normal Pet Battle kisokos

Több
11 éve 3 hónapja #13743

Az alábbiakban általánosságban, a Pet Battle-ról írnék, mivel hiába sokan foglalkoznak vele, mindig felmerülnek kisebb – nagyobb trükkök, érdekességek, amelyek még egy tapasztalt gladiátor-csapattal rendelkező embert is meglephet. Lentebb lesz szó általánosságban a petekről, elfogásukról, ajánlott csapatról egy – egy izmosabb harcra, és természetesen a fejlesztésükről.


Általános okosságok – természetesen a neten megtalálható megannyi info a petekről, én magam a warcraftpets –et használom. Itt egy érdekesebb rész van a mindenre kiterjedő leírásban, nevezetesen a Breed ID. Itt meg lehet nézni, hogy az épp elfogott, ill. kinevelt kedvencünk statisztikái mennyire is erősek összességében – és adott esetben szükség van –e egy másik pet befogására, amely kedvezőbb statokkal bír.
Amint átrágtuk magunkat ezen, jöjjenek a tippek és trükkök rész, haladóknak – az alapokról túl sokat most nem írnék, aki játszott és fejlesztett már peteket, tisztában van az alapokkal.


Wild petek begyűjtése

Én magam is szenvedtem nem egy esetben azzal, hogy mikor végre megtaláltam a keresett petet, azt végül nem tudtam befogni, mert egy szerencsésebb ( helyesebben ez esetben szerencsétlenebb ) crittel véletlen megöltem szegényt. Ilyenkor az átkozódáson kívül nem sokat tehetünk – hacsak ki nem nevelünk magunknak egy petet, amely az elfogás specialistája! Ez nem más, mint a Terrible Turnip , amely két, igencsak hasznos képességgel is rendelkezik. Először is, képes a Sunlight képesség használatára, amivel kitolja a maximális életerőt – így ellenfelünk hamarabb eléri a 35%-ot, ahonnan már használhatjuk a csapdázást. Másrészről, elsődleges támadási formája, a Weakening Blow, nem ölheti meg az ellenfelet – így nem kell amiatt félnünk, hogy egy alacsony szintű petet nem tudunk legyengíteni és elkapni, kinevelhetjük ezt maximális szintre, s innentől ezt a képességét spam-elve hipp-hopp leüthetjük 1hp-ra, ahonnan már könnyedén elkaphatjuk. Persze az esetlegesen kint lévő dotok és mindenféle sebző effectek már más tészta, ezek természetesen végezhetnek a legyengített ellenféllel, de egy tapasztalt begyűjtő biztosan nem használ ilyeneket.


Battle-stone –ok

Az ellenséges Tamerekkel való harc után találhatunk a zsákban ilyen – olyan kavicsot, amelyet használva aktív(!) petünkön, annak minősége Rare-vá lép elő. Fontos, hogy use után nem kattintani kell a Pet Journal-ban a kiválasztottra, hanem automatikusan elhasználódik a kint lévő petre, adott esetben ezzel csúnya meglepetést okozva. Ezekből a Flawless ( típusfüggetlen ) követ akár el is lehet adni jó pénzért, egyébként pedig értelemszerűen olyanokra érdemes használni, amelyek Rare minőségben nem beszerezhetőek ( azaz Wild petekre csak a legritkábban, hisz ott össze lehet vadászni megfelelő idő és energia-befektetés után a Rare minőségűeket, míg a craftolt / innen – onnan kapott / vett petek közül nem egy van, amely Rare-ként nem elérhető, csak kövek használatával fejleszthető fel ).
Igen hasznos kis eszköz ez, így nevelhető pl. ki a Rare Feline Familiar , amely sárkányok ellen brutális hatékonyságú, a Prowl + Darkness kombóval 2.000et sebez sárkányokon ( azaz gyak. minden jelenleg a játékban lévő sárkányt 1shotol ) non-crit.


Petek fejlesztése

A peteket a legkönnyebben napi questekkel fejleszthetünk fel. Egy egyszerű módszerrel negyed óra alatt ( napi egyszer ) bármilyen petből lehet lvl25 ( ill. lvl23-24 ) petet fejleszteni 1. szintről. Ehhez egyrészről szükségünk van a Safari Hat –re, amelyet akár pet csata alatt is a fejünkre tudunk csapni, ha esetleg elfelejtettük volna ezt megtenni csata előtt. A 40 Tamer legyőzése sajnos nem lehetséges tisztán a Horda ( vagy Alliance ) oldalon játszva, mivel 39 – 39 van mindkét oldalon. A Horda oldalon játszók számára így vagy egy allis Death Knight alt készítése szükséges, akivel utána megtanuljuk a Pet Battle-t, és elkenjük egy allis Tamer száját, vagy pedig indítunk egy Human Mage-t, akivel pár küldetést teljesítve lesz elég pénzünk arra, hogy Stormwindben az őr által mondott helyen megtanuljuk eme skillt, majd a legközelebbi NPC-hez elkutyagolva győzedelmeskedjünk.

Ha szert tettünk erre a remek kis kalapra, nincs már más dolgunk, mint elutazni Kalimdor / Eastern Kingdom Grand Master Tamerehez, ahol a pettel kezdve egyet suhintsunk, majd gyorsan lecserélve, egy másik, lvl25ös pettel végigpörgessük a fight-ot. Mindkét helyen van olyan kezdő ellenfél ( a kissárkány és a töklámpás ), amelyik első körben potenciálisan nem csinál semmit ( ha mégis, akkor elszaladunk és újrapróbáljuk ), így megússzuk a pusztulást, s ha megnyerjük a csatát, máris lvl8 –as petnek örülhetünk. Ha a napi küldetést már ’elhasználtuk’, akkor alternatívaként Four Wind déli folyója mentén lehet találni teknősöket, akik kezdéskor nem támadnak, hanem csak shieldet tesznek fel magukra, hasonló módszerrel ( egyet üt, majd csere ) ott is tudjuk fejleszteni a petet az első körben.

Erre azért van szükség, hogy a későbbi Tamerek ellen az esetleges AoE-ban ne pusztuljanak el. Természetesen vannak olyan pet típusok ( pl. a magic ), amelynél nem áll fenn az esély, hogy elpusztuljanak egy jól sikerült ütéstől, ezeket bátran lehet máshol is tréningezni.

Ha megvan a lvl8as pet, akkor irány Four Winds, itt a terület közepén él egy kedves panda lány, aki két elementállal, és egy beasttel áll ki ellenünk. Össz – vissz annyi dolgunk van, hogy beszerezzünk egy Rare békát , és a fejleszteni kívánt pettel kezdve a harcot, lecseréljük erre, aki egyedül végez a teljes bagázzsal – a Water Jet vastagon sebez az elementálokon, a Healing Wave folyamatosan maxon tartja, és a Swarm of Flies jóféle dotként segít még ebben. Sajnos lvl1 peteket itt nem lehet fejleszteni, mivel az egyik ellenfél olyan képességet használ, amely a háttérben lévő peteket is sebzi, ezért kell kicsit fejleszteni, hogy ezt kibírja.

Ezzel máris lvl15 körül vagyunk, irány hát a Fire Spirit Townlongon! Neki már csak és kizárólag legendary petjei vannak, így kövér ( 5.000 ) xp –t remélhetünk a legyőzősüktől. Szükség lesz a Rare Snake -re, amely kb. mindenhol fogható, Ő a sárkányt könnyedén kiiktatja a szokásos Counterstrike – Burrow ( így nem találja el a sárkány Lift-Off-ja ) – Counterstrike kombóval. Mivel itt lesz szintén egy képesség, ami sebzi a tartalékban lévő peteket, szükség lesz arra, hogy feltörekvő petünknek legyen minél több hp-ja ( lvl15 bőven elég ). A Spiritet és a dotoló repkedő szúnyogot, a direkt dotok és spiritek ellen ’kifejlesztett’ Rare csiga simán lenyomja egyedül, bár van, hogy a Spirit ellen sokáig eltart a csata, mert a Dive képessége missel.

Egyébként is szükségünk lesz egy csigára, mivel jó pár Spiritet ezzel a legegyszerűbb megverni. Itt a (már nem annyira ) kis petet érdemes becserélni azonnal, amint a szúnyog bejön, kap egy dotot, amíg üt, de ennyi történik csak Vele, mehet vissza, s jöhet a shieldezett csiga, aki felőrli ellenfelét.

Ha nyertünk, megvan a lvl21, irány Krasarang, ahol szembenézhetünk a Water Spirittel.
Itt maradhat a kígyó ( vagy más beast ) a critter ellen, viszont ami a legfontosabb, hogy beszerezzünk előtte egy maradat, akinek van Lift-Off képessége ( pl. bármelyik Parrot , de rengeteg, magasabb kezdővel rendelkező Wild pet megteszi ). Ezzel, ha az ellenfél az Aqua pettel kezd ( azaz addig indítgassuk a csatát, amíg ez meg nem történik ), akkor sebzés nélkül szólózni tudjuk azt, amennyiben a Lift-Off-ot úgy használjuk, hogy akkor szálljunk fel, amikor már csak 1 kör marad a Whirlpool-ból ( ezzel elkerülve azt ) . Nemhiába ide jövünk legvégül, hisz itt folyamatosan sebzik majd a hátsó peteinket is a hullámban jövő tsunamik, s egy alkalmas pillanatra, ha becseréljük, örömmel tudjuk konstatálni, hogy meg is van a lvl23.

Ezt követően már megáll a saját lábán is, én még el szoktam menni Jade Forestbe, ahol megléptetem vele a 25. szintet is, ide egy mechanikus pet ajánlott, ill. valami, ami sokat sebez egy ütéssel ( és adott esetben van gyógyítása is – én erre a mechanikus gnómot használom rakétás felállással, de sok más is jó lehet ).

Egy ilyen kört ( napi egyszer ) letudva, könnyedén felfejleszthetjük az érdekesebbnek tűnő peteket, ill. kereshetünk pénzt, ha AH-ból megvéve egy alacsony szintű petet fél óra múlva már max szinten, rátéve egy jó kis árrést, próbáljuk meg begyűjteni munkánk gyümölcsét.

A többi spirit ellen a következőek ajánlottak:
Föld – Csiga ( kezdőnek, a spirit ellen ) + Kígyó ( a critter ellen ) + egy mechanikus rakétás gnóm ( a beast ellen )
Air – Kígyó ( vagy Feline Familiar ) a dragon ellen, mechanikus gnóm ( turrettel ) a critter ellen, és egy sárkány a spirit ellen

Természetesen más setupokat is lehet használni, én igyekeztem olyanokat összeválogatni, ahol a petek beszerzése elég egyszerű ( javarészt Wild petek ), s nem igényelnek speckó, direkt erre kitenyésztett peteket.

Ha tömegesen akarunk peteket fejleszteni adott nap, akkor a Pandarian található Tamereket végiglátogatva, lehetőségünk van még többet is fejleszteni; sajnos a sima, szabadban található petekkel való harc nem túl gyümölcsöző xp szempontjából.


Zárásul pár érdekesség, ami nem feltétlen tudott:


- Ha legyőztük az összes Pandarian Tamert, akkor Two Moonsban ( allisként gondolom a saját városukban ) megkapjuk a Spiritek legyőzősét feladatként. Amennyiben ezt teljesítjük, akkor ezt követően napi küldetésként meg lehet vívni a Spiritekkel – ahol győzelem esetén a kapott táskában lehet az adott Pandarian Spirit pet. Ezeket napi szinten farmolva, a peteket pedig eladva ( még mindig több, mint 1K pénzért mennek AH-ban ) szép kis bevételre tehetünk szert. Persze maga a pet soulbound, de meg lehet őket tanulni, majd ketrecbe zárva értékesíteni.

- Az elfogott peteket ketrecbe tudjuk tenni, de persze nem mindegyiket. Így lehet továbbadni rajtuk, pl. az AH-ban. Ezt a Pet Journal-ban jobb gomb -> put in cage ( ha épp ott van, és nem írja, hogy Health miatt nem lehet, ez utóbbi esetben egy gyógyításra még szükség lehet előtte ).

- Az új, achievementekért járó peteket immár nem postán kapjuk, hanem szimplán megjelennek a petek között. Ezek sokszor BUG-osak, és csak és kizárólag akkor jelennek meg, ha relogolunk. Ilyen pl. az elkapott peteket számláló rész is, ez is csak relog után javul meg.

- Az achievement-ért járó peteket megkapjuk, ha teljesítjük a célt, függetlenül, hogy ha később már megborul, s abban az állapotban már nem OK a dolog. Így pl. ha egy nagyobb számú petet ( pl. 300 ) kell elérni, s emiatt veszünk / kérünk kölcsön peteket, majd a teljesítés ( és relog ) után ezeket visszapakoljuk AH-ba / visszaadjuk a kölcsönzőnek, a kapott pet megmarad. Így pl. megkaphatjuk a macskát , ha valaki teljes gyűjteményét kölcsönkérjük, a peteket megtanuljuk, majd visszaadogatjuk őket.

- Vannak magas szintű Wild dragon petek Jade Forestben, az Alborétumban, de csak akkor lehet velük találkozni, ha már exaltedek vagyunk az Order of the Cloud Serpenttel.

- A Wild petek Cross-Realm zónákban vannak elhelyezve, azaz felesleges egy másik realm-be átkérni magunkat, egy ottani invite-al, ugyanúgy nem népesül újra az adott terület.

- Az AH-ban nem csak a Battle Pets részen találhatóak petek, hanem a Misc részen is ( valamiért a ketrecbe zárt petek az előbbi, a sima, item-et use-olva megtanulható petek a másik részben találhatóak… ).

Ha felmerült még valamilyen kérdés, akkor megpróbálok majd válaszolni rá, addig is sok sikert!

Utolsó szerkesztés: 11 éve 3 hónapja Írta: Classrun.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Skaven, Ragingfist, Inexx

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #13784

Legfrissebb kedvencem a Nether Ray Fry - teljesen véletlenül találtam rá, viszont igencsak ígéretes.
Az oldal szerint többféle stattal is rendelkezhet, ami felkeltette a figyelmem, az a következő:

- van olyan, hogy 14es attackkal rendelkezik 1. szinten, ez a játékban elérhető legnagyobb ( 25. szinten 341es lesz )
- fly pet, ezért 50% hp felett +50% speed, úgyhogy hiába minimális a gyorsasága ezzel a megoldással, mégis, a nem-repülő peteket fixen előzi
- a 6 skillje mind - mind különböző típusú támadás

Azaz mit is kapunk, ha felszintezzük?
Egy brutális gyilkológépet, ami ( kivéve a repkedő peteket ) mindent legyorsul, és hatféle pet-osztály ellen is strong típusú támadással bír majd ( ami a 341es attack mellé +50% dmg-t jelentve elég jól hangzik ).

Élesben még nem teszteltem, ma kimaxolom, és elméletileg lesz egy olyan petem, amit kb. bárhol be lehet majd dobni, hogy büntessen szét valamit pár ütéssel ( majd nagy valséggel haljon hősi halált a következő ellen ).

Sajnos gyógyulni nem tud, de van olyan képessége, ami akkor jó, ha Ő a leggyorsabb ( 50% felett ), és olyan is, ami akkor üt többet, ha utolsó ( ez fixen meglesz, ha kevesebb lesz a hp-ja, mint 50% ), úgyhogy még ezzel is lehet kombózni.

Megszerezni sem annyira nehéz, kell egy ismerős ( kösz Kenie :) ), akinek megvan az exa, és addig tanulgatja meg a vendortól megvett peteket, amíg ezt az attack/speed kombót be nem dobja. A többit pedig el lehet adni pl. AH-ban, vagy vendornak, vagy bármi.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #13789

Milyen exalted kell ehhez?


"AZ üt elöször, aki igazán nagyot üt, és elöször"
by Argo

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 3 hónapja #13790

Mégöt írta: Milyen exalted kell ehhez?

Sha'tari skyguard v micsoda, akik Terokkarban vannak, a pet linkjénél le van részletesen írva.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja #13936

Megnéztem kíváncsiságból, hogy mi újság van az Elite petekkel kapcsolatban PTR-en.
Van vagy 12, szóval zónánként 2, átlagosan 4 - 5K hp-val bírnak, és jó kis, 400 feletti támadásuk van ( 450 átlagosan, amiket néztem ). A speed viszont nem nőtt meg nekik, úgyhogy csak ütnek, de le lehet őket gyorsulni.
Van mindenféle, én kettőt néztem meg.

A hp-kiegyenlítés durva ellenük értelemszerűen, kapásból sebez 2K-t, ráadásul BUG-os is volt, és maxon túlra is healolta a saját petet. :P

Megtalálni őket nem annyira nehéz, mert bár a quest nem irányít oda hozzájuk, a térképen a sima zöld tappancs helyett sárga jel jelzi őket ( és egy csomót már meg is találtak ).

Azt nem tudom, hogy BUG -e, de lehet velük csatázni bármennyiszer, nem tűnnek el, nem lehet őket megölni, stb., úgyhogy ha sok xp-t adnak ( nem próbáltam ki, maxos peteket vetettem be ), és sikerül egy olyat találni, amit fixen ölsz, akkor pet fejlesztésre kiválóak lesznek, egy alacsony szintű pettel beütöd őket, majd a másik kettővel lealázod. Persze, csak akkor, ha sikerül vmi okos kombót kitalálni, azért a körönkénti 500(weak) sebzést vhogy állni is kell.
update: lecsekkoltam ezt is, nem éri meg, egy lvl2-es pet 300 xp-t kapott a győzelemért, úgy látszik, hogy nem jönnek a kövér tamer bonusok, úgyhogy ez erre nem lesz jó, rémlik is vmi, hogy olvastam, miszerint a gyors fejlesztésre ugyanúgy a tamerek ( és a spirit tamerek különösen ) maradnak majd meg, direkt jár ilyen kevés xp

Első körben érdekesnek nézett ki, majd kiderül, mennyire lesz unalmas napi questben végigütni mind a 12t.

Ami viszont extra, hogy minden egyes győzelem után járt egy lesser charm, úgyhogy ez is jó módszer lesz, hogy elkerüljük a napizást.

Utolsó szerkesztés: 11 éve 2 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.311 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum