normal MoP Arms DPS - 5.0

Több
11 éve 5 hónapja #12347

A Mist of Pandaria nagy változást hozott a különféle classok életébe, nem volt ez másképp a Warriorok esetén sem. Alább átveszem, hogy mi változott, mi az aktuálisan ajánlott gemelés és talentezés, mikor és hol milyen glyph-eket használjunk, és amennyiben az Arms ágat választjuk, milyen priorizációs listát tartsunk szemünk előtt, amikor a minél jobb DPS-re törekszünk. Létrehozva: 2012.11.04, 5.0.5 patch

Legutóbbi módosítás: 2012.11.04, 5.0.5 patch

Érvényesség köre: WoW 5.0.5, PVE kontextus

Specializáció bónusz:

Seasoned Soilder - a spec, mily meglepő, kétkezes fegyverrel harcol. Ez hat az összes talentra is, szép kis bónusz adva a sebzéseinkhez
Strikes of Opportunity - mastery bónusz, egy kis hozzáadott sebzés, természetesen a mastery függvényében egyre gyakoribb ( köszönhetően az új, mastery-t növelő buffoknak ), és természetesen ez is fegyver alapú sebzést okoz
Sudden Death - a melee ütések resetelhetik a Colossus Smasht. Egy aranyos kis procc, az Overpower mellé beletesz még egy kevés randomot a történetbe


Stance-ek. 3 sec-es CD-vel bír jelenleg a Stance-váltás, de nem is kell már ide – oda ugrálni a stance-k között kifejezetten gyakran.


DPS Warriorok esetében a stance-k valahogy így néznek ki:


Battle . A leggyakoribban használt stance. +50% rage autoattack-ból, ami biztosítja, hogy – megfelelő játék és átlagos proccok mellett – sose maradjon ki GCD, mindig tudjunk valamilyen képességet használni. A fightok legnagyobb részében ebben a stance-ben fogjuk tölteni az időnket.


Defensive . -25% sebződés, viszont nem jár az autoattack-ból rage, helyette 3 másodpercenként kapunk egyet. Mondanom sem kell, hogy ezt csak speciális esetekben fogjuk használni, leggyakoribban akkor, ha ellenfél a láthatáron sincs, ellenben folyamatos sebződést kapunk ( pl. Blade Lord esetén a 20% alatti futkosós, tornádó – kerülgetős esetben ). Felhasználható még arra is, hogy egy – egy nagyobb sebzést csökkentsünk vele, átváltva, majd vissza Battle / Berserkerbe ( pl. Elegonnál az addok robbanásakor érdemes átváltani, majd vissza ).


Berserker . A leginkább szituáció-függően használt spec, sok esetben még a Defensive stance-nél is ritkábban használjuk, míg máshol egész fázisokat tölthetünk el így. Mindösszesen annyit tesz, hogy a maximális életerőnk arányában tölt rage-t. Azaz pl. ha 30%-ot sebződünk, akkor kapunk 30 raget. A legtöbb esetben közel sem hoz annyi rage-t, mint a Battle, és amennyiben a sebződés csak pillanatnyi, akkor sokkal inkább a Defensive stance ajánlott, hogy csökkentsük a bejövő sebzést. Csak akkor érdemes átváltani, ha legalább 3-4 secen keresztül folyamatos sebződést kapunk, amelyből profitálni tudunk. Tipikus használata: Elegon utolsó fázis, Blade Lord utolsó fázis ( ha már beértünk ), egyes nagy AoE sebződések alatt ( pl. Feng tűzpulzálás, Will of the Emperor gáz ).


Ennyit tehát a stancekről.
Kijelenthető, hogy nagyot nem hibázunk, amennyiben végig Battle stance-ban vagyunk, minden esetben. Ellenben pont az növeli túlélő-képességünket, és növeli DPS-ünk, ha egy – egy rövidebb – hosszabb periódusra átváltunk valamelyik másikba. Persze ezt követően korrigálni kell, és ha elmúlt az a rész, amikor is hasznot tudunk ebből húzni, azonnal váltsunk vissza.



Lássuk hát az Arms Warrior eszközkészletét!
Alapesetben többfelé lehet osztani a képességeket – vannak rage termelő képességek, vannak, amelyek ingyenesek, és vannak, amelyek arra használatosak, hogy elköltsük a felgyülemlett rage mennyiségét, illetve ha ingyenes / rage termelő képesség nem elérhető, akkor se szakadjon meg a DPS-elés.
Sajnos minden egyes képességünk a fegyver sebzését veszi alapul, így a karakter teljesítményét kis túlzással csak és kizárólag a használt fegyver határozza meg. Igyekezzünk hát az Elder Charm-okat ott felhasználni, ahol (jobb) fegyverre tehetünk szert, mert ez a kulcsa a jobbnál jobb DPS-nek.


Kulcsképesség – Rage termelésére:


Mortal Strike – a kulcsfontossású képességünk. Rage-t termel, dotol, proccolja az Overpower-t. A prioritás – listában az első. Kritikus találat esetén még Enraged állapotot is okoz, további 10% DPS-t adva.


Ingyenes képességek:


Colossush Smash – ingyenes, és a sebzésen túl nullázza az ellenfél védelmét. A prioritás lista második helyezettje, figyelembe véve, hogy amennyiben az ellenfélen már van debuff, akkor nem szabad használni ( ezért ennek a debuffnak a követése kötelező ). Csak akkor használjuk hát, ha a debuff még maximálisan 1.5 secig van a célponton. Kritikus ütés esetén Enrage-t okoz.


Overpower – ingyenes, és +60% crittel sebez. A leggyakrabban használt képességünk lesz, mivel amellett, hogy a Mortal Strike is garantál egy Overpower-t, maga az Overpower használata is 30% eséllyel adhat még egy Overpower-t, amely ismét adhat egyet, stb., stb. Ha ez megtörténik, akkor nem mellesleg még kapunk egy Taste for Blood proccot is, amely a következő Heroic Strike / Cleave sebzését növeli 100%-al. Ez maximálisan 5ig stackelhet, szerencsés esetben jó kövér Heroic Strike-ot eredményezve a végén


Rage – költő képességek:


Slam – 30 rage, azaz igen – igen drága. A rage – költő képességünk arra az esetre, ha semmilyen rage termelő / ingyenes képesség nem elérhető.


Execute – 30 rage. A legdurvábban sebző képesség, ellenben hasonlóan drága. 20% alatt lehet még csak mindig használni, de ott egyértelműen a prioritási lista első helyére ugrik.


Heroic Strike / Cleave – 30 rage. Rage elköltésére, ha egyébként lenne mit ingyenesen használni. Ha nincs se elérhető Mortal Strike, se Colossush Smash vagy Overpower, akkor Slam-et kell használni. Fontos, hogy amennyiben lehetőségünk van, akkor Heroic Strike-ot akkor használjuk, ha van Taste for Blood proccunk ( ill. mielőtt az elmúlna ), és lehetőleg akkor, ha van Colossus Smash debuff az ellenfélen.


Egyéb, szituációs képességek:


Victory rush / Impending Victory – alig sebez, ellenben gyógyít. Életben maradásra használjuk, nem a rotáció része. Egyes esetekben maximális priorizációt kap, pl. Gara'jal spirit realm-ben ezt kell részesíteni előnyben minden más felett

Shattering throw – 10 másodpercig 20%-al növelt sebzés a célpontba. Raid CD-ként értelmezhető leginkább, nem a rotáció része.


Dragon Roar – talent. Single target skill, amely amellett, hogy mindig fixen critel, sebzésekor nem veszi figyelembe az ellenfél védelmét, így garantáltan a legkövérebb számokat ezzel idézhetjük elő, egyedül az Execute veheti fel vele a versenyt.


Ezeket a képességeket fogjuk tehát használni arra, hogy aktuális ellenfelünket fizikailag bántalmazzuk. Mielőtt átnéznénk, hogy miként is tehetjük ezt a legoptimálisabban, tekintsük át a Mist of Pandariaban átszabott Rage kezelést.


Rage management


A Blizzard csapata már több kiegészítő óta küzdött azzal, hogy a Warriort valamiképpen a megfelelő szintre hozzák a többi DPS-el, ellenben ne szálljon el a sebzése. Ez általában oda vezetett, hogy a kiegészítők elején a hátsó és középmezőnyben szerepelt, majd ahogy egyre jobb felszerelést lehetett szerezni, úgy tört előre, míg végül az aktuális kiegészítő végén az élmezőnybe került. Ennek az ( egyik ) oka a rage töltődésének mechanizmusában keresendő. Ahogy a használt öltözet egyre jobb és jobb lett, a rage mennyisége is nőtt; amelyet a bekapott sebzés csak tovább növelt. Ezt folyamatosan állítgatni kellett, s azt eredményezte, hogy a komolyabb raid-sebzést kiosztó bossok esetén a Warrior DPS-ek kiemelkedően szerepeltek.
A Mist of Pandaria esetén a rage-generálást egységesítették. Immár nem számít, hogy critet ütünk -e, kapunk -e sebződést, csak és kizárólag az számít, hogy eltaláltuk -e az ellenfelünket, avagy sem. A bekapott sebzés csak akkor számít, ha Berserker Stance-ban vagyunk, ellenben ilyenkor autoattack-al kevesebbet kapunk. Megjelentek a rage-generáló képességek, amelyek már régebben is jelen voltak a különböző shoutok terén, de most a leggyakrabban használt képességek „melléktermékei”. Így jelenleg a rage termelés sosem látott módon kiszámítható, és mivel a használt skillek száma is csökkent, ezért immár a jó és kiváló DPS között szinte csak a rendelkezésre álló erőforrások ügyesebb használata jelent különbséget.
Régebben nyakra – főre használhattuk a Heroic Strike-ot, mivel biztosak lehettünk benne, hogy ( kis túlzással ) sosem fogyunk ki a rage-ből. Jelenleg csak ritkán, és – remélhetőleg – előre kiszámított módon használjuk, mivel bármikor előfordulhat, hogy Slam-ra lesz szükségünk, amelyből már egy is képes kiapasztani erőforrásainkat, és ha kettőre van szükség, akkor kockáztatja az egyenletes DPS-t.


A rage figyelése, és megfelelő felhasználása jelenleg kulcsfontosságú. Ezért is van szerepe annak, hogy mikor és hogyan váltunk át Berserker Stance-ba, mivel az így bejött bónusz rage halmozott DPS növekedést jelent.
Íme az alapok:


Mint fentebb láthattuk, rage-be kerülő képességünk alapvetően három van, amelyből az egyiket ráadásul csak 20% alatt használhatjuk. Marad tehát a Slam és a Heroic Strike. A legrosszabb szituáció az, ha egymás után két Slam-et is használni kell ( lásd majd alább ), azaz 60 rage-t mindenképpen tartalékolnunk kell. Az ezen felül lévő rage-t lehet Heroic Strike-ra használni, természetesen figyelembe véve, hogy azért egy – egy autoattack még bejön közben. Viszont nem kell attól sem félni, hogy egyszer csak, egy pillanat alatt telítődik a rage bar, és elpocsékolunk egy adagot. Nyugodtan lavírozhatunk akár 80 rage magasságában is, várva a megfelelő alkalomra, hogy elköltsük. Erre két megoldás is létezik – első körben a már említett Slam használata, amellyel ki tudjuk tölteni a rendelkezésre álló GCD-ket. A második pedig a Heroic Strike. Kijelenthető, hogy a Heroic Strike használatával nyugodtan várhatunk, szinte az utolsó utáni pillanatig is – a kérdés csak az, hogy miért is tegyük ezt meg? A válasz egyszerű, és már fentebb foglalkoztunk is vele – nem érdemes 50 rage-nal, amikor látjuk, hogy nem lesz szükségünk Slamre, bele – beleszúrni egy – egy Heroic Strike-ot a nagyvilágba, mivel az 'csak' ad némi bónusz sebzést. Sokkal érdemesebb várni, hátha a Taste for Blood még feljebb kúszik, illetve kivárni a megfelelő pillanatot, hogy Colossus Smash debuff kerüljön fel az ellenfélre. Nagyon nem mindegy, hogy ha egy 30 seces periódusban 3 Heroic Strike-ot tudunk ellőni, akkor mikor is tesszük ezt meg; alkalomszerűen, amikor épp kedvünk tartja, avagy egymás után, CD-re tolva a képességet, úgy, hogy ezen 3x1.5 másodperc alatt van egy elérhető trinket proccunk, avagy az ellenfél védelme éppen nullázódott. Nyugodtnak kell lennünk, és ki kell várni a megfelelő pillanatot, amikor a drágán megkeresett rage-t sebzésre tudjuk váltani; természetesen ha a rage már eléri a kritikus határt, és már 80 körül jár, akkor nyugodtan szúrjunk be egyet - egyet, hogy 60 körül tartsuk ezen értékünket, készülve a pillanatra, amikor megpróbáljuk kiakasztani a DPS métereket.


Miután ily módon hosszúra nyúlt az ezzel foglalkozó rész ( és nem véletlenül ), most már egy laikus mage is könnyedén átlátja majd, hogy miért is azon képességek vannak priorizálva, amelyek.



Arms Warrior DPS priorizációs lista


0. Execute. Ha van rá rage, és lehet használni, akkor MINDEN esetben ezt használjuk. Sebzése hozzávetőlegesen háromszorosa bármelyik másik képességnek.
1. Mortal Strike.
2. Dragon Roar. Talent, tehát lehet, hogy az adott encounter esetében nem elérhető.
3. Colossus Smash.
4. Overpower.
5. Slam.
6. Heroic Strike, ha túl sok rage-ünk van, és lehetőleg van Colossus Smash debuff az ellenfélen. 20% alatt ne használjuk, csak akkor, ha ténylegesen annyi rage áll rendelkezésünkre, amelyet nemigen tudunk elkölteni; de a folyamatos Execute használata biztosítja, hogy ilyen nemigen lesz. Illetve előfordulhat, hogy 2, vagy annál több Taste for Blood stackünk van, ez esetben nem érdemes veszni hagyni 20% alatt sem, használhatjuk Execute helyett.
7. Ha nincs felhasználható ingyenes képességünk, ÉS nincs elég rage Slam-re, akkor a kiválasztott Shout ( Battle / Commanding )




Ez különösebben nem bonyolult, s bár a proccok képesek megfűszerezni, különösen a Overpower által adott újabb Overpower lehetősége, könnyedén átlátható, és követhető. Egyedül a rage helyes felhasználása kavarhat bele a történetbe.
A weakened armor debuffot mindenképpen tartsuk fenn maxon, mivel ezzel nem csak a saját, de a raid DPS-ét is erősen meg tudjuk növelni. Ehhez érdemes használni a Colossus Smash glyphet.




Egyéb, szituációs képességek:


Die by the Sword – fontos, hogy csökkenti a bejövő sebzést 20%-al, így egy – egy nagyobb raidsebződésben jól jöhet
Skull Banner – raid CD, azon túl, hogy saját magunkat is segítjük vele, még a raidet is erősítjük
Shattering Throw – ugyanaz mondható el róla, mint a Skull Bannerről
Shield Wall – remekül ki lehet vele húzni olyan fázisokat, amikor csak úgy dől a sebzés, a boss pedig nincs elérhető közelségben
Recklessness – immár a bejövő sebződés növelése rész lekerült róla, úgyhogy bármikor szabadon használhatjuk. A legerősebb CD-nk, érdemes több mással összekombinálni
Deadly Calm – érdemes lehet rámakrózni a Heroic Strike / Cleave-ra, de ezzel kockáztatjuk, hogy olyankor is elhasználjuk, amikor csak 1-1 Heroic Strike-ot szúrunk be. Használata akkor ajánlott, ha sok rage birtokában, a Colossus Smash debuffot kihasználva akarunk rövid idő alatt, sok Heroic Strike-ot használni
Berserker Rage – immunitást ad a Fear effectekre, így jól jöhet olyan encounterek esetén, ahol ilyet használnak ellenünk ( pl. Heart of Fear és Terrace of Endless Spring utolsó bossai ). Sokkal fontosabb tulajdonsága, hogy Enraged effectet tesz fel – azaz növeli a kiosztott sebzésünket 10%-al. Természetesen akkor ne használjuk, ha már így is Enraged állapotban vagyunk, úgyhogy, hasonlósan több más procchoz, ennek követése is kötelező
Demoralizing Banner - segíteni tudjuk a tankok életben maradását, főleg sok add esetén. Pl. Elegonnál, a cosmic sparkok összeszedésénél lehet hasznos. Ezen túl tudunk rá Intervene -elni, így növelve mobilitásunkat
Thunder Clap - az Arms spec bónusz képessége , hogy felrakja mindenkire a Deep Wounds dotot, mintha csak Mortal Strike-ot használtunk volna. AoE-ra kiváló indító képesség, később jöhet a WhirlWind .
Sweeping Strike - értelemszerűen két ellenfél esetén
Rallying Cry - raid mentő CD, bár nem épp a legerősebb, de jól jöhet
Disarm - ötfősökben jöhet jól


Statisztikák:


A statok esetében maradt a régi történet:


Hit 7.5% > Expertise 7.5% > Strength > Crit > Mastery > Haste


Ha a szükséges hit és expertise cap megvan, akkor egy Strength hozzávetőlegesen 1.6 Critet ér, így gemeléskor critre érdemes gemelni ( mivel dupla annyi értéket kapunk, ezért 1 str vs. 2 crit esetén az utóbbi a jobb ).
Reforge esetén a következőekre kell figyelni:

  • critet sosem reforge-olunk
  • ha valamin nincs crit, akkor critre kell reforge-olni
  • ha van egy tárgyunkon haste, akkor azt kell reforge-olni

Látható, hogy a legjobbak azok a felszerelési tárgyak, amelyeken crit van, és a legrosszabbak azok, amelyeken haste. A leggyakoribban (negatív irányban ) reforge-olt statunk a mastery lesz, mivel ha jól választottuk össze a tárgyainkat, akkor haste nemigen lesz rajta, ellenben szinte mindenen lesz crit; így a szükséges cap-eket a mastery hit / expertise-é való átalakításával érhetjük el.
Az ideális cuccon tehát crit + mastery van ( lehetőleg az előbbiből több ), crit + hit, illetve crit + expertise, valamint sok – sok socket a +320 crites gemeknek.




Talentek:


A talentek esetében sok leírni való nincs – egy másik topicban már foglalkozom részben ezzel.
Azért fussuk át.


Lvl15: Juggernaut , esetlegesen Challenge módokra Warbringer .
Lvl30: Impending Victory , a legtöbb esetben a kisebb CD többet ér ( és segíthet az esetlegesen üres GCD-k kitöltésére ). Amennyiben az encounterben olyan szituáció van, ahol nincs boss a közelben, akkor a Second Wind / Enraged regen is jól jöhet ( pl. Blade Lord 20% alatti átfutkosós rész )
Lvl45: Szituációs – általánosságban a Piercing Howl -t több helyen tudjuk használni, de ötfősben a Disrupting Shout is jól jöhet
Lvl60: Dragon Roar single target esetben, Bladestorm AoE szituációkra, Shockwave elsősorban Challenge módokra
Lvl75: Mass Spell Reflection , illetve Vigilance ( a Hand of Protection mintájára )
Lvl90: Avatar , add-ölős esetben Bloodbath


Glyph:


Csak a Major Glyph-ekkel foglalkozom, mivel csak ezek jelentenek bármilyen változást. Ezekből hasznos lehet:

  • Unending Rage . +20 max rage, ami azt is jelenti, hogy a rage management része kicsit egyszerűbb lesz, nem kell annyira félnünk, hogy túlcsordulunk, több időnk van várni arra, hogy végre elkezdhessük a Heroic Strike spam-et
  • Death from Above . Kötelező, nemigen tudok elképzelni olyan szituációt, ahol nem jelentene előnyt.
  • Colossus Smash . Ha ránk van bízva a debuff fenntartása, akkor ez nagyban megkönnyíti a dolgot.
  • Mortal Strike . Növeli a bejövő healt. Raidelésre alap.
  • Rude Interruption . Bizonyos bossoknál brutális DPS növekedést eredményez ( pl. Gara'jal, Four Kings ), ötfősökben is jól jöhet
  • Enraged Speed . Értelemszerű.



Sajnos túl sok van, amelyekből választani lehet, ezért erősen szituáció-függő, hogy mit is érdemes választani. Én ( főleg heroic ) raidek esetében kötelezőnek érzem a Death form Above és Mortal Strike glyph-eket. Innentől egy hely maradt, amely az én esetemben legtöbbször a Colossus Smash, mivel nincs warrior / druid tank a raidben, és ezáltal számomra a legolcsóbb ennek a buffnak a fenntartása. Olyan esetekben, ahol lehet valamilyen spellt megszakítani, értelemszerűen a Rude Interruptiont használom, és 'manuálisan' tartom fenn a buffot ( vagy kérek meg rá valakit, hogy megtegye ).


Ezeken kívül még sok más glyph is jó, pl. a Recklessness , amely biztosítja, hogy a kapott +crit ne menjen el 'feleslegesen' Overpower esetben ( amely már önmagában is +60%-al critet sebez ).


Hasznos makrók:

Mivel a stance-dance már nem cserél bar-t, ezért az a módszer, hogy átváltunk Defensive-be, és úgy használjuk az Intervene-t, amely ugyanazon a gombon van, mint a Charge Battle-ban, már nem működik.
Helyette lehet egy ilyet írni:

/cast [help] Intervene; Charge

Így, ha a célpontunk 'barátságos' ( a raid tagja, ill. valamely lepakolt bannerünk ), akkor az előbbit, ha ellenséges, az utóbbit használjuk.

Szokásos Shield Wall makró:

/equip <fegyver neve>
/equip <pajzs neve>
/cast [stance:1/3] Defensive Stance
/cast [stance:2] Spell Reflection
/cast Shield Wall
/cast Berserker Rage
/cast Enraged Regeneration
/ra Shield Wall up
/in 12 /ra Shield wall end

A vége egy tájékoztatás a raidnek, hogy mi történik, betoltunk mindent, az eleje pedig egy amolyan oh-shit button-özön, hátha túléljük valahogy.

Stance-dance makró:

/cast [stance:1] Berserker Stance
/cast [stance:2/3] Battle Stance

Ha Battle-ban vagyunk, és kell a rage, mert nagy sebződés van, akkor 1 klikk, és átváltunk Berserkerbe.
Ha ez a rész végetért, akkor ugyanúgy 1 kattintással ugyanerre, visszaváltunk.
Defensive-ből Battle Stance-ba váltunk vele ( ez a rész tetszőlegesen átvariálható értelemszerűen, a 2-es rész törlésével / áthelyezésével ).


Talentek összevonása ugyanarról a szintről 1 makróba, így nem kell mindig kitenni azt, ami az aktuális, elég csak a tooltip-et átírni:

#showtooltip Dragon Roar
/cast Bloodbath
/cast Bladestorm
/cast Shockwave
/cast Dragon Roar

Megfűszerezve a Bloodbath-al, mivel azt érdemes ezekhez igazítani, bár igazából csak a Dragon Roaral egyezik tökéletesen a CD-je.

Ugyanez banner + Avatar:

#showtooltip Skull Banner
/cast Skull Banner
/cast Avatar
/say Banner up - +20% crit dmg
/in 10 /say Banner over


Amennyiben valamely spellt nem ismerjük, mert nem azt tanultuk meg, akkor sincs gond, a makró attól működik.

Egy egyszerű 'startattack' makró, én még rámakróztam a Victory Rush-t is, mert így kényelmesebb.

/startattack
/cast Victory Rush

Ha az Impending Victory talenttel játszunk, az se okoz gondot, ha használjuk a makrót, akkor használjuk a képességet is, hiába a Victory Rush van beírva, ez aktivizálja az Impendinget is.



Egyelőre ennyit az Arms DPS rejtelmeiről, reménykedem benne, hogy érthetően sikerült fogalmazni, és akad egy – két jó tanács mindenki számára, aki erre adja a fejét. A spec jelen állapotban több, mint alkalmas arra, hogy ha kihasználjuk a benne rejlő potenciált, akkor remek DPS-t hozzunk ki, mindazonáltal igaz rá, hogy sajnálatos módon nagyon fegyverfüggő; ami természetesen akár előny is lehet, hisz egy szerencsés droppal mindenkit túlszárnyalhatunk – avagy lemaradhatunk, ha Fortuna nem kegyes hozzánk.


A szokásos módon, sok sikert kívánva zárom soraim – a megszokott klasszikust idézve: May the Rage be with You!

Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Írta: Classrun.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Mégöt

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13492

A tegnapi Protectors Hard fiaskóm nem hagyott nyugodni, ezért utánaszámolgattam kicsit a logoknak és megpróbáltam összehasonlítani az utolsó try értékeket Classrun legutóbbi eredményével ugyanezen a bosson.

Egyébként azon meglepődtem, hogy ha az életben töltött időhöz (308 sec) viszonyítom a bevitt sebzést (~20.9M), akkor nem olyan siralmas a helyzet, mert jelen állás szerint az Arms ranked alja 71811 dps, amihez képest a teljesítményem így 93,2%-os. Ráadásul egy CD-kkel durvított Execute fázis ki is maradt esetemben.

Természetesen van mit javítani a teljesítményen (a gear pótlásán kívül), mert az is látszik, hogy az elméleti maximum 6 secenkénti Mortal Strike ütés helyett, csak 8.2 másodpercenként ütöttem egyet. Ez Classnál még úgy is 7.2, hogy 20% alatt a prioritásban hátrébb szorul az Execute miatt.
A Colossus Smash uptime esetében nem látok nagy problémát, mert túlzottan nagy különbség nincs a százalékaink között.
Enrage-ben túl kevés időt töltöttem, aminek csak részben magyarázata az 1904 rating különbözet. Sajnos nem közelítette a CD lejártát a használata és néha még egy-egy overlap-be is belebambultam.
A Heroic Strike használatában nagyon nagy az eltérés. Esetemben az átlagsebzés lényegesen magasabb, de ez annak köszönhető, hogy mivel jellemzően rage-hiánnyal küzdök, csak ritkán használom, akkor is inkább TotB mellett. Az látszik, hogy ekkor sem optimális esetben (sokáig fenn marad), itt az UI-mon változtatni fogok, hogy észrevehetőbb legyen a proc.
Class, te milyen metódusban tolod a HS-t? Ahogy procol a TotB és van egy GCD-nyi időd, valamint 60 feletti Rage-ed, akkor megy (lehetőség szerint Deadly Calmmal megsegítve)?

Más lényeges különbséget nem látok hirtelen, de ez is éppen elég, amin javítani kellene/lehetne. Ha esetleg ezek kívül is van még valami, amit láttatok, akkor szívesen veszem a segítséget.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 4 hónapja Írta: Colwyn.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13495

Troll ON:
Én akkor tolom a HS-t, ha gyorsan akarok eljutni ázsia centerbe! :)
Troll OFF

Ejj-ejj, kellett nekem viccelődni, egyből lekarmáztatok -_-
Tessék felszabadultabbnak lenni - túléltük a világvégét! ;)


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!
Utolsó szerkesztés: 11 éve 4 hónapja Írta: Mistake.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 4 hónapja #13497

Az egyik ( lényeges ) különbség, hogy én használtam a glyphet , Te pedig nem.
Ez ugye kapásból 6% dmg a fight több, mint felére, azzal már ranked-esélyes lettél volna akár.
Nem volt potion, gondolom hamarabb végetért a fight.

Deadly Calmból 1 volt csak, pedig elfért volna ugyanannyi, amennyi a Dragon Roarból. Egy időben ezeket össze is makróztam ( a Dragon Roar + Bloodbath -ot a Deadly Calmal ), mivel ugye eléggé számít az, hogy a +30% mellett menjenek ki a HS-ek. Mostanában magára a HS használatra van makrózva, így tuti, hogy CD-re lesz tolva, mellette pedig figyelek rá, hogy ha már jár le a timer, akkor 1 - 1 HS-t ne szúrjak be, hanem várjak némi plussz rage-ra, és lehetőleg CS mellett ugye. De mivel látszik az, hogy ha sokat melóztam, fáradt vagyok, épp másra kell figyelnem, akkor ez néha kimarad, így kompromisszumot kötöttem, inkább elmegy pár Calm a világba, és ha kimegy ( ezt jó nagyban trackerem ), akkor utána próbálok beleférni. Jobb, mintha nem is lenne használva.

P2-ben általában én tankolom Asanit, CD-re is tolom kb a tauntot, hogy ha interruptolva van, akkor ne egy clothosat vágjon szájba. Emellé a Die by the Sword jó is, viszont értelemszerűen ilyenkor nekem több a parry, de még mindig jobb, mintha vkit megölne a raidből.

Nem volt shatter, pedig 2x is lehetett volna ( mondjuk a végére a 2. jobb adott esetben, ez így bocsánatos bűn, de startkor, az összes CD + prepoti mellé fixen kell használni ). Ill volt, hogy HS helyett Cleave-t használtam, mert ott volt a gömb és a boss is egymás mellett ( igyekszem úgy pozícionálni őket, hogy ez így legyen ).

Így elsőre ennyi, ha majd még lesz kérdés, akkor szétnézek a logban / igyekszem válaszolni.

A következő felhasználók mondtak köszönetet: Colwyn

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14178

Úgy látszik, hogy 5.2-ben szándékszik a Blizzard rendbetenni a specet, s sereghajtóból visszahozni.
Az tuti, hogy elbaltázni jobban már nem nagyon lehet, s amit mostanában olvasgatok a specről, egész pofásnak tűnik, ezekről néhány szó.

A Mortal Strike, hasonlóan a Fury Bloodthirst-jéhez stackelődő Overpowert fog adni, és egyelőre úgy tűnik, hogy az Overpower használata ( amely ugye csak 1 sec GCD-vel bír ) csökkenti az MS CD-jét is 0.5sec-cel.
Ez már magában is igen jónak tűnik.

A masteryt buffolni kívánják, ami nem csoda, lévén, hogy alig ad valami előnyt jelenleg; meglátjuk, hogy mennyire sikerül ez a későbbiekben Nekik. A haste-t is megreformáják, de igazából mi ezt szerintem továbbra is csak a BL effektek alatt fogjuk kiélvezni, haste gear-re gyúrni értelmetlen lesz, az marad a DK-nak.

Ami még említésre méltó, hogy buffolják a Storm Boltot is; ez 5x fegyversebzést fog jelenteni raid bossok ellen, azaz simán 1M felett fog critelni. Összehasonlítva a Bloodbath-al, a hevenyészett számítások alapján, amit gyors papírra vetettem, az látszik, hogy a Bloodbath átlagosan 7.5% sebzése helyett ez simán ki fog hozni 8-9%-ot is, főleg, ha minden alkalommal csak és kizárólag Enraged állapotban, és CS debuff mellett használjuk majd.
Remek lesz aggrót húzni pull után.
AoE szituációkban természetesen a Bloodbath még mindig jobb lesz, de legalább majd lehet váltogatni ezt a talent tier-t is, annak fényében, hogy milyen az encounter.

A PTR-es simcraft alapján a változtatások átlagosan 20% DPS-növekedést jelentenek majd a jelenlegihez képest, de természetesen ehhez még bármikor hozzányúlhatnak LIVE-ra kerülésig ( és utána is ).

Egy biztos, érdemes lesz a specnek adni majd még egy esélyt, hátha visszakerül méltó helyére!

LIVE-ra kerülés után várható a leírás aktualizációja.

A következő felhasználók mondtak köszönetet: Naderb

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14179

Még egy érdekeset írtak, hogy a Deep Wounds kétszeres sebzést csinál Arms-ban. Egy Thunder Clap-el szétdobva az is szép aoe-t fog adni.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #14180

Naderb írta: Még egy érdekeset írtak, hogy a Deep Wounds kétszeres sebzést csinál Arms-ban. Egy Thunder Clap-el szétdobva az is szép aoe-t fog adni.

Igen, többek között emiatt, és azért, mert a haste immár kap +50%-ot, a dot többet fog sebezni egységnyi idő alatt is -> a haste feljött stat erősségben.

Úgyhogy az eddigi borzasztó skálázódás helyett ( crit úgy-ahogy OK, 0.6 STR-et ér egy crit, mastery és haste mindkettő 0.3, 0.2 ) most már a haste feljött 2. helyre, így lehet ninjázni a haste cuccokat a DK-k / palák elől...

És immár nem egy középszar, valamint két használhatatlan statja van a specnek, hanem egy középszar, és két fostosan rossz. :P

Sajnos míg Furyban a crit ( TG / SMF-től függően ) 1 - 0.8 között mozog, mellé a mastery is 0.6, úgyhogy egész korrektül lehet fejlődni a behúzott új cuccokkal, addig az Arms sokkal kevesebbet nyer minden egyes bónusz item szinttel.

Úgyhogy ez a rész még mindig borzalmas, közepesen rövid távon egy hatalmas átalakítás kellene a specnek, mert így hosszabb távon megint értelmetlen lesz, ahogy az átlag ilvl megy fel 10 szintet, a Fury kapni fog +X% DPS-t, az Arms pedig X/2-t.

Ráadásul maga a design sem tetszik számomra, amerre elmentek ezzel, az, hogy bevonnak új skilleket ( Storm Bolt ), elérik, hogy aki több dologra figyel, több képességet is használ, az ügyesebb lesz; egy szimpla "növeljük a passzív képességből érkező sebzést kétszeresre!" agyhalott dolog, és nem túl üdvös.

Én részemről biztosan megnézem majd 5.2 elején az Armsot, hogy milyen is most, de tuti, hogy hosszú távon Fury maradok, mivel nem sok kedvem van loot-vitába keveredni a DK-kkal / prot palákkal, csak azért, mert Nekem az 0.4 statot jelent, Nekik 0.9et, de mégis ez a második legerősebb secondarym, úgyhogy ha vmin nincs crit, akkor erre kell gyúrnom...

Ráadásul most már jön majd, ha jól láttam, 4 bossból is 1h fegyver, úgyhogy a gearolódás se lesz annyira gázos, mint most, mikor gyak 1 helyről jön 1h 496os fegyver, amit használnod KELL, hisz ad +500 str-t és +320 critet...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.154 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum