Brimstone , Immolate, Infernal (opcionális) majd újra Rain of Fire a sorrend. Mivel a Fire and Brimstone ára 1 Burning Embers, ezért stackeléssel az AoE burstolhető.


DPS T14 BiS gearben

1 targetes Patchwerk típusú harcon 5.0.5-ben a destro lock DPS tekintetében a középmezőnyben van jelentősen lemaradva az Affliction és a Demonology specektől. Azonban az encounterek a legtöbb esetben DPS időzítést igényelnek, ez pedig a destro fő erőssége. A közepes teljesítmény skillel kompenzálható. A sok mozgást igénylő WASD fightok esetén előnyösebb lehet a destro, mert a legmobilisabb a 3 lock spec közül. AoE szituációkban továbbra is a demonology marad az egyeduralkodó, itt a további sorrend destruction, affliction. Forrás: simulationcraft.org tank&spank típusú harc teljes buffal. A szimuláció tájékoztató jellegű.


Hasznos macro-k

Soulstone Mouseover Macro (a használathoz raid frame szükséges)

#showtooltip Soulstone
/cast [target=mouseover,exists] [] Soulstone


Use Trinket Macro

#showtooltip ExampleSpell1
/run sfx=GetCVar("Sound_EnableSFX");
/console Sound_EnableSFX 0
/use ExampleTrinket2
/run UIErrorsFrame:Clear()
/run SetCVar("Sound_EnableSFX",sfx);
/cast ExampleSpell1

Erre a macrora fel lehet tenni egyéb CD-ket is, pl. trinketek, DS vagy faji képesség. A macro abban az esetben hasznos, ha nincs dedikált burst fázis az encounteren.


Szakítás Macro

#showtooltip
/cast [@focus,exists][@target] Spell Lock

vagy

#showtooltip
/cast [@focus,exists][@target] Optical Blast


Dispel Macro

#showtooltip
/cast [@focus,exists][@target] Devour Magic

#showtooltip
/cast [@focus,exists][@target] Clone Magic

#showtooltip
/cast [@focus,exists][@target] Singe Magic

#showtooltip
/cast [@focus,exists][@target] Sear Magic


Pet Attack Macro:
Mióta a pet bár ismeri az Assist-ot, azóta kisebb a jelentősége, de azért itt hagyom. Addozós fightoknál lehet hasznos, ott dps vesztés ha rohangál a pet. Ez a makró akkor éri el a célját, ha ki van kapcsolva az Assist.

#showtooltip ExampleSpell1
/petattack
/cast ExampleSpell1

Utolsó szerkesztés: 11 éve 4 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #6423

Bekerültek a 4.3 frissítések.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #9572

Tegnap ránéztem a MoP béta tesztre, összefoglalom a destro lock benyomásaim.

4.3 úgy alakult, hogy elsősorban destro ágon raideltem, ezért különösen érdekeltek az 5.0 változások. A lényeggel kezdem: a bétában egyenlőre a destro a legkiforratlanabb a 3 lock spec közül, ne várjon sokat aki ránéz. Szinte tesztelhetetlen, annyira gyorsan fogy el a mana. Szinte értelme sincs írni róla, na de mégis...

A legfontosabb változásnak azt tartom, hogy nincs többet Shadowflame. Minmaxer lock-ként ez a spell nekem minden specen a közel melee ranget jelentette azaz csak DPS loss esetén voltam igazi ranged role, ami azért elég flusztráló. Másik változás ami a lock életem leginkább felzaklaatja, hogy Life tap helyett destron chaotic energy-t kapunk, ami elvileg emelt mana regen, valójában inkább az ellenkezője :) A szokásos HP-mana menedzsmentre nincs mód, destron nem szívhatunk többet healer manát :( A bétán jelenleg kb. 6-7 incinerate-re elegendő a pool (lemértem 15 sec alatt nullázom a manát), ami kb. 1 burning ember feltöltését jelenti. Ez még nagyon béta állapot.

A burning ember amúgy érdekes jószág. Minél többel rendelkezünk, annál jobban nő a rajtunk lévő a burning ember által feltett dot sebzés. Ez a dot véleményem szerint egy elég hülye ötlet. Ellentétes azzal, hogy a max. burning ember számot glyph-el 3-ról 4-re növelhetjük, mert ezzel már komolyan adunk munkát a healereknek, amit nem feltétlenül fognak szeretni. Én a training dummy-n elég gyorsan 0 mana, 1 HP állapotba kerültem, mikor a 4 burning emberes SF-et akartam tesztelni. Ezt még tuti átskálázzák.

A "rota" amúgy faék, Immolate, Incinerate, Conflagrate, Soul Fire, plussz nagy CD-k. A burning ember termelés képesség miatt esetleg Fel Flame? Elvették a destrotól a Shadowflame-et, a sebző baneket és talán a Corruptiont. Nincs Improved Soul Fire buff, aminek uptime maximalizálásához kellett egy kis skill. Havoc maradt és kapott 2 perc CD-t és csak a köv. 4 direkt spellre hat, annak sebzésének viszont 100%-át viszi át a targetre. A Conflagrate is változott, 2 töltete van és 12 sec a töltési ideje, CD nincs rajta.

A burning ember DPS boost akar lenni, ami a Soul Fire sebzést tolja meg - premade gearben pl. 162%-al - vagy Aoe burstbe segít be. Gyűjtögetése 0-ról indul, az Incinerate (+1/10) és a Fel Flame (+1/10) tölti.További burst boost a szintén burning ember alapú Fire and Brimstone . A wowhead pontatlan, a beta tooltip 192,84% többletsebzést ír 15 yardon belül minden célpontra, ára pedig 1 burning ember (ha a Fel Flame 1/10). Ennyibe kerül az SF boost is. Lassabb AoE szituációban ez jó opció pl. Immolate feltételre. Gyorsabb AoE esetén pl. 2 instant Conflagrate-tel használható. Egyszóval a nagy CD-ken túlmenően van single target és AoE burstünk is.

A képességek változásával egyértelműen a burst irányt erősítették. Képesek vagyunk Immolate után 2 instant Conflagrate-re, valamint akár 4 burning emberes SF-re. Az SF-nek komoly szépséghibája maradt a 4 sec CT, instant megoldást egyenlőre nem látok. De legalább tuti critel és még bónuszt is kapunk a crit%-ra. Havoc-kal akár 2 targetes burst is az erősségünk lehet. Szóval értem én mit akarnak, csak éppen nem tetszik a hogyan :)

Az érdekes még, hogy a T13 4-es setbonus-ok nem működnek 5.0-al. Destron és demon nincs pl. se Soulburn, se SS, ami visszatermelődhetne :)

Hibának tűnik, hogy nincs Corruption és Wild Imps. Elvileg azok spec. független spellek.

Teszteltem mennyi deig tart feltenni 4 burning embert. Kb. 5-6 perc szenvedés volt, mivel várnom kellett a mana visszatöltésre. Ráadásul közben néha elkezd fogyni. Vicces.

A túlélő CD-ket itt meg sem említettem, részletesen a demonology threadben olvashattok róluk.


A legkevesebb fantáziát egyenlőre a destroban látom. Ha ma tippelnem kellene, akkor affli lesz nekem a fő irány Pandarián. De még ezzel együtt is összességében a 4.x-es lockok jönnek be jobban.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 11 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #9575

Pontosítottam az 5.0 leírást.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 11 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 9 hónapja #10258

Gyorsjelentés a bétából. 2 hónapja logoltam be utoljára, sok minden változott:

- nincs már burning embers önsebző effekt,
- megkaptuk a Chaos Boltot a SF helyett, csak 1 burning embert csattint ki, tuti a crit, kicsit rövidebb a CT.
- van mana pool, lehet tesztelni a burning embers effektet
- egyértelmű lett: destro-n nincs se corruption se wild imps
- nekem hiányzik még 1-2 glyph, szerintem jön valami

Ennyit röviden. A koncepcióban nem tévedtem, 2-4 töltetes burst képesség + nagy CD-k, AoE burst, Havoc-kal 2 target burst 2 perc CD-n. Azt gondolom, hogy a destro szituációs talent lesz, néhány spec. harchoz optimális, de kevéssé szerethető. Skill a buff stackelős burst időzítéshez kell majd. Az alap rota továbbra is egyszerű: 1 dot, 1 filler, ill. a burst időzítés. A glyphelés: 3 must have, variációs lehetőség nincs.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 9 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 8 hónapja #10556

Vannak már kint DPS méteres Pandás raid videók. Bár a class balanszon nyilván állítgatnak még, de azért az látszik, hogy a lockot továbbra is kedveli a Blizz. A destro lock úgy tűnik általánosan erős DPS, ezek szerint nem szituációs talent lesz.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 8 hónapja #10560

Én is nézegettem, sőt egy raiden amin voltam destron nyomultam és elég tetszetős volt, ahogyan megfigyeltem, kb ugyanazt lehet hozni mindegyik talenton dps-ben, 1-2%-os eltéréssel. Azt nemtom miylen balance-t fog még hozni a blizz, de a dps listák nagy részében most első és 2. helyeken van a lock :))

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 8 hónapja #10669

Tegnap voltunk béta Scarlet Monban és így egy kisi harc közben meg tudtam figyelni a mostani állapotban a lock működését. Sajnos még mindig tele van hibával. Destroban mentem az instában. idegesítő hibák:ha telantot váltok demonologyról destrora az incinerate spell egyszerűen nem jelenik meg, helyette megmarad a shadow bolt, csak log out oldja meg a problémát. Néha az imp egyzserűen elfelejt támadni...csak újrasummolás oldja meg a dolgot.
de e legfurább..1 halál után Kil'jaeden's Cunning nevű talent nem működik, olyan mintha ki sem lenne talentolva és nem tudsz mozgás közben castolni. Szintén csak a talent eltávolítása, majd újratanulása oldja meg a dolgot.Reméljük hamar orvosolják ezeket a problémákat is. Néztem a simcraftot, és sajnos a talentok közötti balance sem az igazi még. A mérések szerint a mostani buildben jelen formábanaz affliction a nyerő egy patchwerk stílusú fightnál

simulationcraft.org/503/Warlock.html

Utolsó szerkesztés: 11 éve 8 hónapja Írta: Balucicus.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 6 hónapja #11250

Felrakható állapotba jutott az 5.0.4-es warlock frissítés. Néhány téma kifejtése még folyamatban van, tesztelem simcafton. Vannak olyan kérdéskörök amik majd MoP megjelenéssel lesznek aktuálisak, azokat akkor frissítem.


Most, hogy foglalkoztam vele, nem tűnik annyira borzasztónak a spec. Balance terén jó munkát végzett a Blizz. Játszható minden talent verzió, kicsik a különbségek. A must have glyphek és talent teljesen eltűnt. A specek közt szintén kiegyenlítetta DPS, az encounter design dönt majd mi lesz az optimális. Amit még kicsit nehezen emésztek, hogy sokkal egyszerűbb lett a rota, a használt képességek 70%-a eltűnt a repertoárból. A skill a burst fázis időzítéshez kell elsősorban. Sokat számít majd, hogy a CD-k elnyomásakor fullon legyen a Burning Ember. Valamint az, hogy a Backdraft Incinerate-tel legyen ellőve.


Jó olvasgatást.


update: felkerült néhán új info: Havoc, ill. részletesebb spell prio rész.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 6 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #12390

Frissítettem a Destro lock leírást.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #12494

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15208

Van valami olyan warlockos oldal/fórum, ami megbízható információk szempontjából, és frissítik is, lehet olvasni különböző tippeket az egyes bossokhoz stb. ? Az EJ lock részlege gyakorlatilag halott, hivatalos fórumon nincs összeszedett info (leginkább az összeszedett bossspecifikus tippek és ajánlott talentek/specek érdekelnének), emócsampiont is nézegettem de ami kellene itt sincs összeszedve, a dps guide-ok nincsenek rendesen updatelve, ráadásul itt ellentmondásokba is ütköztem, mert eddig a reforge-ot rábíztam mrrobot-ra, emócsempionon meg azt írták hogy se a mrrobot, se a noxxic, se az icy veins stat súlyszámai nem jók... Szóval WTB help! :):) Vagy lock-ként marad a google keresgélés, meg wol toplista elemzés meg ilyenek?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15209

Icy-veins van, csili-vili, de felületes és alapvetően szar. Amit ajánlani tudok, az a Simulationcraft. Azzal a nagyját megoldod, a trinketek lehetnek problémásak.

Az olyan átfogó leírások, mint ami annak idején EJ volt, illetve amivel én is próbálkoztam itt, kezdőknek segítség, HC raidernek semmi újat nem mond. Simcraft a gearedhez rendelhető stat súlyokat megbízhatóan hozza, a talent választásra amúgy sincs ökölszabály, harc függő. Rota gondolom magától értetődő, én destro ágon mana függvényében betoltam a RoF-ot is akár 1 targeten is néha, mivel instant és 6 sec-es dot. Azért azt nem mondanám, hogy része volt a rotának, mert OOM-re lehetett vele futni.

Remélem segítettem.

Utolsó szerkesztés: 10 éve 11 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15212

Köszi, akkor nincs mese meg kell tanulnom Simcraftot használni, eddig nem volt rá szükségem rugóval. Majd előkapom Tibi írását a dologról. :):)

RoF-ban én is így gondolkodtam, az más kérdés hogy egyelőre nagyon elfelejtem, szoknom kell a dolgokat...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15213

Esetleg Class meggyőzött és beszállsz Omniba locknak?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15214

mar par normal killre bevittuk, hetfon megy tovabb a lootolas remelhetoleg. jo lenne ha a kov. reset vegere mar csak par ilvl-lel lenne lemaradva. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15215

Szuper GZ. Nem is értettem, hogy cheateltétek eddig a killeket lock nélkül :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15216

Bernatella írta: Szuper GZ. Nem is értettem, hogy cheateltétek eddig a killeket lock nélkül :)

Akartam már írni Neked, hogy ha gondolod, nézd át az 5.3as változásokat.
Ilyenek lesznek, hogy:

- a test of valorhoz már csak 3K valor kell majd ( 6K helyett )
- az újradobós charmból csak 50 kell 90 helyett
- a sima lvl90es mobok is dobnak majd lesser charmokat, azaz kb. questelés / HC közben ( esetleg raid trashben? ) még gyorsabban jön, és ugye elég lesz csak 50
- a pet battle eddig is adott már charmokat, de felmerült a lehetőség, hogy jöjjön valor is belőle. Nem tudom, hogy próbáltad -e, de egész szórakoztató, és némi pokémonozással ( a gyereknek is biztos bejön ;) ) simán ki tudod farmolni a szükséges charmokat
- újra lesz valor upgrade, de nem 750, hanem csak 250 valor / upgrade. Azaz nem jelent majd semmit, ha nem tudod kiszedni a valor cap-et, sima raid ( +heti quest, most már ilyen is van, 150 valor, 6-8 perc ) mellett az 500 valor lazán megvan ( lfr és HC nélkül ); namost ha azt vesszük, hogy mennyi ideig nem lesz még 5.4, akkor még heti 500 valor mellett is simán ki tudod maxolni az összes itemet 2/2 -re

Summa - summarum: nem lesz közel sem hátrány, ha nem min-maxolod a valort, napi questeket, stb., sokkal könnyebben és egyszerűbben le lehet majd tudni ezeket. Gondold át, adott esetben szívesen várunk vissza!

Utolsó szerkesztés: 10 éve 11 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15217

Bernatella írta: Esetleg Class meggyőzött és beszállsz Omniba locknak?

Nem igazán győzködött senki (max Rundi beszélte tele a fejem hogy jó dps a lock jó lesz az nekem), felszinteztem 85ről 1 hét alatt és eldöntöttem hogy megpróbálkozok betölteni a megüresedett pozíciót, úgyhogy most gearelés van ezerrel, de ahhoz képest hogy 13 napja dingelt 90-re elég jól áll szerintem.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 11 hónapja #15221

Köszi Class, hogy gondoltok rám, kedvezőek a várható változások az tény. És Yocto is csak mondja és mondja, hogy melyik sugárba hogyan állt be, vagy váltott targetet. Jó látni, hogy halad a progress, minden nap elolvasgatom a fórumot is. Hiányzik a társaság. Ha lesz recruit mire kipihenem magam biztosan beadom az apply-t, ha nem lesz, akkor kivárom.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.261 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum