locked Gyulu Enhancement/Elemental

Több
11 éve 9 hónapja #10609

Karakter info:

1. Karaktered armory linkje: eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Gyulu/simple

2. Mainspec/offspec: Enhancement/Elemental

3. Mikor érkeznél ide a guildbe: Amint lehetséges :)

4. Miért választottad ezt a karaktert, a speceit és a szakértelmeit? Húha, előszöris a karaktert azért választottam, mert több kaszttal is játszottam már, de mind közül az enhancement shaman fogott meg a legjobban, azzal élvezem legjobban a PVE-t. Perszer szeretem az elementalt is, de melee dps-t jobban kedvelem :) A szakmákról pedig, megfigyeltem, hogy valamennyiük 2 gem statjával ér fel (úgy értem, hogy amit pluszba kapok, ha megvan a szakmám, remélem értitek), shaman révén szóba jöhetett volna enchanting-tailor párosítás, a tailor back enchantja nagyon tetszik, nem jártam cata patchben után, de talán többet ad átlagban 2 (rare) gem statnál. Van egy alt karerakterem alli oldalon, neki ezek a proffok, így nem szerettem volna ugyanazt húzni neki, így a második lehetséges párosítást választottam, ami szintén jónak tűnik, a skinning-lw-t. Talán picivel gyengébb, mint az első variáció, de tudom, hogy nem múlik rajta jelentősen semmi sem. Ide kapcsolnám még a faj választást is, az 1% haste miatt választottam a goblint.

5. Total time played (85-on és összesen külön): 4 nap, 8 óra, 31 perc és 85-ösön 6 óra és 20 perc.

6. Armory linkek egyéb max.szintű karaktereidre: eu.battle.net/wow/en/character/arathor/Napsugar/simple

7. WoL/WWS/WMO link egy raidre amiben szerepelsz:

8. Screenshot az UI-dról, lehetőleg PVE raid/group környezetben: hú, perpillanat nincs, ha lehet, ezt később csatolom, illetve ha fontos, egyébként az általam raidben használt addonok: X-perl UI, Recount, Deadly Bossmod, Parrot(a sebzések/healek kis betűkre vannak állítva, hogy lássam jobban a történéseket)
Ezeken felül be van kapcsolva még pár addon, de raid közben nem használom őket, legalábbis nem taktikai szempontból, tehát nem befolyásolják a teljesítményem.


Személyes info:

1. Polgári neved, mivel foglalkozol, milyen idős vagy, stb: Horog Gyulának hívnak, 21 éves leszek most szombaton (21-én 21 éves :D :D). Egyetemi hallgató vagyok (DE IK GI, most leszek harmadéves). Nyáriszünetben szüleimnek segítek kertészkedésben, ezenkívül hétköznap hivatalosan napi 4-5 órában webáruház-fejlesztésben veszek részt, egy barátomnak dolgozom, segítek ezzel, jelenleg még termékregisztráció és hozzá kapcsolódó dolgok folynak (gardenova.hu) :). WoWon kívül hobbim még a horgászat, most kezdem el újra a csúzlizást (immár vadász-csúzlival:) ), és a fő hobbim a csocsó, mostmár mondhatom hogy verseny szinten is.

Körülbelül ennyit így hirtelen magamról :)

2. Hány raidet tudsz vállalni hetente: 2-3 raidet tudok vállalni, kivéve ha nyaralni leszek, vagy hasonló, de ez egy hét lesz a nyáron, még bizonytalan hogy mikor, máskor tudom teljesíteni a 2-3 raidet.

3. Gondot okoz a késői raid end? (rendesen 0:30, de néha 1:00) Épp ellenkezőleg, ez illik be pont a napirendembe, estére végzek a mindenféle dologgal, így pont jó az időzítés :)

4. Van működő mikrofonod? Hány fps-ed van raid közben? Van működő mikrofonom. FPS változó, sajnos nem olyan sok, épphogycsak tudok játszani (kb 10), viszont tervezem egy asztali gép beszerzését, remélem a nyár végén erre is sor kerül. (jelenleg laptopról tudok játszani)

5. Van bármi, ami befolyásolhatja a raideken való folyamatos részvételed? Erre a kérdésre talán fentebb választ is adtam, a nyaralás, de ez egyszer lesz a nyáron :)

Játétapasztalat:

1. Miért választottad ezt a guildet: Egy guild taggal beszélgettem pár szót, amíg húztam a karimat, ő jókat mondott róla, ezért is lett szimpatikus, meg persze azért is, mert magyar, meg PVE, és mert jó játékosok között lehetek, akikkel úgy gondolom jó lesz csapatban játszani :)

2. Hogy találtál rá a guildre: Előző kérdésben említettem, hogy egy guild taggal beszélgettem :)

3. Mióta játszol, milyen raideket pucoltál? Nemtudom hogy ez mennyire ér fel tapasztalattal, de körülbelül 4-5 éve wowozom, tört szerveren kezdtem, aztán amikor kezdtem átlátni a játékot és megtanulni játszani, akkor az akkori legigényesebbnek kikiáltott magyar törtre mentem át, ott még BC volt akkoriban, és SWP-n kívül körülbelül bugmentesen meg voltak csinálva a raidek, ezek közül leginkább Hyjal és BT volt a fő, a klánunk oda járt rendszeresen, majd SWP-ben KJ-n kívül vertünk mindent (KJ sajnos bugos volt).
Ezután LK patchben körülbelül mindent vertünk (ICC HC módja nem volt még bennt, így az kimaradt).
Eközben jött az elhatározás, hogy szeretnék végre eredeti szerveren játszani, így kerültem át Cataclysm-re februárban, de még nem sikerült igazából DS 10 normálon kívül mást ütnöm, ugyanis itt még nem voltam komolyabb klánban, random-raidel pedig lehetetlen erősebb raideket ütni.

4. Melyik volt ezek közül a kedvenced és miért? Egyértelműen BT, azt a hangulatot, azt a beleélést egyik raidben sem tapasztaltam, amit ott, és ez nem csak azért van, mert a játék-korszakom elejére tehető, hanem azért is, mert a Blizzard nagyon eltalálta, mái napig szeretek akár 85-ös karival is lemenni és végigverni :)

5. Milyen guildekben voltál? (távozás okát is írd le) Madárijesztők - nem távoztam, alt karakterem van ott (Napsugar - worgen priest), viszont nem járok vele raidekre.

6. Sorolj fel röviden pár a WoWban elért eredményt, amire büszke vagy: (olyan dolgok, amik teljesítése kiemelkedően emlékezetes sikerélményt adott, vagy különlegesnek számít) Itt egyelőre tört-szerveres élményeket tudok felsorolni, remélem nem baj, még nem játszottam sokat eredetin.
- Akármilyen karakterem volt, minddel bőven megállatam a helyem a szerepemben, ami valahogy mindig DPS volt raideken, tankolni, healelni nem szeretek, így csak DPS speceim voltak. DPS listát szerettem mindig vezetni, persze tört szerver lévén gyakran buggerek, vagy alapból bugos kasztok természetesen előztek meg néha. (ebből is lett elegem... :) )

- Realmfirst king-slayer (szintén cement sámival) :) - erre büszke vagyok, bár ez nem csak az én érdemem, a másik 24 ember ugyanúgy kivette belőle a részét :)

- Cement sámival soloztam párszor ZG-ben (még akkor 60-as raid volt) a High Priest... nemtudom már milyen bossot, aki dobja a Swift ZUlian Tigert, és mákomra ki is esett :)

7. 1-5 skálán értékeld, mennyire érted meg az írott angol szöveget: 4 (csak néhány szó van, amit nem ismerek)

8. Hol és mikor nézel utána a bossok taktikáinak? Megmondom őszintén, eddig TS-en elmondta a raid-leader, vagy egy megbízot, és az elég volt, persze ha szükséges ezután, és ha ad egy linket valaki, akkor utánuk fogok nézni.

9. Hol és mikor nézel utána a kasztoddal kapcsolatos információknak? Aktuálisan szoktam nézni, főleg in-game, szeretek magamtól rájönni hogy milyen a legjobb talent-felépítés, glyphek, mire érdemes gemelni, enchantolni, stb, de most kivételesen megnéztem noxxic.com-on egy pve guide-t a statok prioritása miatt. Ezenkívül sörözés közben egy barátommal (aki szintén szeretne hozzátok jelentkezni) szoktunk beszélni ezekről.


Elovastad és elfogadod a guild szabályzatot? ( link ) Igen.

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10610

Az apply kidolgozott, rendben van. Egy LFR bossfight screenshotot tegyél fel légy oly kedves.

Ami nagyon hiányzik az a tapasztalat.

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10611

Hát igen a tapasztalat... De Küngen is volt lvl1 és van rá esély, hogy Gyulu az új sámánisten. A játék jelen szakaszában nem gond valakit tesztelni egy HC raiden. Legalább lesz lehetősége utánanézni a taktikának úgy, hogy nem a RL-től hallja.

Az látszik, hogy Gyulu nem játszott még megközelítőleg sem olyan szinten mint mi tettük azt a progress időszakban. Ezért néhány szó az elvárásokról:

A raid feliratkozások véresen komolyan mennek. Értsd ezalatt, hogy pillanatok alatt friend státuszt - ami gyak. csak a guild chat használatára jogosít - kapsz ha elmulasztod. Egy tieren belül 2-3 dobásod lehet. A nem megjelenés ua. Ez azért van, mert felnőttek vagyunk, elvárjuk, hogy ne játsszon senki a másik idejével. Hogy ezt mennyire komolyan vesszük: T12-T14 progress időszakban nem volt olyan Omni raid, ami elmaradt volna, pedig a roster szándékosan szűk.

Sajnos az általunk elvárt szinten nem fér bele, hogy saját buildeket építs - bár ez MoP-pal már nem lesz téma. Pontosan ismerni kell a DPS matekot, EJ nyomonkövetése elvárt. A taktikára ugyanez vonatkozik. Nem a RL-től fogod hallani, ismerned kell mire jön az 1. try.


Illik a progress killeken néha rankedet tolni. Ha ez a kifejezés új lenne: world top 200 az adott specen. A játék azon szakaszában mikor mi a killeket hozzuk, nincs még meg a gear, így a kill patikamérlegen számolt. Rendszeres, hogy 2-3 player van csak életben és további 1-2 sec múlva már corpse run lenne. Mi nem szimplán játékosokat keresünk, hanem elhivatott, maximalista, megbízható skilles playereket.

De mint már az elején mondtam: van lehetőség próbát tenni, támogatom a trial rangot.




a

Utolsó szerkesztés: 11 éve 9 hónapja Írta: Bernatella.
Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10612

Szépen megírt apply látszik hogy foglalkoztál vele.
A kép nekem is hiányzik. Ahogy Little írta a raid tapasztalat nagyon nagyon kevés. Evvel a gearel még nem fogja beengedni LFRbe.
Ugyan nem én vagyok a raid leader de megjegyzem jelen helyzetünkben nem ilyen tagra lenne most szükségünk.
Nem a személyed ellen van kifogásom csupán a tényeket figyelembe véve.

Én nem támogatom az Applyt


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...
Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10613

Szia!


Köszönjük a jelentkezést, amire így hamarjában rákérdeznék:

- azt írtad, hogy DS10-et 'ütötted', ez hogyan volt? Semmilyen raid boss kill nem látszik a linkelt karakteren, még BH boss sem, DS10 pláne. Az LFR 25fős, szóval lehet, hogy csak elírás, és erre gondoltál?

- a gear erősen hiányos, de ezt biztos érzed Te is. Enchantok szintén, erre érdemes lenne rászánni egy hétvégét, és rendbetenni ( tolni HC-kat, ZA / ZG-t, hogy gearolódjon a karakter, majd ha más nem, akkor vmi olcsó enchantokat rárakatni ).

- tapasztalt hiánya, ez lenne talán a legkevesebb, de az, hogy még old school raidek sincsenek ( ahová nemtom, transfog gear miatt le szoktak menni ). Nem látszik abszolult, hogy a karakter vha betette volna a lábát bármilyen raidbe. DS HC-t pedig kezdő raidnek kicsit erősnek érzek.

Maga az apply egyébként szimpatikus, csak a karakternek kellene még érnie valamennyit.

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10614

Hello, ha jól emlékszem velem beszéltél.

Említetted, hogy a noxxic-on utána néztél a stat prioritásoknak, mint ott láthatod a prior szerinti legutolsó stat a haste.(Ezért valasztottad a goblint?)
Talent rendben.(Bár ez nyilván boss függő is.)
Gear/enchant/gemelés hiányos.(Ezek nyilván pótolhatóak idővel.)


Doh.
Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10615

Megnéztem az allys karaktered is. hát annak sincsen sokkal több raid tapasztalata sajnos.


NE ESS KÉTSÉGBE, gondolj arra hogy mindig akad másik olyan ember aki még szarabb helyzetben van...
Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10618

Az applyval nekem sincs bajom, de 6 óra 20 perc? cmon..


Up the Irons!
Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10619

igaz nem én döntök de emléxem mikor ott hagytam taurit és lvl 85 lettem :D én is jelentkeztem egy úgy mond HC guildba semmi gearral. 3hét alatt össze szedtem a geart és rankedet toltam :D és csak az apppplllyyyyy végére csatoltam miután elutasitotak :D nekem is mindenki azt mondta egy tört szerver semmit nem ér azért én ott meg tanultam játszani :D
persze vannak kivételek :D
én azt az applyt az én helyzetemből kiindulva támogatom :D hisz mi nem veszíthetünk :D csak nyerhetünk "Gyulu az új sámánisten" :D
maga a gear az semmire nem elég per pill.
+ ui nekem is hiányzik (rengeteg mindent elárul az ui egy játékosról )
De nem én döntök :D
de viszont míg a géped nem hc raid képes addig szerintem nincs miröl beszélni 10fps el nem lehet hc raiden részt venni (szerintem )

Utolsó szerkesztés: 11 éve 9 hónapja Írta: Ødîn.
Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10621

Sziasztok! Igyekszem elmagyarázni a felmerült kérdéseket! :)

DS 10 normált Napsugar karimmal toltam, és annak látszik is a gearjén, ha jól emlékszem hoztam cuccot, de ha nem is a végéről, achievementet tuti kaptam a végén, bár nem foglalkozom achievementekkel.

A gear, tudom, igen, épp a minap lettem meg vele 85-ös, ezért hiányos a gear, sőt mondhatni gyatra, 5fősökből 378-ilvl-t majdhogynem el lehet érni, ezt napokon belül beszerzem, ezenfelül nemsokára raidfinderre is tudok joinolni, ha szerencsém van onnan is hozok pár itemet.

A tapasztalatról, hogy szerintem csak a Cataclysmes raidek hiányoznak nekem tapasztalat terén, ugyanis ami RF-en kívül volt, azt mint már írtam, egy DS 10 normál összesen :( Nem vagyok olyan player, aki nem tudna hamar, 1-2 éles try után alkalmazkodni bármilyen boss taktikához is. Szabályzatban volt erről szó, hogy ha nem megy valakinek, akkor a többiek tudnak segíteni (ez a raid taktikákra és a karakter kezelésére volt értendő, ha jól emékszem, nekem csak a taktikákkal lenne gond, az is csak nagyon eleinte :) ).

A karakteremről utánanézésnek, na igen... a haste :D Az vicces volt, mert LK-ban a haste volt legjobb stat az enhance shamannak, nem is gondoltam hogy ez Cataclysmben változni fog. már 30-40-körül jártam a karival, amikor megnéztem proff miatt a noxxic.com-ot. :D
Végülis, belegondolva, csak orc lett volna jó az ap miatt, ugyanis troll is attack speedet ad, tauren meg semmi jót. Így sem bántam meg a döntésem.

FPS-ről, ha kb 10 fps-em van RF-en, akkor nemtudom, de szerintem néhánnyal többnek kéne lennie 10 fősben. Egyértelműen jobb lenne állandó 50-60 fps-el játszani, sajnos ez nekem nem lehetséges, és említettem hogy tervezem egy asztali gép beszerzését, de ez még csak terv, nem veszem biztosra, sokmindentől függ még (főleg a rávalót kellene még összefarmolnom a nyáron :D ).

Igen Dardius, nekem is sikerült törtszerveren megtanulnom játszani úgy érzem, különben ott sem számítottam volna "elit"-nek, ha mondhatom így keresett játékos voltam.

Így hirtelen, azt hiszem sikerült minden kételyre reagálnom. Köszönöm szépen hogy ilyen gyorsan reagáltatok az applymra. Az a véleményem, hogy egy appliból teljesen nem tudtok megismerni, mert nem túl régóta vagyok eredetin, tört szervert nem tudjuk igazából ehhez hasonlítani.

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10623

Adott esetben lehet olyanban gondolkodni, hogy X idő múlva ( mondjuk 2 hét ) megnézzük újra a karaktert.
Az 2 reset, ha augusztus első hetében gondolkodunk.

Ezalatt szépen fel lehet gearolni a karaktert, némi tapasztalatot szerezni vele raid környezetben is.

Én magam nem zárkózom el attól, hogy relative kevesebb tapasztalattal / gearrel nézzünk meg vkit; mindamellett az elkötelezettséget is mutatná, hogy mennyire akarja a jelentkező a raid spotot, tényleg 'dolgozik' -e a dolgon 2 hétig ( ez elég tág időszelet, teljesen elég arra, hogy akár napi 1-2 óra játékkal raidképessé tegye a karaktert ), és utána a karakter ott lesz majd okosan talentelt, reforge-olt, enchantolt állapotban, avagy sem.

Szükség van jó játékosokra, minden helyzetben, viszont kell vmilyen alapanyag, amiből építkezni lehet, kék-zöld karaktert nem cipelünk raidekre, mert lehet Ő a világmegváltó szupersámán, és a gearjéhez képest 200% DPS-t tol, de a kevés HP miatt nem életképes bizonyos esetekben. Ill. ha így is tank alatt van DPS-ben.

Ez gondolom érthető, én részemről nem zárkóznék el, a gear így kieg végén egyre másodlagosabb, de még mindig szükséges feltétel.

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10624

Jah igen, az encounterek tekintetében természetesen segítséget nyújtunk, de ez első körben az oldalon megtalálható taktikákat jelenti.
Egész részletes leírások vannak, lehet kérdezni is, stb.
Ez természetesen áll, az oldal egyik ( jól titkolt :) ) célja az, hogy segítsük a magyar közösséget.

Úgyhogy az alap, hogy amikor vki beesik raidre, akkor minimálisan az itt leírt dolgokat olvassa el, nézze meg, legyen vele tisztában. Én legalábbis morcos szoktam lenni, amikor ott egy leírás, amin dolgoztam X órát, és az emberke le se sajnálta, és nem szánt rá 10 percet, hogy megnézze.

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10625

Az utolsó 2 hozzászólásra válaszom:
Rendben van, taktikát olvasni fogom, és akár máris bevennétek, akár két hét múlva, attól függetlenül nem várnám el, és nem is mennék ilyen gearrel komolyabb raidbe, tisztában vagyok vele, hogy perpill. ez kevés, nekem most még twilight hc-kat kell kezdenem, raid finderezgetni, közben gyengébb raidek már jöhetnek. :)

Köszönöm a pozitív véleményeket!

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10626

1500 goldbol durrrr pvp gear és azzal beenged lfr re nem is kel felvenned a végén eladhatod XD

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10627

Ha leveszed minimumra a grafikát akkor mit tud a géped 10-es raiden?

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10629

Hm, nemtudom, de szívesen kipróbálnám :) Particle denstinit vagy mit bennthagyom valamennyire, mert a spellek láthatósága taktikához is kell! Többi dolog fölösleges vagy mind1 taktika szempontjából :)
Köszi a tippet :)

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10630

Gyulu írta: a skinning-lw-t. Talán picivel gyengébb, mint az első variáció, de tudom, hogy nem múlik rajta jelentősen semmi sem

Ez is csak részletkérdés, igaz hogy 80 critet ad a skinning (v. 120 nem tudom; Pénzkeresés céljából amíg gearelodsz stb. maradjon). De ne er tobbet 80 aginal. Wipeltunk mar 30k HP-nál is, úgyhogy idővel erdemes mas proffot valasztani az LW mellé.


Doh.
Utolsó szerkesztés: 11 éve 9 hónapja Írta: Mlnrmt.
Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10637

Gyulu írta: Hm, nemtudom, de szívesen kipróbálnám :) Particle denstinit vagy mit bennthagyom valamennyire, mert a spellek láthatósága taktikához is kell! Többi dolog fölösleges vagy mind1 taktika szempontjából :)
Köszi a tippet :)

Azt is vedd le nyugodtan. A minimumon is tudsz raidelni, max át kell szokni a kevésbé csilivili effektekre.

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10641

látom sikerült LFR re bejutni és végigtolni tudnál egy akt képet fel tölteni raid közben :D

Téma zárolva.
Több
11 éve 9 hónapja #10649

Íme egy kép :)

Mellékletek:
Téma zárolva.
Oldalmegjelenítési idő: 0.289 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum