locked Smasszer combat/sub rugo [elfogadva]

Több
9 éve 2 hónapja #21460

Karakter info:

1. Karaktered armory linkje:
http://eu.battle.net/wow/en/character/twisting-nether/Smasszer/simple

2. Mainspec/offspec:
combat/sub

3. Mikor érkeznél ide a guildbe:
Kedvezo elbiralas eseten a ha van ra mod, a probaido alatt crossrealm jatszanek, mivel a karaktertranszfer sok penz, es nem szeretnek arnyekra ugrani. Ha netan az lenne a vegso konkluzio, hogy beleillek a csapatba, termeszetesen azonnal transferelnek.

4. Miért választottad ezt a karaktert, a speceit és a szakértelmeit?
Az elso karim wari volt, de BC-ben 2 haverral megbeszeltuk,hogy arenazunk, es tanakodtunk, hogy milyen legyen a setup, nekem a rugo jutott, sajnos nem ertunk el tul nagy sikereket, viszont a klassz nagyon megtetszett, es most mar kb. 8 eve ez a mainem.

A Subot azert valasztottam, mert ez a legerosebb singletarget spec, bar a rotationje az a "pain in the ass" kategoriaba tartozik. Meg emlekszem meg, hogy Cataban kulon shadow dance action bar volt, es az embernek percenkent volt 8 masodperce, hogy osszeallitsa. Azota meg megoldottak, hogy a shadowdance kozben a stealth actionbart kapod, ami meg azert nem jo, mert pl. sapolni combatban biztos nem fogsz, kickelni meg stealthben. Mindenesetre van, tudok is vele jatszani, csak frusztralo kicsit (meg nincs hozza gear).

A main specem a combat, egyreszt azert, mert ezt szeretem alegjobban, masresz azert mert igy esett a gear, harmadreszt tobb targetes harcokon meg egy szornyeteg. Jelenleg Subon single targeten kb. ugyanannyit tudok tolni, mint combaton, mivel 0 multistrikeom van, igy single target harcokon
is combaton megyek. Illetve valoszinuleg a kesobbiekben a combat rugo jobban fog skalazodni, mivel rekurzivan hat ra a haste (tobb haste -> tobb energy -> tobb eviscerate -> gyakoribb adrush -> tobb energy)

A talenteket nem nagyon magyaraznam, ha valakit kulon erdekel szivesen ertekezek arrol, milyen specialis szituacioban milyen mas talentet hasznalnek (pl. soakolashoz cheat death).

A gliffeknel 1 valami van, ami talan magyarazatra szorul, megpedig hogy a disappearance helyett evasion van. A disapp az nagyon kicsi dps novekedes, es tenyleg csak olyan szituaciokban van jelentosege, hogy mondjuk boven 1% alatt wipeol a csapat. De vegyunk egy olyan forgatokonyvet, hogy mondjuk 4%-nal kilapul a 2 tank (mert mondjuk a healerek teljesen kifogytak, vagy enrage van). Ezek utan a boss szepen elkezdi leutni a dps-eket, szerencses esetben hamar eler engem (3%), es onnantol kezdve evasionnel tudom tankolni. Innentol pedig az, hogy a maradek eletben levo dps meg 20(1%) helyett 30(0%) masodpercig tudja utni a bosst, sokkal tobbet er, mint az en fel %-os dps novekedesem. Es ezt nem kitalalom, volt mar
ilyen boss killem. Persze ez nem minden esetbe mukodik, ha pl. a tankok utolsonak halnak, vagy valami instant kill enrage effekt van, ezekben az
esetekben nyilvan jobb dontes lenne a fel%-os dps. De ilyeneken nem fogunk osszeveszni, ha kell akkor lecserelem az eva-t disapp-ra.

5. Total time played (level 100 és összesen külön):
~13 nap/~110 nap

6. Armory linkek egyéb max.szintű karaktereidre:
http://eu.battle.net/wow/en/character/twisting-nether/M%C3%B3kuci/simple
http://eu.battle.net/wow/en/character/twisting-nether/Kulim%C3%A1sz/simple
http://eu.battle.net/wow/en/character/dragonblight/Tiebreak/simple

7. WoL/WWS/WMO link egy raidre amiben szerepelsz:
Nem elek vele.

8. Screenshot az UI-dról, lehetőleg PVE raid/group környezetben:
Unitframe-et tobbet is kiprobaltam, de meg mindig az alap blizzardost latom at a legjobban. Buffokhoz debuffokhoz van weak auras. DBM. Damage meter meg nem azert van, mert szeretek dps huszarkodni, hanem tudom, hogy egy adott harcon nagyjabol mennyit kellene toljak, es ha az alatt vagyok, akkor tudom, hogy valamit rosszul csinalok.

http://postimg.org/image/3nvuue389/

Személyes info:

1. Polgári neved, mivel foglalkozol, milyen idős vagy, stb:
Csönde Gergely, 28
Szoftverfejlesztő + epitomernok hallgato

2. Hány raidet tudsz vállalni hetente:
Alapvetoen 3. Varhato ertekben mondjuk 2.9.

3. Gondot okoz a késői raid end? (rendesen 0:30, de néha 1:00)
Nem

4. Van működő mikrofonod? Hány fps-ed van raid közben?
Van. Nem tudom, de max grafikan folyamatos a jatek, WoDra zsiruj konfigot vettem.

5. Van bármi, ami befolyásolhatja a raideken való folyamatos részvételed?
Egyelore nem tudok rola

Játétapasztalat:

1. Miért választottad ezt a guildet:
Keves olyan jatekossal talalkozok, aki hozzam hasonlo mentalitasu, azaz hogy nem a gep elott eli le az eletet, de azert szeretne a kontentet is kipucolni, es skillje is van hozza, hogy ezt heti kevesebb szamu raiddel elerje. Ezert teljesen szoloban vagtam neki az uj kiegnek, abban remenykedve, hogy majd tudok osszeszedni olyan pugokat, ahol azert ez kivitelezheto. Mostanra belefaradtam mar ebbe, a heti mondjuk 5 csapatbol amibe bekerulok max 1 olyan van, ahol ertelmes jatekosok vannak. Korabban meg invelgettem en is csapatokat Highmaulba, azok altalaban egesz jok szoktak lenni, mert proving
grounds gold kerek (a curve acsivment nem sokat er szerintem), meg figyelek a klassz setupra, de most mar nem szokott osszejonni csapat, mivel a main
karakterek BRFbe jarnak, az altokkal meg nem szokas megcsinalni a goldot. BRF-be meg nem akarok invelni, mivel Iron maidenen meg eletemben nem voltam, es ugy nem szeretek leaderkedni, hogy van olyan fight, amit meg nem lattam. Szoval el kezdtem wow hungaryn bongeszni a recruitot, tobb guildet is megneztem, es az Omnislash tobb szempontbol is a legszimpatikusabb volt. A 9es kezdes tok jo, mert en is nagyon gyakran csak 8 utan erek haza, nem azert mert ejjeli bagoly vagyok hanem, mert ilyen hosszu a napom. Illetve a leirtak alapjan ugy gondolom, hogy talan hozzam hasonlo mentalitasu a tarsasag. Persze ez csak akkor derulhet ki, ha fogunk is egyutt jatszani. Persze lattam azt is, hogy pont elottem inveltetek egy masik rugot, de hat ugy voltam vele, hogy proba szerencse, vesztenivalom nincs.

2. Hogy találtál rá a guildre:
Mint irtam wow hungary.

3. Mióta játszol, milyen raideket pucoltál?
Vanillaban kezdtem meg 2005-ben. Raidelni BC-ben kezdtem, de csak hobbi szinten, egy kis guilddel Kharazant pucoltam holy paladinnal (ez meg a rugo elott volt). Ezutan foleg haverokkal meg pugokkal raideltem. Licskingben minden raidet kipucoltam normalon, ebbol elesben (tehat legfrissebb kontenkent) trialt normalban/hcban (kiveve anub), icc normal clear meg par hc kill, illetve volt meg nehany ulduar hard mode. Cataban elvonultam casualba, es csak a vegen Dragon soult nyomtam le elesben, meg talan BWD-ben voltam egyszer overgearelve. Pandaria elejen kicsit pihentettem a jatekot, aztan egy egyetemi tarsasaggal vagtunk neki a raidelesnek, amikor kijott SoO. Kipucoltuk Mogushant Vaultsot, a teraszt meg a Tot-t, igaz ezek mar nem eles kontentek voltak, de mivel szinte mindenki frissen huzta fel a karakteret, igy nem volt tul gearelve a csapat. Sajnos mire SoO szinture gearelodtunk feloszlott a tarsasag, igy ezek utan mar csak nehany flex killem van. Jelenleg Highmaul hc 7/7, illetve brf normal 8/10. Mythic highmaulban meg nem voltam, kedv az lenne, csak ingerencia nincs mar ott wipeolgatni random emberekkel. Illetve hc BRFben sem voltam meg, mivel kicsi az ilvl-em (legalabbis azok szerint, akik a csapatokat invelik).

4. Melyik volt ezek közül a kedvenced és miért?
Kara/ICC, jok voltak a bossok, meg hangulatos az insta.

5. Milyen guildekben voltál? (távozás okát is írd le)
Kicsi guildekben foleg, ami abszolut haveri alapon letesult, egyszer voltam egy HC guildben par honapig, a nevet nem szeretnem kozzetenni, mert nem szeretnek nyilvanosan senkirol sem rosszat mondani, en tavozni nem tavoztam, csak raiderbol friendbe tettek, aminek az az oka, hogy ugy vettek fel a csapatba, hogy az assa rugojuk elment, es ugy gondoltak, hogy az nelkulozhetetlen, aztan roviddel kesobb kiderult, hogy nem nem az, es mivel egyebkent mas jobban gearelt rugojuk volt mar eleg, ezert en folyton a kispadon toltottem a raideket. Aztan vegul visszajott meg az assa rugo is, es itt mondtam azt, hogy koszonom, tegyetek friendbe. Felreertesekbe ne essunk, azzal nincs bajom, hogy kispadon kell ulni, de az nem palya, hogy beinvelnek azert, hogy 3 honapig heti 5 este ott uljek a gep elott, es altozzak, mikozben nem kepesek annyit mondani, hogy bocs elszurtuk, igazabol nem volt rad szuksegunk.

6. Sorolj fel röviden pár a WoWban elért eredményt, amire büszke vagy: (olyan dolgok, amik teljesítése kiemelkedően emlékezetes sikerélményt adott, vagy különlegesnek számít)
Loremaster cata elott

Thunderfury (igaz, hogy szoloztam mar, de azert akkor is le kellett menni 2 even keresztul minden heten MCbe), szabadidomben ezzel megyek mivel csak 1-2% dps csokkenes.

Blood princes elso kill acsivmentre sikerult, ami azert erdekes, mert mashogy gyakorlatilag nem tudtuk volna megolni oket, mivel a 2 tank kivetelevel senkinek sem volt 30K hpja.

HC Sindragosat ugy oltem, hogy eletemben eloszor lattam a bosst kozelrol (el is szurtam parszor de az este vegere csak belejottem)

7. 1-5 skálán értékeld, mennyire érted meg az írott angol szöveget:
4.9

8. Hol és mikor nézel utána a bossok taktikáinak?
Wowhead+Fatboss videok. Mielott kijon a kontent.

9. Hol és mikor nézel utána a kasztoddal kapcsolatos információknak?
Regen elitist jerkset olvastam, meg magam szamoltam ki licskingben kb. mindent, erdekes modon ugyanaz jott ki mindig mint elitist jerksen. A komolyabb szamitasokhoz manapsag mar lusta vagyok, de azert az egyszerubbekbe meg belefolyok. Most meg icy-veins, meg noxxic, de hat mindket oldal hagy kivannivalot maga utan, szoval elolvasom, amit ott irnak, aztan jol atgondolom.


Elovastad és elfogadod a guild szabályzatot? ( link )
Igen

Nehany sor meg arrol, hogy mire lehet tolem szamitani. Olyan fightokon, amit meg eletemben nem lattam, jo esellyel benezek par mechanikot nehany alkalommal, de hatarozott progress latszik a teljesitmenyemen, es mondjuk olyan 5 try utan mar egesz megbizhatoan vegzem a dolgom. Viszont olyan is elofordul, hogy egy mechanikkal csak 15. tryon talalkozom eloszor, mert ugy jon ki, es akkor rontom el. Ezen felul lehet, hogy 10-szer oltem mar egy  bosst, es megis elrontok valamit, emberbol vagyok. Jelenleg single target harcon full raid buffal, bloodlusttal olyan 25-27k dpst tudok tolni (pl  kargath/butcher). Ez nyilvan fugg attol, milyen hosszu a harc, meg mikor van bloodlust. De pl. tectuson toltam mar 40k felett is. A harcokon igyekszem a taktikra fokuszalni, ez neha meglatszik a dpsen is, pl. hansgaron inkabb hagyom a bosst a fenebe, es probalok a pecsetek kerulgetesere koncentralni, az alacsonyabb dps meg mindig jobb mint a halott dps.

Ja es a main hand encsantom. Kb. 2 honapja ott hever a taskamban a warsong, csak mivel sajat  zsebbol tolom a jatekot, nem akartam 655os fegyora ratenni, mert eleg komoly koltseg. Viszont ugy latszik az istenek nem szeretnek, mert armory  szerint 16 kargath es 5 twin ogron killem van, ami osszesen 30 feletti drop chance sealekkel egyutt, es eddig osszesen 2szer lattam agis mainhandet  esni, akkor is elvittek elolem. De ha ezen mulik, felteszem a 655os fegyverre.
 
Bocs a hosszu appliert, es koszi annak, aki idaig jutott azolvasasban. Szerettem volna minel atfogobb kepet adni arrol, hogy ki vagyok en, es mik a celjaim a jatekban.

Téma zárolva.
Több
9 éve 2 hónapja #21461

Szia, köszi az apply-t nekem tetszik. Logok itt vannak:
www.askmrrobot.com/wow/combatlog/player/...ting_nether/smasszer

Kérdésem az lenne, hogy a többi 100-as karaktereddel milyen a viszonyod? Azért kérdezem, mert egy icipicit talán most nagyobb szükségünk lenne healerrre mint dps-re.


A szar DPS-t nem megmagyarázni kell, hanem javítani rajta…
Utolsó szerkesztés: 9 éve 2 hónapja Írta: Dögrovás.
Téma zárolva.
Több
9 éve 2 hónapja #21462

Hali! Ilyen apply-ért nem kell elnézést kérned. Szeretjük az alapos, átgondolt munkát.

Dög előbbi hozzászólásához kapcsolódva engem konkrétan a monkkal való kapcsolatod érdekelne (amellett, hogy szerintem a rugónak is helye lehet). Csak paladint ne. :)

Téma zárolva.
Több
9 éve 2 hónapja #21463

A saman az nagyon uj, ezt raideken is erzem, kozel nem hasznalom olyan magabiztosan mint a tobbi klasszt, raadasul a restot azt 1 hete csinaltam meg, az se biztos, hogy fejbol fel tudnam sorolni, milyen healing spelljei vannak (+nincs gear).

A monkot pandariaban inditottam, a mistweawerrel szeretek jatszani, szerintem megy is, de nem tanulmanyoztam behatobban a mechanikokat, mint a rugonal, szerintem a talentek is meg pandarias rend szerint vannak kiosztva, csak a 7esnek neztem utana. Annyira rosszul azert nem healelhetek, volt mar olyan, hogy pl. normal Koraghon az utolso elotti pajzsleveres elott az osszes tobbi healer beleallt a trampliba, es egy teljes fazist vegighealeltem egyedul, de azert neha belefeledkezek a healbe, es beleallok ebbe-abba. Altalaban 30kt azert tudok hozni (ha kell, mert ugye a jo healer annyit healel amennyit kell, nem tobbet nem kevesebbet). A hatulutoje a dolognak, hogy a tobbi speccel nem igazan vagyok kepben, brewmaster az egyszer voltam nagyon rovid ideig, de korabban csak warival meg palaval tankoltam, es egyszeruen valahogy nem birt raallni az agyam, annyira mas. A windwalkerrel valamivel jobb a helyzet, mivel azon szinteztem, de hat nem voltam meg vele raidbe, szoval azt is biztos boven gyakorolgatni kellene.

A legnagyobb gyakorlatom a paladinnal van, mivel azzal is eleg regota jatszom, mindharom specet ismerem, bar ha lehet kerulom a protot meg a retrit. Holyval nagyon sok raid tapasztalatom van, gyakorlatilag majdnem ugyanaz mint a rugoval, viszont WoDban meg nem jatszottam vele tul sokat. Ami jo benne, hogy eleg jol atlatom kozben a harcokat, mivel 1 kivetelevel az osszes heal kasztos, igy boven van ido bameszkodni. Itt meg az a problematika, hogy allis a karakter, es igy a transzfer meg huzosabb osszeg lenne, raadasul nem lehetne crossrealm sem jatszani. Meg nincs meg a gold healing, bar ez szerintem csak lustasag kerdese.

Osszegezve en ugy gondolom, hogy a monkom johet szoba, hogy healerkent csatlakozik. Viszont ettol meg nem lesz az a mainem, az mar valoszinuleg mindig a rugo fog maradni. Eddig is tobbszor volt mar olyan, hogy a koz megkovetelte, hogy valamelyik alttal tobbet jatszak, mert tank vagy healer hiany van, de elobb-utobb valamilyen uton-modon a rugoval mindig utolertem az altokat progressben, vagy le is eloztem.

Téma zárolva.
Több
9 éve 2 hónapja #21470

Hy!
Taktikai kérdés, milyen bossnál fogsz 5 sec evasion bonussal tovább életben maradni? Lk óta a bossok 90%-a többet sebez ability-kből mint melee auto-ból. Egyébként frankó minden azon kívül h jobb ilvl-ed van mint nekem :D Egyébként még patchig (amíg nem javítják ki a subterfuge bugot) lehet jobb dps-ed ha van Glyph of Vanish-ed subon (dupla subterfuge, ha nem ismernéd a bugot).

Téma zárolva.
Több
9 éve 2 hónapja #21471

Nagyon messzire nem kell menni, Kargath Bladefist pl. A tankokat csak meleezi, az impalet meg eleg ritkan nyomja (persze az szivas, ha pont akkor, amikor elkezd utni:)), es teljesen hagyomanyos enrage van (dmg+attackspeed). Az mas kerdes, hogy meg eletemben nem lattam az enraget, de mythicen el tudom kepzelni, hogy nemely csapat belefut. :) De mint en is mondtam, ez csak azon a bosson mukodik, amelyiken. Nem, a subterfuge bugrol nem tudtam, de most mar tudok, ki is probaltam, valoban 5 secig tart 3 helyett, kosz az infot. :) Viszont 6.1-tol a tier bonusszal valoszinuleg mindenhogyan targytalan lesz az evasion, a 4es bonusz miatt mandatory lesz a disappearance glyph.

Téma zárolva.
Több
9 éve 2 hónapja #21472

Szia, az Apply-t elfogadtuk. Jelentkezni a raidekre itt a weboldalon tudsz. Trial idő alatt nem kell transferelned.
Kicsit jobb lenne, ha legalább offspec healed lenne, de az elsődleges szempont az hogy te jól érezd magad a karakterrel.


A szar DPS-t nem megmagyarázni kell, hanem javítani rajta…
Utolsó szerkesztés: 9 éve 2 hónapja Írta: Dögrovás.
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.136 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum