normal Frost DK

Több
12 éve 3 hónapja #7378

Változások
Indítva: 2012. január 14.

Érvényesség: 4.3 patch


Alapok
Frost dk-nak alapvetően két main spece van, a kétkezes (2H) és a 2 egykezes (Dual Wield =DW) frost ág.

Jelenlegi DK dps specek erőssége: DW Frost ˃= Unholy ˃ 2H Frost

Tehát a kétkezes frost alapvetően felejtős, ha nem szeretsz dual wieldelni, akkor játssz inkább unholyn.

Az egykezes fegyverekből csak a +streght-es stattal rendelkező, és csak a 2.60 speed-ű fegyverek jók dk-nak mindkét kézbe. (axe, sword, mace) A fegyóknál az alap staton kívűl a fegyver weapon dmg-e lényeges és csak utána a secondary stat, persze ésszerű keretek között (+2 weapon dmg-ért azért ne cserélj le haste-es fegyót dodge-osra).


Runeforging:
Main hand – Rune of Razorice
Off hand – Rune of Fallen Crusader
2H – Rune of Fallen Crusader


Presence:
Unholy Presence-ben dpselünk mindkét specen. Igen ez fura, de ez van.


Talentezés:

DW: 4/31/6 - Epidemic build
Én alapvetően ezt ajánlom. A hosszabb ideig fennmaradó diseasek miatt jobban jön ki a rota. (1 Outbreak/ 1 Plaguestrike és megvan a kör.)

DW: 7/31/3Improved Blood Tap build
Itt rövidebb ideig vannak fenn a diseasek, de a Blood Tap CD-je csak 30 sec lesz, és kicsivel több Runic Powert regenerálsz.

2H:
Nerves of Cold Steel helyett (ami csak a DW-re ad bónuszt) Might of Frozen Wastes-re raksz 3 pontot, de az első tierben “elbuksz” 1 pontot , hogy tovább tudj haladni a talent fán, amit az Epidemicről kell elvenni Unholy ágon, így a diseasek 4 seccel rövidebb ideig vannak fenn.
2H talenten is lehet Improved Blood Tap buildet csinálni, ugyanezzel a logikával.

Improved Icy Talons : érdemes kirakni mert az egész raid melee és ranged attack speed-jét buffolja 10%-kal.

Mind Freeze : 4.3-ban nem érdemes kirakni az ingyenes szakításért, mert a bossok nagyrészén nincs rá szükség (4.1-ben ez alap volt.)

Chilblains : nem érdemes kirakni, a lassítás és a Chain of Ice 3 seces root csak kiteoláshoz jó, ami 4.3-ban egyik bossra sem szükséges.

Icy Reach : nem igazán érdemes kirakni, melee class vagyunk, így csak a Howling Blast range-ét növeli meg. (kiteoláshoz jól jött pl. 4.1-ben Magmaw-n)


Glyphek:

Prime: Glyph of Frost Strike | Glyph of Howling Blast | Glyph of Obliterate

Major: Glyph of Pestilence | Glyph of Anti-Magic Shell | Glyph of Hungering Cold / Dark Succor / Blood Boil

Minor: Glyph of Blood Tap | Glyph of Horn of Winter | Glyph of Path of Frost / Glyph of Resilient Grip


Raid buffok/debuffok Frost DK-tól:

Horn of Winter (spell): +549 Strenght és Agility – egész raidre 100 yardon belül
Improved Icy Talons (talent): +10% melee és ranged attack speed – egész raidre 100 yardon belül
Brittle Bones (talent): physical damage takent növeli 4%-kal a targeten
Frost Fever (spell): a target ranged és melee attack speedjét csökkenti 20%-kal


Statok:
Legfontosabb statunk a STRENGHT. Minden más csak ezután következik.

A priorítások a következők sorrendben:

Hit cap: 8% (=601 hit) Efelett felesleges (DW froston van 3% hit rating talentből, ezt hozzá is adja a karakterlapon a játék)
Expertise cap: 26 (=728 exp.) Efelett felesleges
Ezeket érdemes reforge-dzsal vagy gemeléssel mindenképpen kimaxolni a cap-ig.
Utána:

Haste ˃ Mastery ˃ Crit

Kétkezes esetében a Mastery jobb mint a Haste, a többi ugyanaz, csak itt nincs +3% hit talentből.


Reforge:
Critical strike ratinget mindenen reforgeoljuk (haste-re ˃ mastery-re), kivéve ha a hit/expertise a cap felett van már, mert akkor azt alakítsuk át.
Érdemes úgy kisakkozni hogy minél több haste-et, másodsorban pedig masteryt nyerjünk a reforge-dzsal, a hit és az expertise pedig pont a capen legyen.

A reforgeolás optimalizálásához használhatjátok ezt az oldalt (linken be vannak állítva a dw frost statok)
wowreforge.com


Gemek:

Piros socket: Bold Queen's Garnet
Sárga socket: Fierce Lava Coral
Kék socket: Etched Shadow Spinel
Meta gem: Reverberating Shadowspirit Diamond

Kék és sárga slotba csak akkor rakjunk megfelelő színű gemet, ha a socket bonus min. +20 statot ad. Tehát +10 strenght-es bónuszért ne áldozzunk be piros gemet.


Enchantok:

  • Fejes: 60 str + 30 mastery (Dragonmaw/Wildhammer)
  • Back: 65 crit (Greater Critical Strike)
  • Vállas: 50 str + 25 crit (Therazane)
  • Chest: +20 stat (Peerless Stats)
  • Karvédő: 50 str (Major Strenght)
  • Kezes: 50 str (Mighty Strenght)
  • Naci: 190 attack power + 55 crit (Dragonscale Leg Armor)
  • Cípő: 50 haste (Haste) – nem érdemes speed enchantot rakni a cipőre, mivel unholy presence-ben gyorsabban futunk, és a kettő nem adódik össze.
  • Gyűrűk – Strenght (csak enchanterek tudják felrakni maguknak)

Képességek ,rotáció ,prioritások

Single Target

Diseasek - mindig fenn kell tartani a targeten. Alap esetben Outbreakkel indítunk, ez mindkét disease-t felrakja a targetre azonnal és nem kerül se rúnába, se runic powerbe. Frost Fevert (FF) Howling Blast-tal (HB) rakjuk fel (csak akkor használunk Icy Touchot (IT) ha a HB aoe dmg-e problémás vmiért, pl. ne szedjük ki a cc-t, a másik mob alacsony hp-n van és nem halhat meg, stb.) a Blood Plague-et pedig Plague Strike-kal (PS). A Rime (talent) proc miatti ingyen HB-kal a Frost Fever megújítása automatikusan megtörténik, így percenként egy PS-sel megújítjuk a Blood Plaguet a targeten, mire az elmúlna, lejár az Outbreak cd-je és azzal újítjuk meg. Ezért 6 sec felett sose újítsuk meg a Blood Plaguet, várjunk vele mindig az utolsó pillanatig. Erre érdemes vmilyen addont használni, amely jelzi a diseasekből hátralévő időt a targeten. (pl. Classtimer)

Obliterate
(OB) – ha van rá runánk akkor ez a prio (death rune v. frost + unholy rune) spell. A Killing Machine (talent) procokkat érdemes OB-val elhasználni ha lehetőség van rá. (értsd, ha épp nics rá runád még 2-3 secig akkor ne várd meg vele)

Frost Strike (FS) – ha nem tudsz épp OB-t ütni, akkor ütögesd az FS-t, de azért figyelj oda hogy minden rune párod cd-n legyen (unholy és a frost is), mert csak akkor kapsz death rune-t a Runic Empowermentből (Passive ability). Alapvetően elég sokat fogsz FS-sel ütögetni amíg van rá Runic Powered (RP), és érdemes arra is figyelni, hogy elhasználd az RP-d, mielőtt teljesen kimaxolódna és nem tudsz belőle többet generálni.

Howling Blast (HB) – használd az FF felrakásához, mindig amikor proccol a Rime (talent), ill. amikor csak frost runád van, és nincs RP-d az FS-re.

A DW Frost elég pörgős spec, de még így is előfordul, hogy 1-2 secig nem tudsz épp semmit ütni, na olyankor nyomdd a Horn of Wintert, kis szerencsével pont az általa generált kevéske RP hiányzik épp egy újabb FS-hoz.


AOE

HB
Death and Decay
Frost Strike (ha cd-n vannak a runáid, és maxon van az RP-d)

Ha egy fight nagyon erősen aoe igényes, akkor érdemes berakni az Obliterate prime glyph helyére az Icy Touch glyphet és Frost Presence-re váltani, de ilyen fight nincsen 4.3 raid contentben, szóval ez csak érdekesség.


CD-k:

Pillar of Frost (talent): +20% strenghtet ad 20 másodpercre, 1 perces cd-je van. CD-re kell használni, minél többször egy fight alatt, de érdemes azért arra is figyelni, hogy jókor használjuk (Bloodlust alatt, v. amikor egy boss éppen többet sebződik, stb.) Érdemes a Blood Tappel együtt makrózva használni.

Raise Dead (spell): megidézel egy ghoult, ami 1 percig harcol melletted, 3 perces cd-je van. A ghoul olyan mint egy pet, de nem lehet irányítani, üti a targeted és kész. A megidézése pillanatában rajtad lévő összes buffot megkapja (attack power, haste, hit), tehát érdemes Pillar of Frost-tal és BL-lel, potival együtt használni, hogy minél nagyobb legyen a dps-e. Hosszabb fightokon én prepoti mellé szoktam megidézni rögtön pull után, hogy a harc vége felé lejárjon róla a CD és megint meg tudjam idézni. Madness of Deathwingen akár háromszor is belefér az időbe.

Army of Dead (spell): megidézel egy ghoul hadsereget. 4 másodperces channeling spell, 10 perces cd-vel. A ghoulok ugyanúgy megkapják az aktuális buffjaidat, a hosszú channeling miatt általában csak pullkor érdemes elnyomni, fight közben túl nagy dps kiesést jelentene. (kivéve ha épp olyan a helyzet hogy nincs mit csinálnod, pl. Morchokon black blood alatt). Raid bossokat nem tudnak tauntolni a ghoulok, de addokat igen, úgyhogy körültekintően használjuk. Extrém esetekben sebzés csökkentésre is használhatjuk, mert amíg channelezzük kevesebbet sebződünk (dodge+parry összeadott értékével).

Empower Rune Weapon: aktiválja az összes runát, 5 perces cd-je van. Akkor érdemes használni, ha minden runánk cd-n van, és az RP-nk is alacsonyan van, de kell a burst dmg. Én BL alatt szoktam eltolni általában.

Raise Ally: a dk-k combat res-e. 50 RP-be kerül, 10 perces cd-je van. Ha rezelned kell de nincs RP-d akkor vagy üss még párat, vagy ha nagyon gyorsan kell felhúzni vkit told el az Empower Rune Weapont. Sajnos a támasztott delikvens csak 20% hp-n és manán kel fel, és nincs rá glyph, úgyhogy a druidák CR-jét érdemesebb használni ha van a raidben.

Anti-Magic Shell (AMS): a legjobb defenzív képességünk 45 másodperces cd-vel. A téged ért magic damage 75%-át elnyeli ha rajtad van, de maximum a hp-d felének megfelelő értéket. Glyphelve 7 másodpercig van rajtad, és ez idő alatt megelőzi a magic debuffok rádkerülését is. Nem kerül RP-be.

Icebound Fortitude (IBF): 20% damage csökkentés 12 secre, 3 perces cd-vel 20 RP-ért. Akkor használd ha nagy raid sebződés várható és fontos, hogy életben maradj.


Macrok:
Pillar of Frost és Blood Tap kombo macro:

#showtooltip Pillar of Frost
/cast Blood Tap
/cast Pillar of Frost
/cancelaura Blood Tap

Howling Blast mouseover macro

#showtooltip
/cast [target=mouseover,harm,exists,nodead] Howling Blast; Howling Blast


Addonok:

Classtimer - a diseasek és self buffok követésére.
DKCrutch - Dögrovás mindentudó dk addonja (runák, RP, proccok, priok)


Egyebek:
Flask: Titanic Strength, poti: Golemblood Potion, kaja: Beer-Basted Crocolisk, Feast



Forrás: ElitistJerks, saját tapasztalatok


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 12 éve 3 hónapja Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #7379

És az örök kérdés, avagy...miért ne ilvl alapján válasszunk trinketet...

Trinketek sorrendben:


[Eye of Unmaking] Heroic - Spine of Deathwing
[Eye of Unmaking] - Spine of Deathwing
[Creche of the Final Dragon] Heroic - Ultraxion
[Bone-Link Fetish] Heroic - Shared Boss Drop
[Eye of Unmaking] LFR - Spine of Deathwing
[Creche of the Final Dragon] - Ultraxion
[Bone-Link Fetish] - Shared Boss Drop
[Heart of Rage] Heroic - Chimaeron
[Creche of the Final Dragon] LFR - Ultraxion
[Bone-Link Fetish] LFR - Shared Boss Drop
[Vessel of Acceleration] Heroic - Ragnaros
[Crushing Weight] Heroic - Elementium Monstrosity
[Darkmoon Card: Hurricane] for DW - Quest
[License to Slay] - Vendor, Justice Points
[Rotting Skull] - Vendor, Justice Points
[Apparatus of Khaz'goroth] - Firelands
[Essence of the Eternal Flame] - Vendor, Guardians of Hyjal
[Heart of Rage] - Chimaeron
[Vessel of Acceleration] - Ragnaros
[Crushing Weight] - Elementium Monstrosity
[Darkmoon Card: Hurricane] for 2H - Quest
[Heart of Solace] Heroic- Augh, Heroic Lost City of the Tol'Vir
[Varo'then's Brooch] - Mannoroth, Heroic Well of Eternity
[Rosary of Light] - Benedictus, Heroic Hour of Twilight
[Fury of Angerforge] - BoE Drop, BWD
[Volatile Alchemist Stone] - Alchemy
[Impatience of Youth] - Vendor, Baradin's Wardens/Hellscream's Reach Exalted
[Dwyer's Caber] - Vendor


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 12 éve 3 hónapja Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #7395

*foglalt*


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 12 éve 3 hónapja Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 8 hónapja #10762

Segítség a MOP Frost DK-hoz


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...
Utolsó szerkesztés: 11 éve 8 hónapja Írta: Zedicus.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.375 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum