× Boss-ok: Imperial Vizier Zor'lok, Blade Lord Ta'yak, Wind Lord Mel'jarak, Garalon, Amber-Shaper Un'sok, Grand Empress Shek'zeer

normal Grand Empress Shek'zeer HC

Több
11 éve 1 hónapja #14353

A fight menete a következő módosításokat kapja:


P1: a felrobbanó field-ek közül az egyik mindig kap korrupciót , amivel a szokásos effekten túl folyamatos sebzést tol a raidbe.
Ez értelemszerűen növeli a P1-ben szükséges heal - mennyiséget, és fixen megadja, hogy melyik fieldet is kell korábban felrobbantani ( értelemszerűen azt, amelyik megkapja ezt a hatást ).
Az effekt jól látható, egy ordító Sha-szerű arc jelenik meg benne, a videón is jól látható; ezt követően mindenki ebbe áll bele, ezt próbáljuk mihamarabb robbantani.

A szokásos 'minden többet sebez' mellé központi P1-es probléma az, hogy jóval több random sebződés jelenik meg - és azok is többet sebeznek. Így a raidet ért, 5yardon belüli sebződéses történet mellé még a field is sebzi a raidet; emiatt, ha robban a field, gyakorta elhalálozik valaki ( vagy többen is ), közvetlenül a robbanás előtt / után jövő random sebződések ( pl. amit a boss tol ) egyikében.

Emiatt mindenkit maxon kell tartani, valamint a robbanás előtt már el kell tolni a Tranq-t, hogy utána egyből tick-eljen a gyógyítás, és ne boruljon el senki se, egy váratlan sebződésben. Értelemszerűen a disc priest ide jól jön, előzetesen felbubizva mindenkit.

P2-ben az addok okoznak gondot; a megnövekedett sebzésük miatt hajlamosak pikk-pakk összecsukni a tankokat. Az alap tankolás úgy néz ki, hogy a két nagy addot tankolja az egyik tank, a 6 kicsit pedig a másik. Mivel ezek így, együtt, iszonyat sebzés kiosztására képesek, ezért trükközni kell.
Az egyik megoldás, hogy 3 tankot viszünk, és a 6 kis addot 3-3 arányban választjuk szét. Így már nem gond a tankokra nehezedő nyomás, elég 3 healer is, és nyerünk P1-ben is némi DPS-t, viszont értelemszerűen a P1-es random sebződéseket le kell valahogy kezelnie a 3 healernek is.

A másik megoldás, hogy 4 healeres felállással megy neki a raid, és P2-ben 3 healer csak és kizárólag a 6 kis add tankját spam-eli healben, míg a negyedik a másik tankkal van el.
Ez alapból nem elég, folyamatos tank és healer CD-kre van szükség, ahhoz, hogy életben maradjon a tank; jól jön a disc priest itt is, pain suppression, nagy bubi, stb., stb.
Addig kell kibírni, amíg valamelyik add nem tolja a fixate-et, onnantól ez folyamatos lesz, és kevesebben csépelik is a tankot.
Mellé fel kell jelölni az egyik addot, amivel mihamarabb végezni kell.

P2-ben az addok hosszasabban tartó stun-olása tilos - ezzel ugyanis csak azt érjük el, hogy az általuk használt Sonic Blade ( 150%-os sebzés ) CD-je szépen szinkronizálódik, és pl. a shockwave 4 seces stunja után egyazon pillanatban tolja rá a tankra az összes -> gyakorlatilag 1shotolva a tankot.

A feladat tehát az, hogy egyrészről a két v három tank megosztozik az addokon ( hunter jól jön MD-vel ), másrészről őket életben is kell tartani.
Jópár videóban az add-tank kite-olja az addokat, amíg azokból legalább egy meg nem hal, ill. nem jön a fixate rész.
Ez is kivitelezhető adott esetben, de értelemszerűen több gyakorlást igényel.

Természetesen mindkét nagy addot csapdázni kell, és ha kész van egy csapda, akkor akár egyből bele is lehet az egyiket ejteni; ilyenkor a kis addok megpróbálják kiszabadítani, de ezalatt le lehet őket ütni nyugodtan, addig se a tankot bántják.

A boss több hp-ja, és a DPS-ek kevesebb száma miatt fixen két db P2 lesz - a cél az, hogy ennyi elég is legyen.
Mivel az enrage timer mintegy 15 perc, ezért ez még belefér, de sokkal több már nem.

Ha átjutunk P3-ba, akkor a tankok mögé kell pozícionálni, olyan formán, hogy az egyik tank tankol, a másik pedig mögötte van, s a raid vmelyik tank mögött áll, hogy a boss és a közötte ott legyen a tank ( kb. mint Vizier ). Erre azért van szükség, mivel bejön egy új boss képesség, a Heart of Fear , a boss kilő egy golyót, ami jól lelövi a raid tagot; viszont ha vki van közte, akkor rá csapódik bele, nem a célpontba ( hasonló Vizierhez ).
Értelemszerűen az ideális az az, hogy a tankoló tank mögött nem áll senki, mivel számára elég lesz a szokásos sebződés, amit a boss kioszt, és az off-tank mögött sorakozik fel a raid, szépen, libasorban.

4 healer mellett P3 talán nem annyira vészes, igazából két dologra kell figyelni a fight alatt:

P1: a fieldek robbanásait élje túl a raid
P2: a tank(ok) ne haljanak meg

Ha emellett az enrage timert sikerül legyőzni, akkor gond már nem lehet.


Íme két videó, egy 3 heal - 3 tank, és egy 4 heal - 2 tank.









Végezetül pedig egy kite-olós tips & tricks rész, ezt is érdemes meghallgatni:

Utolsó szerkesztés: 11 éve 1 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hónapja #14354

Az nem lehet megvalósítható, hogy 4 add a pala tankon, 1 add Norvalon, 1 add Classon? Esetleg megpróbálhatok egy demonology tankot is.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 1 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hónapja #14355

Bernatella írta: Az nem lehet megvalósítható, hogy 4 add a pala tankon, 1 add Norvalon, 1 add Classon?

És kite-olgassuk, amíg meg nem hal legalább egy az add-tankon?

Ha elhúzzuk messzire, akkor nem feltétlen sebezne sokat, bár nem tudom, mennyire healolható, főleg úgy, hogy a critek ellen nincs védelem, egy Sonic Blade 150%-os sebzés critben pedig nem olyan vidám.
És értelemszerűen ha ily módon kiesik a 4 DPS-ből 2, akkor kérdés, hogy ki fogja leverni a megmaradó addokat ( vagy, ha így elég lenne 3 healer, akkor mondjuk 3 DPS lenne rá csak a többire ).

Ilyen jellegű trükközés helyett én személy szerint inkább vinnék (ide is) több rangedet, akik a nagy addokon tankjának közelében állva folyamatosan fel tudnák magukon tartani a +sebzéses buffot, és több healert / tankot ( első körben inkább több healert, azzal talán fixebb P1 is, és akik be tudnak segíteni P1-ben a boss DPS-be is ).

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hónapja #14357

a 4 healer tunik szamomra a legstabilabbnak.
a 6 addos tank beporgeti a CDket a healerekkel egyutt szep sorban, a dps meg szetkap egy addot villamgyorsan, ezutan az egyik meg ki is megy valakire, onnantol kezdve meg okesnak kellene lennie. azert nem 490-es gearben allitunk oda. november vegen az atlag gear amiben vertek a top guildek, 492,3 volt. nekunk messze jobb gearunk van es elvileg van egy mukodokepes taktikank is ra. szoval nem kellene azert 80+ wipe ehhez.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hónapja #14413

Írnak olyat, hogy az egyik tank a bal oldali addokat veszi fel a másik a jobboldaliakat, a DPS priója pedig az az add ami fixate-et tol. Nem 6+2, hanem 4+4.

Ennek az a lényege, hogy a közeli addok buffolják egymást, minden add kb 15% dmg buffot ad a többinek.

Would strongly suggest you save lust for the last phase. there can be a lot of damage and without a tremor, double fear on two healers can mean bad news fast (thats the biggest danger in the phase)

Yes, leave one windblade up (so you dont go back into phase 1 too fast).

For phase 2, your tanks / heals need to be popping big cds going into the phase. the damage buff with 4 of them stacked together makes them do 120% more damage (it might not be additive like this). We focused the fixated ones when they came up but aoe'd otherwise (focusing one like that can lower the damage the tank takes dramatically).

DO NOT STUN the adds (no aoe stuns). They will come out of it and focus your tank with their sonic blade attack all at once and your tank will die instantly. I don't know what the cd is on that ability they use, but when we used aoe stuns, we noticed they used it in unison sometimes and your tank cannot survive 3 of them at the exact same instant if there is a damage buff x4 going out since they are stacked up.

us.battle.net/wow/en/forum/topic/7200081636


Itt ua:
We will begin by stating that the 30% damage done increase that the adds get when in proximity of one another, from

Band of Valor , is not really problematic, as long as you do not tank all the adds together. In both 10 and 25-man, you should tank the adds in two groups. Therefore, you will have 1 Reaver and 3 Windblades on one tank, and the other Reaver and 3 Windblades on the other tank. Alternatively, you can have both Reavers on one tank, and all Windblades on another.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 1 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 1 hónapja #14416

Ezt akartam nektek írni csak nem volt időm. Nem avval van a gond hogy sokan vannak a tankon. Hanem hogy buffolják egymást.
Olyan mint Nefánál voltak a csontik.


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.154 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum