normal Warrior 5.0

Több
12 éve 1 hete #9603

Az alábbi egy összefoglaló topic, ahová a Béta tapasztalatok alapján lehet majd írni véleményeket, benyomásokat, stb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #9604

Első körben az Armsot vettem górcső alá.

Eddig kicsit kaotikus volt az arms 'rota', köszönhetően annak, hogy a Taste for Blood néha úgy proccolt, hogy két Mortal Strike közé nem fér be egy Overpower.
Ilyenkor ugye vagy 2 slam, ami ellenjavalt, vagy jó esetben egy Colossus Smash.


Jelenleg a változtatások után így néz ki a dolog:
- nincs többi stance-dance. Alapvetően battle stance-ban DPS-elünk, AoE alatt váltunk át Berserkerbe, és ennyi.
- a Mortal Strike 10 raget generál, ellenben már 6 sec CD-s. Autómatában pakolja a vérzést, amiből immár nincs kétféle ( azaz nincs deep wound / rend, hanem csak deep wounds van, ami az MS használatával kerül fel automatában ).
- az Overpower ingyenes, és csak és kizárólag akkor használható, ha egy Mortal Strikeot használtunk. Nincs többé olyan, hogy ha dodge-olt az ellenfél, akkor is van OP, de az, hogy ezt nem lehet elkerülni ( dodge / parry nincs rá ), megmarad. Immár ingyenes, valamint 30% eséllyel kettőt lehet használni egymás után, Mortal Strike-ot követően, nem csak egyet
- a Slam brutál mód sebez, ráadásul instant ( 220% wpn dmg ). 30 rage
- Colossus Smash ezen túl felteszi a 4% fizikai sebződést
- a rend / deep wounds már nem proccol semmit sem, egyfajta passzív dmg növelése az MS-nek


Alapvetően tehát úgy néz ki, hogy MS ( ingyér ) - OP ( ingyér ) - 30% eséllyel OP ( ingyen ) - Slam ( 30 rage ).
Ha ez fennáll, akkor a rage kb nem fogy el, hisz nincs mire ( 6 sec alatt 30 ragera van szükségünk ). Nyilván ilyenkor megy a HS, és ennyi.
Abban az esetben, ha nem proccol a dupla OP, akkor mehet 2 Slam, még többet is sebez, de ilyenkor nyilván nincs HS ( alapesetben ). Ez kisebb DPS, mert 2x slam < 2xOP + 1xHS ( főleg, ha van fenn CS debuff ), de nem sokkal.
Mivel a Battle Shout 5 perces lett, így rövidebb fightokon meg se kell újítani, ezért kb 1kezes lett az Arms, tényleg sokkal egyszerűbb.
A CS úgy szól bele, hogy így elsőre, számolgatás nélkül így csinálnám - MS > CS ( ha van ) > OP > Slam. Kb egy nyitó rotáció az proccfüggően:
- MS - CS - OP - OP + HS - MS,
illetve
- MS - CS - OP - Slam - MS
Eddig armson a rage management, ill. az OP és CS helyes alkalmazása, a két MS közé való jó besuvaszásán múlt. Most sokkal fixebb a 'rota', kevesebbet is lehet majd hibázni. Emellé már nincs stance-dance, viszont nincs deep wound sem, ami durva DPS boost volt ( főleg reckesness, vagy crites trinket használata alatt, a folyamatos critek durván tolták fel a deep wound sebzését, ami a végén simán 20K-kat is tickelt ).
Érdekes, hogy kicsit többet számit majd az AP, mint eddig, nem csak és kizárólag wpn dmg alapú lesz az arms sebzése, ami azt is jelenti, hogy kicsit talán jobban fog skálázódni, mint eddig. A sweepingen nincs töltet, csak időtartam, de szerintem ezt majd visszateszik.
A CD-kről, ill. általánosan.
- nincs már deep wounds ( ill. átalakult ), mint írtam fennen, így a crit szerepe lecsökkent, mivel a dotolás másképp néz majd ki, elképzelhetőnek tartom, hogy a mastery lesz olyan jó, mint a crit ( közel olyan jó / jobb is akár ), ami változatosabb gearolódást jelent majd
- kipróbálva a Victory Rush-t, talentelve, hogy bármikor lehessen használni ( de cserébe CD-re kerül ), sajnos a sebzése jelen formában elhanyagolható. 11.4K-t sebzett nekem fixen, AP alapú, nem számít a wpn dmg. Összehasonlításképp egy Mortal Strike 40K, amiben van wpn sebzés, de egy Execute, ami szintén AP alapú már tisztán, 88K volt. Így sajnos nem annyira éri meg talentelni - jó lesz rázós szitukban használni, ill. akkor ha abszolult nincs rage, és nincs ingyenes / rage termelő képességünk. Én még titkon reménykedem, hogy hátha emelik a sebzését
- single target: battle stance, Aoe: berserker stance. Nincs már stance req egyetlen skillen sem, de a pajzsos témák megmaradtak ( shield wall, spell reflect csak pajzzsal van ). Armson még jobb is, ha elsőre TC-t tolunk, és csak utána WW-t, mivel az AoE dotol.
- megmarad a warrior CD-nélkülisége. Eddig se voltak kis CD-k, most se lesznek. Az első béta review-ban az Avatar forma lvl 60as volt, most már 90es, és csak 1 perc CD, ami mostanra felkúszott 3 percre. Egyetlen érdekesség, hogy bladestorm alatt lehet shoutokat használni, ez kellemes, eddig ezalatt lehetett kortyolni a sörből, míg befejezi a pörgést, most viszont lehet pl. AoE interruptolni ( PvP-ben ), vagy lassító kiabálást tolni, esetleg Battle Shoutot frissíteni
- csak charge van, de az minden stanceban, el lehet dönteni, hogy stunoljon, vagy gyakoribb legyen, esetleg dupla töltetes
- az enrage megváltozott, a melee ütések miatt több raget kapunk majd. A Berserker raget így nem csak annyira használjuk majd, hogy adjon 5 raget, a minor glyph miatt, hanem ha kevés a rage, akkor betoljuk. Sajnos a sebződésre rage megszűnik. A magasabb crit így több raget fog jelenteni, ami több HS / nagyobb potenciális DPS.
- lett egy adag fun glyph, mint ahogy a többi classnak is, kedvencem az, hogy a crittereket AoE-ban fearolják a shout használatok


Összességében az új warrior egyszerűbbnek tűnik, mint a régi volt, pár olyan képesség kiesett, amely a Warrior egyik ismérve volt ( stance dance, sokféle charge, stb. ). Egyelőre nehéz megítélni, hogy a DPS-e hogyan fog változni a classnak, főleg azért, mivel lvl90re optimalizálnak majd, ezért 85ön ( 86on ) az, hogy milyen eltérések lesznek majd DPS-ben nem túl releváns. Sajnos nincs már sebződésre rage kapás, így pl azon encounterek, ahol sok a raidsebződés ( pl Ultra ), nem fog kiemelkedően teljesíteni a warrior. Ezt én erősen sajnálom.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hete #9611

Megnéztem a furyt, hogy milyen változtatásokat kapott.

Első körben nem ad már 5% critet, hanem csak a CS-n keresztül a 4% fizikait, mint eddig az arms ( ez lett az általános warrior - debuff ).
Eleddig ezt tartottam egyszerűbb specnek, azzal a kiegészítéssel, hogy az enraged management kicsit azért nehezített rajta, ill. emiatt előfordulhatott olyan, miszerint voltak üres GCD-k.
Catacylsmben még az volt, hogy a fő képesség, a BT, 3 sec GCD-n volt, így kb úgy néztek ki a dolgok, hogy BT -> valami -> BT -> másik valami -> BT. Könnyen tanulható volt a spec, nem volt az, hogy vmit nagyon elrontottál, ha semmi mást nem csináltál, csak ütötted a BT-t, mellé meg ami eszedbejutott, akkor már olyan nagy gond nem lehetett.
Az általános változtatások között az is szerepelt, hogy immár a BT is, az MS-hez hasonlóan 6 seces lett, és csak egyetlen képesség, az RB függ az enraged hatástól, amiről már volt szó - ha critet ütsz vmilyen formában, akkor a karakter enraged lesz, és több raget kap az autoattacktól.
Erre úgy segít rá a rendszer, hogy a BT +40% eséllyel üt critet. Ezzel elég jól garantálva van, hogy az enraged hatás uptime-ja ( cirt után 6 secig tart az enrage ) felkússzon.
Az RB mellé kapott a fury egy Wild Strike képességet, amely nem csinál mást, mintsem a bal kezében lévő fegyverrel odasóz, 30 rage-ért, 270% sebzéssel. Így az a fura eset áll fenn, hogy a bal kézben lévő fegyver fontosabb, és érdemesebb oda a nagyobb sebzésű fegyvert tenni, lásd a lentebbi mechanikát.
Az alap 'rota' így néz ki:
BT - RB ( ha van enrage ) - Wild Strike x2, közben ha enrage lesz, akkor be lehet fejezni RB-vel ( ha nem volt az elején ), ha nem, akkor viszont jöhet még egy Wild Strike.
A proccok annyival pikánsabbá teszik, hogy ha a BT proccol, akkor a köv effectet adja: a Wild Strike csak 1 sec GCD, nem 1.5, és csak 10 rage, nem 30.
Így, ha proccol, akkor így néz ki:
BT - RB - 3xWS
Ez igen durva DPS-t tud produkálni.
Általánosságban elmondható, hogy míg az Arms esetében is a rage - termelődés elég kiegyensúlyozott volt, kb attól függött, hogy lesz -e dupla OP procc, itt kb kifogyhatatlan rage van. Két fegyvert használ, az enraged effect uptime-ja jóval nagyobb, ami sokkal több autoattack raget ad, és még 9%-os hittel se volt az, hogy BT - 30 rages WS x3 esetén is elfogyott volna a rage.
A mastery átalakult, immár nem az enraged effect adta bónusz sebzést növeli, hanem általánosságban növeli a sebzést ( nekem bétán, 400as ilvl-ben, úgy, hogy nem mastery, hanem critre voltam öltözve, épp 25%-al ). Ezzel szintén kijelenthető, hogy a mastery elég fontos stat lesz furyn, persze a critet se szabad elhanyagolni, mert hiába kapnánk 50% bónusz sebzést, ha nem critelünk ( bár a BT megnövelt crit esélye ezt azért biztosítja ).
Alapban sajnos úgy vettem észre, hogy mind a BT, mind az RB nem sokat sebez jelenleg, bár ebbe nem érdemes belemenni még, hisz nem nagyon balance-oltak még ezen. A BT is fegyver-sebzés alapú lett, ami meglepett, így a raidbeli skálázódása se lesz olyan durva, mint eddig.
Összességében a fury kb arról fog szólni, hogy használd a 3 ( mondjuk CS-vel 4 ) képességed, egy 6 seces rotáción belül gyak számosságban más felállásban, mint eleddig ( BT - RB - WS ), és ennyi volt. Ki kell tenni vmi buff-figyelőt, hogy mikor jár le az enrage effect, és ha BT után nem critelsz ( és nincs is rajtad enrage ), akkor egy berserker rageval, ha nincs CD-n, fenn tudod tartani az enrage effectet.
Egyszerűbb lett az egész, egyrészről immár nincs az, hogy kimarad 1 GCD, és ha szerencsétlenül proccolnak a dolgok, és nincs enrage, akkor nincs se Slam, se RB, és nézel - mindig tudsz csinálni vmit.
Ellenben viszont megszűnt a warrior burst sebzése. Eddig pl. Spine-ra is azért volt jó, mivel a DW - Recklesness kombóval, relatív rövid CD-kkel, de magas masteryvel, iszonyat sebzést lehetett egy rövid ideig biztosítani ezen a specen. Most már ilyen nincs - ugyanolyan egyenletes single target DPS-e lett, mint az armsnak, csak kicsit más priorizációval ( és több HS-el ).
Egykezes spec lett, mint az arms ( mármint egy kézzel, csak pár billentyű leütésével is kényelmesen kezelhető ), legalábbis a single target része, nincs túl sok gomb, amit használni kell, itt sem, ill. figyelni se kell már annyi mindent. A gemelést majd kitalálják az okosak, hogy lvl90en melyik stat is lesz a nyerő, az mondjuk örvendetes, hogy 2 stat is egymás mellé ért, és nem az van, hogy ha nincs crit a gearon, akkor kuka, ha helyette van mastery. Az is jó, hogy immár nincs üres GCD.
Összességében ez az egyszerűsítés nem fogott meg a warrior DPS témakörében, úgyhogy lehet, hogy megvan az első monk reroll a guildben. ;)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 órája #9724

  • A Warrior DPS szerepkörben
Blizzard HQ, California, 2011 ősze


"Greg elmosolyodott a csilingelés hallatán, amely bizton jelezte, hogy a szerteszét fröccsenő ellenfelek egyikénél egy mágikus gyűrű volt. Figyelmét azonban elterelte az ajtófélfán történő kopogás, és a megjelenő Mike. Máris ennyi lenne az idő? -tűnődött.
- Remek munkát végeztetek a Barbárral, azt kell, hogy mondjam. Biztos a rajongóknak is tetszeni fog! -lelkendezett köszönés helyett.
- Köszönjük, volt vele munka rendesen, bár a Warrior adott némi alapot - szerencsére Steve sokat tolta vele egy időben, így elég hamar átlátta a koncepciót, és miután letisztáztuk, már könnyű dolgunk volt.
- Pont ezért kértelek, hogy gyere át! A Ti projectetek már majdnem készen van, Karácsonyra már ki is jöhet, hacsak a SWTOR nem késik, mert akkor mi se sietünk. Viszont a következő WoW kieg már itt van a nyakunkon, és egy csomó dolog még nincs kész. Kellene egy ember, aki a pandás warriort megcsinálja. Nem nagy munka, az egész már összeállt a fejemben.
- Hú, köszönöm, hogy rám gondoltál! Világ életemben Warriorral játszottam, imádom mindkét specét, hogy egyes harcokra inkább AoE kell, másikra meg burst, csak átváltok és voalá! A nagy kedvencem a Berserker Rage, tök jól lehet használni egy csomó szituban, hogy bónusz ragehoz juss, a prioritásokkal is jól lehet játszani, tényleg nagy ász ez a class! Örülök, hogy rám gondoltál - lenne is néhány ötletem, a dotolás például néha elég nehézkes, és...
- Nos igen. -szakította Greg félbe kollégája mondandóját. - Én is játszottam Warriorral, és nehézkesnek találtam. De ez a Barbár! Ez mindennek a csúcsa! Ott a rage termelő képesség, a rage költő, ugrál, meg pörög, meg minden! Ilyet akarok a Warriorból!
- Igen? Nos, megoldható. De melyik DPS spec helyett?
- Hogy - hogy melyik spec helyett? Mindkettő helyett. Elegem van abból, hogy külön kell figyelnem dolgokra, ha külön speccel játszom. Zavaró, hogy az Overpower néha nem jól proccol, meg nincs ingyen Smash, az Enraged figyelésről már nem is beszélve. Persze, maradjon meg a két spec, de csinálja ugyanazt, ugyanúgy! Nem kell cirtet se adni, elég a fizikai sebezhetőség. Adjál mindkét specnek egy - egy rage termelő képességet, az proccoljon valamit, meg dobj hozzá valami másik skillt, amivel meg ki lehet tölteni a szabad GCD-ket, úgyis mindig erről panaszkodik mindenki, nem is értem, hogy miért olyan fontos, hogy mindent CD-re nyomjunk. Ja, a Slamet meg vegyük el a Furytól, néha sajnos benyomtam, és teljesen szétesett a rotám!
- De akkor mindkét spec teljesen ugyanolyan lesz! Csak a nevükben fognak különbözni! - szörnyülködött Mike.
- Ugyan! Furyn két fegyvered lesz, az már nem elég? A talentekből meg majd úgy építkeznek, hogy egyediek legyenek. Itt van mindjárt a 75ös szint..."

Azt hiszem, valahogy így történhetett, hogy a két Warrior DPS specet uniformizálták, és az egészet a hamarosan kijövő Diablo 3 Barbárjához hasonlóra alakították. Nincs már AoE spec és burst spec, Arms és Fury, csak egy olyan spec, amelyik egy, meg egy olyan, amelyik két fegyvert használ.
Jelenleg a következőképpen vannak a képességek mindkét specen:
- olyan képességek, amelyek Raget termelnek használatkor ( a specek speciális, központi képességei, bizonyos shoutok és a charge )
- olyan képességek, amelyek ingyenesek ( talentolt képességek, pl. a shoutok egy része ilyen, disarm, spell reflection, stb. )
- olyan képességek, amelyek Raget fogyasztanak ( a sebző képességek nagy része )
- ezeken belül azok, amelyek a specek központi képességére aktivizálódnak
- a szabadon használható képességek

Skillek és priorizációs lista:

Az alap rotáció így néz ki:
- fő képesség ( raget termel, dotol )
- fő képességre proccoló képesség ( olcsó / ingyenes )
- filler képesség ( hogy elköltsük a rage-t, és kitöltsük az üres GCD-ket )

Ezt kell néha megfűszerezni A Colossush Smashel, és készen is vagyunk!
Nevesítve:

Arm:
- Mortal Strike ( raget termel, dotol )
- Colossush Smash ( a 6 seces debuff miatt ), ha nincs CD-n
- Overpower
- Overpower megint, ha nincs, akkor Slam
- Slam, amíg a Mortal nem kerül le megint CD-ről

Fury:
- Bloodthirst ( raget termel, dotol )
- Colossush Smash ( 6 seces debuff miatt ), ha nincs CD-n
- Raging Blow ( ha Enraged állapot van )
- Wild Strike
- Wild Strike
- Wild Strike, amíg csak le nem kerül a CD-ről a Bloodthirst

Saját, külön CD-je egyik specnek sincs, ez ugyebár Talenteken keresztül valósul meg, a Barbár Warrior így kap egyediséget.

Lássuk is ezeket!

A talentek.


15. szint - avagy mit tudjon a Charge?
Juggernaut - személyes kedvenc, a 20 secről leviszi a CD-t 12re
Dobule Time - csak a második alkalommal lesz CD-n a charge, de akkor egyből 20 secre

Warbringer - a charge immár jobban stunol. Ez PvP-re ajánlott elősorban.
Az első kettő közül ízlés szerint lehet majd választani egyet, én magam a Juggernautot favorizálom.

30. szint - avagy a túlélés

Enraged Regeneration - 1 perc CD, akkor is használható, ha stunolva vagyunk, de az Enraged állapot megmaradt, mint előfeltétel.
Second Wind - PvP

Impending Victory - 10% gyógyulás és alacsony sebzés, 30 sec CD-n. Ha a sebzése nem lenne ennyire kicsi akkor, ha nem volt előtte killünk, nagyon jó lenne, így elgondolkoztató.
Szituációfüggő, az is sokat számít majd, hogy az Victory Rush sebzését emelik -e majd ilyen esetekben.

45. szint - a shoutok avagy mit szeretnénk PvP-re
Staggering Shout - PvP-re, nagyonesetleg kite-olásban segítség PvE-ben

Piercing Howl - PvP-re, nagyonesetleg ha kite-olni kell
Disrupting Shout - AoE interrupt, ez talán jó PvE-re is, ha a magas CD-s Pummel épp nem elérhető

Szituációfüggő, nagy valószínűség szerint egyiket se fogjuk sűrűn használni bossfightokon.
60. szint - AoE

Bladestorm - üdvözlendő újítás, hogy immár lehet Shoutokat használni pörgés közben, így pl. lehet Disrupting Shouttal szakítani, ha sok caster között pörgünk. Furyn, két darab kétkezessel különösen effektív lesz
Shockwave - tankolni

Dragon Roar - PvP-re, a Throwdon AoE változata
Egyéertelműen a Bladestorm lesz a befutó, hacsak nem lesz olyan, mint pl. Thorimnál, hogy rengeteg kis add rohan be, és castolnak mindenfélét, ez esetben másra is szükség lehet.

75. szint - a Nihil
Mass Spell Reflection - segíthetjük a raidet, ha épp mi tankolunk ( ami azt jelzi, hogy a raid bajban van ), inkább PvP

Safeguard - nagyon sok mozgásos fighton esetleg, ez inkább PvP-re lesz jó
Vigilance - tankoknak
Nincs jó választás, esetlegesen Armson a Die by the Sword-al ( fixen parryzünk 6 secig ) össze lehet kombózni a Mass Spell Reflectiont, ha Tauntolunk egyet. Egyébként semmi értelmes nincs itt.

90 szint - a jövő
Avatar - egyértelmű, még PvP-re is ideális

Bloodbath - kisebb CD, alapból gyengébbnek tűnik, de ha egy fight 4.5 percig tart, akkor Avatarból 2 fér csak bele, míg ebből 5. Inkább AoE-ra való.
Storm Bolt - inkább tankolni

Ebből nagy valószínűség szerint az Avatar lesz a befutó, ha sok AoE kell, akkor váltunk majd át a Bloodbath-ra.

Statok:
Az erő megmarad legfontosabbnak, ez nem meglepő. Emellé a Crit szerepe csökken - immár nem tesz fel passzív dotot, ha kritikus csapást mérünk az ellenre, helyette viszont Enraged állapotot idéz ez elő. Az Enraged buff alatt minden autoattack több raget termel, így ez fontos stat, de már közel sem annyira, mint amennyire eddig volt. A mastery feljebbkúszott, Armson maradt az eddigi bónusz ütlegelés, míg Furyn, ha Enraged állapotban vagyunk, akkor passzív sebzésnövelést biztosít, nem is keveset, 20% felett, így garantálva a hullámzó DPS-t ( ha nincs Enraged effekt, akkor se Raging Blow, se bónusz sebzés ). A bekapott sebzés immár nem termel raget.
A haste megmarad dísznek, crittel többet érünk rage termelés tekintetében.
Armson a Colossush Smash debuff megfelelő managementje, míg Furyn a Berserker Rage használata lesz majd fontos, erre kell majd figyelni ( = minél nagyobb CS debuff uptime, ill. minél nagyobb Enraged buff uptime ).

Egyelőre ennyi, a következő cikkben a főszereplők a glyphek lesznek! Addig is, hajrá Barbárok Warriorok!

Utolsó szerkesztés: 12 éve 8 órája Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #9814

Aktuális Béta build változások ( #15640 ):

- a stanceket megreformálták
- a rage generáláson, és az enragen változtattak némileg
- pár skillt átalakítottak működésileg, ill. voltak dmg output finomhangolások

Stancek:

A DPS stancek eddig úgy néztek ki, hogy:
Battle - single target
Berserker - AoE

Ez, lássuk be, erősen unalmas volt.
Ehelyett most a következőek lettek:

Battle - ütésenként +100% rage generálás
Berserker- a bekapott sebződésből is jár majd rage

Izgalmasan hangzik, könnyen elképzelhető, hogy a periódikusan érkező, nagy raidsebződésekre ezentúl érdemes lesz átváltani ( pl. Rhyolith stomp ) furyra, egyébként pedig marad a Battle Stance. Illetve olyan esetekben, ahol folyamatos, erős raidsebződés van, lehet Furyban tolni végig ( pl. Ultraxion valamikor a 4. HoT után ), vagy épp Baleroc kristályozás alatt.
Ez sokkal tetszetősebb, mint az eddigi 'makrózzuk rá a WW-t, meg a Cleave-ot a Berserker Stance-ra, a többit meg a Battle-ra' felállás.

Emellett egy üdítő színfoltként, üdvözlendő változtatásként immár a Def Stance crit immunt is ad PVE-ben.
Ez azt jelenti, hogy tankhalál esetén lehet egy ideig tankolgatni úgy, hogy nem az dönt, mikor üti be a boss a critet, és száll el a karakter, hanem, amolyan avoidance nélküli tankként tudunk funkcionálni.
Volt erre már ötlet, hogy a maciforma / def stance / pala aggró spell megléte adja majd a crit immunt, de nem lett belőle semmi sem.
Most ismét előjött az ötlet, részemről örülök neki, biztosan rengeteg lehetőség lesz majd, ilyen 1.5 tankos megoldásokra ideális lesz ( afféle feral druidos okosság ).

A többi jelenleg finomhangolás, ez az, ami érdekes a mostani változtatásokból. Így pl. elképzelhető az is, mivel a skillek döntő többségének nincs stance-követelménye immár, hogy egy 5fős, normál instát le lehet tankolni DPS specen is, úgy, hogy végig def stanceban toljuk majd, egy kompetens healer mellett.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 7 hónapja #11184

Hamarosan írok egy összefoglalót a 2 dps specről, valószínűleg raid után ( ha sikerül beférnek ).
Játszva egy sort, úgy látom, hogy az alapok teljesen egyértelműek - azon fog múlni, hogy a rage management-et hogyan is sikerül megoldani a playernek, és mellé a HS-eket mikor és hogyan is használja el.

Érdekes koncepció, meglátjuk, hogy élesben hogyan is fog ez működni, utána várható egy részletesebb leírás.
Stay tuned!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hete #14713

Ez csak egy amolyan *BUMP*, azért, hogy az alábbi link meglegyen:

Warrior BiS trinkets , RPPM viszonylatban.

A lényeg, hogy a trinketekhez hozzányúltak, és az RPPM alapúaknál az első procc esélyét kb. fix-re tették. Gyakorlatilag, ahogy combatba kerülsz, amíg nem volt proccod, kapsz egy elég erős módosítót ( köszönhetően a bevezetett új matematikai formulának, amely a trinket legutóbbi, egyazon combatban történt proccán alapul, ahol ez még ugye nem volt ).

Így az első proccok garantáltak - ez pedig igencsak megnöveli egyes trinketek értékét.

A link mögött iszonyat mély matek található, egyelőre még én is csak ellenőrizgetem, hogy helyes volt -e, amit írt az emberke.

A másik, amire kitérnék, a Fury esetén a TG vs. SMF közötti különbség dióhéjban.

A Warrior sebzésének alapjául a fegyverének sebzését veszik ( amely szépen nő az attack powerrel ugyebár ).

Amikor az SMF / TG közti különbséget meghatározták, akkor fogták, és szépen megnézték, hogy egy 1h fegyver sebzése mennyivel is kisebb, mint egy 2h. Ez mintegy 35% átlagban ( súlyozva a wpn speed-el, stb. ), ezért megadták, hogy rendben, akkor az SMF esetén minden sebzés, amit okozunk, legyen 35%-al több.

Ezzel nem is lenne akkora gond - viszont van két képesség is, ami csak és kizárólag AP-val skálázódik, nincs fegyver-sebzés alapja. Az egyik a Victory Rush, amely annyira nem bír jelentős sebzéssel, bár tény, hogy nem is hanyagolható el.
Mellette viszont ott van az Execute - amelynél az, hogy a 2x2h fegyveren több STR, azaz több attack power van, messze nem hozza vissza a +35% sebzést.

Lényegében emiatt ( ill. a Wild Strike esetén jelentkező még bónuszban jövő 35%-ot ) van az, hogy az SMF erősebb jelenleg PVE-ben. Az Execute fázisban nem mindegy, hogy 300K-t critelsz, vagy 400K-t. Fura, hogy ez a 20% alatti rész csak a fight egy elég kis része, mégis, az Execute-ból jövő sebzés simán annyit sebez, mint az egész fight alatt használt Bloodthirst.

Aminél egy +35%-os sebzésnövelés igencsak látványos tud lenni ( a T14es 2es setbónusz ad +25%-ot ).

Ra-Den loottal együttes BiS list

Utolsó szerkesztés: 10 éve 11 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 10 hónapja #15593

T15 raid spell reflectelhető spellek , köszönet Skavennak a találatért

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.264 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum