normal Shadow-Lord Iskar

Több
8 éve 8 hónapja #23374

Szoval csak egy nagyon gyors osszefoglalo

A harc 2 fazisu.

Az elso fazisba a boss pufoljuk, neha 3 embert csakrammal targetol (1 tank 1 melee 1 ranged/heal), nekik szet kell futni, mert jon egy frizbi, ami aoeban fog koztuk pattogni, es mindent visz, ami az utjaba kerul. A tankoknak ilyenkor kell tauntolni. Ezen kivul tol meg neha egy lezert valakire, ami tuzcsikot huz, rrtelemszeruen ki kell kiteolni a raidbol. Idonkent feldotol par embert, ki kell healelni, tovabba idonkent megprobal lefujni minket a platformrol erre meg megvan a kulon mechanik.

A masodik fazisban addok jonnek, lasd lentebb.

A fazisok valtogatjak egymast. A masodik fazis szazaleknal jon, majd bizonyos ido utan terunk vissza az elso fazisba. 3 darab p2 lesz osszesen.

A harc soran van egy szem (Eye of Anzu), amit fel venni, es minden fele mokas dologra kell hasznalni:

1. Akit lefuj fantazmal vinddzel, arra ra kell dobni, hogy ne fujja.
2. Az elso add fazisban az addok bombakat, tesznek, es van egy "fo" bomba, amit dispellezni lehet, viszont csak az latja, akin a szem van.
3. A masodik add fazisban ezekre rajon meg a warden, aki nagyon bantja a csapatot egy cseneles spellel, es csak az tudja interruptolni, akin a szem van.
4. A harmadik add fazisban jon meg egy varnyu, aki egy debuffot tesz a tankra, ami miatt 10 yardban masszivan aoezik, gyakorlatilag 3 tikk es meghaltunk, viszont akin a szem van, az immunis ra.
5. Add fazisban az eye-ra tol egy oszlodos aoe lezer sugarat, stackelni kell.
6. Van meg egy kepesseg, de ha ugyesek a healerek az nem jatszik. Dotol embereket a boss, amit a szem leszed, de ha 90% fole healelodik az illeto, akkor is leesik.

Es hogy mit kellene csinalni:

A bosst a bejaratnal tankuljuk, balra futunk csakrammal (a harom ember szorodik), a tankok tauntolnak, jobbra visszuk a tuzet. P2ben kozepen stackelunk.

A harmadik add fazisig vegig healereknek kellene passzolgatni a szemet, kiveve amikor winds jon, akkor baromi gyorsan korbe kell dobalni a szemet, aztan vissza egy healerre. Szerintem erre ketto ember lenne megfelelo, egy nem eleg sajnos, mert tul magasra stackelne a dot, tobbnel meg nem tudnank kovetni, hogy ki merre hany meter (persze ha veletlenul megis tudnank, akkor az csak jobb ha tobben kezelik a szemet). Ez a ket healer fog a masodik add fazison interruptolni. Szoval a dedikalt emberek legyenek szivesek az interruptjukat majd kitenni actionbarra, ha nem lenne.

A harmadik fazis a szivas. Erre ket megoldast lattam.
Az elso, hogy siman valtogatja a tank meg a healer a szemet. Elvileg a varnyu meg a warden egyszerre kaszoltnak (videok alapjan tenyleg), igy az elejen a tankon van a szem, szakitja a wardent (kozben immunis az aoera), aztan dobja a healerre, aki meg dispellez egy kor bombat. Aztan vissza a tankra, aki megint szakit (es immunis az aoera), majd vissza a healerre. Ez szerintem nehez, mert komoly koordinaciot igenyel. Viszont jol kivitelezve gyerekjatek lesz a harc.
A masik megoldas, hogy a tank a varnyut kihuzza oldalra. Alapvetoen ugyanaz megy, mint a masodik add fazisban, meg idonkent, amikor eppen nincs semmi szivatas (nem kell dispellezni, interruptolni, nincs focused blast), kidobjuk a tankra a szemet, hogy resetelodjon a debuffja. Mindekozben bl, a ranged a varnyut nyukolja, a melee a wardent. A moccer hatranya, hogy a varnyu tankot nagyon durva sebzes eri, amit valoszinuleg nehez kihealelni (sztem kelleni fog ra ket healer, aki fokuszban csak a tankot tolja, celszeruen nem az a ketto, aki interruptol, meg dispellezik). En ezt probalnam. Menjen a tankra 1000 def cd, meg kiskutyafa**a, 
meg, amikor lehet, akkor menjen ra a szem.

Utolsó szerkesztés: 8 éve 8 hónapja Írta: Smasszer.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Proktor

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #23412

Megnéztük tegnap ezt a bejáratnál tankoljuk a bosst féle taktikát, voltak biztató tryok, és biztosan ölhető így is, de úgy gondolom, hogy sok a fölösleges mozgás a bossal, ezért sok a dps kiesés, tovább tart a fight, több heal kell stb.,
Megnéztem jó pár videót és szinte mindenki a kezdőhelyen tankolja a bosst, alig kell mozogni, csak a chakramos emberek mozognak ki feljelölt helyre, illetve a lézerrel kell oldalra kifutni. A winds-ek kezelése már szépen ment nekünk is, pár másodperc alatt lekerült mindenkiről, nincs értelme a bejáratnál tankolni a bosst.
Így jóval gyorsabb lesz a fight, kevesebb a chakram, winds, lézer, ez által kevesebb a hibalehetőség. P2-ben pl. a Talonpriest már elhullik, mire visszajön a boss. Rangednek azt kell csinálnia P1-ben is, mint amit P2-ben csináltunk tegnap, alig van mozgás, lehet püfölni a bosst. 

Videó: cement shaman pov:



Ranged-nek talán jobban átlátható a helyezkedés ezen a videón, 6 perc alatt lerendezik a madárkát: hunter pov:

Utolsó szerkesztés: 8 éve 8 hónapja Írta: Proktor.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
8 éve 8 hónapja #23418

Nekem semmi bajom nincs ezzel a taktikával de amiért nem menne nekünk:
Érvek ellene:
1. Kizárt hogy a chakrát úgy le tudnánk kezelni ahogy a videóban van ha jól megnézed, a fight egészében.
2. A videót 80% -ban nem lehet látni hogy menniy tűz is van a rangednél, 1-2 szer lehet látni több volt ott a zöld tűz mint maga a platz. ( Kétlem hogy a mi WASD-nkel ez menne )
3. A szélkezelés még mindig nem a legjobb néha nagyon jól összejön néha katasztrófális. Szóval ha kicsit is késünk a melee és a rangedből is 1-2 ember tuti lerepül.
4. A videón látható dmg nek a közelében sem vagyunk. Úgy olvadnak el a mobok mint a jégkrém a nyári melegben.
5. 29 emberre vittek 7 healert tehát inkább biztosra mentek. Ergo ez ipari mennyiségű raid cd-t jelent, amivel mi nem rendelkezünk.

Érvek mellette:
1.fázisok között másodperceket nyerünk azzal hogy nem kell futni ( btw Archinál úgy is annyit kell futni majd hogy nem árt azért szokni a rohangálást)
2. Ha ügyesen rakjuk a tüzet és akire rakja mindig jófelé fut ( ami a tryokból eddig nem igazán látszik)akkor jó lehet

De majd megbeszéljük közösen mik még a javaslatok.
Kipróbálhatjuk hogy ez hogy fekszik a csapatnak.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.126 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum