normal Pandáriás Raid Trükkök Huntereknek

Több
11 éve 2 hónapja #13774

Látom a rugó részlegen Adorján frissítgeti a saját topicjukat és régen volt az elitistjerksen is ilyen bejegyzés, hogy melyik bosson milyen trükköket lehet alkalmazni, de pandás részhez nem találtam ilyet Huntereknek.
Szóval ide írjátok le, milyen kis tippeket, trükköket találtatok a pandás raidbossokhoz.
Főleg Még5 hozzászólásait várom, mivel ő látta a legtöbb HC-s bosst közülünk.

Írok 1-2 példát:

Imperial Vizier Zor'lok:
én jónak találtam a Glyph of Tranquilizing Shot http://www.wowhead.com/item=45731
mivel ha MCbe tesz általában azzal kezd, hogy leszedi a tankról a hp buffot, earth shieldet, vengence-t, stb-t
Így legalább kevesebb kárt okozunk, addig is amíg CC kerül ránk.
(deterrence és animalbond glyph mellé pont befér)

Lei Shi - amikor elvan tűnve (szép magyarosan szólva), csak a csapdák sebzik, illetve ha buffok megvannak máshonnan, akkor lehet trükközni a kukac vagy a chimera petekkel - ezek speckó aoe-jét lehet használni target nélkül is.

Sha of Fear - ha deterrence van rajtad, akkor nem sebez a boss fear-je. Én szoktam használni, ha sok az add, hogy fear elött 1 seccel magamra teszem, majd rögtön fear után cancelaura makróval le is szedem deterrencet, így maximum 1 gcd kihagyással tudom tovább nukeolni az addokat.


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13776

Mistake írta: Sha of Fear - ha deterrence van rajtad, akkor nem sebez a boss fear-je. Én szoktam használni, ha sok az add, hogy fear elött 1 seccel magamra teszem, majd rögtön fear után cancelaura makróval le is szedem deterrencet, így maximum 1 gcd kihagyással tudom tovább nukeolni az addokat.

Ez biztosan működik még?
Release után pár resetig általánosságban, a fear-immun képességek megvédtek a lehelettől, de ezt követően fixálták, és csak és kizárólag a pavilonokból visszajövők által kapott buff védi meg az embereket.
LFR-ben ez lehet nem tűnik fel, mert alig sebez a fear, de normálban már látványos.
Ezért kérdezem, hogy jelen állapotban ezzel mi is van, normalban mikor használtad ezt legutóbb?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13777

Múlt hét csütörtökön még működött - nem sebződtem és el se fearelt (és nem volt rajtam pavilonos buff).


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13812

Jelzem előre hogy híresen gyengén állok rankedekkel tehát ne várjatok csodát max annyit hogy én mit hogyan csinálok ami lehet h nem is igazán jó de azt majd úgyis mondjátok abból meg én tanulok:).

MSV HC:

1. Stone Guard:
Surv. spec + trill of hunt
Egyrészt mikor a 2 boss egymás mellett áll jobb multival lőni őket mint arcane shottal egyet abajgatni /ugye akkor amikor a főbb lövések cd-n vannak/+ tüzes csapda menjen. Fontos feladata itt a hunternek detterence-vel a fagyi csapdák felszedése lehetőleg a melee-ket meg a tankokat kell szabadabbá tenni.

. Feng.
Szintén Surv spec. + trill of hunt a pajzsos fázis aoe-ja miatt.
Nem próbáltam ki BM-en csak akartam de kellett buff és nem tudtam aoe petet vinni a pajzsos fázisra mikor kijönnek az addok: aoe pet+BW+multi. Szerintem ez is jó oda.

3. Garajal:
BM spec . Blink strike.
Ha le kell menni shadow realmbe oda jo hogy a pet odateleportal a blink strike-al az addokhoz. Nuke ezerrel:D

4. Four Kings
BM spec. Blink strike
2. bosstól kezdve tartalékolni kell a blink strike-ot vagy legalábbis figyelni a boss cd-ket és 20 sec alatt nem ellőni, hogy azonnal mehessen rá a pet arra akit a 2. boss lekötöz vagy a 3. boss alatt az addra mert szerencsés crittel jo nagyot és gyorsan sebez a blink strike+kill command. Utolsó bosson 50% energy alatt érdemes lövögetni a tranq shotot. A katonák ellen a detterence kiváló ellenszer.

5. Elegon.
BM spec.
A nagy addok kinti robbanásait 1x egy-egy első fazisban detterencével felveszem. Sparkos fázisban tartalékolni kell a glaive toss+ kill command cd-t valamint arcane shot+ kill shot spam, utolsó spark előtt egy haste cd-t is el szoktam nyomni. 2 spark között a bossra serpent sting frissítés és focus töltés maxra. Csak akkor lövöm el a BW-t az utolsó sparkra ha valami miatt el vagyok csúszva a focus töltéssel vagy véletlen cd-re került a glaive toss, mivel a beengedett spark alatt a bossra nagyobb nuke megy BW alatt.

6. Emperor
Ez még nem kialakult ha lement megíromJ

HOF HC
2.Blade lord tayak:
BM spec.
P1: Minden Unseen Strike-ra mehet a detterrence /a cd csökkentö talent kell/ erösen lecsökkenti a sebzést. BW-t es egyébb rövid cd-t csak közvetlen Unseen strike vagy az összerántás után ellőni különben nagy része elvész. Kezdéskor 4 es setbonussal már nem fér bele 2x BW fázis 2-essel igen. Összerántáskor kifutás közben lőni nem lehet de kill command, dire beast, blink strike háttal állva is müködik. /összerántás elött meg egy tüzes csapdát is leteszek alá/

P2: 1. Átfutáskor a deterrence általában elég fel huznak a hilerek elötte ugy is utána a bossra meg szoktam hagyni ide a 2. stampedet. 2. átfutásra a 2. readinesst hagyom meg még 1 detterencere mert fontosabb hogy átérjek es túl is éljem ezért futás közben ha kell HS ha átértem megnézem van e healer /ha mindenki jól csinálja akkor lesz/ ha nincs akkor health poti és szurkolás h jöjjön már a healer:). Amennyiben nem kellett health potit benyomni akkor itt tolom el a 2. dps potit+ minden szabad cd-t /a haste cd-ket egymas után mielött lejár a masik 1-2 secel/

3. Garalon

BM spec.
Elején nem egyből ellövöm a readinest hanem megvarok 1 crusht igy a köv crush-ra is lesz deterrence.+ mindig mikor lejár a cd-je a deterrencenek akkor a crushra használni kell. Érdemes kiszámolni ill a gyakorlások alkalmával ugy belőni a deterrencet h mikor átveszük a feromont közel lehet a crush na oda kell h legyen deterrence.
Kiteolásra nyugontan el lehet löni a BW-t mivel instatokat siman lehet közbe lőni.
Valamint érdemes 2 crush köze beállítani a BW-t hogy ne legyen dps veszteség a crush stunja ill a deterrence miatt
+HS-t használni ha nincs crushra deterrence.

4. Wind lord

Surv spec. + thrill of hunt
Itt én CC-zek + a bossról szedem le a quickeninget tranq. shottal ezeket bele kellett ültetnem a rotába. Dps loss ugyan de mivel perpill a hunter a legmobilisabb ranged másnak ez még több dps loss lenne. CC-re van egy jó kis macró szerintem a boss taktikánál le van írva. a dps rota kb ugy néz ki hogy tűzes csapda a boss+ addok alá cd-re az exp shot. , multi shot spam. + a cc-t 30 secenként frissiteni kell a quickeninget sürűbben kell szedni. Ami nálunk a killt hátráltatta az a wind bomb-ba való belefutás amikor a cc-zők a bumeráng utjából elfutnak hajlamosak voltak belefutni a bombba:P. És az sem árt hogy amikor a 600%-os dmg taken a bosson van akkor mindenki még a lockok is a bosst lövik:)

Egyelőre itt tartunk normálokhoz nem hiszem hogy írni kéne ahogy halnak a bossok hc-ban és ott vagyok akkor írok majd róla.


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo
Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hónapja Írta: Mégöt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13817

Köszi, jó sokat írtál - valami ilyesmire gondoltam a téma nyitásakor.

MSV HC: nálatok kik festik a padlót?

Garajal: Nem tudom hc-ban mennyi add van lenn, de én szeretem a survit ide is, mert bosson ketyeg a BA, (amitől proccolhat a LNL) + lennt add alá bedobsz egy fagyit, attól is proccol a LNL, ami már szép kis nuke.
Persze petes BS is jó, csak ha nagyon szarul vannak szétszórva az addok, akkor amig a pet futkos az mind dps kiesés.

4 kings: nem próbáltad még egy multival feldotolni egész raidet MC alatt? Isteni érzés :D (bár lehet, hogy kispadra tesznek a wipeoltatás miatt ;))
Amúgy ez a BS-es módszer jó ötlet, thx.

Elegonon szintén próbáltam már a survit, és mivel a pet AI még mindig elég hektikus (nekem párszor fogja magát és spark helyett visszafordul bossra) - sparkos fázisra tök jó, ha alájuk dobsz egy lassitót és máris proccolt 3 EplxoShotod.

Emperorra szintén jó lehet a survi: entrapment, sok add, csapdáktól LNL, bosson tikkel a BA -> szintén LNL

Wind Lordon érdemes 30 secnél sűrűbben frissitgeni a fagyit, mert az is proccoltatja a LNL-ot.
Saját és fórumos tesztelés szerint is a BA/Robbanós csapda által és a lassitó/fagyi csapda által proccoló LNL külön CD-n van nyilvántartva - amire nekem sincs energiám figyelni fight közbe, csak dobálom CD-re a csapdákat és néha összejön a 6x ExploShot kombó :)


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13818

Mistake írta: Wind Lordon érdemes 30 secnél sűrűbben frissitgeni a fagyit, mert az is proccoltatja a LNL-ot.

Ezt már láttam máskor is, hogy ha hunterre van bízva, akkor nem a dárdával CC-znek, hanem fagyasztó csapdával.
Ez miért jobb?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13819

tippre az aoe lassitasra gondol


Doh.
Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hónapja Írta: Mlnrmt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13822

emiatt: http://www.wowhead.com/spell=56343

Vagyis ha befagyasztok valamit, akkor 100% eséllyel proccol a Lock and Load, ami 2 ingyen, instant Explosive shot-ot jelent
(explosive shot: http://www.wowhead.com/spell=53301 Survi hunter fő skillje).

a tüzes csapdától is proccolhat a lock and load, de csak 20% eséllyel.

A trükk, hogy a 2 procc utáni CD, valahogy külön van leprogramozva és mikor már CD van a "tüzes proc" után, a fagyitól még bejöhet újra a L'N'L.

Ezért frissitgetem folyton a fagyi csapdát.


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13824

Akkor ezek szerint nem arról van szó, hogy dárda helyett csapdával CC-zel, hanem arról, hogy a tömegbe belövöd a lassító csapdát?

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13825

Nem, hanem darda helyett fagyi csapdat használ cc-re en is gondolkodtam rajta de a first killnel nem akartam ezzel is bonyolitani+ kenyelmes a cc makro:)


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13834

Feng survi speccel vitatkoznék, ok hogy az addokra nagyobb aoe-t tolsz de ha a teljes fighthoz viszonyítod az aoe részt akkor az elenyésző. Így a bosson nagyságrendekkel többet buksz dps-be mint amit az addokon nyersz. Persze az is igaz, hogy ha az addok nincsenek lekezelve az wipe, de ha a bosson kevés a dps akkor adott esetben több packot kell aoezni mert lassabban megy át a pajzsos fázison. Illetve ha bm-en csinálod akkor a többi fázisban is nagyobb dps-t tolsz és hamarabb megy át a következő fázisokba.
Esetleg bár próbálni még nem próbáltam, BM spec+thrill of hunt lehetne, hiszen akkor az aoe-nál jó eséllyel tudunk nagyobb dmg-et kitolni a multishotokkal, illetve az egyéb fázisokban is jól jöhetnek a +arcane shotok

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13835

Meg lehetne próbálni próbálni Fengen a BM-et anno kevés volt a dps-ünk oda gyengébb gear miatt ugye ezért be kellett áldozni a specet az aoe javára több embernek is. En azóta nem is variáltam rajta:)

Jut eszembe Gradan 4 king hc-n mivel jöttél ki a lekötözésböl? posthaste talent? ha igen akkor oda ezt is beirom
ha nem akkor meg áruld el:)


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13836

5 perces single target szimulációban ( www.femaledwarf.com ):
BM: 105k dps
SV: 100k dps

azonos gear, és tökéletes rota mellett.
Ha ehhez hozzáveszed az aoe fázist, lagot, emberi reakcióidőt, egyéb random shit-et, akkor nem buksz akkorát mint amitől tartasz Feng-en.
(lőttem én már rankedet fengen survi talenten.. első lettem recounton, pedig nem béna dps-ek voltak velem)


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!
Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hónapja Írta: Mistake.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13838

Mistake írta: (lőttem én már rankedet fengen survi talenten...)

Nem az a kérdés, hogy lettél -e ranked, hanem az, hogy ugyanaz a DPS, ha összehasonlítod, a másik specen mit ért volna.

Egy rosszabb specen értelemszerűen kevesebben ( és a kevésbé gearoltak, ügyetlenebbek ) játszanak.

Például egy MM rankedet sokkal könnyebb elérni, DE az a DPS egy másik specen sokkal-sokkal lentebb lenne a rankedekhez képest. Ha akarnék, tudnék villogni folyamatos Arms ranked Top 20-al, de a fightok döntő többségében ez rossz választás lenne; Furyn több DPS-t tudok elérni, és bár azzal alig férek be a Top200ba ( vagy egyáltalán nem ), összességében nagyobb a DPS output.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13840

Nekem femaledwarf egy ideje (nagyjából olyan 492 - es ilvl nél kezdte) a legszarabb statnak hozza ki a kritet, és kitartóan csökkenti, nem tom ez mitől van lehet ki kéne ütnöm a 4300 -as haste cap - et akár krit kárára is. Amúgy a három ág steril körülmények között nagyjából rámászott egymásra 496+ gear - szinten (sőt tudok olyan szimulációról amiben a sv hangyafasznyival előzi a bm - et), mm - et pusztán azért nem érdemes még használni mert annyira elképesztően el van bonyolítva hogy valós körülmények között reménytelen értelmes dps - t kicsikarni vele. Úgy néz ki 5.2 - ben majd mm kap még egy kis szeretetet és nem kell harminchatmillió különböző rotát használni attól függően Un'goro észak-keleti csücskében fingott - e egy dinó vagy sem, és akkor minden kemény pöcsű azzal fogja tolni (többek között én is), kivéve ha valamilyen raidbuff közbeszól. Hogy valami érdembelit is hozzátegyek/egészséges vitát generáljak én mióta dot lett a lr - ből már csak bs - t használok, tulajdonképpen az összes fighton hasznosabb és kényelmesebb.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13842

Femaledwarf elég körülményes tud lenni, de ha megtanulod kezelni, akkor roppant hasznos segitség (főleg az ilyen min-max buziknak mint nekem :))
Mr Robot-ra is rászoktam nézni, de azóta nem bízok benne, hogy már Lich King idején expertise-ra akart reforgoltatni :D
(amúgy rendszeresen tesztelem, és a saját vs. mr robotots reforge közül az enyém több pontra jön ki a végén)

MM-nél az a legbonyolultabb, hogy fenn kell tartani a haste buffot 2x steady shottal - ami tényleg néha baromi nehéz, mikor gömböcöket, dinó "fingot" kerülget az ember - ezt is hangolják 5.2-ben.

BS-t hogy használod? makrózod-e valamivel, vagy csak manuálisan tolod ha CD-n van?
(LR legnagyobb elönye, hogy összelehet makrózni a rabiddal, szóval érdekelne a váltás)


This is Mistake - I love my Hunter.
Hunters are just awesome!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13844

Ahogy olvastam BS-t nem érdemes makrózni semmivel, mivel rövid cd 99,9% - ban BW - re fog esni annyi elég is neki.
Nincs különösebb recept a használatára amúgy pont olyan mint az lr csak mivel rövid cd ezért jó eséllyel jókor van behűlve, és ha elhasználtad hogy úgy mondjam már be is kasszíroztad a hasznot, nem kell számolgatni hogy jaj most akkor még fent lesz e pont 15sec ig, meg még a 4 sec es ablakban oda hűl e a cd, hány target van a közelben stb stb, és ez a raid szempontjából is hasznos. A dinó fingot nem arra értettem hogy kerülgetni kell :D, hanem hogy állandóan figyelgetned kell hogy most mennyi haste -ed van épp (1.45 - ös AI miatt) és a fight melyik szakaszávan vagy (CA, sima, KS) és összevissza változtatni az a kibaszott rotát van összesen nyolc féle ha jól emlékszem. Plusz fent tartani a haste et amit te is írtál bár az már nem akkora pain mert kitolták a hosszát. Közben ott van ügye minden másból pont ugyanannyi mint a másik két talenten, ez egész egyszerűen így már kezelhetetlen (megkockáztatom hogy nincs és nem is volt soha egyetlen talent sem ennyire elbonyolítva, persze azért nagyon sok mindennel nem játszottam), ha mindenre figyelni akarsz tuti hogy szarrá égsz valamiben amit a boss rakott alád. Azzal hogy lecsökkentik az AI cast time - ját 2 sec re valszeg megoldódnak ezek a dolgok mert ki kell gyúrni a haste et és az lesz a focus dump aztán kalap kabát, nem kell 100x100 - as excellből kinézni hogy mit kellene ép tolnod.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13845

Lehet Feng-nél én tapasztaltam csak így lévén nekem messze még a 496-os átlag ilvl és csak Lfr-es ijjal lövöldözök :)
De! jó cucc a femaldwarf meg stb, szimulációra viszont http://www.worldoflogs.com/reports/rt-35siuc9wygb4jdok/sum/damageDone/?s=8646&e=9020 491 ilvl BM spec vs 500 ilvl survi spec single target bosson.

A négykirályoknál meg nem volt semmi trükk, bubit kaptam, csak rögtön törtem ahogy kijöttem, lehet azért nem láttad.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13848

Gradan írta: Lehet Feng-nél én tapasztaltam csak így lévén nekem messze még a 496-os átlag ilvl és csak Lfr-es ijjal lövöldözök :)
De! jó cucc a femaldwarf meg stb, szimulációra viszont http://www.worldoflogs.com/reports/rt-35siuc9wygb4jdok/sum/damageDone/?s=8646&e=9020 491 ilvl BM spec vs 500 ilvl survi spec single target bosson.

A négykirályoknál meg nem volt semmi trükk, bubit kaptam, csak rögtön törtem ahogy kijöttem, lehet azért nem láttad.

Aha akkor a gyors bubi leszedés, mindegy a posthastet azert kiprobálom:)
Abba a logba meg amit linkeltel azert hozzá tenném h oda mindig BM-en megyek csak véletlenül a trashről survon maradtam+ félreértettem Skavent és a fight megkezdése után meg jóval a bogarat kerestem amit ugye elöször csak 2 embernek kell az acsihoz felvenni és igy lemaradtam azért+ 2x kaptam stunt meg 2x MC-t:)


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13849

Erről beszéltem, szimuláció vs valós helyzet :)) De megnézhetünk majd egy ilyen összehasonlítást úgy hogy nem a bogarakat keresgéled az elején :D A stun meg mc pedig benne van a pakliban.

Egyébként persze Feng-en annó az első HC killemen még a Punishers-el én is survin voltam mert minden aoe-ra szükség volt(fele cuccom kék volt még meg kb a többieknek is). Nyilván BM-hez szükséges hogy ne legyen gond az add-okkal, de ha nincs gond akkor szerintem érdemesebb a BM a nagyobb single target dmg miatt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.189 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum