× Boss-ok: Imperial Vizier Zor'lok, Blade Lord Ta'yak, Wind Lord Mel'jarak, Garalon, Amber-Shaper Un'sok, Grand Empress Shek'zeer

normal Amber-Shaper Un'Sok

Több
11 éve 5 hónapja #12489

Igencsak pofás kis harc, a tervezőire bizonnyal nagy hatással volt az ICC-s Putris csata, így egyes elemei itt is megtalálhatóak.

A sikerhez szükség lesz arra, hogy minden raid tag megtanulja a csata kulcsfontosságú elemét, nevezetesen a Mutated Construct irányítását.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre, lássuk, hogy mivel is kell szembenéznünk!

A csata három fázisból áll, ebből az első kettőben ugyanazon képességek ismétlődnek a boss részéről.
Ezek:

Amber Scalpel - egy sugár, amelyet a boss lő ki egy véletlenszerű játékosra. Ez elől futni kell, amíg már nem üldöz.

Living Amber - egy adag paca jelenik meg, amelyet le kell ölni. Több fontos tulajdonsággal is bírnak. Egyrészről folyamatos AoE sebzést visznek be a raidbe. Másrészről ha kimúlnak, akkor egy tócsát hagynak maguk után, ami erőteljesen fáj, ha beleállnak. Harmadrészről, ha egy paca kimúlik, akkor az összes, 8 yardra lévő többi pacát gyógyítják ( ez LFR-en nincs ). Azaz terülni kell, és a pacákat úgy leölni, hogy másik ne legyen a közelben.

Parasitic Growth - egy debuff, amelynek a különlegessége, hogy nem szabad healolni. Aki megkapja, mintegy fél perc alatt 200K körüli sebzést kap be tőle - ellenben, ha healt kap, akkor a debuff egyre többet és többet fog sebezni. Értelemszerűen max közelében kell tartani az embereket, és csak akkor dobni rá healt, ha már csak nagyon kevés hp-val bír

Reshape Life - egy tűzgólem - szerű ( gondolom ez valami borostyán-lény lenne ) lénnyé alakítja a célpont játékost. Mivel ez papíron bárki lehet, ezért érdemes 3 healert vinni, hogy ha healert kap el, akkor is stabil maradjon a raid életereje.
Eme lény több tulajdonsággal is bír.

Egyrészről megkap egy energia - bart, amely 100ról számol visszafelé ( minden másodpercben -2 energia ), és ha 0ra ér, akkor az illető elpusztul.
Kiszabadulni akkor tud, ha a megjelenő, új action bar-járól használja a 4es képességét; ellenben ezt csak akkor teheti meg, ha az életereje 20% alá esik.
A raid feladata tehát az, hogy 50 sec alatt leüsse a lény életerejét 20%-ra, hogy ki tudjon szabadulni - az irányító játékos számára pedig az a cél, hogy jól használja a képességeket.

Amelyek pedig:

Amber Strike - a célpontra sebez egy jó nagyot, és rátesz egy debuffot, amely növeli a bekapott sebzést 10%-al. Interruptol is mellékesen. Értelemszerűen ezt a képességet CD-re kell tolni, folyamatosan spam-elni kell. Sajnálatos módon, ha ezt használjuk, akkor a lényünk robban egyet , sebezve a raidbe. Az 1es gombon helyezkedik el az action bar-on.

Struggle for Control - ha ez előző képességet használtuk, akkor a lényünk elkezdi felrobbantani magát, ahogy az olvasható volt. Ha ezt a képességet betoljuk, akkor ez megszakad - és még kapunk bónusz 100% sebződést is. Ergo ezt a két képességet mindig egymás után kell használnunk. 8 energiába kerül, így hamarabb ki tudunk futni a 100ból, ellenben a bónusz sebződés segíti a raidet, hogy levigye a hp-t 20%-ra. A 2es gombon szerepel

Consume Amber - az energiánkat tölti 20al, viszont mellé gyógyít 4.5M hp-t is rajtunk. Kell hozzá egy paca, amit felszedünk, amelyet még a korábban ledarált Living Amberek hagynak kint. Alapból ezt a képességet nem kell használni - az első két fázis arról szól, hogy a pacákat 'gyűjteni' kell a padlón, és az átváltozott embereket pedig le kell DPS-elni. A harmadik fázisban ez megfordul - innentől már csak a bosst kell ütni, és azon playerek, akik átváltoztak, magukra maradnak. Ugyanúgy fel kell használniuk az 1-es gombot ( és a 2eset utána egyből ), hogy DPS-eljék a bosst, ellenben nem lesz, aki kiszabadítsa őket. Ahhoz, hogy ne távozzanak el idő előtt, vissza kell tölteniük az energiájukat, azaz fel kell venni a pacákat, amelyek az első két fázisban kerültek le a földre. A 3as gombon lesz.

Break Free - 20% alatt lehet használni, az illető kiszabadul.

Üres időnkben megy az autoattack, amely 40K sebzéseket okoz.

Ez tehát az első ( és részben a második ) fázis.
A raid terül, a pacákat külön - külön öljük le, a lézer elől elfutunk, ha átváltozunk, akkor spameljük az egyes - kettes gombokat szépen sorrendben és ütjük a bosst, a raid leüti az átváltozott hp-ját, aki a végén kiszabadul.

Ha a boss eléri a 60% hp-t, akkor jön a második fázis.

Itt a boss feltesz magára egy pajzsot, amely csökkenti a bejövő sebzést 99%-al, és megidéz egy óriást, amely olyan, mint a mi kis átváltozott lényünk, csak sokkal nagyobb. Értelemszerűen ezt kell itt DPS-elni a boss helyett.
A már megismert képességek megmaradnak, jönnek a kis pacák, lesz lézer, lesz átváltozás, amelyet ugyanúgy kell kezelni.

Az óriás képességei:

Massive Stomp - sebzés + ellökés. Az átváltozott player tudja szakítani
Fling - felkapja a tankot és megropogtatja. Tank CD-t jó rá használni, és utána, ha ledobja, akkor aki mellette áll, még stunolódik is. Ergo ne állj a tank mellé.

A csata menete nem sokban változik, immár az addot kell ütni, nem pedig a bosst. A tanknak figyelnie kell, ill. a raid is a szokott módon terüljön.

Ha az add meghalt, akkor jön a 3. fázis.

Concentrated Mutation - a szokásos frenzy, a boss többet sebez.

Volatile Amber - a lent lévő pacákból AoE-zza a raidet, sebezve mindenkit, kivéve, ha az át van változva, mert akkor Őt gyógyítja. Innentől értelemszerűen az átváltozott illetőt nem lehet lesebezni, mert folyamatosan visszagyógyulna, de erre nincs is szükség; itt ugyanis aki átváltozott, amellett, hogy DPS-elnie kell a bosst, vissza kell töltenie az energiáját a pacák felszedésével. Így, ahogy egyre többet átváltoznak, egyre több debuff lesz a bosson, egyre kevesebb paca a földön ( csökken a raidsebződés, mivel aki átváltozott, nem igényel healt, és egyre csökken az AoE mértéke is ), s ha minden jól megy, hamarabb borul meg a boss, mintsem elfogyna az átváltozottak energiája.

A fázis kezdetekor BL, majd a bosst érdemes úgy rángatni ide - oda, hogy a pacák a közelben legyenek, és az átváltozottaknak ne kelljen messze menniük, tudják ölni a bosst.

Mókás kis fight, 1 tank - 3 healer - 6 ( főleg ranged ) DPS, akiknek vagy jó cleave képességük van ( tudják ölni P1-ben a bosst és az átváltozottat egyszerre ), vagy pedig mozgás közben is tudnak DPS-elni ( ha kergeti őket a lézer ).

Általános leírás béta alapján:




LIVE kill:

Utolsó szerkesztés: 11 éve 5 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12532

Pár info akkor a fightról, még egyszer utánaolvasva, ill. logokat nézve.

Az átváltoztatás a következőképpen néz ki:

P1: mindig az aktuális tankot
P2 - P3: bárkit

Ergo fixen kell a 2 tank, ami valszeg P2-t is könnyíti, hogy külön-külön tank van a bossra / addra.

P2-ben egyértelműen az Amber Explosion-t kell szakítani, amit viszont az óriás csak minden 50 secben castol ( az elsőt a megjelenése utáni 50. secben, és ezt követően 50 secenként egyszer ).
Ergo az 1-es gombot lehet spam-elni, 6 sec-es CD van ugye rajta, de úgy, hogy az Explosion CD-jét figyelni kell, és ha már kevesebb, mint 10 sec van hátra, akkor csak erre kell tartogatni.

Ez így tippre kis gyakorlással menni fog, max majd próbálunk figyelni, és bemondogatni, hogy Explosion 10 sec, és akkor az aktuális emberke tud figyelni rá, hogy innentől már csak a castot kell elkapnia.

A fire mage-k iszonyat brutálisak ezen a fighton ( is ), én a logokat megnézve szinte csak 3 healeres felállásokat találtam ( bár mindenhol volt kb fire mage, aki 1.5x annyit sebzett, mint bárki más, valszeg valahogy ki van használva az a mechanizmus, hogy az add dupla sebzést szenved el, és onnan pattint át dotot v nemtom.
Ennek nézzenek utána az illetékesek, mivel olyan brutális a különbség a fire mage > többiek között, az TOP 80 DPS között 75 fire mage van, amennyire látom, a Combutionnal trükköznek valamit.

Valszeg egy kevés gyakorlás elkél majd, ill. gyanús, hogy 2 tank - 3 healer lesz a megoldás.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12537

elvileg garalonon is nerfeltek mar a rugokat (sztem ez mar akkoris ott volt mikor mi vertuk), nem tudom mennyire neztek at minden hasonlo fightot.
az eredeti elgondolas az lett volna a blizzard reszerol, hogy ahol ilyen sebzessokszorozo dolog van, ott az atpattano dmg mar az alap normal sebzesbol szamolodik, nem az erositettbol. de nem tudom hogy aztan ezt mennyire vettek komolyan, vagy hogy tenyleg mukodik-e a dolog, de mindenesetre az elso resetnyi garalon utan nagyon irta egy kek, hogy atneznek mindent.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12548

Elvileg fixálták az ignite/combustion trükköt ezen a fighton. Az volt a lényege, hogy a nagy addról teljes értékő ignite-t lehetett áttenni a bossra, nem számolta bele a 99% damage csökkentést, majd a bosson a p2 utolsó pillanatában eltoltál egy combustiont (ami annál nagyon minél magasabb dotod van a targeten, de ugye teljes értékű dotod van) és ezt a buff lejáratakor felszorozza automatikusan 100-al, mert úgy veszi, hogy eddig 99% sebzés csökkentéssel ment. Erre jön még a bosson eddig felstackelt 100-200%-os damage szorzó, így ki lehetett tolni 20milla sebzést 10 sec alatt:)


Ne feledjétek gyerekek csak a puffin lekvár ad kitartást és mindent legyőző akaratot!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12549

Megtekinthetjük ha mégsem fixálták volna.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12658

Kill video:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #12829

Egy topic az add kezeléséről, megfelelő interruptról, ill. egy HUD-dal egybekötve, ha vki használ WeakAuras-t.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #13846

Egy post arról, hogy ha a kill után vki kifut a teremből, akkor mind a maradék constructok, mind a boss ( benne a lootokkal ) eltűnik, és lehet ticketet írni.

Konzekvencia - ha meghalt a boss, akkor aki esetlegesen életben maradt, ne menjen semerre, aki meghalt, fusson be, és úgy lootoljatok.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.132 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum