normal Maloriak

Több
13 éve 2 hete #95

Ket fazisa van, a masodik 25%nal kezdodik. 6 perces enrage.

Az elso fazis 3x2 reszbol all. Ezek a reszek p1-ben:
kek fazis, piros fazis, zold fazis.

Pull utan nemsokkal kezdodik az elso minifazis. Ez vagy kek, vagy piros, ezutan szinten vagy kek vagy piros jon (ha piros volt eloszor, akkor kek, ha kek volt eloszor, akkor piros), a zold fazis mindenkepp a harmadik. Ha lement egyszer ez az egesz, akkor utana ujra ismetli, tehat kek / piros fazis, majd a vegen zold. Ezen a kornyeken kellene atjutni p2be.

Piros fazis: a boss maga ele nyom egy AOE sebzest, ami szet oszlik az emberek kozott. Ebben a fazisban mindenki raall a tankra, hogy a leheto legkisebb egyeni sebzodes legyen. Emellett meg random emberekre kidob egy debuffot, annak ki kell szaladnia a raidbol hogy ne kapja be az AOE-t, ha elmulik a debuff, akkor rogton visszarohanni. Ezt kb. 4-5 alkalommal nyomja ebben a szakaszban, ugyhogy mindenkinek figyelnie kell.

Kek fazis: szet kell szorodni. Random emberekre kidob egy fagyasztast. A jegkocka eleg sokat sebez (valoszinuleg 30%-50% korul lesz az illeto aki megkapja), valamint a 6 yardon belul levo embereket szinten befagyasztja. A jegkockanak 5000 hp-ja van. Mikor a jegkockat leverik, a befagyasztott ember kap megegy kb. 40-60k-s sebzodest, tehat a befagyasztott illetot a leheto leggyorsabban fel kell healelni, aztan leverni a jegkockat, majd ujra felhealelni. A jegkocka leveresekor talan mintha maga kore is sebzett volna, jobb ranged kepesseggel leszedni. Emellett itt van meg egy dot, ami 3 yardon belul sebez a korulottunk allokba, eleg lenyegtelen, amugy sem allunk egymashoz kozel, ebbe az illetobe egy picit tobb heal kell amig rajta van a dot, ennyi.

Zold fazis: A bosst jobban lehet utni. :) A fazis elejen szetloki a raidet, ekkor nagyjabol mindenki az ajto fele fog szallni, de ha piros fazis volt elotte, akkor egy ember hatrebb allt a debuffal, o valoszinuleg pont rossz iranyba fog repulni, ha van priest, ot beranthatna a raidbe hogy ne bukjon el dps idot az illeto.

P2
a bosst celszeru kozepre huzni es szetszorodni. Neha random emberekre kinyom egy tuzkigyot, ebbol ki kell allni, a tuz egy jo ideig ott marad a foldon. Emellett kek foltok jelennek meg a foldon, ezekbol egy ido utan elojon egy fagygomb, ha ez hozzaer valakihez, akkor eleg sokat sebez es knockbackkel. Lassan mozog, ki kell allni a pacabol mikor megjelnik a foldon, aztan figyelni hogy merrefele mozog az orb. Ezek mellett meg van egy folyamatos nature alapu raid sebzodes, azt ki kell healelni.
A moka faktort a boss egyeb kepessegei jelentik. P2 elott kis addokat idez (kb. 320k hp), egyszerre harmat. Osszesen 18 ilyen add van. Egy piros-kek-zold cikluson belul elvileg otszor kellene elnyomnia ezt az idezest, ajanlott az elso kettot megszakitani es aztan 3*3 addot kiengedni. Ezeket az offtank felveszi es kite-olja oket, majd a zold fazis alatt rarohan a bossra es abban a 15secben, amikor ez jol megteheto, villamgyorsan lemennek AOE-vel. Ezutan megint meg kell szakitani 2 idezest, majd az utolso harmat hagyni es ujra felvenni az addokat, a masodik zold fazisban pedig megint leverni oket. BL p2-re kell, addig erdemes tartogatni. Ha esetleg a masodik zold fazis kezdetekor mar nagyon a 25% korul lenne a boss, akkor persze lehet nyomatni a dupla sebzodes alatt. P2ben idez meg ket uj nagy addot, ezeket kite-olni / tankolni kell, annyi hp-juk van hogy a leveresuk nem opcio es amugyis kozel van a boss enrage mar itt. Ezek taunt immunisak elvileg, valamint neha nyomnak fixate-et random emberekre, azok kite-oljak oket szepen.

Ezek mellett meg p1ben villamokat nyomogat az egesz raidre, ezt celszeru szakitani, valamin van egy selfheal kepessege, ezt pedig purgeolni kell. A kis addok a zold fazis elso 15 masodperce kivetelevel nem lehetnek kozel a bosshoz mert buffoljak egymast egyebkent, ami eleg csunya. Gyakorlatilag miutan elkezdtek kijonni az addok, az addtank csak rohangal, nem all bele a raidbe a piros fazis alatt sem, ha o kapja a jegkockat kek fazis alatt, akkor pedig villamgyorsan ki kell healelni es leverni a jeget rola, kulonben az addok megeszik ot is es a raidet is.


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 13 éve 2 hete Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hete #319

10-es HC:


a fazisok itt ugy neznek ki hogy fekete - piros / kek - zold
fekete - piros / kek - zold


Van tehát egy újabb fázis. 5 fekete pacát idéz a boss, emellett mi azt csináljuk, hogy a fekete fázis előtt van egy kb. 15-20 seces normál szakasz, amikor idézHET sima addokat. Ha nem idéz, akkor lehet resetelni a bosst, ha igen, akkor az addtank felveszi őket, majd a fekete pacákat is. A fekete fázisban mindenki addozik, nem kell szakitani a bosson semmit. 90 sec alatt le kell verni mindent. Aki nem igazán tud aoe-zni, az a legalacsonyabb hp-n levőt nyomja single targetben.
A kék fázisban semmi új nincs.
Piros fázisban a fal felé fordítja a tank a bosst, mindenki beáll egy helyre szokás szerint. A lehellet sebzése sokkal nagyobb mint normálban, ide kell valamilyen sebzést csökkentő CD, főleg ha három jön, nem csak kettő. Itt ha kijön akár csak egy ticknyi villám is, az simán wipe-ot okozhat, alapvetően az egész fight alatt meg kellene szakítani mindet.

P2ben a terem falánál lehet körbekite-olni a bosst. Ha marad valami CD, akkor azt be lehet tolni az acid rainekre, elég sokat sebez ez is. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 2 hete #327

Fekete fázisban van még 1 trükkje: a bosst fogó tankra nyom egy Engulfing Darkness nevű spellt ami másodpercenként 15K shadow damaget tol és 99%kal csökkenti a bekapott healt. Ez egy chanellelt spell, 8 mp a chanelling ideje és 3 mp az újrakasztolási ideje. Magyarán 3mp-ig kasztol (ekkor nem sebez de a tank healelhető) aztán 8ig chanelel és sebez + heal immunissá teszi a tankot. Hasonlít ez a mechanizmus Loathebre, ahol szintén rövid időablakokban lehetett csak healelni, ezért az időablak megjelenése előtt már el kellett kezdeni a kasztolást, hogy pont az ablak elején landoljon + beférjen még 1.

Hogy kell ezt kezelni?

  • kitenni a boss kasztbarját jól látható helyre
  • amikor a 8mp-es chaneling vége felé ér, egy nagy healt úgy időzíteni hogy a chaneling vége utáni fél másodpercben érjen be, majd azonnal nyomni egy újabb nagy healt + 1 instant még belefér. Disc priesttel ez úgy néz ki hogy a chaneling elején felmegy 1 PWS (absorb az működik rendesen végig), majd ~2s hátralevőnél 2 Gheal, majd 1 penance amiből csak 1-2 tick fog beférni de az is szép. Nem tudom a többi healer és maga a tank mennyire szokott besegíteni de ez kb elég szokott lenni arra hogy a tank végigbírja a fázist.
  • gyakran pont akkor kell kilépni fekete tócsából amikor a 3 másodperces healelhető időablak van, ekkor érdemes bevállalni egy "kis" sebződést, vagy gyorsan ki kell lépni és 2 gyors heal + 1 instant befér így is általában.
  • ha a 3 mp-s időablak után is alacsonyan van a tank akkor mehet rá cd, pl pain suppression
  • a Curse of Tongues a 3mp-es kasztidőt 3.9-re növeli azaz ennyivel több idő lesz healt behelyezni. A 8 mp-s chanelinget nem befolyásolja.
  • a 8mp chaneling alatt a tankon látható a heal csökkentő debuff, de nincs durationja. Ezért kell a kasztbart kitenni, vagy a DBM timert figyelni a healhez.
  • a selfhealek miatt pala és DK kiváló erre a posztra tanknak

Utolsó szerkesztés: 13 éve 2 hete Írta: Khetana.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Caserys
  • Caserys profilkép
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hete #331

Fekete fázissal kapcsolatban még annyit, ahogy mindenkinek, a tanknak is azonnal ki kell állni a fekete pacákból, + kis addok sem lehetnek a közelében,mert a 10k shadow sebzés helyett akár 20k is lehet, és ha nincs fullra healelve nagy valószínűséggel meghal a tank.
+ channeling végén elkell futni a bosstól, mert a cast előtt üt egyet, ami block/absorb/miss dodge parry-től függöen 0-15 és 40k körüli melee sebzés. Ne kelljen ezzel terhelni még a healereket.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #1046

A legutóbbi raiden olyan 2% körül wipeoltunk és kicsit ideges is lettem miatta. A probléma az volt, hogy a kék gömbök megölték a healert.
Alapjában véve eddig a legélvezetesebb bossfight szerintem.

A kérdésem az lenne, hogy ha a jobban odafigyelést leszámítva, van valami segítség a kék gömbök kikerülésére, valami addon, ami sípol, villog, stb ha benne állsz, vagy közeledben van? A probléma nem velem volt, de volt már rá példa, hogy néha alig vettem észre, vagy már túl késő volt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #1047

Semmi, a gömböket szokni kell, az X. phase2-ben már észre se vettem őket szinte, de mégis mindet kikerültem. Itt a 2 tank kivételével az egyetlen sebződés az, hogy 30-40 másodpercenként elnyomja a teljes raidbe 10 tick alatt ~120K körül sebző acid raint. Ha ezt megszokjátok akkor kevesebb lesz a parázás és raidframe bámulás és máris ki lehet állni időben.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #1052

SZóval Jinchuu az írt hoga more fokusz kell! (véletlenül töröltem :DDD ahol az "idézet" gomb volt ott kaptam 1 törlést és autómatice nyomtam oda sorry!)

de ja kicsit kell csak figyelni mindenkinek kék gecikre!
mondjuk néháynszor fel let baszva arcom hogy fekete pacából kiállás nemigen sikerült mindig...
de legalább p2 a végére p1 nagyon sima lett főleg hogy nem zsákbamcsaka ez az első fekete előtt kiengedek 1 addot...
köv resetben megdöglik!
és nemtudom hova vagytok oda tőle hogy utáljátok eddig a legjobb fight T11ben!


"Nagy hiba elõre számítgatni egy küzdelem kimenetelét, nem arra kell gondolnunk, hogy vajon gyõzünk-e, vagy sem. Hagyjuk a dolgokat természetesen folyni. A mi feladatunk, hogy ütünk a megfelelõ pillanatban."

Bruce Lee

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #1057

nekem a hc fightok kozul eddig valiona tetszett a legjobban... :) bar voltakepp szeretem atramedest es magmaw-t is, azok ilyen kis benak, halfus hc-ben is tobb a random mint azokban. :)

egyebkent miutan maloriaknal leszoktunk arrol hogy kifussunk pull utan ha nem idez addot, azota sok bajom nincs vele, az nagyon idegesito volt, rohadt sok ido element vele. multkor mikor levertuk, szerintem ugyanugy elszallt 1-2 ember a frost orboktol, de kihealeltuk ettol meg. par het mulva mikor mentek majd oda ugy, hogy vertetek mar es kevesbe lesz erdekes, kb nem lesz semmi gondotok az orbokkal. de az elejen mi is megszenvedtunk veluk.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #1060

Két helyen problémás az orb, az egyik az, hogy ide-oda 'billeg' a területen, ami okozott már olyat, hogy azt hittem, most meg tudom kerülni, de aztán mégsem.
A másik, hogy ha úgy fordítod a kamerát, hogy felülnézetből lásd a karaktert, akkor a plafonon elhelyezett bizbaszok sokszor belelógnak.
Ahhoz képest, hogy én alapvetően a WSAD-val megtűzdelt csatákat szeretem, ez annyira nem jön be - amihez nagyban hozzájárul az, hogy a bossnak iszonyat apró a hitboxa. P2-ben a tank is küzd vele, hogy jól állítsa be, de sokszor annyira ez nem sikerül, így belelóg a tűzbe és kb csak úgy tudod ütni, hogy Te is benne állsz.
Ha 30%-al nagyobb hitboxot rajzoltak volna a szerencsétlennek, akkor nem lenne vele gond, sőt, kifejezetten szerethető lenne, de így számomra nem kedvenc.
Azért, hogy hasznos tanácsos is adjak:
- be kell mondani, hogy hol jelenik meg a kék gömb, ha pedig már kint van, akkor nagy ívben kell kerülni. Ha ezt sikerül lekommunikálni, akkor onnantól meglesz a kill ( 'Meleeben gömb!', 'XY alatt gömb!', stb. )

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #1062

Skaven írta: nekem a hc fightok kozul eddig valiona tetszett a legjobban... :) bar voltakepp szeretem atramedest es magmaw-t is, azok ilyen kis benak, halfus hc-ben is tobb a random mint azokban. :)

egyebkent miutan maloriaknal leszoktunk arrol hogy kifussunk pull utan ha nem idez addot, azota sok bajom nincs vele, az nagyon idegesito volt, rohadt sok ido element vele. multkor mikor levertuk, szerintem ugyanugy elszallt 1-2 ember a frost orboktol, de kihealeltuk ettol meg. par het mulva mikor mentek majd oda ugy, hogy vertetek mar es kevesbe lesz erdekes, kb nem lesz semmi gondotok az orbokkal. de az elejen mi is megszenvedtunk veluk.

persze 1-2 ember elszáll kihealelhető szerintem is...... csak ne healer legyen az az 1-2....... mert nállunk pont az volt az 1,2%.... meg a végén mondjuk ha marad még valami 1 healer - 1dps akkor jó lett volna......
egész sokáig tankoltam a 2addot + maloriakot +kerülgettem a tüzet!

nekem nagyon bejön! úgy gondolom ez nekem top 3 fightba bejött.....
Cthun
Firefighter
hc maloriak


"Nagy hiba elõre számítgatni egy küzdelem kimenetelét, nem arra kell gondolnunk, hogy vajon gyõzünk-e, vagy sem. Hagyjuk a dolgokat természetesen folyni. A mi feladatunk, hogy ütünk a megfelelõ pillanatban."

Bruce Lee

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja #1064

Egyszerűen acid rain alapból szépen leeszi a healer manát, szóval simán jobb lenne, ha nem kéne minden sötét fázisban többször dps-eket életmenteni, mert tócsából tócsába csoszog... És, ha már életmenteni kell sok embert, akkor sanszos, hogy nekem is meg kell állnom, és magamat is ki kell healelni...

Tehát:
1, pacákat kerüljünk
2, orobot kerüljünk
=> leverjük

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.147 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum