unanswered Általános tudnivalók / kérdések Warrior témakörben

Több
12 éve 1 hónapja #8236

Itt lehet kérdezni / posztolni kérdéseket / megfigyeléseket a classal kapcsolatban.

Ennek szellemében egy gyors áttekintés fegyverek témakörében.
A nerfeknek / előrehaladott progressnek köszönhetően egyre szélesebb körben lehet hozzáférni már HC fegyverekhez, ebből is a Yorshajtól elorzottat venném górcső alá, összehasonlítva a normál, Deathwingből eső fegyverrel.

Experimental Specimen Slicer (HC) vs. Gurthalak, Voice of the Deeps

A száraz adatok:

- 589 str ( epic kaviccsal ) vs. 514 str, azaz +75 str
- 6.74%-os DPS növekvény a HC fegyver nagyobb DPS-e miatt
- 2% crit ( nem pontosan, a könnyebb számolhatóság miatt )
- 2% mastery ( nem pontosan, a könnyebb számolhatóság miatt )

Ezzel szemben áll a Tentanclemourne proccra, ami fightfüggően 7 - 13% között mozog, úgy nagy általánosságban.

Megéri -e váltani?
A számok azt mutatják, hogy amennyiben a DPS uptime 1 célpont esetén közelít a 100% felé, és a DPS egyenletes ( nincs szükség burst-re, ill. semmilyen DPS - növelő esemény nincs a szokásosokon kívül, BL, stb. ), akkor a Gurthalak jobb választás. Különösképpen áll ez, ha a parry / dodge esélye növelt.
Minden más esetben nyert a HC Slicer.

Nézzük akkor meg az encountereket.

Morchok - folyamatos DPS-elés van, sőt, van, hogy a karaktert stunolják, elbújuk, stb., a csáp pedig addig is lőheti, ha épp aktív. Ide egyértelműen jobb a Gurthalak.
Zonozz - a fight vége felé egyre nagyobb a DPS bónusz, amit kap a karakter, így fontos, hogy a fight végén legyen egy rakat bónusz sebzésünk. Nyilván szerepkörtől függő is a dolog, de a warriorokat általánosságban itt addoztatni szokták, úgyhogy ha ráadásul a csáp pont akkor jelenik meg, amikor addozunk, akkor az nem túl előnyös. Ide jobb a Slicer.
Yorshaj - a DPS nagyban függ az addok megjelenésétől, hogy mennyi is lesz belőlük. Ha sok az add, akkor a Slicer jobb választás, ha kevesebb, akkor a Gurthlak nyer. Itt adott esetben lehet cserélgetni a fegyvert attól függően, hogy amikor a pacáért rohanunk, akkor a megmaradóak között lesz -e fekete, vagy sem. Ha vhogy kibulizzuk, hogy ne kelljen addoznunk, akkor Gurthlak lesz a befutó.
Hagara - nagyon esetleges a DPS-elés, sok az üresjárat, és a burst fázis is változik. A Slicer a befutó.
Ultraxion - folyamatos a harc, úgyhogy Gurthlak. Egyetlen gond, hogy ilyenkor közel kell állni a bosshoz, mert másképp nem jelenik meg a csáp. Ha a healereknek akarunk kedvezni, akkor választhatjuk a Slicert ( és a kisebb DPS-t ), és a max rangeről való csapkodást, minimális mozgással kedvezve számukra.
Lootship - az elején addozás van, sok mozgással, ill. ha sárkányokat kell püfölni, akkor egyértelműen a Slicer a TOP. P2-ben már folyamatos DPS-elés van, ide a Gurthlak a jobb. Érdemes lehet cserélni phase-váltásnál.
Spine - csak a csápokba kiosztott damage számít, semmi más, úgyhogy Slicer.
Deathwing - HC tapasztalatom nincs, de az látszik, hogy elég sok AoE kellhet, valamint kulcsfontosságú, hogy a csápok lemenjenek, ill. a Calaclysm alatti DPS boostot is érdemes kihasználni. Elsőre azt mondanám, hogy inkább a Slicer, mint a Gurthlak, de ezt ki kellene tapasztalni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.122 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum