normal Magmaw

Több
13 éve 2 hete #86

2 fázisú harc.

Phase 1-ben a következőket csinálja:

1. Pillar of Flames: egy piros pacát tesz le véletlen raid tagra, ami 2 másodperc után egy tűzcsóva csap ki ami felrepíti a rajta állókat, és dúrva sebzést okoz. Azonnal ki kell állni belőle. Miután a kitörés megtörtént Lava Parasite-ok esnek a földre, amelyek ha megütnek bárkit, akkor az 10 másodperc után felrobban, és újabb parazitákat hoz be, valamit a robbanással sebzi a raidet.
Ahogy a paraziták megjelennek, lassítani kell őket (hunter frost trap, earthbind totem, typhoon stb.), és a ranged-nek le kell nukeolni SOS-ban. Ha nem mennek le elég gyorsan, akkor kiteolni kell őket! Ha a melee kapja a Pillar-t, akkor a rangednek be kell aggroznia őket, hogy nehogy beleverjenek a melee-be!

A Pillar of Flames-et 30 másodpercenkét tudja használni, tehát ennyi idő alatt meg kell ölni az összes parazitát.

2. Mangle: Ezt a tankra teszi, amikor ez a debuff a tankon van, 5 másodpercenként dúrva sebzést kap a tank, majd 30 másodperc után a tank teljesen befagy. Ilyenkor kell tankot cserélni, hogy ne csukja össze a Mangle-zott tankot, vagy 1 tank esetén el kell lőni minden CDt.

3. Lava Spew: ez tulajdonképpen egy lövedék, amivel mindenkit sebez, ki kell healelni.

4. Ignition: Lángba borítja a terem felét, ki kell állni belőle, emiatt mindíg a terem közepe felé kell helyezkedni, hogy gyorsan ki lehessen érni belőle.

Phase 2:
Ez a fázis akkor következikbe amikor leláncoljuk a Bosst a földre. 2 meele-nek le kell láncolni a boss-t a földre (megváltozik az egérkurzor), ilyenkor használja a Mangle-t a tankon, eközben a két felugrott meele-nek be kell céloznia a földön levő tüskét, hogy hozzá lehessen kötni a bosst. Minél gyorsabban sikerül leláncolni annál kevesebbet ver a tankba.

Maga a Phase 2 arról szól, hogy a healerek összeszedjék magukat (mana) és a raidet, a raid meg minél több damage-t verjen a bossba, ilyenkor ugyanis a boss nem csinál semmit, és dupla sebzést kap be.

A fázis végén belever a legközelebb állóba, tehát mielőtt vége a phase 2-nek a melee-nek el kell húznia onnan, de tanknak kell ott maradnia, mert ha nincs senki a melee rangében, akkor kinyírja az egész raidet.

Majd ismételni kell phase 1-től amíg meg nem nyiffan.


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 13 éve 2 hete Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete #323

Magmaw HC:


39,2 millió HP.
Nefa kb. 30 másodpercenként bedob a fightba egy Blazing Bone Constructot. Ennek elvileg 1,9 millió hp-je van. Be kell tankolni és le kell verni. A csontik elvileg 20% hp alatt elkezdenek castolni egy Armageddon nevezetű spellt, ennek 8 sec casttime-ja van, le kell őket verni mielőtt befejeznék a spellt. Ehhez 47500 fölötti raid dps kell rájuk, mivel az 5 dps-ből 1 parazitákat kite-ol, ezért négy ember + a tank fogja ütni, tehát ez megoldható. A csontik egy tűzpacából spawnolnak, amit kb akárkire rádobhat Nefa (a melee dps-re is), értelemszerűen gyorsan ki kell belőle futni, ugyanúgy, ahogy a pillarból. Csontik akkoris spawnolnak, ha a boss le van kötözve. Értelemszerűen ilyenkor nem elsődleges dps célpontok (hacsak nem megy le valamelyik 20% alá), de célszerű odahúzni őket a boss mellé, hogy rájuk is menjen valamennyi sebzés az esetleges aoe / cleave / stb effektekből.
A boss laza 60k-kat üt a tankba, a csontik pedig 40k körül nyomják. Érdemes lehet a tankoknank a saját magukra ható CD-iket a mangle-re tartogatni, ha valamelyik tank kifogy, akkor pedig váltani kell a tankolást a mangle után.
A csontik leverése mellett természetesen ugyanúgy kell kite-olni a parazitákat, amiket le is kell verni. Amennyiben esetleg valamennyi parazita életben lenne mikor le van kötözve a boss, célszerű a fejen keresztül kite-olni őket, így a kite-oló is tud valamennyi sebzést kitolni a bossba, valamint másik is bele tudnak esetleg ilyenkor is verni valamennyit a parazitákba.
P2 akkor kezd, ha a boss 30% alatt van ÉS nincs kikötözve. Elvileg p2-ben már nem idéz több csontit (de a kint lévők megmaradnak), viszont paraziták ugyanúgy jönnek. Ebben a fázisban szét kell szóródni, mert van egy új direkt sebző képesség (egy shadow meteor szerű), ami splash dmg-et tol becsapódáskor. Mindenki (aki nem addot kite-ol / tankol) a bosst üti, minden heal CD-t be kell itt tolni, és le kell verni valahogy, még mielőtt elfogy a raid. Értelemszerűen ha a tankok / kite-oló meghal, akkor onnantól kezdve bukta van, tehát a raidbe szokás szerint kevesebb heal jut.

Összefoglalva:
- p1-ben a raid egy kupacban áll, a becsapódó cuccok (csontváz illetve parazita idézés) elől elfutnak.
- a csontikat villámgyorsan le kell verni, ha 20% közelébe érnek.
- ugyanúgy kell parazitákat kite-olni.
- ha a boss 32-33% közelébe ér, akkor dps stop a bosson, amíg nem jön egy újabb mangle, majd a lekötözés alatt BL, minden dps CD-t be kell tolni és a lehető legalacsonyabb hp-ra vinni a bosst, hogy p2 rövidebb legyen.
- p2 kezdetekor mindenki szóródik, lightwell, HS, sebződést csökkentő CD-k, stb ilyenkor mennek szépen sorban, a csontitank tankol és figyel rá hogy ne menjen 20% alá az add, a kite-oló pedig kite-ol tovább.

A fight kb. 8 perc hosszú elvileg, a CD-ket eszerint kell beosztani.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete #324

A nagy csontikat a boss és a tüske között tankoljuk. A csonti cleave-elnek, eszerint kell beállnia a meleenek.
A melee csak a bosst és a csontikat ütik.
A ranged dps dps priója:
ha van kint nagy csonti: csontváz
ha nincs kint nagy csonti, vagy közel a mangle, a nagy csontinak pedig sok hp-ja van és vannak kint paraziták: paraziták
ha nincs kint nagy csonti, vagy közel a mangle, a nagy csontinak pedig sok hp-ja van és nincsenek kint paraziták: boss

Ha közeledik a mangle (5-10 sec) és az aktuális nagy csontváznak 40% fölött van a hp-ja, akkor dps stop a csontvázon. Lehet sebezgetni egy másikat, hogy ne maxon legyen, ha vannak kint paraziták, akkor a ranged segíthet takarítani, egyébként meg lehet ütni a bosst. Fontos, hogy mangle alatt ne kelljen csontvázakat verni mert leviszik a dotok / petek 20% körülire az addot, erre nagyon kell figyelni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete #333

Hmm azt olvastam valahol, hogy csontit meg pillart csak rangedre tesz mostmár így elég ha a kiter + 1 ranged kint áll és a többi meleeben uncsizik végig. Ezt próbáltuk egyébként?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 6 napja #462

na hat kiprobaltuk, nem volt jo. :) maradunk a ranged kint all mokanal. a tank healer allhat bent a meleeben, de ennel tobbet nem fogunk eroltetni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.103 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum