normal BM hunter leírás - 4.3

Több
12 éve 2 hónapja #7194

Tartalom

  1. Bevezetés
  2. Talentek és glyphek
  3. Gemek, enchantok
  4. Stat prioritások és reforge
  5. Petek és pettalentek
  6. Rotáció (single target és AOE)
  7. Tippek, makrók
  8. CD használat
  9. Addonok
1. Bevezetés

A 4.3-mas patch-csel ismét közelebb került egymáshoz a három hunter spec elméleti DPS-e. Jelenleg a logok alapján a Survival megelőzi a másik két specet, míg a BM és MM közel egyenlők: bizonyos csatákon a BM picit jobban teljesít, míg másokon az MM van előbb. Viszont a különbségek annyira kicsik, hogy szerintem nem éri meg csak azért survin játszanod mert az az űber most, ha nem szereted - vagy tudod, hogy nem tudsz vele relatíve olyan teljesítményt nyújtani, mint egy másik specen. (Feltéve ha a szükséges raid buffok le vannak fedve. Ha például nagyon szüksége van a raidnek egy Hunting Party buffra, amit te adhatsz, akkor az más tál tészta). Ami a BM hunter mellett szól még, hogy a legkönnyebb a rotája.

2. Talentek és glyphek


A standard BM talent glyphekkel együtt
http://www.wowhead.com/talent#cfhfckGzRRofMZzb:ozscfVM0c
néhány megjegyzéssel:
  1. A két pontot az Improved Serpent Sting ről át lehet tenni Pathing ra, ha úgy érzed, hogy több hastere van szükséged, vagy, a gearednek megfelelően, a www.femaledwarf.com oldal azt tanácsolja.
  2. A Careful Aim talent az MM ágról nem annyira hasznos BM hunternek: csak a Cobra Shot ra hat, és általában a csata elején, amíg a boss lekerül 90% alá, úgyis kevesebb Cobra Shot ot használunk.
  3. A Serpent Sting és Rapid Fire glyphek alternatívák a Prime Slotokba, viszont a legnagyobb DPS-t a fenti három adja.
  4. A Raptor Strike glyph életet menthet a nagy raidsebződéses csatákon és nincs semmi DPS alternatíva.
3. Gemek és enchantok

Meta socketbe Agile Shadowspirit Diamond jár. Mivel az agility több, mint kétszer anyit ér mint bármelyik másodlagos stat, socketbónuszt csak akkor érdemes aktiválni, ha az legalább 20 agility. Ezekben az esetekben, ha a socket kék akkor Glinting Demonseye ( Glinting Shadow Spinel ), ha sárga akkor Deadly Ember Topaz ( Deadly Lava Coral ) a megfelelő gemek. Másként mindig Delicate Inferno Ruby ( Delicate Queen's Garnet ).

Head: Arcanum of the Ramkahen
Shoulder: Greater Inscription of Shattered Crystal
Cloak: Enchant Cloak - Major Agility (igen, a WotLK-s encsi)
Chest: Enchant Chest – Peerless Stats
Wrist: Enchant Bracer – Agility (Leatherworkereknek Draconic Embossment - Agility )
Gloves: Enchant Gloves – Major Agility (igen, a WotLK-s encsi)
Legs: Dragonscale Leg Armor
Boots: Enchant Boots – Assassin's Step
Ranged Weapon: Flintlocke's Woodchucker
2H Weapon: Enchant 2H Weapon – Mighty Agility

4. Stat prioritások és reforge

Az Agility minden másodlagos statnál több, mint kétszer annyit ér. Ezért általában nem éri meg megtartani például a Firelands HC-s geareket Dragon Soul Normal helyett, csak azért mert jobbak az előbbin a másodlagos statok. Egyetlen kivétel a HC Rhyolithos Dreadfire Drape , ami BiS marad teljes 4.3-ra. A másodlagos statok súlyai BM hunternek jelenleg:
Crit: 1.3766
Haste: 1.1189
Mastery: 1.0672
vagyis Crit > Haste > Mastery.
Reforgeolásnál az első dolog amire figyelj, hogy legyen meg a hit cap (8% hit, vagy 961 hit rating), utána pedig a fenti prioritást vedd figyelembe. Mindig ki lehet sakkozni úgy a reforgeolást, hogy csak max. 4-5 hit ratinggel legyél cap felett. Ebben nagyban segít a www.wowreforge.com oldal.


5. Petek és pettalentek

Ha hiányzik valamilyen raid buff, vigyél olyan petet, ami azt lefedi. Különben, a legnagyobb DPS-t a ferocity petek adják (leginkább a Longevity talentnek köszönhetően), ezeknek az optimális talentezése a következő:
http://www.wowhead.com/petcalc#0Vd00ssz0hoRb
Az 1 pontot a Bloodthirsty ről át lehet pakolni Great Staminá ra, a Boar's Speed talent pedig nagyon hasznos, ha a pet többször kell targetet váltson a csata alatt.
Picit elmaradnak DPS-ben a Cunning petek a Ferocityktől, ezeknél az optimális talentezés:
http://www.wowhead.com/petcalc#MdbozMfh0Rk0b

6. Rotáció Prioritások Single Targetre és AOE-re

Mint minden DPS kasztnál Cataclysm alatt, mi is prioritások szerint használjuk a képességeinket.
  • Single Target esetén az alap prioritás-lista a következő:
  1. Serpent Sting. (Első, mivel Cobra Shottal frissítődik. Viszont ha a célpont kevesebb, mint 15 másodpercig fog élni, akkor nem érdemes használni.)
  2. Kill Command.
  3. Kill Shot (ha használható).
  4. Ha lesz elég fókusz Kill Commadra, amikor lejár róla a CD, akkor Arcane Shot.
  5. Cobra Shot.
Ez a prioritáslista azt eredményezi, hogy egy 6 másodperces ciklusba (két egymásutáni Kill Command közé) egy Arcane Shotot és 2 Cobra Shotot gyúrunk be. Nagyobb Haste rating esetén még befér +1 Arcane Shot, vagy/és Cobra Shot.
Amire ezen kívül figyelni kell:
  • Mindig legyen rajtad a Focus Fire buff (leszámítva az első ~10 másodpercet, vagyis Bestial Wrath ot). A Focus Fire nincs global CD-n, ezért oda is lehetne makrózni valamilyen gyakran használt képességhez, de nem érdemes: egyrészt mindig csak 5 stack Frenzy Effect esetén használod el, amit a makró elronthat. Másrészt, ha éppen Bestial Wrath alatt vagy, nem érdemes Focus Fire-t használni: neked megnöveli a haste-edet, amiből BW alatt csak az Autoshotod profitál (nem használunk BW alatt Cobra Shotot), viszont a peted elveszíti a Frenzy Effectből származó haste buffját pont akkor, amikor nagyobbakat sebezne.
  • 4.3 óta a Focus Fire 20 másodpercig van fent, és az 5-ös Frenzy Effect stack kb. 15 másodperc alatt kerül fel a petre, tehát van bő 5 másodperced arra, hogy frissítsd a Focus Fire-t.
  • Ügyelj arra, hogy lehetőleg mindig CD-re nyomd a Kill Commandot. Ez azt jelenti, hogy ügyelned kell arra, hogy legyen rá elég fókusz, amint lejár róla a CD. Ebben segíthet a Stay Focused addon (lásd a Addonok szekció alább), ami jelzi, hogy egy Arcane Shot elhasználása után marad-e majd elég fókuszod Kill Commandra.
  • Ügyelj arra is, hogy lehetőleg soha ne legyél fókusz cappon (max fókuszon). Ez nagyban függ attól, hogy hány Cobra Shotot és Arcane Shotot használsz két Kill Command között, vagyis hogy mekkora a haste-ed.
A fenti prioritáslistát bonyolítja picit a CD-k használata, lásd lentebb.
  • Ha AOE-zni kell, akkor:
  1. Trap Launcher + Explosive Trap.
  2. Multi-Shot míg van rá fókusz.
  3. Cobra Shot.
Az AOE peteket nem érdemes használni jelen kontentben (Worm, Chimaera) mivel egyik sem Ferocity és nincsenek olyan bosscsaták, ahol komolyabb AOE-re lenne szükség.
  • Dps nyitás Single Target esetén:
  1. Pull előtt 5-10 másodperccel Hunter's Mark a bossra, majd Misdirect a tankra.
  2. Pull előtt egy másodperccel prepot és Dash, majd petattack a bossra (ez utóbbi kettőt lehet makróból, lásd alább).
  3. Serpent Sting.
  4. Bestial Wrath (ezt általában CD-kkel együtt lehet tolni, hacsak azok nem Haste-esek, lásd alább).
  5. Kill Command.
  6. Arcane Shot addig amíg lejár a CD a Kill Commandról.
  7. Kill Command.
  8. Amint leesik a Bestial Wrath, Cobra Shot hogy frissítse a Serpent stinget.
  9. Focus Fire-t lehetőleg az első Cobra Shot előtt tolj, és nem BW alatt, mert leszedi a petről a Frenzy-t.
  • DPS nyitás AOE esetén:
[/b]
    Pull előtt Hunter's Mark a main targetre, Misdirect a tankra.
  1. Pull előtt Trap Launcher + Explosive Trap.
  2. Pullkor beküldöd a csapdát és a petet, majd Bestial Wrath (felezi a Multi-Shot fókuszköltségét).
  3. Multi-Shot amíg a fókusz engedi.
  4. Cobra Shot.
7. Tippek, makrók

A legnehezebb dolog DPS-ként, hogy bármi is történjen a csata alatt, mindig a prioritási lista szerinti következő képességedet használd, kihagyás nélkül. Ezt a legnehezebb kivitelezni, vagy mozgás, túlélés, vagy targetváltás miatt és ez, meg a jó CD-használat különbözteti meg a jobb DPSt a gyengébbtől. Hunterek esetén ez több dolgot jelent: hasznos előre tudni, hogy mi lesz a következő képesség, amit használni fogsz, illetve milyen bossképesség/szituáció zavarhat be ebbe, (vagyis figyelni kell a timereket)- és azt hogy tudod lehetőleg idő és DPS veszteség nélkül kivédeni/megoldani.
  1. Az egyik ilyen szituáció akkor állhat elő, ha például valami miatt mozogni kell (például bele kell állni az AOE-be Lootshipen), és neked a következő spelled a Cobra Shot. Ebben az esetben a helyes megoldás az, hogy Aspect of the Fox -ra váltassz, ami nincs egy global CD-n a Cobra Shottal, majd mozgás közben Cobra Shotolsz, és amint befejezted a Cobra Shot kasztolását, egyből visszaváltassz Aspect of the Hawk -ra, Global CD veszteség nélkül. Hunterzsargonban, ezt az Aspectváltogatást hívják Aspect-Dance-nek. A használatában segít a következő 1-gombos Aspect váltós macró:
  • Aspect-Dance makró:
#showtooltip Aspect of the Hawk
/castsequence Aspect of the Fox, Aspect of the Hawk


Egy sok mozgásos csata alatt az Aspect-Dance fenti használata jelenthet DPS-ben bő 4-5K, vagy nagyobb különbséget is. Nehéz kivitelezni, sok gyakorlást és jó helyzetfelismerést ígényel, viszont ha sikerül elsajátítanod a taktikát, tényleg rengeteget nő általa a DPS-ed. Nagyban megkönnyíti a használatát szerintem, ha olyan helyre bindeled a makrót, amit jobb kézzel használsz ( bővön elég a bal kéznek az, hogy strafe-elj vele és nyomd a Cobra Shot bindjét egyszerre). Nálam az 5 gombos egér egyik másodlagos gombján van.
2. Az optimális pethasználathoz szerintem felejtsd el a PetAssistot, legyen a pet mindig passzívon és manuálisan
irányítsd mindig a megfelelő targetre. A következő két makrót segíthet a pet irányításában:
  • Pet gyors támadásba küldéséhez:
/petpassive
/cast Dive
/cast Dash
/petattack


  • Pet gyors visszahívásához:
[/i] /petpassive
/cast Dive
/cast Dash


3. Ne csak arra használd a Disengage-et, ha gyorsan ki kell mozogni valamilyen nagyobb területű sebzésből hanem
arra is, ha lőtávolon belül akarsz kerülni a következő célponthoz. Egy hasznos makró Disengagere (ezt olyankor
érdemes használni, ha sebzésből ki kell gyorsan mozognod, és pont Cobra Shot kasztolás alatt vagy):
  • Kasztolás megszakítása és Disengage:
#showtooltip Disengage
/stopcasting
/cast Disengage


4. A fenti makrót ajánlott megírni Deterrencere is.
  • Egygombos Trap Launcher + Trap makró:
#showtooltip Explosive Trap
/castsequence reset=10 Trap Launcher, !Explosive Trap
  • Misdirect makró fókuszra ha él/létezik, illetve petre ha nem:
#showtooltip Misdirection
/cast [@focus,help][@pet,exists] Misdirection


8. CD használat

Hogy hogyan és mikor használod el a CD-idet, nagyban függ a csatától, attól hogy mikor lesz Blood Lust/Heroism és hogy troll vagy-e :).
A következő dps növelő CD-kkel rendelkez(het)ünk: Bestial Wrath , Rapid Fire , Call of the Wild , Fervor , Potion of the Tol'vir , Kiroptyric Sigil , troll faji , ork faji .
  1. Az általános és legfontosabb szabály az, hogy a csata kimenetele alatt minden CD-t használj el annyiszor, amennyiszer időben belefér. Például, egy 6 perces csata alatt két Rapid Fire -t lehet és kell használni.
  2. A következő dolog, amit érdemes szem előtt tartani az, hogy ne stackelj haste-es CD-ket egymásra: BL alatt ne használj Rapid Fire-t vagy [url=Increases]troll faji[/url]t, stb. Ezt nyílván felülírja az előbbi pont: ha látod, hogy BL alatt elhasználva a Rapid Fire-t, pont lesz lehetőséged még egyszer használni a csata alatt, és másként nem, akkor nyílván elhasználod.
  3. Lehetőleg stackelj Haste-es buffokat minden egyéb típusú CD-vel: érdemes Call of the Wild ot, második Tol'vir Agility potit, ork faji t és Bestial Wrathot BL alatt használni. Persze itt is figyelembe kell venni az 1. pontot: semmiképp ne tartogasd a CotW-t csak BL-re, annál inkább, hogy a Longevity talent miatt csak 3.5 perc CD van rajta, így legtöbb esetben 2-3x használható egy csata alatt. Ha épp nincs BL, akkor használj vele troll fajit vagy Rapid Fire-t.
  4. A Bestial Wrathot általában érdemes CD-re elhasználni, és amikor tudod, kombinálod trinket proccokkal, CotW-vel, ork fajival, stb. Arra ügyelj, hogy a használata előtt legyen lehetőleg a Peten 4-5 Frenzy, és legyen elég fókuszod (a Fervor segíthet, ha épp fókuszhiányban szenvedsz) ahhoz, hogy ne kelljen BW alatt Cobra Shotot használni. Ez azért fontos, mert a Cobra Shot nem profitál a BW-ből annyit, mint az Arcane Shot és Kill Command. Ha jól csinálod, egy BW alatt el tudsz nyomni 2 Kill Commandot és 6-7 Arcane Shotot.
Néhány makró CD használatra, ork fajival és trinkettel:
#showtooltip Bestial Wrath
/cast Bestial Wrath
/cast Blood Fury
/use 13


#showtooltip Rapid Fire
/cast Rapid Fire
/cast Blood Fury
/use 13


Tetszés szerint ki lehet egészíteni a /cast Call of the Wild-dal ezeket.


9. Addonok

Amiket talán kevesebben ismernek/használnak:
Need to Know – Trinket és szetbónusz procok belső CD-inek a követésére.
Stay Focused – Fókusz követésére, a hunter-kiegészítővel .

Utolsó szerkesztés: 12 éve 2 hónapja Írta: Manith.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7199

Nekem vmiért egy üres talentfát dob ki a linkre.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7200

Rossz a link, de ha a link szövegét írod be, akkor jó :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7201

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7202

Köszi, javítva. Ha valami megjegyzésetek, ötletetek van, írjátok ide be. Bizonyos részeken még fogok javítani, meg kiegészíteni. És remélem a héten meglesz a survi meg az MM is.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7205

elsőre is thy :D

Kérdezni lehet?

jelenleg a köv 2 trinketem van:
http://www.wowhead.com/item=72897
http://www.wowhead.com/item=77973

megéri E lecserélni a a valorosra? őszintén megmondva már 1 szer kivettem de akkor nem nyertem meg a tetszésemet.... sőt kifejezetetten nem volt szimatikus.
így hirtelen nem is tudom mik voltak akkor talán a talán fluid of deat meg grace of the herald ami ugye valami alap heroicos.... mind2őt helyére bepróbálva nem teljesített annyit konstans bábun mint a 2 kettővel.

survit is várom
puszihasadra


"Nagy hiba elõre számítgatni egy küzdelem kimenetelét, nem arra kell gondolnunk, hogy vajon gyõzünk-e, vagy sem. Hagyjuk a dolgokat természetesen folyni. A mi feladatunk, hogy ütünk a megfelelõ pillanatban."

Bruce Lee

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hónapja #7206

Szerintem nem éri meg: egyrészt ha CD-re nyomod a trinketet, akkor úgy jön ki, mint ha átlag 2290/6 = 381 agilityt adna egész csatára, ami kevesebb mint a másik. Általában az a gond az ilyen használós trinketekkel, hogy szerencsétől függ, hogy minden elhasználáskor legyen rajtad fent mondjuk a másik trinket procca, és még egy rakás saját buff, BL, stb, hogy minél hasznosabb legyen. Ezek nem szoktak mindig kijönni. Viszont ha van konstans passzív 383 agilityd, az mindig profitál ezekből a proccokból.


Ha megnézed a femaledwarf.com oldalon, akkor az valszeg azt fogja tanácsolni, hogy érdemes lecserélni, valami minimális DPS növekménnyel (~pár 100 DPS). Viszont az elméleti csak, és pont a fenti RNG (többi proccok, buffok rajtad) miatt szerintem nem érdemes.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 2 hónapja Írta: Manith.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.173 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum