normal Szituációs tippek és trükkök

Több
13 éve 2 hete #104

by Lewstherin

Ezt a thread-et az EJ hasonló című topicja ihlette. Célja hogy összegyűjtse azokat az apró trükköket amelyek az adott harcon tekintélyes plusz dpshez juttatják az embert.

Általános tippek:

Dupla poti trükk: Sokan nem tudják hogy egy fighton két dps növelő poti is fogyasztható amennyiben az elsőt közvetlenül pull/combatba kerülés előtt isszuk meg. A második potit általában a hero/BLre érdemes tartogatni vagy a 35% alatti execute phasere. Ha pull előtt visszaszamol a tank akkor könnyű dolgod van, ha nem akkor kérd meg rá hogy tegyen így.

Fire specen a következő makroval indíts mikor a tank számolni kezd:
/use volcanic potion
/cast pyroblast

Több okból jó ez: nem felejted beinni a volcanic potit, rögtön felkerül a critical mass debuff a bossra a pyro dottal együtt, és jó alap lehet egy erős combustionhoz.

Addonok: 2 musthave addon a mage nuggets és a combustionhelper.

A mage nuggets jelez minden procot, debuffot, lopható buffokat, polymorph timer, stat monitor. Mindhárom specen működik és nagyon hasznos.

Combustionhelper: Fire specen játszoknak nyújt segítséget a dotok követéséhez és a combustion optimális használatához. Mutatja a dotok időtartamát és sebzését, illetve a combustion várható sebzését. Az addon 2 sec késésben van a valósághoz képest ami az ignite 4 seces időtartama miatt lehet gond ezért érdemes a combustion elé egy /stopcasting -ot beszúrni.

Trinketek: Pár fighton hasznos lehet ha tudjuk hogy a procos trinketek is időzíthetők valamelyest. Ha trinketet cserélsz azzal aktiválod a rejtett CDjet így az nem fog rögtön a fight elején procolni.

Fight specifikus trükkök:

Két addos boss fightok: Ilyen V&T, twilight council, részben nefarian és cho'gall is.

Ha használsz polyra focus makrót írd át egy kicsit, a /cast polymorp helyett /cast living bombra. A két addon folyamatosan tartsd fent a LBt és lehetőleg a critical masst is scorch vagy HS pyro segítségével. Nem egy bane of havoc, de jó kis + dpst ad. Ezeken a fightokon érdemes lehet a pyro glyphet LBre cserélni.

Omnitron: A mi barátunk Arcanotron, egyrészt rak maga alá tocsákat amibe bele állva a manaregen mellett +20% dmg és cast speed csökkentés a jutalmunk. Másrészt 50 energy alatt ha sebzést kap felkerül rá egy lopható buff ami stackenkent 20% dmget ad. Ütéseket 1 buff kerül fel, ha szerencsénk van akár 10-15öt is lelophatunk. Mindenképpen egyeztess a raid leaderrel hogy mire keszülsz a felesleges lecseszést elkerülendő.

Tehát mikor az RL szól hogy váltás róla Te nem váltasz hanem spammeled a spellstealt. Ha nem megy fel a bossra újabb stack akkor az ice lance/scorch majd gyors spellstealel juthatszt + stackekhez. Ez az óriási dps boost meg megfejelhető ha a következő robot toxitron és a tank a boss saját felhőjeben tudja pozicionalni a bosst. Arcane specen ilyenkorra tartogatva a CDket 400k feletti AB critek repkednek, MI legyen kéznél és resetelj agrot mert fájni fog.:) Ezen a fighton a viszonylag kevés mozgás illetve a rendkívül erős időzithető burstje miatt az Arcane spec nagyon jól szerepel. Arcanotron két aktív fázisa között durván 2 perc van ami alatt a CDk lejárnak.

Halfus Wyrmbraker: Bár változtatták a fight mechanikáján még mindig a fire magenek az egyik legjobb boss. Több dolgot is figyelembe kell venni ha jól akarunk itt szerepelni. Vannak e kis sárkányok, a guild taktikája, illetve milyen aoe potenciál van a raidben rajtad kívül. Vegyük a legoptimálisabb lehetőséget: vannak kis addok, több sárkányt engedtek ki az elején, és nincs demo lock vagy másik mage(25fős esetén 2nél több mage) a raidben. Pull, pozicionálás alatt csak finom dps, mert az MI később fog kelleni. Impact mehet, kell is a pyromaniac buff miatt de ne húzz le semmit. Bármennyire is mutat szép számokat a combustion helper nem érdemes az első add haláláig eltolni. Meghal az első add és a bossra felkerül 100%dmg bónusz ekkor a többiekkel ellentétben nem a 2.nak megjelölt addra fordulsz hanem a bossra, és rajta építész egy jó combustiont amit impactolsz a kicsikre. Innentől végig maradsz a bosson, mert több dmget tolsz az addokba a dmg buff által kapott nagyobb ignite miatt mintha közvetlenül azokat lőnéd. Tovább növeli a dpst hogy a blastwave által rakott és a sima flamestrike dotja stackel, tehát blastwave után menjen sima FS is.

Edit: A legutóbbi raiden elég lassan ment le az első add és így túl sokáig tolódott a combustion ami -1 használatot jelentett a fight során. A fenti dolog csak akkor érvényes ha az add kb 30-40 sec alatt meghal.

Chimaeronon egy jól időzített Mirror Image és a boss azokat fogja támadni a raid helyett. A lejárata előtt invis és jó esélyel téged kap el utolsóként a boss.

Maloriak: jelentős dps növekedés érhető el a dark phaseben ha a bossrol tudunk combustiont impactolni az addokba rögtön mikor spawnolnak. DE több tényezőnek kell egyszerre jelen lennie hogy működjön. Nagy ignite a bosson, impact proc, HS-pyro, és aktív MI hogy ne maszkaljanak el az addok. Folyt köv.


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 13 éve 2 hete Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #1201

Chimaeron: a mirror imagek a feudnál is jól használhatóak amennyiben esetleg nem lenne a topon minden healer gear szempontjából, mivel ha akkor poppolod el mikor összeállás van, azokra is osztódik a damage. De tény, hogy p2ben hasznosabb.


Up the Irons!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #7207

Mivel jelenleg három mage is van a guildben, lehet, hogy nem ártana összedobni, amink van. Már korábban is gondolkoztam egy olyan lista összeállításán, ami sarkosítás nélkül kihozza, hogy melyik fightra melyik spec a jobb, de a Spine of Deathwingen kívül nem volt olyan fight, ahová tízesben arcane-on mentem volna, az LFR meg kétségkívül nem a legjobb gyakorlóterep erre. Szóval lehet, hogy itt az ideje kitalálni, melyik bossra hogyan menjünk (még ha ez non-stop reforge-olási feladatokat is ró ránk, hurrá!).

Jön a fire nerf , ami saccra -5% DPS, hatással lesz az Ignite-ra és a Combustionre, szóval nem, nem fog jót tenni xD. Értelemszerűen vannak olyan bossok, ahol marad a fire egyetlen megoldásként (Yor'Sahj HC, nem is elsősorban az addok miatt, sokkal inkább azért, mert mana nélkül sem csak hesszelni tudunk), és azok, ahol továbbra is jobb az arcane (Spine-on lehet, hogy nem leszünk world rankedek, de amíg burstölni kell a tendonokat, addig van ott helyünk).

Viszont mi a helyzet a többivel? Ultraxion HC-ra nem volt rossz a fire, kis szerencsével és több tudással jó DPS-t lehet ott tolni, de a nerf miatt a fire single target DPS-e valahol az arcane környékén lesz. Hagara HC-ra kaptam olyan tippeket, hogy a feedback phase-ekre sokkal jobb az arcane, mivel kábé mindig lehet tolni a CD-ket, ha ügyes az ember, az ottani dmg buffnak hála meg pláne elég durva DPS-t lehetne ott tolni. Más oldalról viszont szinte teljesen kiesik a frost phase-en a DPS, pedig a fire mage jelenléte ott nagyban megrövidíti a phase időtartamát.

Ésésés dobálózhatnánk még a kérdésekkel a többi bosst illetően, de szerintem ha már itt vagyunk hárman, akkor akár adhatnánk tippeket egymásnak, és még a végén tök jók leszünk :P. (És bocs, Minsa, hogy elcsúfítom a topicot, jobb lett volna kész tényekkel és tippekkel előállni, de egyelőre válaszok helyett kérdőjelekkel van tele a fejem.)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #7208

jelenleg en hagara HCn sokkal fontosabbnak erzem a jegoszlopok levereset, ahol nem sokon mulott a 1st killen, hogy azokon nem lettel elso. ha a frost fazisok mondjuk csak 10-15 seccel tovabb tartottak volna, akkor mar nem lett volna az a stun fazis, amiben epp le tudtuk verni, mert hogy pont rank enrage-elt volna a specko fazis elott. szoval ezt is erdemes figyelembe venni.
mondjuk teny, hogy a gear javulasaval ez sokkal konyebb lesz.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #7227

Az biztos, hogy Lootshipen nem ott kell kezdeni a fightot, a többiekkel, a tömegben, hanem fenn, a tetőn, mert akkor már akkor tudod lőni a sárkányt, amikor jön be és dobja le az emberkét, ami bónusz DPS, felpörögnek a trinketek, buffok, stb., stb.
Ez tippre HC-ra kelleni fog.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #7231

Morcsokon ha szarban fürdesz és az elején szétválás előtt beleraksz egy combos combut akkor átpattintható, a szétvállt ikertesóra. Elméletben működik gyakorlatban kizártnak tartom.
Yor'sahj vagy hogyírják, egyértelműen fire mindenki, itt az addokat tudod combustion osztással leölni ha épp mákod van és proccoltak a dolgok, nagy tudomány ide se kell.
Zonozzt nem láttam még heroickba okosat így nem mondanék az tuti hogy fire orb nem tudja feldolgozni a focilasztit, uh akkor érdemes elnyomni mikor diszkózás van, tippre itt is érdemes megvárni a combut hogy át tudd pattintani addra.
Hagara arcannel nyomni itt nem annyira javallott, ahogy olvasom a fórumokat, frost phasebe használhatatlan, elvileg behűlhet a t13 miatt minden weekened phasere a combu, de nem hiszem hogy jeges futás közbe vagy villámos fázisba túl sok fireballt ki tudunk tolni, itt lehet hogy érdemes ellőni pár arcane blastot hogy ne essen le a haste buff. Ja meg még annyi hogy kockában is lehetsz villámhárító ha úgy hozza a sors + át lehet blinkelni a falon.
Ultaxionra is jobb szerintem a fire, de itt aztán tippem sincs hogy hogy tolnak egyes magek 56k dpst. Nagyot lőnek sokszor ahogy a logokban látom de semmi extra. Mondjuk nyilván érdemes várni a hastes trinket proccára ha megvan és akkor nyomni a combut, de kb ennyi.
Lootshipen a blatweave lassítja a goblint, fireblastra meg nekem volt hogy megállt a kis geci, volt hogy továbbszaladt, bár lehet az elején még bugosabb volt. Sok okosat itt sem lehet mondani, mondjuk az nem árt ha 3 targeten fenn van a LB a plussz haste miatt.
Spineon egy fos a fire arcane egyértelműen jobb leszedni a tendront.
Madnessen meg ugye normálon mindegy mi vagy, de jobban szeretek fire lenni itt, heroic meg még messze van.
Nem hiszem hogy túl sokat tudtam segíteni.
Ja igen még annyi hogy érdemes buffok figyelését satrina buff frameel megoldani, itt ügyesen meg lehet csinálni hogy félképernyőnyi méretbe kirakd ha éppen proccolt valamid trinket, +500 int a backeden vagy bármi más ami érdekes lehet, hogy lásd mikor éri meg még várni egy még nagyobb critre, hogy jókor lődd el a combustiont.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 3 hónapja Írta: Sarthan.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #7232

Ahogy ma én utánaolvastam, a nerf nagyjából annak köszönhető, hogy a top guildek mindent a Combustionre hegyeznek ki. A mage-eknek megvan a legendary, a set bonus, ők kapják a buffokat, Power Infusiont CD-k előtt (vagy hogy hívják azt a priest spellt), mindent, azért ilyen abnormálisan magas az összes szám. Persze, ezt sem olyan írta, aki top guildben tolja, szóval fene tudja, lehet, hogy csak kamuzik, én meg elhiszem :D.

A falon én nem igazán tudtam átblinkelni szerintem, vagy te ezt próbáltad? Az Ice Block simán ment, az biztos.

Ezt az addont meg megnézem ma este :).

Ja, és Class, köszi a Warmasteres tippet, ennek ma este biztos hasznát látjuk! :)

Utolsó szerkesztés: 12 éve 3 hónapja Írta: Rhaia.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #7233

Hát nem vagyok egy suicid jellem uh nem blinkeltem át a falon de ha igazán szart vág a kerék egy próbát megér. SBFbe ha kell segítség akkor segítek. Ez igaziból buff frame de lehet whitelisteket black listeket csinálni uh ügyesen be lehet állítani hogy azt mutassa amit szeretnél és akkor amikor kell, és olyan nagyban hogy kifolyt szemmel is lássad.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.106 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum