normal Tippek, trükkök rugóknak - T12 Bossok

Több
12 éve 9 hónapja #3405

Utoljára Frissítve:

  • 2011-08-17 - Frissítés, változások zölddel jelölve
  • 2011-08-02 - Alysrazornál minimális változás
Elöljáróban

Egyelőre ez is csak fordítás az EJ topicról, és mivel nagyon sok bosst még nem láttam max csak videón, így sokszor nem tudtam miről is lehet pontosan szó, valószínű sok pontosítást igényel majd a cikk. Ezen kívül minden ötlet, javaslat, letesztelt trükk jöhet kommentben és majd igyekszem frissen tartani az írást.


Forrás:
http://elitistjerks.com/f78/t123899-cataclysm_4_2_x_raid_mechanics/


Shannox
A csapdák disarmolhatóak, amihez stealth is kell, plusz nem is dps-elsz addig, 25-ös raiden mondjuk simán belefér egy csapda szedegető rugó a raidbe.
Jelen pillanatban úgy néz ki a vanish nem resetel aggrot ezen a bosson, ahgyan ha meghalsz és CR-t kapsz az se. Nem tudni egyelőre hogy bug vagy boss mechanika.
CloS-al leszedhető az Immolation Trap debuffja, sőt jó időzítéssel akár azis elkerülhető hogy felkerüljön.
Riplimb lassítható abban az időszakban amikor Shannox eldobja a lándzsáját és épp próbálja visszavinni neki, de csakis a normal sebességének 50%-ra lassítható, nem lehet stackelni rajta a lassító debuffokat.

Beth’Tilac
A CloS és a Feint is használható az Emberflare sebzésének csökkentésére.
A Deadly Brew talenttel vagy Crippling Poison-al lassíthatóak a Spiderlingek (kispókok).

Lord Ryolith
Blade Flurry használatával egyszerre csépelhető mindkét lába, amikor egyenesen kell mennie, nagyszerű dolog, csak ne felejtsd el kikapcsolni mikor fordítani kell rajta.
Concussive Stomp vége felé ha futsz a boss hitboxának közepe felé, akkor nem fog olyan meszsi eldobni, gyorsabban visszaérsz csépelni, vagy akár range-ben is tudsz maradni.
Ha olyan taktikával megy a raid, amely megkívánja a sűrű váltogatást a 2 láb között akkor combat és sub rugók számára hatékonyabb a WP/WP mérgek használata a fegyvereken a megszokott IP/DP páros helyett.
A Feint használható a Concussive Stomp sebzésének felezésére.
A Stompnál a felugrás lehet hogy működik ellökés és sebzés ellen. (hasonlóan VP ucsó bossához) – nem biztos hogy működik tesztelni kell!
A Stomp ellen használható a CloS, a sebzéstől és a hátralökéstől is megvéd.
Eruption stackek leszedhetőek CloS-al.

Alysrazor
A Killing Spree használatával óvatosan kell bánni, állítólag a Blazing Talon Initiates-en való hazsnálatakor felteleportálhat Alysrazor-ra, olyankor is ha nincs egyébként range-ben, valamint egy rosszul időzített KS, ahhoz is vezethet, hogy oneshotol a boss a cleave-jével.
Glyph of Kick – Segítségével egyedül megoldható a Blazing Talon-ok Fireblastjának szakítása, ha nem hibázik az illető.
A Feint és a CloS is használható a Firestorm sebzésének csökkentésére.
Burnout alatt állítólag még mindig parryzik a boss, bár nekem logok alapján nem így tűnt. A lényeg hogy a seggében kell elhelyezkedni.
Assa talenten ha repkedsz a boss után, akkor célszerű eldobni a Backstabet a rotából, az energy maxolás elkerülése végett és a nagyobb dps miatt, Rup-ot persze nem szabad elhagyni.
Ha a szélről támadod az Initiates-eket, akkor lehet úgy helyezkedni, hogy tudd ütni őket anélkül hogy a Brushfire sebezne.
A CloS működik a tornádók ellen, és ráadásul nem szedi le a Blazing Power stackeket.
Amikor Alysrazor „újraéled” a Burnout fázis után, és van rajtad Blazing Power, izzítsd a Vanisht, és a TotT-ot told a tankra, mielőtt lehúznád a bosst.


Baleroc
Killing Spree használat itt is problémákat okozhat, könynen közelebb dobhat a kristályhoz, mint az aktuális tank, mindenképp körültekintéssel használandó.
CloS-al kitolható Torment debuff gyűjtés, jó időzítéssel akár 13-14 stackig is, 15-öt nem mertem bevállalni, ha azt el lehet érni azaz igazi, egyébként 12-nél csak akkor kell tovább menni ha 2 emberrel akarjátok megoldani annak a kristálynak a tankolását. Röviden: a CloS nem reseteli a stackeket, nem szedi le őket, de nem is sebződsz semmit CloS alatt.



Majordomo Staghelm
A CloS nem szedi le a Searing Seeds-et, de a Feint 5 mp-el a robbanás előtti használata csökkenti annak sebzését.
Macska fázisban a Smoke Bomb nem zavarja a bosst hogy kiugorjon bárkire is, feles ezzel próbálkozni, és próbálni védeni pl. a healereket.
A Feint és CloS működik a Flame Scythe sebzésének csökkentésére.
A Burning Orbokat nem lehet CloS-al leszedni.
Combat specen addos fázisban Blade Flurry bekapcs, és mindenféle buff veszteség nélkül tudod sebezni az addokat, targetváltás nélkül, persze ügyesen a boss és az add közé kell helyezkedni.

Ragnaros
A killing Spree hazsnálata elvileg már biztonságos, nem dob bele a lávába. Lávában mászkáló addokra azért nem célszerő tolni.
CloS-al elkerülhető A Sulfuras Smash tűzfal sebzése is és a debuff is.
Blade Flurry-val szépen lehet cleavelni a Sons of Flame addokat miközben Ragnat is ütöd.
CloS-al leszedhető a Blazing Heat debuff, megelőzve ezzel a tűz megjelenését. Gyakorlatilag maradhatsz egyhelyben és csinálhatod tovább a dolgod.
A Hand of Ragnaros (hátralökés) sebzése felezhető a Feint-el.
A Magma Trap Eruption is Feint-elhető.
Shadowstep használata nem jó ötlet Ragnaroson, mert ugye lávában áll.
A Sons of Flame addok nem lassíthatóak de stunolhatóak.
A CloS és a Feint is működik a Molten Inferno sebzésének csökkentésére.
A Seeds célpontválasztása ellen nem segít a Smoke Bomb.
A Living Meteorok ellen a dobó fegyverek már hasznáhatóak, azaz visszalöki, és új targetet választ.
CloS-al immunis lehetsz a Meteor Impact-ra.
A Molten Inferno addok (Molten Elementals) lassíthatóak.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 8 hónapja Írta: Rickysultan.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3414

Rickysultan írta: Utoljára Frissítve:

  • 2011-07-19
CloS-al leszedhető a Blazing Heat debuff, megelőzve ezzel bármilyen add spawnolását. (?? Ide majd pontosítás kellene nem igazán vágom miről van szó.)

Itt tűz jelenik meg a nyomodban, amerre jársz, ill. ha nem mozdulsz, akkor alattad, és egyből sebez is.
Ezt lehet megszűntetni.
Az addos részét nem értem, a DJ alapján nincs HC-ban sem olyan mechanizmus, hogy megjelenne valami add, nem értem ezt a részt.

ui: megnéztem az angol eredetit, pont azt írja, amit én is, 'fire patching spawn', azaz nem jelenik meg a nyomodban tűz.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3421

Köszi, köszi, javítva! :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #3688

Tegnap volt szerencsém végre a tűzmadárkához, kipróbáltuk, tényleg működik a glyphelt kickes szakítás, az első 4 Fireblastot gond nélkül lehet vele szakítani, több meg ugyse lesz megfelelő dps mellett. Persze azért nálunk kellett a 2 dps hogy le menjen az initiative mire jön a következő, de nem feltétlen kell rá mégegy szakító, esetleg ha gáz van pl egy mage aki ritkán tud segíteni. De ha nem menne a szakítás akkor sincs gáz egyrészt 1 fireblastot ki lehet healelni, meg mivel ugyis a szakító ember kapja (esetek 90%ban én kaptam mert aggro első voltam a mobnál) rugó clos-al le is tudja szedni magáról.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #4168

Kis trükközés egy nem épp rugó trinkettel a Moonwell Chalice -al. Lényege hogy egybetolva egy prepoti macroval, leteszed a moonwellt, trinket visszacsere, poti betol, stealthbe mész, és kezdesz a bosson, ügyelve hogy a moonwelltől nem mész 30 yardnál messzebb (állítólag ennyi a range amin belül adja a buffot.). Ha olyan trinketet cserélsz ami proccos akkor az tuti hogy 75 secre cdre kerül, de pl a Fluid Death -el semmi gond nincs. Nyilván nem minden bosson alkalmazható, de Ragnán ha beállsz előre a helyedre tuti, Domon normalon is ha a lépcső aljában kezdetek skorpió formával, Chimaeron hc esetleg. Assa rugónak marha jó a mastery, első pár secben overkill buffal potival pláne, subnak is jó, mert a prefight előtti snd ideje jobban kitolható, combatnak olyan sokat nem ér a mastery, de több mint a semmi. A macro meg valahogy így néz ki:

/use [nomod] Moonwell Chalice
/equipslot [nomod]14 Fluid Death
/use [nomod] Potion of the Tol'vir
/use [nomod] Stealth
/use [nomod] Sprint
/use [nomod, @MainTank] Tricks of the Trade
/equipslot [mod:shift] 14 Moonwell Chalice


Lehet más classok is tudják használni, ki kell próbálni, bár ez már tényleg ilyen hogyan facsarjunk ki még 10 dpst magunkból trükközés! :)

Utolsó szerkesztés: 12 éve 8 hónapja Írta: Rickysultan.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.184 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum