normal Chimaeron

Több
13 éve 1 hónapja #88

Blackwing Descent középső termében a lifttől nézve a bal oldalon lévő terem bossa.

Setup: 2 tank, 3 healer, 5 dps

Ennek a fightnak a kulcsszereplői a healerek, és nagyon sok múlik rajtuk.
A harcban 20%-ig két fázis váltogatja egymást.

1. fázis
A bosst nem hagyományos módon kell behúzni, hanem a teremben van egy Finkle Einhorn nevű npc egy ketrecbe zárva, a Bile-O-Tron nevü robotja mellett. Amint vki beszélt Finkle-lel a robotja életre kel és felébreszti a sárkányt. Amíg a Bile-O-Tron robot aktív, addig buffolja a raidet. A robot a harc alatt közöttünk fog rohangálni, de nem kell vele foglalkozni.
Finkle Mixture (buff): egészen addig, amíg a hp-d 10.000 felett van, meggátolja hogy bármibe is belehalj a fight alatt. Ha egy raider hp-ja 10K felett van és belehalna vmibe, akkor ehelyett a hp-ja 1-re csökken.
Ebből következik, hogy phase 1-ben elég az embereket 10K hp felett tartani, minden efeletti heal felesleges overheal. Viszont ha a hp-juk 1-re esik vissza villámgyorsan fel kell őket tolni 10K fölé.

Ezalól csak a tankok a kivételek. Chimaeron nagyokat üt, és 2 spéci ütést is nyom a tankokba:

Double Attack: ez egy dupla melee ütés gyors egymás utánban. tehát hiába van a tank 10K hp felett, az első ütés leszedi 1 hp-ra, és a rögtön utána következő megöli. Emiatt a tankokat max hp-n kell tartani és a double attack alatt jó ha cooldownokat is használnak a tankok.

Break: ez persze arra van kitalálva, hogy a tankokat még nehezebb legyen max hp-n tartani. Ennek megfelelően 25%-kal növeli a tankot ért sebzést, és minden stack 15%-kal csökkenti a healing effektet a tankon. 15-20 másdopercenként nyomja a boss. A tankoknak 3 stackenként tauntolniuk kell egymásról a bosst, de már a 2. stacknél használni vmi cooldownt.

A raidnek min. 6 yard rangere kell szóródni egymástól.

Caustic Slime: ez egy zöld hányás, amit a boss random 2 emberre tol és 280.000-et sebez. A hányás egy debuffot is felrak, ami 3 másodpercig csökkenti a hit ratinget. A teendő annyi, hogy szóródni kell, hogy a két emberen kívül ne kapja be senki más a hányást, és gyorsan felhealelni a 2 embert 1 hp-ról 10K fölé.

Massacre: instant 900.000 sebzés az egész raidbe, nem elkerülhető. Ettől mindenki hp-ja 1-re esik vissza a raidben, a tankoké is, és akinek 10K alatt van a hp-ja, az ugye meghal. Érdemes dedikált healert/healereket a tankokra állítani, akik a Massacre után villámgyorsan maxra healelik a tankokat, a többi healer pedig a raid többi tagját húzza fel 10K hp fölé.

A Massacre után időnként a Bile-O-Tron robot eldobódik és kikapcsol, ezzel eltűnik a raidről a Finkle's Mixture buff. Ez tulajdonképpen a phase 2. Nem kiszámítható mikor lesz a robot offline, szóval a p2 teljesen random időközönként következik be.

2. fázis
Ez a fázis 30 másodpercig tart, és ezalatt Chimaeron három feje elkezd harcolni egymással. A raidnek össze kell állni egy helyre, hogy a sebzés szétoszoljon közöttünk, a healereknek pedig maxra húzni mindenkit. Erre 15 másodpercünk van, utána 5 másodpercenként lehány minket a boss méreggel (Poison Bombs). Mindenki használjon cd-ket, hs-t, stb. ebben a fázisban, mert nagyon nagy lesz raidet ért sebzés. Minden hányás után a lehető leggyorsabban maxra kell healelni mindenkit.
A fázis végén megint egy Massacre jön, ami alatt szét kell futnunk újra, és felvenni a phase 1-es poziciót. A Massacre előtti utolsó poison bomb után már nem érdemes felhealni az embereket, mivel a Massacre 1 hp-ra szed le mindenkit.

3. fázis (20%-tól)
Ebben a fázisban kapunk egy új debuffot:
Mortality: 99%-kal csökkenti az egész raiden a healing effektet, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy nincs értelme healelni :)
Chimaeron nem tauntolható ebben a fázisban, és 10%-kal megnő a bosst ért sebzés.

A taktika egyszerű: k*va gyorsan le kell verni a bosst. Bloodlust, potik, cd-k, minden. A healerek is dpselnek.
Miután a tankok elhullanak a bosst kiteolni kell. Az aggro elsőnek mindig a terem másik oldalába kell rohannia. Használni kell minden képességet, hogy a boss minél többet mozogjon (Iceblock, Bubble, Feign Death, Guardian Spirit) mert amíg mozog, addig nem üt, és több időnk marad dpselni. Megfelelő kiteolással, aggrózással, cooldownokkal és kemény dpssel kell letolni ezt a fázist.


*Minsa=Asmi=Navan*
Utolsó szerkesztés: 13 éve 1 hónapja Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #94

CHIMAERON HC 2 TANKKAL (by Khetana)

Egy tank tankolja a bosst, akit 10K felett kell tartani. Őt hívjuk MTnek. A másik tank DA-tank és csak a Double attackok idejére veszi át.
Feud esetén, annak kezdetekor a DA tank áttauntolja a bosst és ő tankolja a következő Feud elejéig. Magyarán Feudonként szerepet cserélnek. Ennek az a lényege, hogy mimimalizáljuk a Feud alatt tankoló emberen a Breakek számát, mert magas debuffal nem marad életben. Sajnos 1-2 Break a második Feudtól kezdve már szokott rajta lenni a tankon, ezt védeni kell CDkkel.
CD használat:

  1. Feud kezdetekor ha a Feudot tankoló tank nincs legalább 50%-on akkor kell rá lay on hands lehetőség szerint
  2. Feud alatt az első DoubleAttackra, HA legalább 1 Break van a tankon, kell valami kisebb CD, pl 20% damage reduction, last stand. Egyéb esetben semmi.
  3. Feud után a DA tankon lesz 2-4 Break. Ha legalább 2 Break van rajta, akkor kell egy erősebb tankvédő CD, pl Pain Suppression, GS vagy Ardent Defender.
  4. RAID CDket Feud esetére le kell előre osztani. PWB, lolwell, Divine Guardian
Mivel a Feudok véletlenszerűek, nem igazán lehet letáblázni a dolgot, csata közbeni kommunikációra van szükség.
Extra tippek:
  • ha van dps warrior, double attack esetén intervenelheti a DA tankot, feltéve persze hogy 10K hp felett áll, a healereknek erre majd figyelni kell
  • a next massacre timert érdemes figyelnie a healereknek, ha ez 5 mp vagy kisebb, csak és kizárólag 10K felett kell tartani az embereket, semmi más healnek nincs értelme mert ekkor már nem lesz DA meg slime sem, viszont mindjárt mindenki 1 HPra fog esni. Ezzel rengeteg manát lehet megspórolni
  • 20%-tól van P2, az átmenetnek optimális esetben Feud alatt vagy közvetlen egy Massacre előtt kell történnie. A RLnek figyelnie kell a next massacre timert és összevetni a boss hpjával, hogy szükség esetén megállítsa a DPSt
  • P2ben az absorb effektek mennek, szóval PWS spam
  • ha bármikor is kétely merülne fel, melyik tank fogja a DA-kat akkor az, akin kevesebb a Break (egyezés esetén az, akin a debuff duration kisebb). Pl combatres után a frissen felkelt tank DA tank lesz és punktum.
  • raid healereknek ha van extra ideje tankot healelni akkor a DA tankba 1-1 nagy heal a Feud elején, vagy az után jól jön, itt gyakran nincs idő 1 healerrel kimaxolni


*Minsa=Asmi=Navan*

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hete #321

A fight alapvetően a feudok elején történő tankváltásokról és az aktuális tank maxra húzásáról és a feud alatti túléléséről szól.

Ami kell: LOH a paladinoktól, GS holy priesttől, stb. DPS-től és a boss kedvétől függően 3-4 feudra kell számítani. Mindegyik feud kezdésére be kell rakni valami CD-t, amivel maxra húzható a tank, illetve meggátolható a halála. Minimum 2 ilyen CD kell, ilyenkor az első feudnál nature swiftness, nagy healek, reménykedés a dodge-ban, stb mennek a tankra. A másodikra és a harmadikra elmegy egy-egy CD, a negyedikre pedig megint mehetnek instant healek, illetve combat res. Ha több ilyen CD van, akkor az lényegesen egyszerűsíti a fightot.
P2ben a folyamatos 2k-s raidsebződés miatt érdemes shieldezgetnie a raidet a disc priestnek, illetve mindenki nyomjon be valamilyen sebződést csökkent CDt, ha van ilyen neki (anti magic shell, barkskin, stb.)

Heal setup:
1 healer az aktuális double attackos tankon (aki ugye feud alatt az MT lesz). Ez a healer áll középen, rá futnak össze az emberek, semmit nem mozog a fight alatt, csak maxon tartja a tankot, lehetőség szerint senki mást nem healel.
1 healer az egyes groupot, egy pedig a kettes groupot healeli és tartja 10k hp fölött.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hete #325

DA tankot szoktam healelni, 2 dolgot hangsúlyoznék ki ezzel a feladattal kapcsolatban:

  • 2 massacre közt csak 1 DA szokott lenni (fix). Így csak 1x kell felhúzni a tankot, ha sok break van rajta akkor CDt kell dobni rá. Ezt a CDt le kell egyeztetni előre, ide jó a 40-50% damage redut vagy fixen életet mentő CD.
  • Feud mindig közvetlen massacre után jön, tehát 1 hpról 5mp alatt kell felhúzni a Feud alatt tankoló arcot legalább 100-120K-ra különben az első ütésbe belehal, főleg ha Break is van rajta. Ilyenkor gyengébb tankcd is megfelel illetve én pl próbálom ilyenkor betolni a power infusiont amivel +20% HPSem lesz ideiglenesen.
Extra trükkök priestként:
  • prayer of mending és PWS menjen frissen a DA tankra a DA előtt. Bár a pom selfhealnek számít és a Break csökkenti, de így is hatékonyan növeli az esélyét annak, hogy a DA első ütése után még 10K felett marad a tank. Igen, a fórumokon terjedő infó csak egy mítosz - a glyphelt POM nem fogja fixen 10K fölé hozni a tankot a DA 2 ütése között. Pár break után már nem. Sorry.
  • massacre közeledtével aki még nincs 10K felett arra mehet PWS, ha glyphelve van: a glyphből jövő heal 5-10K függően buffoktól meg crittől, ez pont elég szokott lenni hogy még épp megmentsen valakit. Holyként glyphelt dispel magic (3%-ot gyógyít) vagy specelt renew jöhet szóba ha nagyon gyorsan kell pár K instant heal. Persze a PWS glyphet is be lehet tenni erre.
Feudhoz tudnivaló:
  • A Feud alatti raid sebzés nem azonnal, hanem 15mp késéssel indul el (30mp-ig tart a Feud fázis) ezért pl PWBt/DGt nem érdemes azonnal bedobni hanem kicsit várni kell vele. Feud esetén 2-3mp mire összefut a raid, tehát összefutás után ~10 másodperccel jön az első bomba. Így időzítsétek a healt és a CDket.
  • Feud 30 másodpercig tart és 60 másodpercnél gyakrabban nem ismétlődik. Sokan panaszkodnak rá, hogy randomtól függően 3 vagy 4 Feud van egy csatában de őszintén szólva annyi idő telik el 2 Feud közt, hogy valami CD így is lesz a 4.re, szóval nem akkora nehézség, ha 4 Feud jön ki... Nem ettől random a csata, hanem attól hogy 4 break alatti DA vagy 1-2 breakes Feud alatti sima autoattack néha lazán lekaszálhatja a tankot CDk ellenére is. Igazából 3 tankkal lehet csak teljesen biztonságosra hozni, de tapasztalataink szerint 2vel is elég biztonságos, legutóbb is 1shot volt.

Utolsó szerkesztés: 13 éve 3 hete Írta: Khetana.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 3 hete #332

Earth Shieldet a double attackos feud tankra érdemes rakni, az a kis segítség is jól jön, valamint ezen a tankon mindenképp fent kell tartani a priest / resto shaman -10% fizikai sebződéses buffot.

Resto shaman party heal így néz ki:

  • Riptide CD-re, kis ideig 4 emberen is fent lesz. a DA/feud tankra nem létfontosságú.
  • Sima mezei healing wave a 10k fölé healeléshez. ez ugyan gyengébb gearnél lehet hogy csak alig 8k-t healel, de mivel lesz minimum egy riptide tick, valamint minimum egy earthliving tick a célponton, ezért még healing stream nélkül is 10k fölött lesz a célpont. a fight elején figyelni kell, hogy amíg nem mennek le 35% alá az emberek, addig nem feltétlenül fog proccolni rájuk az earthliving, ilyenkor lehet gyorsabb healt is használi, de ez gyorsan beáll, a fight hátralévő részében pedig gyk. fixen fent lesz mindenkin. alapvetően tehát simán lehet a DA/feud tankot healelni a fight nagy részében, ha esetleg segítségre van szüksége annak a healernek. ha kiesünk a ritmusból / nem figyeljük a CDket, akkor elképzelhető, hogy pont akkor nyomnánk riptideot, vagy már nincs rajtunk tidal waves, mikor gyorsan fel kellene húznunk két embert is. ilyenkor értelemszerűen mehet egy healing surge is HW helyett, de a fight nagy részében ezt nem kell használnunk egyáltalán.
  • Glyphelt healing wave itt szintén segíthet a minél több értelmetlen heal kiosztásában. ha jó rankedet szeretnénk, akkor ez kötelező, valamint egy full mastery reforge sem árt. :)

Utolsó szerkesztés: 13 éve 3 hete Írta: Minsa.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.095 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum