× Kötetlen, játékon kívüli témák

normal Star Wars: The Old Republic

Több
12 éve 4 hónapja #5905

Előre bocsátom, hogy olyan rettentő sokat nem játszottam vele, a 2 oldal (republic/empire) összesen 8 lehetséges kasztjából csak egyet próbáltam: a Trooper-t. Ez ranged dps/tank/heal szerepet is betölhet, amiből utóbbi kicsit furán hathat, de végülis annyira nem lehetetlen, hiszen a rendes hadseregben is van felcser, miért ne lehetne a rohamosztagosok között Field Medic? :)

A játék maga iszonyat jó, a grafika odaver, ha van alatta vas. A voice acting nagyon állat, és kellően pörgős, egyáltalán nem unalmas, maga a sztori is jól kitalált és fordulatos. WoW-val ellentétben, itt sok küldetésnek nem csak egy megoldása van, morális döntéseket lehet hozni. Lehetsz jó- vagy pöcsfej, később kapsz companion-t (NPC), mögötted szalad és irányíthatod, és ha neki tetsző döntést hozol, akkor szimpátiája nő feléd. Úgy, ahogy a legtöbb jóféle RPG-ben.

Látszik, hogy Bioware alaposan kivesézte a WoW-ot, nagyon sok olyan hibát/hiányosságot eleve beraktak a játékban, ami WoW esetében addonal oldható csak meg, vagy csak nemrégiben került addon alapján beépítésre.
Pl.
A map mozgás közben áttetszővé válik, ami sokat segít.
Van area loot, sőt, attől függően világít a hullából kiálló 10 méter magas fénysugár, hogy milyen loot van benne, így jelzi, ha esett küldi tárgy, vagy valami uncommon/rare cucc, illetve nincs is minden mob-ban loot. Ezzel elérték azt, hogy nem kell szemkigúvadva figyelni a csillogást és egy kattintással jó nagy körzetben kiszedsz mindent a hullákból.

A küldetések jóval túlmutatnak azon, amit Northshire Valley-ben találsz... Nem ragozom, de itt nem azért küldenek valahova, hogy ölj meg 10 farkast, vagy szerezz 12 gyertyát a koboldoktól... Persze előbbire (ölj meg x ellenséget) van példa, de ezek többnyire nem igényelnek külön figyelmet, mert amíg a tényleges küldetést csinálod, simán letolod ezeket is.
Szóval én már csak a története miatt is meg fogom venni a játékot, mert eddig hozza a KoToR szintet.

Bugok persze vannak, de ekkora volumennél ez nem meglepő, valami iszonyatos mennyiségű munka van benne a játékban, a környezet sokkal élőbbnek hat, mint WoW esetében, Coruscant tényleg egy nagy és nyüzsgő bolygóvárosnak, egy galaktikus köztársaság központjának tűnik...

Ha lesz majd ingyenes trial, akkor javaslom, hogy mindenki próbálja ki, de ha valaki kicsit is SW fan, és a KoToR-t szerette, akkor ez is kötelező darab. Szerintem simán befut második helyre WoW mellé, hogy pontosan mennyi előfizetővel azt persze nehéz előre megjósolni, de szerintem idővel akár meg is közelíheti, és ebben részben annak is szerepe lesz azt hiszem, hogy az SWTOR jóval komolyabb játék, kevésbé meseszerű.
Hogy aztán PvP és highend PvE hogy alakul, az majd elválik, én egyelőre nem foglalkozom ezzel, mert nem akarok MMO-s kötöttségeket. :)

Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Írta: Derrewyn.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5906

Az én bánatom a dologból az, hogy megnézve a videókat, meg leírásokat, az jött át, mint Neked - miszerint egy gyönyörű storyval, aktuális grafikával, stb. felszerelt game.

Ellenben megnéztem 2 raidvideót, ami eddig látszik belőle, és iszonyat kiábrándító. Ok, ott is lesz normál - nightmare - hell ( ahogy WoW-ban LFR - normal - hard ), és ez még csak a normal volt, de pont azt éreztem, hogy bakker, megcsinálták ezt a játékot, egy sima, single player módban év ( évtized ) játéka lenne / lehetne, erre elbaszták azzal, hogy MMO-t fabrikáltak belőle...
Single playerben nagyon érdekelne, sőt, bejöttek a KOTOR-ok is, nem kicsit, szóval ezt se hagynám ki. Ellenben MMO-t nem akarok játszani, csak azért, hogy ezt megélhessem, ráadásul, bár ne legyen igazam, de az látszik, hogy a játék single player részei nagyon jól eltaláltak, vagányak, stb., ellenben az MMO PVE része ( high end, raid téma ) kiábrándító.
Kár, hogy MMO lett belőle, bár ki tudja? Lehet, hogy megrázzák magukat, és kiforr vmi olyasmi az egészből, ami mindent ver majd.
Alant linkelve videó egy raidbossról, ok, normal fokozat, ok, belépő boss, de akkor is - ez 2011ben, százixedik MMO-nak a piacon, erősen kiábrándító.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5908

Ez a raid video extra gáz. Sajnos nekem ebből az jön le, hogy nem a high-end raidekre pozicionálják a játékot. Különben nagy marketing baklövés ilyet és csak ilyet kiengedni. Kár, pedig jót tenne a wow-nak valami konkurencia.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Írta: Bernatella.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5909

Iszonyatosan várom már ezt a játékot.. :)


BEEP BEEP I am a JEEP!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5910

Bernatella írta: Ez a raid video extra gáz. Sajnos nekem ebből az jön le, hogy nem a high-end raidekre pozicionálják a játékot. Különben nagy marketing baklövés ilyet és csak ilyet kiengedni. Kár, pedig jót tenne a wow-nak valami konkurencia.

Nem egészen értem, hogy mivel gázabb ez mondjuk egy WotLK 10 fős Naxxrammas bossnál vagy teszem azt egy pajtás bossnál. Ez az első raidek egyike, hadd ne nyilatkozzak mai szemmel a WoW első raidjeiről. :)

Nem csak veterán MMO játékosok fognak ezzel játszani, nem lehet azonnal 12 fázisos harcokat 28 féle addal belerakni, mert csak a szopás lenne belőle.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5911

a gond az, hogy jelenleg a BH-s bossok is bonyolultabbak ennel. :(

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5919

A kérdés az az, hogy hasonló lesz -e, mint a WoW, miszerint egy nehézségbeli ugrás minimális bónusz featuret jelent egy boss esetében, ÁLTALÁBAN, inkább csak szimplán felturbózzák a bossok hp / dps követelményét.

Mert abban az esetben, ha nem úgy lesz, hogy na, itt a HC változat, ami össz-vissz csak többet sebez + van vmi brutális enrage, akkor annyira nem gond, legyen egy ilyen normal, tanuló boss, gearszerzésre, majd ha tényleg érdekel ez a része a játéknak, akkor itt a köv. változat, sokkal több addal, amelyek robbannak, így nem lehet őket beengedni a raidbe, a boss debuffot stackel, kell a több tank, nightmare-ban meg még a balkonon is ülnek nézők, akik bedobálnak mindenfélét, és azt kell kerülgetni, WSAD check, blabla, akkor alapvetően ebből nem lesz olyan nagy gond.
Ez még csak 1 boss ( egy másikat is mutattak, na, az se volt sokkal bonyolultabb ), szóval messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, kérdés is, hogy HC-ban hogyan lesz, de ha a normál -> HC változat annyi lesz csak, mint általában, a bossok legnagyobb részénél WoW-ban, hogy a mechanika kap +1-2 elemet, meg többet üt / több hp, akkor ez így, ebben a formában nem lesz elég, és inkább az emberkék indítanak +1 karaktert a szembelévő oldalon, mert szintezni fun volt, ez meg dögunalom. Az pedig végtelen ideig nem fogja lekötni a népeket, az tutifix.
Ja, és már csak 1 hónap van a játék megjelenéséig, ami baromi kevés idő, az, hogy még szép számmal lehet benne bugokat találni, szintén nem valami pozitív, sőt.

Az, hogy 5 éve milyen volt a WoW első raidje, nem releváns, mivel az 5 éve volt. Nem annak kell megfelelni, hogy milyen volt a WoW az első hónapokban, hanem milyen most, 2011ben, mivel nem a 2006os WoW-al fogsz versenyezni, hanem a 2011essel ( sőt, 2012essel ).

Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Írta: Classrun.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5943

A Hearthstone rendszer neve itt Quick Travel, 30 perc CD, de bármelyik korábban aktivált konzolhoz visszadob, minden questhubban van ilyen, imádom. :)

Rájöttem, hogy az ölj meg x ellenséget küldik mindig csak bónuszok egy másik mellett, ezeket többnyire le sem kell adni, ha megvan akkor következő fázisba lép automatikusan.

Szóval egyrészről a voice acting berakott játékidőt, de rengeteg aprósággal máshol viszont nyersz nagyon sokat.

Ja igen, akkor kik tervezik, hogy játszani fognak ezzel? Illetve melyik oldalon és milyen classal?

Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Írta: Derrewyn.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5963

Mindenképp ki fogom próbálni, mert szeretem a világot bejöttek kotorok is. Nem vonnék le következtetéseket videók alapján, jellemzően tévútra vezetnek. Meg kell nézni ki kell próbálni aztán ha szar kuka. Itt annyi előnyöd van hogy míg maxra húzod a karid lényegében végignyomsz egy igényesen megcsinált single player gamét. Aztán ha nem tetszik a high lemondod az előfizetést. Na most ez nem veszteség (a mondjuk 5-8e forint havi előfizetésen kívül, ezen meg már szerencsére túl vagyok hogy gondot okozna), ahhoz képest hogy elbasztam 2 hetet egy kari fehúzására riftben, már a hajam leégett a nyomorékabbnál nyomorékabb küldetések millióitól (és nem nem a riftek csinálgatása sem izgalmasabb mondjuk az 5. alkalom után) aztán ott volt még két hét high end és úgy éreztem hogy a pénzemen vettem sok sok órányi kínszenvedést, és elbasztam az életemből egy csomó időt.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5968

Mindenképpen tervezem ,hogy megveszem a játékot. Amiben kb biztos vagyok, hogy a köztársasági oldalon akarok játszani, a birodalom nem túl szimpatikus.
Jaa és jedi konzulens. Zöld kardal! :)


De ki tudja. Lehet kapható lennék a birodalmi oldalra, ha több ember elkezdené a játékot a klánból, akkor biztos.


BEEP BEEP I am a JEEP!
Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Írta: Vezu.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5970

Semmiképpen nem veszem meg és ki sem próbálom. A szabadidőmbe egy játék fér bele, ez pedig a wow.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5971

Nashmabb írta: Mindenképp ki fogom próbálni, mert szeretem a világot bejöttek kotorok is. Nem vonnék le következtetéseket videók alapján, jellemzően tévútra vezetnek. Meg kell nézni ki kell próbálni aztán ha szar kuka. Itt annyi előnyöd van hogy míg maxra húzod a karid lényegében végignyomsz egy igényesen megcsinált single player gamét. Aztán ha nem tetszik a high lemondod az előfizetést. Na most ez nem veszteség (a mondjuk 5-8e forint havi előfizetésen kívül, ezen meg már szerencsére túl vagyok hogy gondot okozna), ahhoz képest hogy elbasztam 2 hetet egy kari fehúzására riftben, már a hajam leégett a nyomorékabbnál nyomorékabb küldetések millióitól (és nem nem a riftek csinálgatása sem izgalmasabb mondjuk az 5. alkalom után) aztán ott volt még két hét high end és úgy éreztem hogy a pénzemen vettem sok sok órányi kínszenvedést, és elbasztam az életemből egy csomó időt.

Kérdés, hogy:
- van -e X ingyen játékidő, mint a WoW-ban, hogy 10(?) napig ingyen lehet játszani, mert ha igen, akkor nem tétel, sőt, én is megnézném, annyit megér
- kinek mennyire számít a játék ára, bár lehet, hogy ha csinálsz vmi accountot, amin kipróbálod, utána el lehet adni, ugyanannyiért ( többért? ), és akkor maga a játék árát megspóroltad

Az, hogy mennyire lehet megítélni videókból vagy sem - szerintem elég árulkodó, hogy ha megnézek egy Skyrim gameplay videót, akkor bejön -e, vagy sem ez a stílus, ez a környezet, ez a kinézet, vagy sem. Ez szerintem áll a többi játékra is simán.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5972

mi megneztuk a betat hetvegen, annyira nem szalltunk el. grafika okes volt, bar nekem a wow stilusa jobban bejon, a karaktergeneralasban semmi extrat nem vettem eszre, inkabb csunyak a karik mint szepek, a jatekmenet meg olyan elmegy jellegu volt.
biztos jol el lehet vele lenni, de en nem ereztem azt, hogy erre nekem ra kellene kattannom, de meg azt sem nagyon, hogy en ezt akar csak a szintezeses single player cucc miatt meg akarnam venni.
miota meg ujra vegigneztuk mind a hat filmet, foleg nem vonz annyira a star wars. :)
a filmek utani idoszak tetszik, a konyvek is jok voltak meg minden, de ez a tortenetresz annyira nem fog meg.

Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Írta: Skaven.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5974

A videóból nem megítélhető alatt azt értettem hogy ha megnézel egy Gatekeeper videót pl konkrétan szétunod magad, lol hátmiez oneshot senki nem csinál semmit. Aztán megnézel egy alysrazor videót és omg addok kisgömb nagygömb, körbefutás aláfutás eléfutás mögéfutás, tollak repülés leszáláss kukac, kisfaszom nagyfaszom csillog villog robban. zomg ez megcsinálhatatlan. Aztán a gyakorlat mást mutat. Nem azt mondom hogy ez most áll erre a swotr os fightra mert konkrétan fogalmam sincs, de az hogy a videón mit látsz az csak egy dolog. És az is egy dolog hogy ez mennyit mutat a teljes contentből.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #5998







Pusztuljon a Birodalom. Hatalmas ez a videó.


BEEP BEEP I am a JEEP!
Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Írta: Vezu.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #6000

Nashmabb írta: A videóból nem megítélhető alatt azt értettem hogy ha megnézel egy Gatekeeper videót pl konkrétan szétunod magad, lol hátmiez oneshot senki nem csinál semmit.

Nos, amikor magában a videóban is mondja a gyerek, hogy milyen unalmas ( konkrétan a healre asszem ), az már valamilyen szintű referencia szerintem. :)

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #6008

Ja bocs munkahelyen hang nélkül nézem a dolgokat. :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #6011

Az alapjáték mellé jár 30 nap játékidő tudtommal.

Gyakorlatilag 8 single player játék van egybe gyúrva, minden class saját főszállal rendelkezik, amik (részben) azonos helyszíneken folynak, de mégis egészen más történetről van szó. Ezek azért jóval hangsúlyosabb sztorik, mint amit a wow-ban bármelyik class kapott, az egyetlen kivétel a DK.
Rengeteg class specifikus story area van, ez ilyen mini insta, ahol a class története folyik, és minden adott classú játékosból csak egy lehet bent, a többi class meg akkor mehet be, ha csapatban van egy ilyennel.
Heroic zone-ból is rengeteg van, ide rakták be a 2+ fős küldetésket, ezek is mini insták keményebb ellenfelekkel.

Én is a republic oldalán indulok, Trooper -> Vanguard -> Shield spec lesz valószínűleg a karim, ami ranged tank szerepet jelent.

A videók meg szerintem minden bossról rohadt unalmasak, én spec a WoW-osakat is mindig untam... Az, hogy a heal mennyire egyhangú, az szerintem WoW-ban sem volt sosem mérvadó. :D

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #6013

Derrewyn írta: Nem egészen értem, hogy mivel gázabb ez mondjuk egy WotLK 10 fős Naxxrammas bossnál vagy teszem azt egy pajtás bossnál. Ez az első raidek egyike, hadd ne nyilatkozzak mai szemmel a WoW első raidjeiről. :)

A probléma az, hogy amikor a WoW kijött akkor az jónak számított. Ez a boss most pedig ciki. Akkor is ha entry level. Főleg, ha a játék többi része élvezhető.
Engem meg eleve az kiábrándít, hogy a SW világában játszódik a dolog, annyira nem tudom megemészteni a ranged tankolást meg a healinget ahogy bele lett erőltetve...
Az szép, hogy van sztori, de minek, ha másodikra unalmas lesz, harmadikra meg idegesítő. Főleg ha még morális döntéseket is kell hozni és azok befolyásolnak valami számszerűt... tudjuk mi lesz az ilyesminek a vége.
Részemről ezzel se fogok játszani minden valószínűség szerint, a haverok meg majd 3 hónap után visszajönnek a wowhoz mint eddig mindig :))

Utolsó szerkesztés: 12 éve 4 hónapja Írta: Khetana.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #6018

Mindenki azon rugózik, hogy az első raideket említettem... WotLK Naxxon meg bezzeg senki sem akadt fenn, pedig az volt az igazán ciki. :)
Én egyelőre nem vonné le messzemenő következtetéseket a bétás bossharcok alapján, hiszen egyrészt korántsem véglegesek, másrészt egy új MMO első raidje tényleg ne legyen M'uru, harmadrész Bioware-nek ebben még közel sincs akkora tapasztalata, de szerintem ez nem sokáig lesz így.
Én nem hinném, hogy az SWTOR is olyan tiszavirág életű lesz, mint AoC, Aion vagy Warhammer.

Khetana, amúgy jól látom, hogy te sosem játszottál KotoR-ral? :P

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.427 másodperc
Az oldal motorja a Kunena fórum